Blogi

Näytetään kirjoitukset helmikuulta 2007.

Kun BBC:llä osattiin ennustaa  4

Jotkut saattavat olla tietoisia syyskuun 2001 terroristi-iskujen tuhoista WTC7:n osalta. Tämä 47-kerroksinen pilvenpiirtäjä sortui saman päivänä kuin tornit WTC1 ja WTC2. Rakennus olisi vielä pystyssä ollessaan kurottanut korkeamalle kuin monet suurkaupunkien pilvenpiirtäjät, joten mistään pikkutalosta ei ollut kyse.

Alkuun todettakoon, että WTC7:ään ei osunut lentokonetta. Se koki kuitenkin vaurioita ilmeisesti tornien sortumisen yhteydessä lentäneestä massasta. Teräsrakenteinen rakennus syttyi tuleen ja sortui eri lähteiden mukaan 6, 5 - 18 sekunnissa, suuri osa vapaapudotuksen nopeudella. Oman näkemykseni mukaan rakennus sortui kahdessa osassa, josta jälkimmäinen, suurin osa pilvenpiirtäjästä 6, 5 sekunnissa. Ensimmäisen osan romahdus alkoi sekunteja aiemmin, mutta mikä osa siinä sortui ei selviä videoista. Joka tapauksessa pilvenpiirtäjä tuli alas ilman pienintäkään vastustusta.

http://video.google.com/videoplay?docid=3664073116607499063&q=wtc7

Koskaan historiamme aikana ei teräsrakenteinen pilvenpiirtäjä ole sortunut tulipalon takia. Sinä päivänä sortui kolme. NISTin raportin mukaan WTC7:n sortuminen oli erittäin epätodennäköinen ja sille keksittiin viisi eri syytä. NIST saattaa ottaa vielä jatkossa yhdeksi selitykseksi mahdolliset räjähdykset rakennuksessa. Saa nähdä.

On olemassa vakuuttavia todisteita siitä, että joku tiesi etukäteen WTC7:n sortumisesta. Siitä tiedotettiin radiossa, poliisit tiesivät ja nyt on putkahtanut sellainen pommi ettei paremmasta väliä. BBC uutisoi WTC7:n sortuneen suorassa lähetyksessä ennen kuin rakennus oli todellisuudessa sortunutkaan. Reportteri vieläpä seisoo tuhonäkymä takanaan ja kertoo WTC7 sortuneen vaikka se näkyy edelleen taustalla. He jopa tiesivät, että syy on rakenteiden heikentyminen. Yht'äkkiä satelliittiyhteys menee poikkii reportteriin noin viisi minuuttia ennen todellista sortumista.

http://www.911blogger.com/node/6482

BBC on vastannut. Kyse oli vain virheestä. Kaikki olivat paniikissa ja väärää tietoa on voinut ujuttautua mukaan uutisointiin. Lähteet kuulemma tarkistettiin kuitenkin kertaalleen tai tuplana! Mutta mielenkiintoisin juttu ei olekaan se, että tapahtui virhe vaan se, että virhettä ei ollutkaan. He uutisoivat tapahtuman ihan oikein. Etukäteen!

BBC vastasi myös, että möhläyksen takia heillä ei ole enää nauhoja suurimman uutistapahtuman päivistä jäljellä. Yksi maailman isoimmista medioista ei osaa säilyttää nauhojaan. Priceless! Se eittämättä herättää lisää kummastusta tapahtumista päivänä, jolloin BBC:llä osattiin ennustaa.

http://www.prisonplanet.com/articles/february2007/270207bbcresponds.ht


Onko huonoa taidetta laisinkaan?  1

En muista elokuvaa, mutta yhdessä esitettiin hieno analyysi: Huono taide esittää parhaimmillaan ihmisen täydellistä epäonnistumista. Tässä valossa huonoa taidetta ei olekaan :) Loistavaa.

En ole koskaan osannut maalata, piirtää ehkä enemmänkin, mutta silti saan siitä aina kicksit. Kolmen tunnin tuskaisen session jälkeen kun saan todeta, että taas on syntynyt kankaallinen sitä itseään, kicksit ovat melko huonot.

Aina ei kuitenkaan voi epäonnistua kuuluukin mottoni. En ole vetänyt viivaakaan...siis vetoakaan pariin vuoteen, mutta eilen sain tehtyä jotain, joka kuvaa ihmisen lievää onnistumista. Tuli hyvä fiilis.

Olen aina pitänyt abstraktia taidetta puhuttelevampana kuin esittävää. Hieno abstrakti maalaus, jossa sijoittelu, muodot ja värien kontrasti kohtaavat tuottavat aivoissani mielihyvää, jota esim. maalaus suomalaisesta saunasta pellon laidalla ei ikimaailmassa onnistu tekemään.

En tiedä paskaakaan taiteesta, joten anteeksi höpinäni.


Hyvät, pahat ja rumat  1

Ennen Irakin sotaa Irakissa oli paha hallitsija. Saddamin Irak rahoitti al-Qaedaa, valmisti joukkotuhoaseita, yritti saada ydinaseiden raaka-ainetta käsiinsä. Irak oli uhka koko maailmalle. Sitten Yhdysvallat sai tarpeekseen ja pisti paskaksi koko maan sillä diplomaattiset keinot ja pakotteet eivät nujertaneet tätä pahuutta. Sota oli viimeinen keino.

Kävikin niin, että kaikki syyt hyökätä maahan olivat silkkaa valhetta. Tiedustelupalvelun tiedustelupalvelu toimitti tilattua tietoa; toiselta nimeltään bullshittiä.

Onneksi sentään Saddam oli paha, joten syy hyökkäykseen ei ollut täysin tuomittava. Olihan S. kaasuttanut kurdeja taannoin. Diktaattori hermostui aika lailla kun Kuwait imutti Irakin öljyä ohiporausmenetelmällä, jonka Yhdysvaltalaiset olivat kuwaitilaisille opettaneet. Kun Saddam kyseli Usan Irakin suurlähettiläältä April Glaspielta mitä mieltä oltiin Kuwaitista hänelle todettiin ettei Kuwait ole Amerikan liittolainen. Asia on Irakin sisäinen. Ja niin S. kaasutti ja pullon kyljessä luki Made in Usa. Hups.

Saddam ei kuitenkaan aina ollutkaan paha. Usa ylisti Husseinia edistyksellisenä hallitsijana, joka teki enemmän kuin muut mm. naisten koulutuksen eteen. Husseinia pidettiin myös älykkäänä. Vain Yhdysvaltojen kirjoittamassa näytelmässä pahis voi olla hyvä, paha, fiksu ja tyhmä.

Maailmasta tuli helvetisti parempi paikka kun S hirtettiin 30.12.2006. Irakilaiset kiittäköön kuorossa vapauttajiaan.

Maailma ei kuitenkaan ole vielä vapaa terroristeista ja yllättäen lisää pahuutta löytyy heti nurkan takaa kurkkimasta. Iran ja Ahmadinejad!

Iranissa on paha hallitsija, joka haluaa pyyhkiä Israelin kartalta, hankkia ydinaseen, viedä aseita Irakiin, lietsoa siellä väkivaltaa ja kaapata al-Qaedan itselleen.

Arvatkaapa mitä? Meillä on jälleen paha, hyvä, fiksu ja tyhmä pahis, joka uhkaa koko maailmaa.

http://www.lucasgray.com/video/peacetrain.html

http://www.iltalehti.fi/uutiset/200611155364573_uu.shtml

http://www.prisonplanet.com/articles/february2007/110207Claims.htm

http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Yhdysvallat+syytt%C3%A4%C3%A4+Iranin+johtoa+pommitarpeiden+salakuljettamisesta+Irakiin/1135225023307


Isoveikka valvoo, mikäs siinä.  4

Orwell kirjoitti aikoinaan ansiokkaan romaanin 1984, jossa kirjailija kuvasi pelottavia näkymiä tulevaisuuden isoveli valvoo -yhteiskunnasta. Tänä päivänä olemme oppineet hyväksymään itsestäänselvyyksinä valvontakamerat, turvatarkastukset, sormenjälkien otannat, sähköpostivalvonnan, Internet-profiloinnin.

Yhdysvalloissa on kehitetty ja FDA hyväksynyt mikrosirun, joka asennetaan ihmiseen. Mikrosirua voidaan esim. käyttää pankkikorttina, luottokorttina - lähes kaikkeen kunhan digitaaliteknologia yleistyy tarpeeksi. Ja tietenkin myös paikantamiseen. Ei muuta kuin lapsille siru käsivarteen niin kurittomien muksujen valvonta on helpompaa. Eittämättä tuleva myyntihitti, mutta tietenkin myös sirua markkinoidaan elämään helpottavan tuotteena kaikille.

Kohta Google aloittaa käyttäjiensä kuuntelemisen tietokoneen mikrofonin kautta ja myy nauhoitetuista äänistä kokoamaansa materiaalia eri yhtiöille. Tätä materiaalia käytetään kohdennetun mainonnan apuna: kun esimerkiksi koirasi haukkuu ja ääni tallennetaan ja yhdistetään sinun ip-osoitteeseen niin voit saada hakukoneesi banneriin mainoksen edullisesta koiranruuasta kotinurkan marketissa. Yhtiö väittää, että käyttäjän yksityisyys ei ole vaarassa, mutta kuka meistä päästäisi sisään ulkopuolisen ihmisen kotiinsa asentamaan mikrofonin, jolla sinua kuunnellaan? Ei kukaan, mutta kun asia tehdään näin ovelasti kuin Google on tekemässä, ei kukaan valita.

Iso-Britanniassa on katulamppujen tolppiin asennettu kameroita, jotka näkevät vaatteiden läpi. Näin voidaan kadulta napata ne henkilöt, jotka kantavat vaatteidensa alla epäilyttävää tavaraa esim. aseita tai pommeja. Jep. Kuva muuten on erittäin tarkka, joten nyt vaan kaikki treenaamaan kroppaansa kuntoon ettei tarvitse hävetä ylimääräisiä kiloja kun sinua katsotaan salaa. Kaikkihan hyväksyvät tämänkin ajatuksen, eikös?

Viimeisin uutinen on jo melko huolestuttava. Aivotutkijat ovat kehittäneet laitteen, jolla pystytään scannaamaan aivoja ja päättelemään 70 %:n varmuudella mitä ihminen tulee tekemään. Tiedän, kuulostaa Minority Reportilta, mutta juttu on täyttä totta. Se siitä ajattelunvapaudesta, mutta totta kai olemme valmiit hyväksymään tämänkin valvontakeinon sillä olemme silloin paremmassa turvassa terroristeilta. Onneksi teknologia on vasta uusi eikä käytössä, mutta se on tulossa. Se on varmaa sillä Britanniassa suunnitellaan aivoskannerien asentamista katuvalopylväisiin ja lakeja pyritään muuttamaan siten, että pelkkä viranomaisten havaitsema aikomus tehdä rikos riittäisi tuomioon. WTF? (= mitä vittua?)

http://infowars.net/articles/february2007/090207intentions.htm
Alkuperäinen linkki London Guardian:

guardian.co.uk/frontpage/story/0,,2009229,00.html