Gob's pack

Näytetään kirjoitukset maaliskuulta 2011.

Käytöskukkasia  1

Turhan usein pääsemme lukemaan lehdistä nuorison huonoon käytökseen liittyviä uutisia. Kuka on päättänyt unohtaa raportoida hieman aikuisempaan ikään päässeiden ihmisten käyttäytymiserheet? Kysynpä vaan ja annan pari itse havainnoimaani esimerkkiä tältä samaiselta viikolta.

Esimerkki ykkönen:
Kävin Espoolaisessa halvaksi luonnehditussa tavaratalossa toteamassa vaate- ja keittiöosaston muuttuneen kaasukammioksi. Erittäin aikuiseen ikään ehtineet ihmiset siellä päästelivät häpeilemättömästi kaasujansa pitkin poikin hyllyvälejä ja vaaterekkejä. Onko sitten kivaa, kun seuraava asiakas tulee sovittamaan takkeja, pipoja ja hanskoja, jotka haisevat ihan pierulle? HÄ?!?

Edellä mainittu käyttäytymistapa oli selkeästi harkittua ja suunnitelmallista, sillä varttuneempien pariskuntien toinen osapuoli selvästi varmisti selustan, kun toinen löyhytteli kasvihuonekaasunsa myytävänä oleviin tavaroihin tarttumaan.

Pierkää PERRRjantai kotonanne tai ulkona, ettei tarvitse muiden haistella salapäästöjänne vaivalla säästetyillä rahoilla ostetuista tuotteista. Ihan vihaksi pistää tuommoinen! "R%#¤Q%T%#¤!!!

Esimerkki kakkonen:
Istuin valtaisan ostoskassini ja uuden uutukaisen reppuni kera linja-autossa, eli bussissa, eli dösässä. Olin asetellut ostoskassini jalkojeni väliin siten, että se mahdollisimman vähän koskettaa lattialla lilluvaan epämääräisen näköiseen nesteeseen. Puhtoisen selkäreppuni asetin vierelleni puhtaan näköiselle penkille. Molemmat tavarankanniskeluvälineeni olivat täynnä toinen toistaan painavampia ostoksia.

Samaiseen bussiin, eli dösään, eli linja-autoon, eli linjuriin, saapui varttuneeseen ikään päätynyt naisihminen ja nyrpisteli nenäänsä lähes kaikille kanssamatkustajille (jokaisessa oli jotain huomauttamista). Erityisesti minulle ja eräälle toiselle kohteliaasti käyttäytyvälle nuorelle miehelle, jotka suojasimme reppujamme tuolta lattialta lilluvalta epämääräisen näköiseltä nesteeltä säilyttämällä niitä vieressämme penkillä, alati valmiina siirtämään ne siitä sivuun, jos dösä, eli bussi, eli linja-auto, eli linjuri, eli nysse täyttyisi niin tupaten täyteen, ettei mihinkään muualle vähäisempien kantamusten kera matkustavien viereen mahtuisi istumaan.

Samainen naishenkilö luki itse hetken aikaa lehteä erittäin äänekkäästi sivuja käännellen ja kun lehti oli pikavauhtia kulunut loppuun saakka, hän viskasi sen tämän toisen pahaa-aavistamattoman, kohteliaan ja muutenkin mukavan tuntuisen nuorenmiehen laukun päälle ihan vain ottaakseen sen siitä hetken kuluttua takaisin ja viskatakseen sen taakseen lattialle, jonne se lehti sitten myös jäi.

Edellä mainittu lattialle jäänyt lehtikin on todennäköisesti sälytetty nuorison mellastuksen piikkiin, vaikka omin silmin näin sen tuon omistuisen huonokäytöksisen vartuuneempaan ikään ehtineen naisihmisen epäkohteliaan käytöksen tuotokseksi.

Puolityhjässä julkisessa kulkuvälineessä saa säilyttää kantamuksiaan missä haluaa, mutta hyviin tapoihin kuuluu siirtää ne siitä sivuun, jos tilanne niin vaatii. Asiasta ON luvallista KOHTELIAASTI huomauttaa, mikäli tuntuu siltä, ettei kanssamatkustaja havainnoi ympäristöään itse samaan tahtiin kuin SINÄ, arvon nenääsi nyrpistelevä varttuneempaan ikään ehtinyt naisihminen.
Eli ensin tutkitaan ja sitten vasta hutkitaan, kuten jo erään maan puolustusvoimien palveluksessa olleille on muistettu kohteliaasti opettaa.

Hyvät tavat kunniaan PERRRjantai! Eikä nyrpistellä nenää, jos siihen ei ihan aikuisten oikeasti ole aihetta. Kolikolla on myös kääntöpuoli...ja sisäpuoli...ja ulkopuoli...ja vasen puoli...ja oikea puoli...ja kruunapuoli...ja klaavapuoli...ja...ja...ja...

Menkää itseenne ja katsokaa peiliin te aikuiseen, varttuneeseen ikään ehtineet epäkohteliaasti käyttäytyvät nais- ja mieshenkilöt, jotka omalla huonolla käytöksellänne saastutatte muiden, hyväkäytöksisten ihmisten vaatteita ja taloustavaroita. Pierkää PERRjantai kotonanne SAAppaat jalassa, jos siltä tuntuu HELikopteRRRi, PERRRjantai!!!

KELETANAVETTI !!! "F%¤¤#&%%Y¤#"