Blogi

Näytetään kirjoitukset elokuulta 2007.


Robert Fiskin kolumni ja krapulaista pohdintaa  1

Karl Rove once said that "we're an empire now – we create our own reality".

Tähän lainaukseen päättää London Indepentin journalisti/toimittaja Robert Fisk hyvän artikkelinsa syyskuun 2001 tapahtumista. Karl Roven heitto osuu keskelle otsaa. Todellisuus luodaan. On ehkä tyhmää verrata median luomaa todellisuutta Matrixiin, mutta elementit ovat kasassa. Valtaapitävät ja voittajat kirjoittavat historian, avaavat haluamansa todellisuuden median avulla silmiemme eteen kummasteltavaksi. Valheita toistellaan loputtomiin. Samaan aikaan markkinavoimat luovat tarpeita, jotka pitävät meidät kiireisinä päivästä toiseen.

Voisi ajatella ajatusta Matrixista pidemmälle. Oletko koskaan miettinyt millaista elämää viettäisit ellet altistuisi päivittäin median ja markkinavoimien valistukselle, television siniselle hehkulle? Ovatko tarpeesi todella sellaisia, joiden täyttäminen saa sinut elämään täysillä ja tekee elämästäsi kullanarvoisen?

Olen ensimmäisenä myöntämässä, että minuun toimintamalli tyytymättömyyden täyttämiseksi kuluttamalla ja hankkimalla esimerkiksi uusia vaatteita jne. on jo syöpynyt aivolohkoihini. En siis ole heittämässä ensimmäistä kiveä sillä olen varmasti yksi pahimmista vaikka olevinaan tiedostan toiminnan naurettavuuden. Ehkäpä tärkeää on se, että olen tiedostanut sen. Lopetin television katselun noin vuosi sitten ja kahden viikon jälkeen en enää kaivannut sitä lainkaan. Sen jälkeen olen tehnyt niin paljon enemmän kuin aiemmin ja oppinut maailmasta enemmän kuin koskaan - vaikka sekin on edelleen vähäistä. Olen yrittänyt lopettaa jatkuvan shoppailun vaikka tuskin se onnistuu ennen kuin joudun työttömäksi :)

Eilen koin taas vapauttavan kokemuksen. Laskeutuessani Luxin ns. VIP- tiloista takaisin maan pinnalle, läpi ihmismassan tunsin parhaimman tunteen koko iltana. Vaikka seura oli loistavaa ja ystäviä mukana, ei tämäkään ilta täyttänyt tyytymättömyyttä.

Jos paras hetki viikonlopusta oli äsken kun auringon lämmittämällä parvekkeella nautin hidasta aamiaista samalla katsellen kuinka pilvet hajoavat auringonpaisteesta ja uusia syntyy kuin tyhjästä, kuinka linnut suuntaavat muodostelmissaan kohti uusia ilmoja, mieleeni tuli pakostikin ajatus elämästä, joka tekee minut onnelliseksi. On sekin kai jotain.

Söin omenani hitaammin, siinäkö lienee avain mielenrauhaan?

(Tätä kirjoitusta siivitti krapulan tuoma herkistyminen, joka ilmenee aistien terävöitymisenä. Esimerkkinä musiikki, joka tällaisessa olotilassa kuuluu kaikkine nyansseineen)

http://www.prisonplanet.com/articles/august2007/250807_b_fisk.htm


Entinen NISTin pomo avaa suutaan  1

James Quintiere, entinen NISTin tulipalojen tieteellisen osaston pomo on tullut julkisuuteen omien epäilyjensä kanssa koskien NISTin virallista raporttia WTC-tornien sortumisista. Hän muun muassa ottaa kantaa WTC7:n kohtaloon ja moneen muuhun epäkohtaan. Todella mielenkiintoista luettavaa! Asian tekee isoksi juuri se, että mies on entinen NISTin työntekijä ja pettyi itsekin suurien odotusten jälkeen siihen kuinka tutkimukset hoidettiin.

http://www.prisonplanet.com/articles/august2007/210807_b_NIST.htm




S&S -tauti  1

Iso-Britannian puhjennut suu- ja sorkkatauti herättää kummastusta. Jälleen kerran ensin pidetään harjoitus, jossa valmistaudutaan taudin puhkeamisen varalta. Kas kummaa tautia löydetäänkin samalta tilalta kuukautta myöhemmin, jossa harjoitus pidettiin. No sellaista kai sattuu, että todelliset tapahtuvat harjoituksia...911, Lontoon pommi-iskut...

Nyt jopa poliisi tutkii onko vuoto ollut tahallinen läheltä sijaitsevasta laboratoriosta.

http://www.news.com.au/heraldsun/story/0,21985,22210955-5005961,00.html
http://www.prisonplanet.com/articles/august2007/080807_released_virus.htm

Mieleeni tulee vaan kummasti ajatukset EU:n direktiiveista ja elintarviketuotannon valvomisesta. Nämähän vaan kiristyvät kun tällaisia epidemioita puhkeaa. Näin elintarviketuotantoa aletaan enenemissä määrin kontrolloimaan ja rajoittamaan. Mutta eihän se niin voi olla, eihän?

Eilen uutisoitiin kuinka geenimanipuloitua rehua käytetään jatkossa myös Suomessa sianlihan tuotannossa. Kukaan ei voi tälle muutokselle mitään tahdottiin sitä tuottajien keskuudessa tai ei. Raha puhuu.