Blogi

Näytetään kirjoitukset lokakuulta 2008.

Peloton  1

Kaikesta huolimatta mitä olen sanonut ystävästäni Gendalista, hän ei ole pelkuri. Itse asiassa hän ei ole koskaan osoittanut minkäänlaisia pelon oireita, muuten kuin sanonut kerran huumorimielessä minun autoani ja elämääni pelottavaksi.

Olimme loppuviikolla työpaikan seminaarityyppisessä tilaisuudessa ISOSSA virkistyskeskuksessa. Puheita ja esityksiä pidettiin. Toinen toistaan todellisuutta vieroksuvampia. Gendal sekä minä ensinnäkin myöhästyimme melkein tunnin (selitykset sikseen se on liian pitkä tarina), mutta pidimme myös etuoikeutenamme pitää esimiehemme varuillaan ja varpaillaan oikeaoppisesti ajoitetuilla välihuomautuksilla.

Gendal - joka siis on tunnettu siitä ettei hänellä ole itsesuojeluvaistoa, hän käy esimerkiksi toistuvasti ravintoloissa ja kahviloissa aukomassa henkilökunnalle päätään ENNEN kuin hän on saanut tilauksensa - päätti pistää sitten kovan kovaa vastaan kun puhumassa oli yrityksemme aggressiivisin pitbullterrieri, tämä henkilö joka ei tunne armoa oli päättänyt kertoa eräästä uudesta tuotteestamme johon hän oli samalla laittanut hieman arvovaltaansa ja uraansakin peliin. Nyt Gendal sitten nousee kertomaan, että "hei älä nyt ole ihan urpo eihän toi toimi koskaan!". Ko. pomohenkilö pisti hanakasti vastaan koko insinööritietämyksellänsä ja Gendal veti vaihdetta suuremmalle kunnes koko sali tippui tästä teknisestä jargonista tyystin kärryiltä. Savun hälvettyä yksin Gendal seisoi voittajana.

Ajattelin mielessäni etten sekaannu tuohon uralliseen itsemurhaan koska a) minä olen töissä ko. firmassa ja Gendal on taas alihankkija joka voi mennä ja tulla kuten lystää
b) en halua uudestaa tuota karhunkokoista ja -mielistä pikkupomoa vihamiehekseni/niskaani

No päivä jatkui kuten ne yleensä jatkuivat, kosteissa merkeissä. Tiesin ettei tuo pomomies ollut unohtanut tätä Gendalin pikku verbaaliakrobatiaa joten mielestäni oli edelleenkin hyvä idea poistua ennen kuin juopumus saavuttaa suuremmat mittasuhteet.

Kun olimme poistumassa ulko-ovella, tämä voimakkaassa laitamyötäisessä oleva esimiestaho päätti puhua suunsa puhtaaksi Gendal raukalle ja Gendal raukka ei tajunnut pitää omaa päätään kiinni ja antaa kakkaläpän tulla vaan ja valoa selänpuolelta yli. Riitahan siitä saatiin. Sit oli jo fyysinen väkivalta hyvin lähellä ja pomoukko meni ihan väkivallalla uhkailuun asti (Gendal sais sen niin oikeuteen halutessaan, mut uskon et Gendal on niin reilu jätkä et se vaivaudu, mut kuitenkin).

Tässä kohtaan lähdin miettimään missä seison ja totesin, että jos tuo kolme kertaa Gendalin kokoinen ja reilusti minua isompi hyyppäri käy Gendalin päälle niin minun pitää mennä väliin. Tosiasiahan on ettei rehellisessä tappelussa isoin ja vahvin voita eikä edes taitavin vaan mielipuolisin ja siinä pelissä minua ei voita kukaan. Tämähän siis tarkoittaa, että mielipuolisin muuttaa rehellisen tappelun aina todella epärehelliseksi ja tappelee kuin vain mielipuoli voi, eli tekee "Dexterit/Hannibalit".

No sitä enne päätin kokeilla jotain kevyempää ja kerroin kuinka he molemmat ovat oikeassa (valhe) ja että minulla on ratkaisu jolla ko. tuote voidaan pelastaa Gendalin argumenteista huolimatta (puolitotuus, ei ole minulla vaan ehkä ulottuvillani, joskaan en osaa käyttää sitä).

Tämä ylläri ylläri tepsi ja tilanne ratkesi, mutta silti minua pisti miettimään onko Gendal kuten minä, eikö hänkään oikeasti pelkää mitään? Jos näin on niin mistä se johtuu? Minä nyt olen seinähullu mielipuoli, mutta Gendal taas selvästi ei ole. Onko hän vain välinpitämätön vai todella rohkea?


Selvisin taas sekunniksi  2

Eli opinnot vaativat veronsa. Kurssi päättyi, kymmenen lyhyttä esseetä tieteellisistä artikkeleista joiden palautushetki on perjantaina keskiyöllä. Silloin olen vain pakollisella firman "kickstart-päivillä" huisvittusessa - eli kehä 3 tuolla puolen.

Toinen kurssi on kesken ja etätyöt painoi päälle. Kolmas kurssi alkoi just kun tää yks loppu ja siihen piti valmistautua.

Kun olen koko ajan aukonut päätäni, että antaisivat edes duunista kenkää ja en välitä vittuakaan yms. niin tähän sopivaan saumaan ne vihdoin huomasivat minut noin kolmisen viikkoa sitten ja tuli ukaasi, että muuttuu ääni kellossa ja homma tehokkaammaksi tai heilahtaa jotain ei niin kivaa...
heh näkisi vain. Kuitenkin pistin töpinäksi ja samalla hakemuksen seuraavaan OIKEASTI kiinnostavaan duuniin. Loppujen lopuksi tämä duuni oli se välisatama johon ajauduin vain hengähtämään hetkeksi.

Eli kuitenkin olen nyt painanut päivät pitkät töitä kuin saisin tästä jotain urakkapalkkaa (en saa). Samaan aikaa olen illat opiskellut ja yöt raapuskellut esseitä ja etätehtäviä.

Sain nyt ne esseet tehtyä ja lähetettyä etuajassa. Sain tehtyä viikonloppuna ne etätehtävät ja kun tänään tuli niiden arvostelut ja sain niistä vain arvosanat 2 kummastakin niin oli tulla itku. Siis en oikeasti ole mikään itkutyyppi. Mutta nyt tuli todella pahamieli. Hetken pysähdyin hämmästyksestä mykkänä, että mitä helevettiä toi nyt oli? Mut sit tajusin etten ole nukkunut 3 viikkoon kuin 4 tunnin pätkiä. Univelka tekee tepposet.

Huaah. Nyt olisi sopiva hetki nukkua hieman kun huomen aamulla ajetaan piiiitkää matkaa jonnekin jumalanseläntaakse, mutta uni ei tule. Olen liian väsynyt.

Taustoja hieman. Olen tottunut siihen, että olen poikkeuksellisen hyvätuloinen. No nyt olin kesän kipeänä (odottamaton yllätys, osa omaan piikkiin + erikoislääkärit + lääkkeet). Sitten Opiskelujen takia kakkostulo tippui pois. Tämän kaiken jälkeen tuli muutama erittäin äkillinen ja suuri meno. Hups oli tili kuivilla tämän syksyn. Huh että kalvoi vatsahapolle.

Nyt on taas talous balanssissa. Plussana tuli ilmoitus verottajalta, että saan hyvät palautukset. Selvisin siis siitäkin. Kaikki tämä eilen ja tänään. Nyt pitäisi olla rento ja hyvä olla, mutta olenkin niin finaalissa etten pysty edes nukkumaan. Ihminen on outo eläin.


Röökiö  5

Mitä helevettiä voi tehdä! Mun tekee koko ajan mieli röökiä/tupakkaa/nikotiinia/siggee ja kaikkia tupakka tuotteita. Mä siis lopetin jo vuonna 2004 jouluna aivan törkeällä Zyban yliannostuksella. Mä tuhosin mun elämäni pisimmän harrastuksen. Olinhan tupakoinut päivittäin 5. luokalta asti.

Yläasteella se oli aluksi vaikeinta. Mutta sitten 8. luokan keskellä humahti kokoa ja näköä sen verran ettei kiskalla enää kysytty paprui, eikä maikat uskaltanut urputtaa.

Mun mielessä pyörii tupakka päivittäin. Siis ihan joka päivä. En tunnu pääsevän siitä yli. En ole kuitenkaan sortunut kuin kerran ihan jumalattomassa humalatilassa (joka on mulla todella harvinaista) vetäisemään yhden.

Olen aina sanonut, että maailma loppuu kun minä lopetan. Silloin kun sitten lopetin ja olin pysynyt ilman 4kk niin kerroin siitä julkisesti kaikelle kansalle. Tuon kuulutus kuukauden aikana yli 10 mulle läheistä ihmistä lopetti ja pelkkänä perusteluna oli, että jos mä lopetan niin sitten on aika jo heidänkin.

Mutta pääsinkö sittenkään yli tuosta syöpärullasta? No en. Siellä se luuraa, mieleni perukoilla. Joka kerta kun näen ihmisen tupakalla tekee mieleni kävellä hänen luokse ja pummata yksi. Joka kerta kun näen televisiossa tupakointia niin joudun ottamaan purkan tai karkin.

Mikä helevitti mua vaivaa? Olenko röökiö?


Pelottava elämä  2

Taas tulee mielen oksennusta. Käytiin Gendalin luona torstaina grillaamassa syksyn vikaa kertaa. Gendalhan pariutui (kts. ketju "YH-isälle morsian") joten nyt tutustutaan uuteen naiseen kuvioissa. Tämä on oikeasti ihan yllätys kiva tyyppi. Mutta jostain syystä joko Gendal käyttäytyy oudosti tai sitten todellinen Gendal paljastuu pinnan alta.

En tiedä ovatko muut huomanneet, mutta kun ystävä pariutuu niin siinä on hyvät saumat menettää ystävä parisuhteen alttarille vuosiksi. Varauduimme tähän joten olimme Pupunden kanssa hieman yllättyneitä kun saimme kutsun kyläilemään. Mutta faktinen tosiasia on se ettei Gendal ollut enää sama mies.

Ilta meni hyvin ja naurua riitti. Ikimuistettavimpia kohtauksia oli "Jellybelly cocktailkutsut" keittiön lattialla. Eli Gendalillahan on jenkkipassi toinen jalka meren tuolla puolen. Joten Gendal oli tuonut Jellybelly laatikon (ISON kymmeniä makuja) jenkeistä. Nämä muistuttavat HYVIN paljon Harry Potterin "kaikenmaun rakeita". Niitä yhdistelemällä suussa saa kokonaisia makumaailmoita esim. omena + kaneli = omenapiirakka ja vaahtokarkki+kerma+mansikka = strawberry shake jne. Kamalin maku oli sipuli, sille emme keksineet mitään käyttöä.

Kuitenkin jossain kohtaa tuli puheeksi auto. Gendalin uusi puolisko tarvitsee auton kuljettaakseen lapsia. Tässä kohtaa jotenkin puhe kääntyi minun autoon ja kertomukseen siitä kuinka olin kerran tarjonnut Gendalille autoani lainaksi. Gendal oli silloin vastannut ettei lainaa autoani koska se on aivan liian pelottava (tällöin ymmärsin sen johtuvan virityssarjani mahdollisesta lainvastaisuudesta). Nyt kuitenkin kävi ilmi kun Gendal jatkoi juttua, että hän kokee koko autoni ja tapani jolla ajan sitä pelottavana. Itseasiassa hän lisäsi kokevansa elämäni ja kaiken sen piirissä pelottavana. Näin huumorin hänen silmissään mutta kuulin totuuden hänen äänessään. Muistin hänen rakastavan todella kamalia vuoristoratoja... ehkä elämäni on hänelle mukavan pelottava kuten vuoristorata?

Pelottava vaimoni (oikea vaimoni)

Meidän blondi parhaimmillaan
Meidän blondi parhaimmillaan

Pelottava autoni (mallikuva netistä oma autoni on samanlainen ja saman värinenkin).

Mini Clubman 3
Mini Clubman 3

okei tän kerran  3

En jaksa kirjaa tätä hienosti blogityökalulla (jonka yleensä teen oman mielenterveyteni takia) vaan kirjoitan suoraan City-ikkunaan.

Syksy on ihan mielettömän kaunis. Mun mielestä on ihan vitun outoa, et musta tuntuu lähes euforiselta vaikka osa mun elämästä hajoo pirstaleiksi.

Mulla on duunissa ihan tautisen tyhmää vääntöä koska mun etiikka sotii sitä toimintaa vastaan (mullakin on sitä ja mä käytän sitä muuhunkin kuin kurkkujen säilömiseen). Esim multa vaaditaan sopimukseen allekirjoitusta joka on sellainen "sidomme sinut sadaksivuodeksi jäseneksi tähän yhteisöömme". Mulla nousee niin karvat pystyyn tuollaisesta.

Ensinnäkin se on laitonta (on tarkistin). Toiseksi se on oikein sellainen "kutsu raastupaan setviin asioita". Vaikka mun nykyiset esimiehiksi luettavat ei sitä niin käyttäisi niin kuka sanoo ettei sinne palkata heti ylihuomenna jotain sääliötä joka väärinkäyttää heti tilaisuutta hyväkseen.

No ihme ja kumma olen ihan rauhallinen. Vaikka tämä vaikeuttaa mun työntekoa huomattavasti niin en enää ota siitä stressiä. Laitoin vain hakemuksen sisään seuraavaan puljuun. Jotenkin tasapainoinen olo "tänään tätä ja huomenna jotain muuta".

Rakkausrintamalla on outoa heilumista. Pupunde pisti käsijarrua kaikille petäntässäpuolisoani- tyypeille. Sitten mä en taas jaksa niitä tyyppejä jotka ovat jotenkin kovasti meidän elämäntyylin vastaisia ja tulevat oma elämäntyyli edellä meidän elämään. Joten hupsista heikkaa ja tuli ympärille vähän tilaa hengittää.

Olen käynyt ahkeraan luennoilla ja tehnyt etätehtäviä. Sain jopa kiitettäviä arvosteluita. Eli opinnot sujuu.

Tähän väliin soittivat sieltä uudesta puljusta (johon laitoin hakemuksen) ja pyysivät haastatteluun...

Elämällä on tapana käydä hyvin.