Universumien Tomu

  • Tommi

Kultainen Kompassi, Salaperäinen Veitsi, Maaginen Kaukoputki. Siinä Universumien Tomu kirjasarja, Philip Pullmanilta. Juuri sain sen luettua, ja aivan uskomaton! Leffana sitä en vielä ole nähnyt, vaikka sekin on jo DVD:lle ilmestynyt (tai siis se ensimmäinen osa, Kultainen Kompassi), saas nähdä miten paljon on otettu vapauksia leffan teossa.
Kuitenkin, vielä kerran, melko uskomaton kirjasarja! Alkaa melko tavannomaisesti, perusfantasiaa, mutta sitten homma riistäytyy käsistä, hyppää täysin odotusten toiselle puolelle. Yht'äkkiä on ulottuvuuksien välille revitty aukkoja sinne sun tänne, kaikista mahdollisista maailmoista kerääntyy sotureita taistelemaan Kaikkivaltiasta ja hänen järjestystään (josta kirkko on osa), ja sotajoukkojaan (enimmäkseen enkeleitä) vastaan. Koko Raamattu kiepautetaan kertaheitolla täysin nurinniskoin. :D Ja homma toimii, kirjasarja pysyy hyvin yhtenäisenä!
Viimeiset pari lukua olivat kyllä tuskallista lukea, niin riipaisevaa tekstiä. Sellaisina hetkinä olisi se oma kumppani mahtava olla, voisi hänen viereensä käpertyä miettimään tuota kirjaa, purkaa tuntojaan. :(

Suosittelen kirjasarjaa kyllä lämpimästi! Täysin fundamentalisteille ei ehkä sovi, mutta kyllä muuten kaikille!

Eipä tässä muuta, kirjoittelen pian lisää, nyt kun ei tarvitse heti töistä pääsyn jälkeen uppoutua tuon kirjan syövereihin! Sinkkuna kuitenkin ollaan, eikä oikein ole toivoa muutoksesta näköpiirissä edes. Baarissa pitäisi käydä ahkerasti nyt, ja toivoa että jotain tulisi eteen, mutta työt vievät melkoisen tehokkaasti ylimääräiset mehut. Viime viikonloppunakin olin lauantaina 10 tuntia, ja sunnuntaina 5,5 tuntia töissä. Lauantai-illalla olin kyllä baarissa, mutta hiljaista oli. Melko rauhallisesti otin kuitenkin, että pääsin puoleksi päiväksi töihin.

Wanted: Tyttöystävä!

Kirjoitettaessa soi 30 Seconds to Mars - Was It a Dream

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 11:00

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus