Samarialaisista ja vanhuksesta

  • Scythian

Niille jotka odottavat vain uutisia vanhuksesta niin ne löytyvät aivan tämän blogin lopusta.
Minun viime blogista tuli vähän keskustelua. Ei niinkään auringosta kuin alakerran vanhuksesta. Sain siitä myös aika runsaasti yksityisviestejä. Eräs niistä vertasi minua Samarialaiseen erään uskonnon (jota en tue) pyhästä kirjasta (jota en myöskään tue).

Mutta huolimatta siitä etten ole aina samaa mieltä kaikkien uskisten kanssa niin tuo Samarialais vertaus osui kohdalleen ehkä paremmin kuin sen heittäjä olisi luullut. Joskin epäilen ettei tuon vertauksen esittäjä tuntenut tarpeeksi hyvin alkulähdeteosta.

Alun perin Samarialaiset olivat yksi juutalaisten 12 heimosta. Myöhemmin heimoja olikin vaan kymmenen! Mihin hävisi kaksi? Toinen kadonneista oli pohjoinen Samarian heimo. Heillä oli hieman kummallinen käsitys uskonnostaan ja niiden pyhistä teksteistä. Ei siitä sen enempää paitsi, että muut Juudean kansoista eivät oikein pitäneet Samarialaisista kun nämä eivät noudattaneet heidän sääntöjään ja oikkujaan. Samarialaiset olivat omantiensä kulkijoita.

Kun sitten kävi niin, että eräs monille uskonnoille keskeinen hahmo väitti Samarialaisen (itse asiassa monikossa Samarialaisten = Shamerim, eikä shamray kuten usein väitetään) olleen pyytettömästi avuliaampi kuin yhdenkään muun juutalaisten heimojen edustajan, niin sai tämä kansa jonka nimi tarkoittaa "tarkkailijoita" (edelleen monikossa) merkityksen jolla tarkoitetaan pyyteetöntä auttajaa.

Joskin tosi asiassa tarkoitus olikin shokkieffektin avulla tuoda esille, että nämä muut olivat niin surkeita ja itsekkäitä, että nämä paariat, hylätyt ja inhotut ali-ihmiset olivat heitä parempia.

Samaistun noihin hyljittyihin. Miellän itseni usein väärin ymmärretyksi ja virheellisesti tulkituksi. En kuitenkaan koe olevani muita parempi, joskin tajuan sen ironian siinä shokkieffektissä jonka aiheutan olemalla oikeasti kiltti ja avulias heikoimmilleni. Tietenkin kaikki jotka minut tuntevat reaalielämässä tietävät tuon ja tietävät minun olevan myös aivan törkeä ja armoton auktoriteeteille, sekä niille jotka olettavat liikoja itsestään ja ottavat sen vuoksi erivapauksia.
________________________________________________
Nyt pieni fakta tältä päivältä niille jotka odottavat uutisia alakerran vanhuksesta.
Vanhus tuli soittamaan ovikelloa tuossa kolmen aikaan iltapäivällä. Olin sattumalta kotona (päivä päättyi töissä aikaisin).
Vanhuksella oli television kaukosäädin toisessa kädessä ja paristopakkaus toisessa kädessä.
Vanhus pyysi apua kun hänen kaukosäädin oli lakannut toimimasta. Hän ei osannut tai kyennyt vaihtamaan paristoja itse. Huomasin, että hänen antamansa paristot olivat väärää kokoa (AA kun koukoon meni AAA eli nroa pienempi). Hän sanoi, että myyjä kaupassa oli vannonut paristojen sopivan.

Valehtelin vanhukselle etten saa kaukosäädintä auki ilman työkalua ja otin kaukon ja paristot ja jätin vanhuksen ovelle. Sitten otin omasta varastostani oikean tyyppiset paristot ja vaihdoin ne kaukoon. Otin liian isot paristot itselleni ja annoin kaukon vanhukselle, joka hymyillen teputti takaisin kotiinsa varmaan katsomaan jotain iltapäivä ohjelmaa.

Tein ehkä väärin kun en kertonut vanhukselle oikeata paristojen kokoa? Nyt jos se parin vuoden päästä (laitoin kunnon extra longlife duracelit) tarvitsee uudet niin osaako se ostaa oikeat. En halunnut huijata mutta ajattelin, että vanhus pahoittaa mielensä kun oli saanut väärät paristot.

Ja sitten tulisi taas kiistaa rahasta. En ihan periaatteesta suostu ottamaan rahaa ko vanhukselta. Tienaan varmasti jotain 5 kertaa enemmän kuin tuo vanhus saa eläkettä ja se olisi kuitenkin halunnut maksaa paristojen hinta erotuksen ja se elää markka-aikaa ja yrittää antaa mulle taas 20€. Viimeksikin mulla meni pikku auttamiseen 3 minuuttia ja tunti taivutella vanhus ottamaan rahansa takaisin. No ainakin hän saa lisää päiväohjelmaa kiistellessä mun kanssa rahasta :)

Scy

2 kommenttia

Mineyah

26.2.2008 12:00

No enpä nyt tiedä teitkö niin väärin..
Mut kilttiä auttaa vanhempaa ihmistä.. =)

Noilla vanhuksilla tosiaan tuntuu olevan vielä markka-aika päällä, tosin on se nuoremmillakin..
Ennen en olis millään maksanut 20markkaa yhestä limupullosta, mut nykyään se kolme euroa ei tunnu niin pahalta.
Kyllä ne eurot aika hyvin on sekottanu munki pään, pakko myöntää.. *punastuu häpeästä*
Tai jos ajattelee joidenki farkkujen hintaa..
Ennen 300-400markkaa yhistä farkuista tuntu ihan kamalalta summalta.. Ja silti ostan nykyään 80eurolla farkut. (Myönnettäköön, että hyvin harvoin ostan vaatteita)
Mut euroilla ku maksaa, niin ei tunnu läheskään niin pahalta.
Kumma juttu.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

5.12.2021 11:05

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus