Blogi

Näytetään kirjoitukset elokuulta 2008.

Britneyn pikkuhousuista  2

No ei sentään ;)

Hiljaista on pidellyt blogirintamalla, mutta nyt voisin yrittää kasata jonkun sikermän viimeaikaisista mielenkiintoisista uutisista tai ilmiöistä.

Aloitetaan kotimaastamme. Aamu-tv:ssä oli tässä viime viikolla juttua mikrosiruista. Ikävä kyllä lähetys livahti ohi siitä yksinkertaisesta seikasta etten omista töllöä. Siinä käsittääkseni pohdittiin oli kuinka "käteviä" ihmiseen asennetut mikrosirut voivat olla. Sairaskohtauksen sattuessa sirusta voidaan poimia sairaskertomuksesi ja lääkityksesi.

Näin siis jo mikrosirujen mainostaminen on aloitettu Suomessakin. Käyttötarkoituksia on jo keksitty niin monta, että miten kukaan enää voi kieltäytyä näin mahrottoman hyvästä keksinnöstä. Perusviesti on siis, että näin elämäsi paranee ja muuttuu turvallisemmaksi. Mikrosirun avulla et voi kadottaa koiraasi, lastasi etkä itseäsi. Kauheen kätevää.

Se mitä meille ei kerrota on tämä. Kun kaikki ihmiset on mikrosirutettu, jokainen on valvottavissa fyysisesti ja hallittavissa taloudellisesti. Jos visiot yhteiskunnasta ilman käteistä on tulevaisuus ei ostosten tekeminenkään onnistu ilman sirua.

Eräässä dokumentissa esitettiin väite, jossa globaalia isoveliyhteiskuntaa kasaavat ja suunnittelevat tahot haluavat tietää kaiken minkä voi tietää. Mikrosirutettu armeija, karjatalous, kaupankäynti, populaatio on tällöin ovat hallittavissa tietokantojen kautta, johon kaikki sirujen data on talletettu. Kun järjestelmää kritisoiva henkilö katsotaan terroristiksi, siru kytketään pois päältä. Tätä kutsutaan myös kansantajuisesti tilanteeksi "olet kusessa".

No älkääpä siis ottako sirua käsivarteen. Ikinä.

Seuraavaksi talouteen. Kun luottokriisi puhkesi meille kerrottiin kuinka Eurooppa selviää Yhdysvaltain kriisistä helpolla. Nyt tilanne on, että Eurooppa voi kärsiä jopa enemmän. Olemme jo taantumassa ja pahin on edessä. Luottokriisi se vain ja jatkuu ja jatkuu. Jos Fanny Mae ja Freddie Mac menevät konkurssiin se voi johtaa talousjärjestelmän kaatumiseen. Näin arvioidaan jo jenkeissä ja Kiinan keskuspankissakin. Luottotappiot kaikkineen voivat johtaa jopa 9000 miljardin dollarin alaskirjauksiin.

Velalle perustuva järjestelmä ei voi toimia ikuisesti. Ihmisen ahneus taitaa kostautua isolla kädellä. Toivottavasti maailma selviää kriisistä paremmin kuin pelkään.

Infaatiosta. Wikipedia: Inflaatio tarkoittaa taloustieteessä hintatason yleistä nousua annetulla valuutalla. Tässä ei kuitenkaan kerrota mistä syystä rahan arvo laskee ja hinnat nousevat. Inflaatio on enemmänkin markkinoilla olevan rahamäärän kasvusta johtuvaa valuutan arvon alenemista ja siitä seuraus on hintojen nousu. Kun keskuspankit puhuvat inlaatiosta ikään kuin möröstä, jota ei voi hallita, samaan aikaan fed pumppaa miljardeja ja miljardeja lisää dollareita vaikeuksissa painiville pankeille. Ja taas rahan arvo vähenee. Sitä saa mitä tilaa.

Lopuksi hieman parempaa uutista. Useat tiedemiehet ovat ennustaneet, että jonkinlainen jäähtyminen ts. minijääkausi alkaa n. 2010 ja kestäisi n. 50 vuotta. Auringon pilkkujen katoaminen enteilee tätä ja lämpötilat ovatkin olleet laskussa 2000 luvun alusta. Tämä vuosi on tähän mennessä ollut viilein tällä vuosisadalla.

Lopuksi vielä tärkein. Minua huolestuttaa minne ovat kadonneet iltapaivämedian otsikot Britneyn alushousuista? Ilmeisesti ne ovat olleet jalassa kun kansaa sivistäviä uutisia ei aiheesta ole saatavilla.

Pahoittelen asiavirheitäni, niitä on varmasti. Minua saa oikaista.

PS. Niin ja jos joku miettii niin kyllä, minulla on köyhä lauantai-ilta :)