Blogi

Näytetään kirjoitukset lokakuulta 2009.

Talent-kritiikkiä..  2

Katselinpa taas Talent Suomi-ohjelman. Ohjelma on kummasti alkanut kiinnostaa minua. Tuttavani kisasi tanssi/beatbox-ryhmänsä kanssa siinä viime vuonna ja tänä vuonna ohjelmassa on nähty muutamia vatsatanssiesityksiä - joista tosin vain pari lienee hyväksytty jatkoon. Viime vuonna ei muistaakseni ollut niitä lainkaan.

Vatsatanssin esiintyminen Talent-ohjelmassakin lienee osoitus tanssilajin suosion noususta- ja varmasti suosio tulee nousemaan edelleen ohjelman myötä. Mikäs siinä. Ennen vatsatanssi miellettiin Suomessa vain iäkkäämpien naisten harastukseksi, nyt nuoremmatkin ovat ottamassa lajia omakseen. Tosin muualla nuoret naiset ovat jo tanssineet sitä kauan ja maailmalla esiintyy useita naisia, joilla on sama taito ja vartalon sopusuhtainen kauneus kuin Talent Suomi-ohjelman kahdella napatanssijattarella. Jään mielenkiinnolla odottamaan jatkoa näiden osalta.

Se mikä minua Talent-ohjelmassa oikeasti ärsyttää, on jälleen kerran tositv-aikakaudelle tyypillinen tuomarien töykeys. Tuomaroida voi ja kritiikkiä antaa mutta tuomarit syyllistyvät silloin tällöin tarpeettomaankin töykeyteen. Esimerkiksi se poika joka teki yhdessä jaksossa Michael Jackson-imitaation, lähti varmasti hyvillä mielin kisaan ja halusi kunnioittaa Popin Kuninkaan muistoa. Vaikka pojan esitys oli melko hiomaton ja liikaa tiettyihin liikkeisiin keskittyvä, mielestäni tuomarien - varsinkin sen miehen, nimeä en jaksa nyt kaivaa esiin- tuomio oli hieman liian jyrkkä. Poika oli vasta 13-vuotias! Sen ikäiselle tuonkaltainen nöyryytys tv-lähetyksessä voi olla kova paikka, herkemmälle sellainen voi aiheuttaa masennusta. Tuomari voi edelleenkin polleana tuomaroida ja lokeroida ihmisiä hyviin ja huonoihin, mutta esiintyjä, joka on vasta lapsi, voi kantaa pitkäänkin ohjelmassa saamiaan haavoja. Tämä on selkeä mielipiteeni asiasta , Talent-tuomarit eivät ole mitään jumalia ja ystävällisyys kuuluu hyviin tapoihin, jotka näyttävät olevan välillä hukassa ihmisiltä. Vai nauttivatko katsojat tosiaan osallistujien nöyryytyksestä? Siinä tapauksessa kyllä hävettää nämä ohjelmaformaatit sekäja tuomarit jotka suostuvat sellaisiin.

Palatakseni vatsatanssiin ja tanssiin yleensäkin.. Ne ovat tietenkin henkilökohtaisesti mielenkiintoisimpia taitolajeja vaikka nautin muistakin hyvistä esityksistä. Itse olen harrastanut napatanssia viitisen vuotta. Poppingia, housea ja freestyleä sekoitava omintakeinen tyylini on kehittynyt kuin huomaamatta yökerhoissa tanssiessa. Minulla on hyvä liikkuvuus ja kehonhallinta ja poikaystäväni on sitä mieltä että pärjäisin hyvin kyseisessä Talent-kisassa. Heh, mahtaisinko enää kritiikkini jälkeen jos tuomarit saisivat sen näkyviinsä. =D Mutta ensi vuosi tulee joka tapauksessa olemaan melko mielenkiintoinen tanssin osalta. Minua on kosiskeltu tiettyihin hommiin sen puitteissa, pitää vain alkaa taas treenata viisurienpoisto-sairasloman jälkeen.

Ruskassa loimuvaa lokakuuta itsekullekin!
Em-Eva