Muistakaa aloittaa Method Tabermann ajoissa

  • WilleWau

Kela muistutti dementiahoidosta Mediuutisissa 22.9.2006

Muistisairaudet ovat jo nyt merkittävä sosiaali- ja terveyspalvelujen aiheuttaja. Jatkossa niiden rooli tulee kasvamaan entisestään, sillä erilaisista muistisairauksista kärsiviä on jo toista sataa tuhatta.

Vaikeita tautimuotoja sairastavien määrä tulee kasvamaan ainakin 30 000: lla vuoteen 2020 mennessä. Asiasta puhui Kelan pääjohtaja Jorma Huuhtanen Jyväskylän seudun Dementiayhdistyksen juhlissa.

* * * * * * *

Onko kyseessä siten kavala oikeiden hormonaalisten purkausten puutetilan ilmentymä?

Perusteluiksi lainaan jo aiemmin blogissani esiintuomani pienen pätkän Tommy Tabermannin Isän Kama Sutra nimistä kolumnia Me-lehdestä 7/2005:

”Australialaisessa Queenslandin yliopistossa tutkijat havaitsivat, että rivakka sukupuoliyhteys ehkäisee dementiaa kiihdyttämällä aivoissa aivosolujen uusiutumista edistävän prolaktiinin tuotantoa. Samaten australialaiset tiedemiehet ovat todenneet, että ihmiset ovat fiksumpia ja luovempia makuuasennossa kuin seisaallaan.”

Tukea Method - Tabermannille löytyi artikkelista: Seksi on parempaa kahdestaan – Kauneus ja Terveys - lehti 5/2006 lähde: New Scientist.

”Tutkijat ovat tulleet siihen tulokseen, että seksi kumppanin kanssa tuottaa enemmän mielihyvää kuin masturbointi. Brittiläis-sveitsiläisen tutkimuksen mukaan elimistöstä voi jäljittää enemmän mielihyvästä kertovia kemiallisia aineita yhdynnän kuin itsetyydytyksen jälkeen. Brittiläis-sveitsiläisen tutkimuksen mukaan yhdynnästä saadun orgasmin jälkeiset prolaktiiniarvot ovat peräti 400-kertaiset verrattuna masturbointiin. Ero koskee sekä miehiä että naisia.”

Mielestäni siis esimerkiksi Method – Tabermanniksi nimetty toimenpideohjelma pitäisi saada pikaisesti ensiksi osaksi avointa kansallista menestystarinaa.

Joidenkin digi-tv boxien ja kasvavien johtovyyhtien sijaan.

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus