Rapsakkata

Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on avoimuus.
Edellinen

Veljeskansa auttamassa suomalaisia  1

Entäs, jos unkarilaiset ovat oikeilla jäljillä suomalaisen median ja varsinkin suomalaisten toimittajien heikon sananvapausaseman suhteen?

Nimittäin. Jos kerran mainosrahoitteisessa mediassa sananvapaus on ollut jo pitkään kauppatavaraa, niin myös toimittajista on tullut entistä enemmän kauppatavaraa. Suomalaisen median jatkaessa keskittymistään; kulloisillekin vallanpitäjille hankalaksi koettujen toimittajien urapolku saattaa johtaa pysyvään umpikujaan.

Kuumat kirjat suomalaisesta media-alasta.
Kuumat kirjat suomalaisesta media-alasta.

Mobiiliflaijerissa mainitut ja suomalaisen media-alan kuvaa sisältä päin valottavat kirjat kannattaa lukea, jos unkarilaisten räväkät uutisoinnit Suomesta kiinnostavat.

”Unkarilainen suosittu Origo-verkkolehti on nostanut Suomen tällä viikolla puheenaiheeksi tekemällä kaksi artikkelia, joissa kritisoidaan Suomen mediaa ja oikeusjärjestelmää.

Origo julkaisi tiistaina artikkelin otsikolla "Median moniäänisyys on Suomessa vakavassa vaarassa" ja keskiviikkona toisen nimellä "Suomessa ei ole itsenäistä perustuslakijärjestelmää".

Julkaisu luonnehtii Suomea kaksinaismoralistiseksi, oikeusjärjestelmän tilannetta huolestuttavaksi ja mainitsee YK:n ihmisoikeuskomitealta saadut moitteet saamelaiskäräjävaalien vaaliluetteloon liittyvistä oikeuden päätöksistä.

Lisäksi uutisissa mainitaan, että Suomella ei ole erillistä perustuslakituomioistuinta vaan perustuslakivaliokunta sekä viitataan EU-rahoitettuun raporttiin, jossa Suomen mediaa luonnehditaan korkeariskiseksi mediamarkkinoiden keskittymisen näkökulmasta.”

- -

”Lännen Media ei tavoittanut pääministeri Antti Rinnettä kommentoimaan Unkarin hallitusmedian Suomi-uutisointia torstai-iltana.” Lähde: Unkarin hallitusmedia kritisoi Suomen oikeusjärjestelmää ja mediaa – tutkija: "He pelkäävät nyt tosissaan" – Turun Sanomat Lännen Media 18.7.2019 kello 20:36

Mobiiliflaijerissa olevissa kirjoissa kerrotaan, kuinka toimittajat saavat kyllä tutkia kaikkea ja kirjoittaa kaikesta, mutta eri asia on sitten, mitä/miten julkaistaan ja kuinka yläpuolelta tulleeseen ohjaukseen kielteisesti suhtautuneen toimittajan urapolulle käy.

Eikä tuossa vielä kaikki.

Puolustusvoimien jättihankinnan eli hävittäjäkoneiden hankintapäätös lähestyy? Muistatko tämän Suomen viranomaisten eli oman hallitusmediamme tapahtumista?

”Puolustusvoimien viestintätavoitteet ovat pahasti ristiriidassa viranomaisilta vaadittavan puolueettoman ja oikean tiedon tuottamisen velvoitteen kanssa.

Viranomaisviestinnältä tippuu pohja pois, jos pyritään vaikuttamaan mielipiteisiin ja asenteisiin.”

- -

Ainakaan STT:n haltuunsa saamissa tavoiteasetteluissa Puolustusvoimien tiedotuspyrkimyksenä ei ole julkisuuden lisääminen ja avoin tiedottaminen, vaan asenteisiin vaikuttaminen viestinnän keinoin. Tähtäin on ollut vaikuttaa päätöksentekoon.

Valtionhallinnon viestintä perustuu julkisuusperiaatteen toteuttamiseen eli aivan toisenlaiseen ajatukseen. Viranomainen edistää toimintansa avoimuutta tuottamalla luotettavia aineistoja yleisölle. Viranomaistiedotuksessa ei kuulu värittää viestiään eikä muokata tosiasioita omien tarpeiden edistämiseksi olivatpa päämäärät miten jaloja tahansa. Kyllä Suomessa ymmärretään puolustustarpeet ilmankin.

Ikävä kyllä Puolustusvoimat ei ole ainoa viranomaistoimija, joka Suomessa venyttää tiedottamisen tosiasiapohjaa. Valtioneuvoston avaamalla omamaakunta-verkkosivulla muokataan mielipiteitä sote-uudistukselle myönteisiksi. Kriittisiä näkemyksiä ei löydy.

Sivuston puolueettomuus koheni, kun aloitussivulle sentään lisättiin tieto, että sote-lait ovat vasta eduskunnan käsiteltävinä. Alun perin oli annettu ymmärtää uudistuksen menneen jo läpi. Uhkat ovat suuret, mikäli viralliseen tiedotukseen pesiytyy mainosvaikuttaminen. Lopulta sellainen heikentää kaiken viranomaisviestinnän luotettavuutta kansalaisten keskuudessa.” Lähde: Vienoa propagandan tuoksua – Kaleva pääkirjoitukset 21.6.2018 kello 6:00

* *

Mobiiliflaijerin kirjoista lisätietoa:

Huonoja uutisia – kirjasta
- Julkaistu syyskuu 26, 2012

Journalismi
- Julkaistu maaliskuu 13, 2013


Valeoppositio  1

Joko perussuomalaisten puoluejohto on valmis puhumaan seuraavista mobiiliflaijerin aiheista ääneen? Kuten vakuutusoikeus, vakuutuslakimiesjärjestelmä ja oikeusvaltioperiaatteet Suomessa.

Miksei oltukaan 2015 tosimielellä liikenteessä?
Miksei oltukaan 2015 tosimielellä liikenteessä?

Joten. tämä perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-ahon lupaukseksi tulkittava; kutkuttelee monia niistä, jotka ovat miettineet sitä, että kannattaako enää äänestää. Siis ollenkaan.

”– Olemme analysoineet tilanteen. On ihan selvää, että toiseen samanlaiseen takinkääntöön tai äänestäjien pettämiseen ei ole varaa. Meillä ei ole mitään tarvettakaan sellaiseen, koska nykyinen puoluejohto on tosissaan niiden asioiden takana, joita se ääneen esittää.” Lähde: Lapin Kansa 5.3.2019 – Perussuomalaiset tähtää suurimmaksi puolueeksi: "Toiseen samanlaiseen äänestäjien pettämiseen kuin Timo Soinin kaudella ei ole varaa"

Jos huomaat, että tämän bloggauksen aiheista aletaan puhumaan perussuomalaisten puoluejohdon toimesta ääneen, niin vinkkaa kohteliaimmin tännekin. Lämmin kiitos avustasi.

”Perussuomalaiset 2019”
Julkaistu maaliskuu 4, 2019

”Tämän bloggauksen mobiiliflaijereissa pitää nähdä uusien mahdollisuuksien siemensäkki. Termejä valemedia ja valelääkäri on viime vuosina avattu eri kanteilta. Joko mahtaa olla valeopposition vuoro?

Nimittäin. Nykymuodossaankin perussuomalaiset ovat edelleen monelle suomalaiselle; se surullisen kuuluisa viimeinen oljenkorsi. Vaikkei välttämättä kaikesta muusta heidän toiminnastaan ja toimintatavoistaan olisikaan samaa mieltä. Tosin nykymenon jatkuessa perussuomalaistenkin äänestäjä saa taas sellaista, mitä ei ole äänestäessään tilannut eikä halunnut.

- -

”Nämä kohta seuraavat, edelleen avaamattomaan isoon kuvaan liittyvät, aihekokonaisuudet kiinnostavat ainakin yhtä miljoonaa äänestäjää! Mikä mahtaa olla perussuomalaisten todellinen asenne niiden korjaamiseen, jos ja kun se pääsee toisen kerran hallitukseen?

SISÄLLYSLUETTELO
Perussuomalaiset ajan hermolla 2013 – 2015
Perussuomalaisten tarjoilemat sytkäytykset jatkuvat
Siniset syyllisiä nukkuvien kasvuun?
Kolme avainkysymystä perussuomalaisille 2019
Perussuomalaisia OSE – järjestelmässä 2018

Ensin lähihistorian katsaukseen.”

* * *

Eikä tuossa kaikki.

Wikipediasta ei löydy vielä määritelmää valeoppositiosta. Valelääkäri ja valemedia sieltä kyllä löytyvät.

Joten voisiko valeoppositio olla sellainen, että valeoppositio ja sen edustajat tekevät hallitukseen päästyään ihan toisia asioita, joita se ja he ovat hallitukseen päästäkseen väittäneet äänestäjille ajavansa.

Joten jos näin on, niin onko mitään enää tehtävissä? Kannattaako äänestää?

Minun mielestä kannattaa, kunhan joku vain uskaltaa ja saa; paljastaa viimeinkin jokaisen puolueen ja valitsijayhdistyksen takana olevat ekosysteemit sekä niiden arvopohja ja arvot.

Näin vähän puhutusta aatepohjasta; kertoi kokoomuksen kansanedustaja (2011-2015) Lasse Männistö, joka siirtyi keväällä 2015 terveyspalveluja tarjoavan Mehiläisen terveydenhuollon ulkoistuksista vastaavaksi johtajaksi.

"Poliitikot arvostavat hyvin paljon vahvaa aatteellista pohjaa. Muutenhan tämän koko homman voisivat hoitaa koneet.

Jos sitä aatteellista pohjaa ei ole, ei oikein vuosienkaan jälkeen osaa sanoa, onko tyyppi lintu vai kala?"

Lähde: Helsingin Sanomat printtilehti 9.4.2017 sivu A 21 - "Kuntapolitiikassa pitää osata takinkääntö".

Joten joko politiikan iso kuva ollaan valmiita avaamaan? Esimerkiksi oheisen mobiiliflaijerin mukaisin kytkentäkaavioin.

Kenellä todellinen valta on?
Kenellä todellinen valta on?

1990-luvun Helsingin Sanomien mainosslougania mukaillen ja kerraten;kansanvalta ei voi toimia, jos kansa ei tiedä.

Vaalihymiö.

Voisiko tuon ison kuvan kytkentäkaavioiden avaaja olla; tähän mennessä nähdyn perusteella siniset ja Timo Soini?

Toinen vaalihymiö.


Vaikuttajaviestintä  2

Suhteisiinhan elämä pitkälti perustuu. Niin verkossa kuin tosielämässä. Olemme aina eläneet uusien tapahtumien keskellä, mutta yhteismitallisesti niitä on vaikea väliin huomata, kun olemme entistä riippuvaisempia tiedonvälityksestä. Varsinkin yhteiskunnallisesti asioiden suhteen. Mitä meille kerrotaan ja mitä taas ei?

Samalla kun niin sanotun virallisen journalismin alalla tapahtuu ja rytisee koko ajan, niin tarjolle tulleita tiedonvälityksen tyhjiä aukkoja on tullut täyttämään uusia yrittäjiä. Niistä Kauppalehti kertoi 14.7.2016 raflaavasti näin.

Ajan henki vie lobbaustoimistojen suuntaan.
Ajan henki vie lobbaustoimistojen suuntaan.

Pohjoisranta on alan toiseksi suurin toimisto. Sen myyntikate laski viime vuonna 1,7 prosenttia 4,7 miljoonaan euroon ja liiketulos putosi 816 000 euroon.

Toimitusjohtaja Jouni Heinosen mukaan ongelmia aiheuttaa voimakas hintakilpailu: jokaista kilpailutusta on mahdoton voittaa.

”Hinnat ovat välillä ihan poskettoman huonoja. Emme halua lähteä sellaiseen mukaan, ja se on varmasti yksi laskua selittävä tekijä”, Heinonen sanoo.

Lisäksi Heinonen huomauttaa monen kilpailijan tarjoavan palveluita Pohjoisrantaa laajemmin. Sekin aikoo laajentaa palvelutarjontaansa tänä syksynä, mutta Heinonen ei vielä kerro asiasta tarkemmin.

Lähde: Kauppalehti 14.7.2016 - Ellun Kanat ja Miltton vetävät viestinnän kiitoa

Peli on tuollakin alalla kovaa, mutta Kauppalehdenkin jutun mukaan ilmeisen erittäin kannattavaa? Vaan mitä nuo jutussa mainitut laajemmat palvelut mahdollisesti ovat? Mitä kaikkea, millä keinovalikoimilla ja keiden toimesta niitä tarjotaan? Miksi lobbausta vältellään sanana entistä kiivaammin?

Yksi näkökulma tästä Suomi 2017 - blogin artikkelista:

← Pankkien panttivangit
Lobbaustoimistot
Julkaistu heinäkuu 19, 2016
by Suomi 2017 - Suomi 2.0

Yksi vähälle huomiolle jäänyt vaikuttajaryhmä tulee päivänvaloon tässä artikkelissa. Isolla rahalla toimivat lobbaus- ja viestintätoimistot, jotka olivat erittäin vahvasti edustettuina viime viikolla vuoden 2016 SuomiAreena – tapahtumassa Porissa. Varhaisesta aamusta myöhäiseen yöhön. Kuin myös koko SuomiAreena – tapahtumaa seuranneen viikonlopun Porin Jazzeissa. Sen VIP-alueilla.

Lue ison kuvan katsausta osoitteessa:
https://suomi2017.wordpress.com/2016/07/19/lobbaustoimistot/


Pääministerin vaalirahoittajat  6

Tämän vaalirahoitus bloggauksen olen tähdännyt ulottuvaksi yli puolue- ja aaterajojen. Avoimuus vallatakoon alaa myös vaalirahoittajien avoimessa kertomisessa.

Helsingin Sanomat kirjoitti lauantaina 10.1.2015 otsikolla - Tarasti aistii jo kevään vaalit. Toimittaja Marjukka Liitenin koko sivun jutussa todetaan muun muassa seuraavaa:

Tarastin johdolla syntyi vaalirahakohujen jälkeen nykyinen laki vaalirahoituksesta. Siihen valmistelee nyt pieniä viilauksia työryhmä, jossa Tarasti on asiantuntijana.

"Vaalirahoituslakiin olen tavattoman tyytyväinen, sillä se on toiminut varsin hyvin. Tärkeintä on, että kaikki tieto rahoituksesta tulee julkisuuteen", Tarasti kiittelee mutta tunnustaa, ettei mikään laki ole täydellinen.

"Ainahan on mahdollista, että annetaan vääriä ilmoituksia, mutta toisaalta Valtiontalouden tarkastusvirasto voi vaatia lisää tietoja uhkasakon varjolla."

* *

Sitten nopea leikkaus uusimman Hymy lehden kanteen.

"Stubbin rahoittajista tunnetaan vain joka kolmas - vaalikassaan neljännesmiljoona"
"Stubbin rahoittajista tunnetaan vain joka kolmas - vaalikassaan neljännesmiljoona"

Joten toivotaan, että vaalirahoittajakuviot saadaan viimeistään helmikuun aikana auki ja kaikkien kiinnostuneiden tietoon. Yli puolue- ja aaterajojen ylittyvänä. Esimerkiksi aikaväliltä 2000 - 2015.

Nimittäin pääministeri Stubbin puoluekollega, nykyinen Elinkeinoelämän keskusliiton puheenjohtaja Jyri Häkämies näytti mallia omalla vuoden 2011 eduskuntavaalien rahoitusilmoituksellaan. Vaalirahoituksen uusi avoimuus standardi on jo olemassa?

Lisää tästä Suomi 2017 "Eduskuntavaalit 2011 – eduskunnan puhemiesten vaalirahoittajat taas piilossa" - linkistä.


Lobbarit Brysselin  2

Kaksi viikkoa kuulunut ja tämä mainio dokumentti "Brysselin lobbarit" tuntuu jääneen aika pahasti pimentoon. Ainakin julkisesta keskustelusta.

Onko avoin ja läpinäkyvä valtakoneisto tosielämässä mahdollinen?
Onko avoin ja läpinäkyvä valtakoneisto tosielämässä mahdollinen?

Jos erilaiset valtakoneistot kiinnostavat, niin tässä on kyllä upeasti toteutettu paketti:

Euroopan unionin kulisseissa käy kiivas kuhina: Brysselissä työskentelee kaikkiaan yritysten, järjestöjen ja valtioiden palkkaamaa 15 000 lobbaajaa. He yrittävät saada aikaan taustaorganisaatioilleen mieleisiä päätöksiä. (U)

Esitetty: Ma 25.8.2014 klo 23.15 Yle TV1
Katsottu: 1484 kertaa ( Katseltavissa vain Suomessa )

http://areena.yle.fi/tv/1768957

* * * *

Varsinkin jos dokumentin antia vertaa, tähän virallisen, Suomen tavoitteeseen vuodelta 2006:

Suomen EU-puheenjohtajakauden tavoitteena avoin ja tehokas unioni

Suomi haluaa kaudellaan puuttua unionin ydinongelmaan, sen vähentyneeseen oikeutukseen kansalaisten silmissä.

Suomi katsoo, että unionin tarpeellisuuden osoittaminen onnistuu parhaiten tekemällä tehokasta lainsäädäntötyötä ja hoitamalla myös unionin muut tehtävät tehokkaasti.

Siksi Suomi panostaa erityisesti avoimeen ja tehokkaaseen toimintatapaan.

Avoimuuden lisääntyminen unionin toiminnassa näkyy erityisesti neuvoston istuntojen avautumisena kansalaisten seurattavaksi internetin kautta.

Suomen tavoitteena on myös unionin lainsäädäntötyön laadun parantaminen.

Tähän sisältyvät sekä säädösten vaikutusten selvittäminen että selkeyden parantaminen.

Lähde: eu2006.fi


Nyt Saa Riittää - suurmielenosoitus > Helsinki 4.9.2014  5

Hyvää yleistason tietoa NSR (= Nyt Saa Riittää) - mielenosoitusliikkeestä osoitteessa http://nytsaariittaa.info/

Minkälaiseen muotoon liike muovautuu; on vielä arvoitus. Ja hyvä niin, koska esimerkiksi näiden graniittikaltereiden takana on useita mätäpaiseita, jotka tulee viimein saada avoimeen auringonvaloon.

Kenellä valta on? Kuka ohjailee ketä?
Kenellä valta on? Kuka ohjailee ketä?

Avainjuttu on tietysti se, että onko Arkadianmäellä yhtään kansan edustajaa. Vai ovatko he kaikki korporaatioiden edustajia? Yli kaikkien puolue- ja aaterajojen. Suomen todellinen hallintamuotohan on korporatismi. Perustuslain vastaisesti ja parlamentaarisen valvonnan ulkopuolella.

* * * *

Yksi orastava teema NSR - mielenosoitusliikkeen ajettavaksi, onkin mielestäni Suomi oikeusvaltiona ja avoimena demokratiana. Oli sitten mittapuuna muut Pohjoismaat ja/tai länsimaiseen demokratialeiriin kuuluvat maat. Muuten Suomen valtion kuin EU:n legimiteetti on oleva jatkossa olematon. Ainakin, kun kansalaisten tiedot vallitsevasta todellisuudesta kasvavat.

Kova väite, mutta eri näkökulmista lähestyen todennettavissa.
Kova väite, mutta eri näkökulmista lähestyen todennettavissa.

Kun samat henkilöt ja organisaatiot käyttävät lainsäädäntö-, toimeenpano- ja tuomiovaltaa ollaan jo fasismissa. Pisimmälle tuo härski kuvio on viety lakisääteisten vakuutusten piirissä.

Helsingin Sanomat kirjoitti aiheesta 27.2.2014 seuraavasti:
"Lainsäädäntövallan luovuttamista eduskunnalta ja ministeriöiltä korporaatioille kutsutaan korporatismiksi."

Tuon kirjoituksen jälkeen tulikin sitten täysi hiljaisuus....

* * * *

Tällöin voidaan puhua Sande Parkkosen blogissaan oivasti kiteyttämästä mafiamentaliteetista, joka ylittää vakiintuneet puolue-, aate-, - yhdistys-, ikä- ja varallisuusrajat myös Suomessa. Myös verovaroin kuin mainosrahoitteisesti toimivien tiedotusvälineiden piirissä.

Mafiamentaliteettiin kuuluvia rikollisuuden lajeja, joita ei olla toistaiseksi määritelty lainsäädännössämme, ovat ainakin seuraavat kuvassa valotetut.

Neljä ydinpointtia: 1. Viranomaisrikollisuus 2. Perustuslakirikollisuus 3. Oikeusturvarikollisuus 4. Ihmisoikeusrikollisuus
Neljä ydinpointtia: 1. Viranomaisrikollisuus 2. Perustuslakirikollisuus 3. Oikeusturvarikollisuus 4. Ihmisoikeusrikollisuus

Ja se mitä ei tunnusteta, niin sitä ei tarvitse korjata eikä korvata.

* * * *

Avain kysymys on tietysti se, että jatkaako tiedotusvälineiden yhteiskunnastamme tarjoama journalismi, salakavalan propagandan asuun puettuna? Tästä linkkisetistä lisää. Ja nimenomaisesti lakisääteisten vakuutusten maailmaan peilaten:

← Korkein hallinto – oikeus | Osa 5/5
Korkein hallinto – oikeus | Osa 4/5 →

Kanava
Posted on kesäkuu 11, 2014
by Suomi 2017 - Suomi 2.0

Kansanvallan eli demokratian tilanne on mielestäni ollut Suomessa huono jo vuosikymmenten ajan. Kanavia vaikuttaa toki on, mutta ne ovat erilaisilla manöövereillä taitavasti tukittu.

Vuonna 2013 Suomessa vietettiin kansanvallan (mitä se kulloisessakin aikaikkunnassa tarkoittaakaan) 150 – vuotista juhlavuotta. Viralliselta nimeltään ”150 vuotta säännöllistä valtiopäivätoimintaa” (Lähde: Eduskunnan internet-sivusto). Eikä tuossa juhlavuodessa mitään. Kuinka moni sen edes huomasi?

* * * *

Eikä tässä vielä kaikki.

Suurmielenosoitushan on Suomen mittapuussa kysymyksessä vasta, kun yli 1 000 mielenosoittajaa tulee paikalle.

Joten laita Sinäkin, niin halutessasi, tietoa tästä 4.9. mielenosoituksesta Helsingissä, eteenpäin omassa verkostoissasi sekä laita iskulause- ja banderolli-mielikuvituksesi laukkaamaan. Kiitoksin ja hyvän loppukesän toivotuksin.

Tässä muutamia oman sisäisen ajatuspajani tuotteita, joita saa vapaasti kehittää edelleen. Rauhan, rakkauden ja rispektin nimissä.

"Suomi uusiksi! - Maan tapa muusiksi!"
"Suomi uusiksi! - Maan tapa muusiksi!"
"Sutki Sisko - Hyvä Veli" - "Korporatismi - Journalismi"
"Sutki Sisko - Hyvä Veli" - "Korporatismi - Journalismi"

* * * *

Vain yhdessä toimien; voimme olla enemmän. Vaikka monesta asiasta eri mieltä oltaisiinkin. Se voi olla se suurin voimavara NSR-liikkeessä, jota todellisen valtakoneistomme voitelijat alkavat, pikku hiljaa, herkällä korvalla kuuntelemaankin....


Risikko. Paula Risikko.  1

Politiikon pitää osata puhua sopivasti myös kukkaiskieltä.

Suomen uusi pääministeri? Risikko. Paula Risikko.
Suomen uusi pääministeri? Risikko. Paula Risikko.

Ja kukkaiskielen keskellä pitää osata toimia myös miehisessä maailmassa piinkovasti:

"– Paulalla on joukon paras ministerikokemus sekä puolueen tuntemus, Selenius perustelee omaa valintaansa.

- Kokonaisuutena meillä on kolme hyvää puheenjohtajaehdokasta, jotka kattavat hyvin kokoomuslaisen ajatusmaailman.

Pekka Selenius uskoo, että vaalikilpa käydään asiapohjalta ilman ylimääräisiä jännitteitä.

– Paula on niin kova jätkä, ettei tästä sukupuolikysymystä missään nimessä tule."

Lähde: Yle Uutiset 7.5.2014 - Kokenut yllätysnimi Paula Risikon kampanjapäälliköksi

+ + + +

Jos uusi kokoomuksen puheenjohtaja ja pääministerimme on Paula Risikko, niin onko Hän myös todellinen Aurinkokuningatar? Vai jatkaako Hänkin toimiaan miehisessä kädessä olevan talutushihnan päässä?

← Leipäjono
Nallen enkelit 2 →
Aurinkokuningatar
Julkaistu toukokuu 18, 2013
by Suomi 2017 - Suomi 2.0

Kehittyneiden jääkiekkomaiden, kuten Suomen, perustuslain takaamien ihmisoikeuksien ja oikeusturvan toteutumisen seuranta on jäänyt ajastaan jälkeen. Samoin kuin ”pelikirjan” sääntöjen noudattaminen kuin koko laillisuusvalvonta.

Tässä aiheesta muovautunut älyvalokuva. Hiiriklikkauksella saat kuvan ruudullesi terävämpänä. Tulisiko tähän kaikista tärkeimpään, valtion omistajaohjaukseen, pyytää jo apua YK:lta?
http://suomi2017.wordpress.com/2013/05/18/aurinkokuningatar/


Ihmisoikeusselonteko  6

Joukkoistaminen tarjoaa monia mahdollisuuksia. Nyt Sinullakin on mahdollisuus antaa kannanottosi perus-ja ihmisoikeuksien toteutumisesta Suomessa. Aikaa on 30.4.2014 asti.

Meneekö maagisen 1 000 kannanoton raja rikki?
Meneekö maagisen 1 000 kannanoton raja rikki?

Tästä Otakantaa.fi linkistä alkuun:
https://www.otakantaa.fi/fi-FI/Selaa_hankkeita/Perus_ja_ihmisoikeudet_Suomessa
> Menossa olevat osallistumiset

Toteutuksesta vastaavat oikeusministeriö ja ulkoasiainministeriö. Aurinko iloisesti keskuudessamme paistakoot ja korjausta vaativat kohdat perus-ja ihmisoikeuksien toteutumisessa säteillään valaiskoot!

* * * *

Eikä tässä vielä ihan kaikki. Monet Teistä lukijoista saattavat ihan perustellusti epäillä, ettei Suomessamme ole mitään perus- ja ihmisoikeuksien toteutumiseen liittyviä epäkohtia.

Niin minäkin vielä 1900-luvun lopussa, vakuutusoikeusneitsyenä uskoin. Mutta toivon, että nämä tässä lausunnossa esiin tulevat asiat eivät tule Sinulle tai läheisillesi liian tutuiksi.

Lausunto vakuutusoikeuslain lakiluonnokseen OM 10.3.2014 OM/4/32/2006 - Velpe ry.pdf
https://api.hankeikkuna.fi/asiakirjat/f1117f9b-e419-4772-a91e-dfa30c40562a/4e906bab-c3bd-4fe4-8370-3b810fca61b0/LAUSUNTO_20140412021501.pdf
Linkki luettu 23.11.2021

Muuta en paljasta kuin sen, että Alexander Stubb osuu etusivun kommentissaan naulan kantaan...


Suurmielenosoitus Helsingissä perjantaina 25.4.2014  2

Mielenosoitus, joka onnistuu yhdistämään ihmisiä yli puolue-, aate-, ikä- ja varallisuusrajojen on mielestäni ansainnut kaiken mahdollisen julkisuuden. Toivottavasti opimme osoittamaan mieltämme eurooppalaisittain. Rauhan, rakkauden ja rispektin nimissä.

Erittäin hyviä tavoitteita.
Erittäin hyviä tavoitteita.

Toivottavasti sana miekkarista ja sen sisällöstä leviää. Itse lähestyn aihetta tällaisen näkövinkkelin kautta:

← Helsingin Sanomat
Eduskunnalle 30 prosentin palkankorotus

Kaikissa onnistuneissa mielenosoituksissa piilee uusien mahdollisuuksien siemensäkki. Aurinko iloisesti keskuudessamme paistakoot ja Suomen sisäiset, mutta lukuisat Berliinin muurit valaiskoot!

* * * *

Parhaiten omaa viestiä kukin saa liittymällä ryhmään mukaan. Joko Facebookissa tai sitten sen ulkopuolella http://nytsaariittaa.info/

Tutustu kaikessa rauhassa ja jaa tietoa, niin halutessasi, edelleen omissa verkostoissasi. Kiitoksin.

+ + + +

Ääntä ja erilaisia näkemyksiä maailmaan kyllä mahtuu. Vaan, mitkä niistä ovat sitten kulloinkin isoimmalle osalle meistä yhteisiä? Siitä seuraavassa linkissä pienimuotoinen Kansan Gallup. Ehken enemmän tällaisen varttuneemman väen tärkeänä pitämiä aiheita? Voit valita yhden tai useamman vaihtoehdon. Kiitokset kannanotostasi.

Nyt Saa Riittää - Top 11 - Laita Sinäkin äänesi kuulumaan!
http://suomi2017.wordpress.com/#pd_a_8000412
HUOM!
- Mikäli tuo linkki ei ”jostain” syystä toimi, niin tästä linkistä skrollaamalla löytyy: http://suomi2017.wordpress.com/2014/04/28/nyt-saa-riittaa-mielenosoitusliike-syntymassa/

* * * *

Tärkeintä on mielestäni huomata se, että vaikka korjattavaa on nykymenossa paljon, niin jostakinhan korjaukset on aloitettava. Tutustu tilanteisiin ja laita, niin halutessasi, sanaa eteenpäin omissa verkostoissasi. Kiitos.

* * * *

Hyvää taustoitusta mielenosoitusten rintamista vuodelta 2010:

← Hyviä uutisia numero 2
Hyviä uutisia numero 4 →
Hyviä uutisia numero 3

Julkaistu tammikuu 17, 2011
by Suomi 2017 - Suomi 2.0

Valtakunnassa kaikki hyvin! Hyviä uutisia meille kertoi; Ylen Aamu-tv:ssä (17.1.2011), Pohjoismaiden investointipankin toimitusjohtaja Johnny Åkerholm.

Euroopan velkojen verkosto tullaan hänen mukaansa saamaan hallintaan ja meillä on kansakuntana edelleen varaa olla mukana eurokuplan rakentaneiden maiden tukemisessa.

Tämän hetken katu-ja ruohonjuuritason tietojen mukaan suomalaisten veronmaksajien osuus tulee olemaan pahimmillaan 26,4 miljardia euroa! Tänään ja huomenna aihetta leivotaan Brysselissä EU:n valtiovarainministerien kokouksessa.


Vakuutuslakimiehet  1

Huhtikuun Hymy 4/2014 avaa tällä jutullaan uutta näkökulmaa ammattikuntaan, jota suuri yleisö tuntee toistaiseksi vähän.

Vakuutuslääkärien rinnalle avoimeen julkisuuteen.
Vakuutuslääkärien rinnalle avoimeen julkisuuteen.

Jos aihe kiinnostaa, niin tsekkaa siis uusin Hymy. Ja laita sanaa aiheesta eteenpäin omissa verkostoissasi. Kiitoksin.

Tiesitkö jo tämän? Vakuutuslakimiehet jäivät ammattikuntana ja erittäin merkittävinä julkisen vallankäyttäjinä piiloon, kun ministeri Paula Risikon vakuutuslääkärijärjestelmää kehittäneen työryhmän muistio valmistui.

Edellinen