Blogi

Näytetään kirjoitukset joulukuulta 2007.

Hyvä joulumieli?!?  4

Muistelin tänään hautausmaalla käydessäni lapsuuteni jouluja, joita vietettiin aina mummolassa perheen ja serkkujen kanssa. Tuli todella haikea mieli. Kaukana ovat ne ajat, kun odotin lähes jännäkakka housuissa serkkuni kanssa joulupukin tuloa. Mummolan ikkunasta tapitimme silmät killillään, milloin joulupukin punainen puku alkoi näkyä ja riemusta ja jännityksestä täristen menimme pukkia ovelle vastaan.

Toivottavasti saan joskus vielä kokea edes pisaran verran sitä tunnetta. Tänään se ainakin on mahdollisimman kaukana. Äsken juuri minulle esitettiin toive: eräs ihminen toivoi ette enää koskaan näe minua, koska olen niin läpeensä paha ja vittumainen ämmä. Ja lopuksi lisättiin iloinen toivotus vielä perään: haista sinä vittu!

Jep. Hyvää joulua kaikesta huolimatta mussukat. Mun maailma ei onneksi kaadu tähän.


Kun nainen matkustaa...  7

Kuinka paljon nainen tarvitsee vaatteita viikon matkalle? Entäpä meikkejä, puhdistusaineita ja rasvoja? Eikä suinkaan sovi unohtaa kenkiä? Voin kertoa: ainakin puoli vaatekaapillista... ja vielä vähän lisää, pari isoa meikkipussukkaa ja ainakin neljä paria kenkiä. Miksi mies selviää aina vähemmällä varustuksella, olipa kyseessä minkä mittainen matka tahansa minnepäin maailmaa tahansa. Miksi mies pärjää repun kanssa ja nainen raahaa perässään julmetun kokoista laukkua ja todennäköisesti vielä käsilaukkuajakin on muutama kappale olkapäällä?

Minä olen juuri tuollainen nainen. Pakkaan kaiken tarpeellisen ja tarpeettomankin (ihan vain varuiksi) mukaan. Voin jo kuvitella huomenna sen tilanteen kun minua tullaan noutamaan joulun viettoon ja seuralaiseni näkee kaikki ne kassit, jotka tällä hetkellä ovat vielä puoliksi pakattuina kotini lattialla sikinsokin. Todennäköisesti toinen nauraa, ja toteaa että tarvinko todella sen kaiken matkaani, ja minä vakuutan että mukana on vain olennainen ja sullon tavaroita auton takakonttiin ja mietin samalla otinko varmasti kaiken mukaan.

En toki voi yleistää, että kaikki naiset toimisivat näin, tutkimusryhmäni kun koostuu lähinnä ystävistäni ja itsestäni. Mutta ainakin ystäväpiirissäni tämä on ennemminkin sääntö kuin poikkeus. Ollaan me naiset kummia otuksia. :/


Mummoutuminen part 3  1

En ole koskaan voinut sietää mitään istrumentaalimusiikkia. Siis tarkoitan nyt tällä kaikenlaista kitaran rämpytystä, torvi sooloilua ja muuta vastavaa viulun vinguttelua. Ja mitä kuuntelen nyt? Kitaran rämpytystä.

Olen löytänyt Petteri Sariolan. OMG! Miten joku voi soittaa kitaraa noin? Ei voi muuta kuin ihmetellä. :o

Niin, ja sitten ne muut mummojutut. Olen tehnyt joulusiivouksen kotona, ja koska olen lähdössä JO kolmen päivän päästä matkalle olen alkanut pakata. Voi morjens taas! :/


Kengät ja minä  3

Minulla on jotenkin ehkä vähän kieroutunut suhde kenkiin. Kaapit on pullollaan kaikenlaisia kesäkenkiä mutta ei yksiäkään kunnollisia talvikenkiä. Mikä sinäänsä on todella ärsyttävää, koska tykkään ulkoilla niin kesällä kuin talvellakin. En tiedä miksi, mutta minulla on jotenkin tosi puutteellinen varustus talviulkoiluun. Ärsyttää kun on kylmä ja märkä mutta ennenkaikkea ärsyttää koko ajan valittaa. Valivalivali... Ja nyt kun sitten on löytynyt sellainen ihminen, jonka kanssa on mukava käydä ulkoilemassa, niin on alkanut ärsyttää kahta enemmän tämä puuttelline olotila.

Lupasin itselleni vähän aikaa sitten, että ostan kunnolliset talvikengät. Himoitsin Stockmannilta eräitä kenkiä ja riemuissani kirmasin tänään sovittamaan niitä. Mutta kuinkas sitten kävikään. Ensinnäkin kengät olivat ihan hirveän jäykät (tuntui kuin olisi kävellyt laskettelumonoilla), ja toiseksi ne hiersivät jo sillä aikaa kun sovitin niitä. Murheissani poistuin Stokkalta ja hyvä ettei tullut itku kun olin jo niin innoissani odottanut uusia kenkiä.

Suruissani raahauduin pitkin kaupunkia ja etsin turhaan kaikista urheilukaupoista kenkiä. Ei, ei, ei... Olin jo ihan varma että en taatusti löytäisi enää mitään. Mutta sitten! Löysin sattumalta erään liikkeen perältä alennuskorin, jossa näin ne... Minun tulevat kenkäni! Juuri oikea koko ja mikä parasta, sievä ulkonäkö. Ja vielä parhaistakin parhainta... sain kengät 50% alennuksella!

Nyt olen tyytyväinen uusien kenkien omistaja. Ei enää puutu kuin lumi. Nyt haluan päästä tarpomaan hankeen uusilla popollani! Lunta!!!


Tällaisia viikonloppuja lisää, kiitos!  1

Viikonloppu meni ihan liian nopeasti. Launtaina näin pitkästa aikaa eräitä ystäviäni ja oli mukava istua iltaa, syödä hyvin ja hörppiä punkkua. Seura oli mitä parhainta ja toivottavasta kaikilla muillakin oli yhtä kivaa kuin minulla. Itse ainakin nautin ihan suunnattomasti leppoisasta ja rennosta tunnelmasta.

On aina vähän jännittävää seurata, miten vieraat ihmiset kohtaavat toisensa ensimmäistä kertaa... mutta hyvinhän kaikki tietysti meni. Muistin taas kerran, kuinka hienoja ystäviä minulla onkaan. Olette kaikki rakkaita mussukat!!!

Eilinen meni (ihme kyllä) ilman darraa, tosin kävin kyllä vähän hitaalla koko päivän mutta eipä onneksi ollut kiire minnekään. Meni koko päivä mussuttaessa edellisen päivän "jätteitä", ja nyt on sitten uuden vuoden lupaus tehty... "Kesäkuntoon"- projekti alkaa (taas kerran) heti vuoden vaihteen jälkeen. :)

Tämän viikon jos vielä jaksaisi sinnitellä töissä niin sitten olisikin piiiitkä loma. Tulee kyllä tarpeeseen. Joulun ja uuden vuoden suunnitelmatkin on tehty, joten nyt voin hyvillä mielin alkaa jo pakkaamaan laukkuja...


Vuosi lisää...  3

Katselin äsken peilistä itseäni ja yritin etsiä jotain muutosta. Ei mitään havittavaa. Samat silmäpussit, sama harakanpesä päässä ja samat kurtut kuin joka aamu. Yön aikana ei siis ole tapahtunut mitään radikaalia.

Mietin mennyttä vuotta ja mitä kaikkea onkaan tapahtunut. Enpä olisi aavistanut että tästä vuodesta tulee tällainen. (Tosin harvempi sitä kai tietääkään mitä tulevaisuudella on tarjottavana...) Paljon on ollut muutoksia... niin hyviä kuin huonojakin, mutta kokonaisuudessaan tämä on kyllä ollut erittäin hyvä vuosi. Olen tavannut paljon uusia ihmisiä, ja joistakin heistä on tullut pysyvä osa elämääni. Tästä olen hyvin onnellinen.

Mulla on ihania ystäviä, ihan ok työpaikka, vaikka on siellä paljon paskaakin (ihan oikeesti) ja oma koti. Asiat on muutenkin hyvin mun elämässä... <3 Että ei voi valittaa. Tosin olisi kyllä mukavampi sanoa olevansa 30 kuin 31, se kuulostaa jotenkin tosi paljon vanhemmalta. Taidan olla "kolmekymppinen" vaan tästä eteenpäin kun joku kysyy mun ikää. :D

Ihanaa aamua mussukat! Täti lähtee nyt töihin.



Silloin ennen  1

Kun olin pieni, vietin varmasti satoja tunteja katsellen kuinka sekä ukkini että vaarini entisöivät ja tekivät huonekaluja. He olivat kaksi hyvin eri tyylistä miestä; toinen vaatimaton, antelias ja vähään tyytyväinen ja toinen itsepäinen, itsekäs ja hyvin tarkka. Se, mikä heitä yhdisti, oli taito tehdä puusta oikeastaan mitä vaan. Vaarini teki käyttöhuonekaluja ja ukkini teki kaikkea mahdollista, mitä vaan voi keksiä.

Lapsena saatoin istua tuntikaupalla katselemassa kuinka puu muutti muotoaan kirjahyllyksi tai tuoliksi, kuinka se sai uuden pinnan maalista ja kuinka se lopuksi ylväänä seisoi valmiina autotallin lattialla. Muistan maalin ja puun hajun, ja sen tunteen miltä tuntui aina aamuisin juosta autotalliin kattomaan, mitä ukki siellä puuhasi.

Lisäksi ukkini maalasi tauluja ja teki erilaisia koriste- ja käyttöesineitä. Se mitä ukkini ei osannut tehdä, sitä ei tarvittu. Tavaroita tehtiin sukulaisille ja tuttaville mutta myös ihan ventovieraille ihmisille. Materiaalit olivat vähän mitä sattuu, mitä milloinkin oli saatavilla, mutta siitä huolimatta kaikki tehtiin niin laadukkaasti kuin suinkin oli mahdollista. En edes tiedä kuinka monessa kodissa on ukkini tekemiä huonekaluja tai maalauksi.

Vaarini tekeleet jäivät lähipiiriin, ja oikeastaan siitä tämä koko ajatuskulku saikin tänä aamuna alkunsa. Eteisessäni on seissyt jo muutaman kuukauden pieni pöytä odottamassa maalausta. Hioin sen jo kesällä ja tänä aamuna sitten vihdoin sain itseäni niskasta kiinni ja maalasin sen. Pienen pöydän maalaamiseen ei mennyt kauaa aikaa, mutta sen ihastelemiseen kyllä. Vaarini on tehnyt pöydän joskus vuonna keppi ja kivi. En tiedä pöydän sen tarkempaa historiaa, mutta kaunis se on. Ja erityisestä mieltä lämmittää ajatus siitä, että minulla on taas yksi muisto enemmän jostain rakkkasta, jo kauan sitten pois menneestä. Kiitos siitä. Pala historiaa on taas valmiina kohtaamaan elämän kolhuja.