Blogi

Näytetään kirjoitukset helmikuulta 2008.

Ökyilyä econa  1

Jihaa nyt se tulee... ollaan tanssittu pikku pikku sadetanssit. NE soitti Laakkoselta, meidän uusi auto tulee ensiviikolla!

Uskomattoman mielettömän siistiä. Tilattiin se jo vimevuonna ollaan odotettu kuin kuuta nousevaa. Meidän ihana pieni Mini Clubman. Varmasti vuoden ecoteko (jos auto voi olla ecoteko koskaan), se on vähäpäästöinen diesel. Mutta terhakka turbo. Se on farmari, mutta sellainen pikku farmari. Punamusta, suunniteltu jokaista pientä yksityiskohtaa myöten juuri meille (ihan itse suunniteltiin mitä kaikkia lisävarusteita ja värejä, ihan kaikki itse).

Aaarggh ei meinata pysyä nahoissaan. Miten me molemmat voidaan olla näin tauhkana jostain autosta!

Mini Clubman 3
Mini Clubman 3
Mini Clubman 2
Mini Clubman 2
Mini Clubman 1
Mini Clubman 1

Samarialaisista ja vanhuksesta  2

Niille jotka odottavat vain uutisia vanhuksesta niin ne löytyvät aivan tämän blogin lopusta.
Minun viime blogista tuli vähän keskustelua. Ei niinkään auringosta kuin alakerran vanhuksesta. Sain siitä myös aika runsaasti yksityisviestejä. Eräs niistä vertasi minua Samarialaiseen erään uskonnon (jota en tue) pyhästä kirjasta (jota en myöskään tue).

Mutta huolimatta siitä etten ole aina samaa mieltä kaikkien uskisten kanssa niin tuo Samarialais vertaus osui kohdalleen ehkä paremmin kuin sen heittäjä olisi luullut. Joskin epäilen ettei tuon vertauksen esittäjä tuntenut tarpeeksi hyvin alkulähdeteosta.

Alun perin Samarialaiset olivat yksi juutalaisten 12 heimosta. Myöhemmin heimoja olikin vaan kymmenen! Mihin hävisi kaksi? Toinen kadonneista oli pohjoinen Samarian heimo. Heillä oli hieman kummallinen käsitys uskonnostaan ja niiden pyhistä teksteistä. Ei siitä sen enempää paitsi, että muut Juudean kansoista eivät oikein pitäneet Samarialaisista kun nämä eivät noudattaneet heidän sääntöjään ja oikkujaan. Samarialaiset olivat omantiensä kulkijoita.

Kun sitten kävi niin, että eräs monille uskonnoille keskeinen hahmo väitti Samarialaisen (itse asiassa monikossa Samarialaisten = Shamerim, eikä shamray kuten usein väitetään) olleen pyytettömästi avuliaampi kuin yhdenkään muun juutalaisten heimojen edustajan, niin sai tämä kansa jonka nimi tarkoittaa "tarkkailijoita" (edelleen monikossa) merkityksen jolla tarkoitetaan pyyteetöntä auttajaa.

Joskin tosi asiassa tarkoitus olikin shokkieffektin avulla tuoda esille, että nämä muut olivat niin surkeita ja itsekkäitä, että nämä paariat, hylätyt ja inhotut ali-ihmiset olivat heitä parempia.

Samaistun noihin hyljittyihin. Miellän itseni usein väärin ymmärretyksi ja virheellisesti tulkituksi. En kuitenkaan koe olevani muita parempi, joskin tajuan sen ironian siinä shokkieffektissä jonka aiheutan olemalla oikeasti kiltti ja avulias heikoimmilleni. Tietenkin kaikki jotka minut tuntevat reaalielämässä tietävät tuon ja tietävät minun olevan myös aivan törkeä ja armoton auktoriteeteille, sekä niille jotka olettavat liikoja itsestään ja ottavat sen vuoksi erivapauksia.
________________________________________________
Nyt pieni fakta tältä päivältä niille jotka odottavat uutisia alakerran vanhuksesta.
Vanhus tuli soittamaan ovikelloa tuossa kolmen aikaan iltapäivällä. Olin sattumalta kotona (päivä päättyi töissä aikaisin).
Vanhuksella oli television kaukosäädin toisessa kädessä ja paristopakkaus toisessa kädessä.
Vanhus pyysi apua kun hänen kaukosäädin oli lakannut toimimasta. Hän ei osannut tai kyennyt vaihtamaan paristoja itse. Huomasin, että hänen antamansa paristot olivat väärää kokoa (AA kun koukoon meni AAA eli nroa pienempi). Hän sanoi, että myyjä kaupassa oli vannonut paristojen sopivan.

Valehtelin vanhukselle etten saa kaukosäädintä auki ilman työkalua ja otin kaukon ja paristot ja jätin vanhuksen ovelle. Sitten otin omasta varastostani oikean tyyppiset paristot ja vaihdoin ne kaukoon. Otin liian isot paristot itselleni ja annoin kaukon vanhukselle, joka hymyillen teputti takaisin kotiinsa varmaan katsomaan jotain iltapäivä ohjelmaa.

Tein ehkä väärin kun en kertonut vanhukselle oikeata paristojen kokoa? Nyt jos se parin vuoden päästä (laitoin kunnon extra longlife duracelit) tarvitsee uudet niin osaako se ostaa oikeat. En halunnut huijata mutta ajattelin, että vanhus pahoittaa mielensä kun oli saanut väärät paristot.

Ja sitten tulisi taas kiistaa rahasta. En ihan periaatteesta suostu ottamaan rahaa ko vanhukselta. Tienaan varmasti jotain 5 kertaa enemmän kuin tuo vanhus saa eläkettä ja se olisi kuitenkin halunnut maksaa paristojen hinta erotuksen ja se elää markka-aikaa ja yrittää antaa mulle taas 20€. Viimeksikin mulla meni pikku auttamiseen 3 minuuttia ja tunti taivutella vanhus ottamaan rahansa takaisin. No ainakin hän saa lisää päiväohjelmaa kiistellessä mun kanssa rahasta :)

Scy


Auringon ikävä  5

Heh otsikko on kyllä äidinkielellinen kömmähdys. Joka tapauksessa tänä aamuna heräsin (vapaapäivä taas) auringon kanssa samaa vauhtia - katselin auringonnousun kahvikuppi kourassa hesari toisessa. Iloitsin auringosta, kuin vanha ystävä palaisi ulkomailta.

Siinä tuli sitten sellainen todella haikea muisto ja suunnaton sydäntä repivä ikävän tunne kesäiltoja. Sitä tiettyä kaiken kultaavaa lämmintä valoa joka tulee auringonlaskusta heinä-elokuun vaihteessa. Se väri on ihan oikeasti kulta ja se värjää ihan kaiken kauniiksi. Mikä tahansa ja kuka tahansa näyttää kauniilta siinä valossa.

Eli jos todella haluatte tehdä vaikutuksen kehen tahansa niin kokeilkaa auringon kultaisia säteitä myöhäiskesän illassa.

Viikonloppuna tuli taas heiluttua niin, että oksat pois ja ravintolaseikkailun jäljiltä (uskokaa tai älkää) paino nousi kilolla!! Viddu haloo! Kilo lisää yhdellä ravintolakäynnillä. Siinä oli taas niin kalorit kohdallaan, vaikken niitä nyt mitenkään laskekaan.

Ja nyt lähden katsoon alakertalaisen kuntoa. Siis mun alakerrassa asuu eräs eläkeläinen jolla on vaikeata liikkua ja vien sen roskat jä käyn sille kaupassa. (ei! en ole mitenkään hurahtanut uskoon yms. mutta sillä ei ole lapsia ja se on ihan yksin).

V


Vanhat vammat ja muuta kivaa  2

Väsyttää.
Eilen onnistuin repimään kuntosalilla vanhan polvivamman esiin. Muutama vuosi sitten Krav Maga treeneissä hajotin polveni oikein kunnolla. Kuntoutin ja juhlin kun ei tarvinnutkaan leikata. Nyt se saakelin sama polvi prakas.

Eilisestä. Käytiin Meccassa. Oltiin "Kokin pöydässä" kokin erikoisella. 15 ruokalajia!! Syötiin siis oikeasti klo 17-23:30 tauotta. Todella mieletön ruoka seikkailu. Suosittelen kaikille joilla on muutama satanen ylimääräistä.

Kävin yöllä sitten bilettämässä "satelliitti kaupungissa" eli sellainen pikku kaupunki tässä Helsingin lähellä. 3 naista ja 1 mies tuli kyytiin. Tanssittiin, juhlittiin ja suudeltiin. Aamu 5:00 hiippasin himaan. Ei menty sit "sillee" vaikka 2 neljästä ehdottikin. Oliskohan pitänyt kysyä ryhmää?? Oliskohan ne oikeasti lähtenyt siihen? Mielenkiintoista. Pitää seuraavan kerran muistaa tuo kun 2 ehdottelee samana iltana.

Tuolloin yöllä oli kyllä tarkoitus tavata ihan eri henkilö, sitä varten oikeastaan lähdin sinne. Mutta se meni puihin. Omituista miten elämä muuttuesaan tarjoilee toisia, uusia tilaisuuksia.

Todella vauhdikas lauantai, totaalisesti erilainen kuin viimeviikon lauantai.

Scy



Perse kun valinta on vaikeaa  4

Tänään sain työtarjouksen. Tarjouksen josta ei kieltäydytä. Mut mun nykyinen työ on helppo ja siinä on ok liksa! Ja tässä uudessa on oikeasti mahdollisuus mihin vaan. Vanhassa olen vakkari. Mutta uudessa olisin pomo. Vanhassa tienaan tarpeeksi. Mutta uudessa tienaisin tuplat. Vanhassa tarvii tehdä vaan 4pv /vko töitä. Mutta uudessa saan tehdä sitä mitä rakastan eniten niin paljon kuin haluun mut vähintään 40h vko.
PrklPrklPrklViddu mitä mä nyt teen?

Hei tää on todella vaikeeta! En nytkään tienaa huonosti, paremmin kukaan mun frendi ja teen duunii tooosii vähän ja saan etäpäiviä aina kun pyydän. Työmatka on pitkä eikä mulla ole omaa huonetta. Uuden kännyn saan vaikka joka viikko ja läppärin vaihtaa vaikka kerran kk. Ruoka etu on ja terveydenhuolto hyvä. Miksi vaihtaa??

Tarjous tässä uudessa oli siis ihan tähtitieteellisestä palkasta. Titteli olisi ihan oikea -johtaja ja optio-ohjelma alkais heti. Ihan oma budjetti joten vaikka ostaisin koko budjetilla kännyköitä (2 milj kännykkää?? siitä tulis varmaan kyllä kenkää). Mutta mun ylläpuolella olisi vaan johtoryhmä. VidduVidduu mitä mä teen....???


Vanha tekstini rakkaudesta, älä lue ellet kestä  1

Rakkaus on valkoinen, veljellinen, rakkaus on ystävän vaaleanpunainen, rakkaus muuttuu kaipuun mustasta himon tummanpunaisen kaikkiin sävyihin. Rakkaudella on monet värit ja muodot.

Rakkauden niitty kasvaa terveen mielen ja sydämen mustasta mullasta, raviten ja elävöittäen sitä kuin pyhä amrita bindu.

Rakkauden subjektiivisuus sallii rakastaa vaikka kaukana kohteestaan, rakkaus on silloin oma sisäinen elämänsä, itseään ruokkiva tuli joka kuluttaa, muttei vahingoita ketään.

Mennyt rakkaus ei kasva enää, mutta koristaa rakastavaa kuin ikuiset timantit. Nämä timantit voi rakastava antaa uusille rakkailleen jalostuneena lahjana, kertoakseen oppimastaan rakkaudessa.

Kuitenkin jokainen rakkaus on erilainen, kuten on jokainen kedon kukkakin toinen toistaan värikkäämpi ja kauniimpi, pystymättä kilvottelemaan paremmuudestaan.

Rakkauden niityllä toisen onnesta iloitsemisen villiviini käärii kärhensä menetyksenpelon kukan ympärille, raviten itseään siitä, nakertaen pois pelon voiman.

Mustasukkaisuuden ja omistamisen kuolettava ansa ei voi vangita rakkauden voimaa, tuota jaloa villiä tiikeriä. Tiikeriemon kaltaisesti rakkauden voima huolehtii väsymättä ja puolustaa raivoisasti. Kuin leimuava liekki heinikossa on tuo keltaraitainen jumaluus osana jokaista elävää ja kaikkea joka siitä sikiää.

Jokaisen rakkauden kukan kauneus ja tuoksu jalostuu mitä useampi sitä ihastelee. Rakkaus ei kulu koskaan vaan voimistuu käytössä. Rakkauden määrälle ei ole muuta rajoitusta kuin rakastavan oman mielen ja sydämen viisaus.

Rakkaus ei jakaannu mitä useampia on rakkaudella kohteita, vaan ennemminkin kasvaa jokaisen rakkauden kohdalla moninkertaiseksi lisäten rakkauden voimaa myös muita kohtaan kunnes se voi kattaa vaikka koko luomakunnan, tällöin on rakkaus jalostunut jumalaiseksi voimaksi. Tällöin on rakastava valaistunut jumaluudesta joka hänen sisältään loistaa, valaisten kaiken jota se koskettaa.

Rakkauden muodoille ei ole olemassa luonnollisia esteitä, vain ruumis voi rajoittaa rakkauden ilmentymismuotoja. Kehojensa jalostaminen on rakastavan velvollisuus rakkautensa kohteille, jotta rakastava voisi kestää rakkautensa koko voiman ja vimman, sekä antaa sitä rakkautta ympärilleen siinä laajuudessa kun hän itse sitä kokee.

Ruumillinen rakkaus ei ole yhtään henkistä tai veljellistä vähäisempää. Tantran harjoittamisella saadaan ruumiillisen rakkauden voima yhtä jaloksi kuin joogan rakkauden yhteys. Ruumiillisen rakkauden rajoittaminen koskemaan vain yhtä tai tietyä muotoa, rajoittaa ruumiillisen rakkauden kokemuksen ja täten kasvun ja kehityksen. Tällöin ruumillisen rakkauden muoto ei koskaan jalostu ruumista suuremmaksi. Ruumiillisesta rakkaudesta kokonaan kieltäytyminen ei lisää mitään elämässä, vaan rajoittaa elämän kokonaisuudessaan henkiseksi suoritukseksi.

Pitkän ja rikkaan elämän salaisuus ei ole itseensä vetäytyminen vaan rakkaudestaan antaminen. Rakastava kasvaa itse yhtä suureksi hän antaa rakkautensa kasvaa. Hän jalostuu yhtä monipuoliseksi kuin hänen antamansa mahdollisuudet rakkaudelle elämässään.

Rakkauden voiman hyödyntäminen ei halvenna rakkautta itsessään eikä vähennä sitä, vaan antaa mahdollisuuden nousta perinteisen rakkauden rajoitusten yläpuolelle hyödyntäen rakkauden voiman jumalallista alkuperää.

Sanotaan, että rakastunut muuttuu hulluksi, rakastava viisaaksi. Rakastunut kuluttaa elinvoimaa, rakastava jakaa sitä. Elinvoiman jakaminen mahdollistaa elinvoiman hyödyntämisen. Rakastava vaaliessaan ja kehittäessään rakkauttansa, luo elinvoimaa jalostaen villit luonnonvoimat rakkaudella elinvoimaksi.

Rakkauden voima muuttaa toisten rakastavaa kohtaan tuntemat vihamieliset ajatukset tylsiksi ja tehottomiksi. Rakkaus suojaa sairaudelta, iältä, aikakaudelta ja pahalta. Rakkaus luo elämää, rakkaus on itsessään rikkaus, muodostaan riippumatta.

Tarjottavanaan kellään meistä ei ole elämässään suurempaa rikkautta kuin itsessään rakkaus.


Elämän kuntoon  1

Tänään saavutin pitkällisen tavoitteeni, liikunta suoritteen nimeltä "onnistunut treeniputki"!
Torstaina kävin uimassa Mäkelänrinteellä ja tein koko treenin (2800m), jihuu!
Perjantai oli vapaapäivä töistä kuten joka toinen pe yleensä on ja kävin kuntosalilla ja vedin 1,5 lihastreeni harjoituksen, huaah.
Lauantaina kävin spinningissä ja pilatestunnilla...himmeetä

ja tänään vedin aivan uskomattoman hyvän astangajooga-aamutreenin, vahvaa!

Ei ole todellista! Lukuisista yrityksistäni huolimatta tämä oli eka kerta kun sain tuon 4 treenipäivää viikkoon oikeasti onnistumaan. Monta kertaa sain 3 neljästä mutten niitäkään putkeen. 3 kertaa joogaa on onnistunut monestikin mutta monimuotoinen treeniputki ei vielä koskaan.

Lihakset on ihan hemmetin kipeät... mutta mieli on tyytyväinen pikku possu ;)
Lisää tälläisiä onnistumisia!

V


Kylästä suurpesäksi  2

Joka ikinen päivä mielin jotain. Yleensä halajan jotain mitä en voi saada. Mutta turhankin usein haluan kylän ympärilleni.

Itse asiassa kylä-toive ei ole mitenkään erityinen tai poikkeuksellinen muuten kuin sen tosi asian valossa, että olen usean sukupolven helsinkiläinen. Monien mielestä Helsinki on vain pikkukylä, kyllä onhan se niinkin mutta oikeasti täällä eletään kuten suurpesässä (suomennos sanalle "hive").
Suurkaupunki, kaupunki ja hyperjärjestäytynyt yhteiskuntarakenne on minulle yhtä kuin suurpesä. Samankaltaisuus yhdistää meidät, jokaiselle on oma rooli, omaa rooliaan on suoritetava mahdollisimman hyvin tai sinulta otetaan se rooli pois. Ihan kuten mehiläis- tai muurahaispesässä.

Ok, otetaan pikkaisen tarkempia esimerkkejä. Olet äiti ja sinulla on lapsia. Jos olet huono äiti niin sinulta otetaan lapset pois ja lakkaat olemasta äiti. Käytännössä sama, olet yksinhuoltaja äiti (ehkä ilman omaa valintaa) ja sinun täytyisi päästä jonnekin, niin menetkö ja jätät lapset yksin? Tällöin olet "huono äiti" ja menetät lapset jos jäät kiinni. Kylässä koko tilanne olisi absurdi, kylä hoitaa lapset eikä kukaan ole niin huono äiti että menettäisi äiti statuksensa koska koko kylä kompensoi.

Toinen esimerkki. Olet toimitusjohtaja (tai mikä tahansa toiminnanjohdollinen loppuvastuutaho) ja et pysty käsittelemään eteesi tullutta uutta tilannetta, menetät johtajuutesi sekä sinut todennäköisesti haastetaan oikeuteen ja sinun oikeutesi elää, elämänpolkusi häpäistään. Käytännössä sama, olet keskikokoisesn yrityksen toimitusjohtaja ja yllättäen takavasemmalta tulla tupsahtaa globalisaation sivuvaikutus joka ajaa tilanteesi oman osaamisesi rajan tuolle puolen. Myönnätkö osaamattomuutesi vai piilotatko sen ja häviä tuplasti jäätyäsi kiinni?

Kylässä tätäkään ei tapahtuisi vaan johtajuus on vain kylän tiettyjen hallinnollisten toimien hoitaminen oman toimen ohessa, joten jos et osaa niin koko kylä haluaa auttaa.

Ihmisyys nousi laumasta kyläksi ja samalla kivikaudesta, keräilystä ja metsästyksestä tietyn tasoiseen sivistykseen ja maanviljelyyn. Tällöin voitimme ekologisessa kisassa muut nisäkkäät. Nyt kuitenkin aiomme piestä hyönteiset. Rakennamme kennokaupunkejamme ennen kokemattomalla vimmalla ja jaamme osamme pesähierarkian mukaisesti rooleihin jonka vangeiksi jäämme.

En sittenkään halua hyönteiseksi. Kaipaan takaisin kylään jossa en ole koskaan ollutkaan. Haluan ympärilleni hyväksyntää ja tukea. Onko se niin liikaa vaadittu?