Avatar voitti Golden Globen!

  • Em-Eva

Kyllä se James Cameron vaan osaa. Hänen leffansa kuuluvat kiistatta maailman katsotumipiin. Titanic oli jo silloin ysärillä romantiikka-suosikkini... Avatarin kävimme katsomassa kultani kanssa joululoman välipäivinä. Ihastuin heti ikihyviksi. Elokuvassa on kaikki mistä pidän: mielenkiintoinen ja ihmeellinen luonto, luonnonkansa jolla on yhteys siihen ja sopivasti romantiikkaa ja toimintaa. Elokuvassa on myös selvä ekologinen sanoma: On väärin tuhota luonnon ja inhimillisten olentojen elämää oman ahneuden ja rahan vuoksi. Väärin ei toki ole käyttää hyväkseen luontoa, väärin on käyttää sitä väärin ja elämää tukahduttaen. Luonnossa lajien tärkein päämäärä on säilyttää oma olemassaolonsa. Ihmiset toimivat usein paitsi muita elollisia kohtaan myös itseään kohtaan tuhoavasti. Meidän eläimellinen puolemme käskee meitä levittäytymään, raivaamaan elintilaa itsellemme ja käyttämään luontoa hyväksi. Unohdamme inhimillisen puolemme silloin kun emme oivalla että elämän kokonaisvaltainen vaaliminen on todella viisasta.

Avaratarin juonta on haukuttu naiviksi ja ennalta-arvattavaksi. Mutta siinä olikin juuri perinteiset tarinankerronan elementit – onhan tiettyjä kirjoittamattomia (?) sääntöjä miten leffa pitää tehdä, jonkinlainen kaava joka juontaa juurensa jo Antiikin Kreikan näytelmistä. Ja katsojamääräthän nyt puhuvat kuitenkin puolestaan.

3D- teknologia ja elokuvan maisemat ovat henkeäsalpaava yhdistelmä. Itse nautin joka sekunnista ja kerrankin tuli sellainen ”siellä olon”- tunne. Olin ihan pyörryksissä kun lähdimme teatterista. Oikeastaan olisin halunnut jäädä vielä pidemmäksikin aikaan Pandoran ja Na'vien maailmaan. Aion mennä katsomaan elokuvan vielä uudelleen, etenkin syntymäpäivänäni. Uskon että leffa pyörii vielä silloinkin teattereissa.

Em-Eva

2 kommenttia

Nediam_Nori

18.1.2010 18:24

Samaa mieltä, itse oisin jäänyt katselemaan Avataria pidemmäksikin aikaa. Onneksi leffasta jäi paljon pois, esimerkiksi jaken ja neytirin seksikohtaus leikattiin suurimmaksi osaksi pois, että saataisiin alhaisempi ikäraja. Kuulemma pitäisi olla melkoisen pidempi tämä "director´s cut". Kyllä tuo leffa on palkintonsa ansainnut, en ole hetkeen nähnyt vastaavaa. Ja vaikka tarinassa oli asioita, mitä arvasi ennalta, niin kyllä se niin on, että jos asiat olisivat toisin menneet, olisi sitä ihmetellyt. Kaiken kaikkiaan todella upea elokuva.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

5.12.2021 10:43

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus