Explore Your City

Näytetään kirjoitukset toukokuulta 2014.

Grillausta mustikkamaalla  2

Helsingissä yksi parhaista grillauspaikoista löytyy mustikkamaalta. Toki mustikkamaalla on vaikka mitä muutakin mukavaa, mutta illan viimeisiä auringonsäteitä nautittaessa tämä mesta on ehdoton. Pakattiin siis eilen kassiin safkat ja napattiin alepasta mukaan kertisgrilli paremman puutteesa. Ei todellakaan oltu ainoat jotka olivat ajatelleet grillailua meren äärellä sillä paikalla oli vaikka kuinka monta muutakin seuruetta samoissa puuhissa. Löydettiin silti oma mukava ja rauhallinen spotti, jossa grillailtiin auringon laskiessa. On se kyllä jännä miten ulkona valmistettu safka maistuukin aina vaan paremmalta.

Paikalle pääsee etenkin kalliosta todella nopeasti pyörällä ja bussitkin kulkee, halutessaan voi myös kävellä sillan yli korkeasaareen eläimiä ihmettelemään.


Sadepäivän skedeparkki

Helsingissä ei ole kuin yksi ulkoparkki joissa voi skeitata kesällä kun sadepäivä iskee kohdalle. Hämeentien sillan alla on kuitenkin yksi ainoista keskustan katetuista skedeparkeista. Paikalta löytyy kiva pieni kaari, kurbi, reili ja kulmaditsi sekä tietysti flättiä ihan mukavasti. Parkkipaikkakin on ihan vieressä jos tulee pidemmältä auton kanssa ja tänne paistavat myös ilta-auringon viimeiset säteet. Jos ei taas itse pysy laudalla voi aina jäädä ihmettelemään muiden taiturointia.

Sijainti: Hermanni, Hämeentien sillan alunen, Maasillan alla / Hämeentien ja Hermannin rantatien risteys


Viikin Gardenia

Tämä postaus on paikallaan juuri nyt sillä Viikissä sijaitsevaa trooppista puutarhaa Gardeniaa ollaan lopettamassa. Harva tietää paikan olemassaolosta, joten nyt onkin hyvä kertoa siitä jotta halukkaat ehtivät vielä käymään paikan päällä. Täältä löytyy paljon trooppisen ilmaston kasveja ja esimerkiksi monet kaikille tutut hedelmät voi nähdä täällä omissa puissa ja pensaissa. Voit bongata baananeita kasvamassa tertuissa, ananaksia, avocadoja ja mangoja. Kasvien lisäksi paikalla ihastuttavat koikarpit sekä pari kilpikonnaakin löytyy altaasta uiskentelemasta. Gardenian erikoisuutena on se, että sitä vuokrataan myös juhlatilaksi ja jos vain kestää trooppista ilmastoa niin täällä saa varmasti aikaan unohtumattomat kekkerit.

Avoinna:
ma-to 10-18
pe suljettu
la-su 10-17

Sisäänpääsy aikuisilta 4e
http://www.gardenia-helsinki.fi

Adressi Gardenian säästämisestä löytyy täästä!


Unknown Cargo

Viime kesän hauskimmat taidehappeningit Helsingissä olivat ehdottomasti Teurastamolla, Unknown Cargolla. Ihan kuin siellä olisi aina paistanut aurinkokin? Ainakin fiilis oli aina aurinkoa täynnä.

Unknown Cargo on galleria, joka paljastaa kulloisenkin taiteilijansa vasta näyttelyn jälkeen sulkijaisissa - ovela konsepti tuo galleriavisiittiin uudenlaista jännitettä, kun taiteilijasta ei etukäteen ole tietoakaan. Voi keskittyä katsomaan ja kokemaan teoksia ikäänkuin puhtaalta pohjalta. Ennakkoluulot ja asenteet ovat joskus vaikeasti hallittavissa, vaikka kuinka olisi olevinaan objektiivinen näyttelyssäkävijä... Sitäpaitsi. Minusta on kiva yrittää leikkiä nykytaidesalapoliisia!

Taneli Rautiainen: piste viiva
Taneli Rautiainen: piste viiva

Perinteisten avajaisten sijaan parhaat bileet löytyvät tästä galleriasta siis sulkijaisista, ja samalla kulloinenkin mysteeritaiteilja paljastuu. Joskus kyseessä on taidemaailman julkkiksia (kuten Teemu Mäki tai Riiko Sakkinen), toisinaan taas suurelle yleisölle tuntemattomampia kuvataiteilijoita. Poikkeuksetta näyttelyt ovat ainakin allekirjoittanutta kutkuttaneet. Yllättävää ja osuvaa kuratointia hoitavat kuvataidekasvattaja ja kulttuurituottaja Laura Porola sekä mediataitelija Timo Wright.

Kesällä 2011 Unknown Cargo, joka silloin vielä kulki nimellä "Tuntemattomien kontti", majaili Kalasataman Konttiaukiolla. Sieltä galleria siirtyi viime kesäksi Teurastamolle ja talven yli toiminta jatkui Vallilassa. Huolimatta siitä, että pyhästi aioin osallistua jokaisiin sulkijaisiin kesän jälkeen, en tainnut kertaakaan onnistua vääntäytymään talven aikana Vallilaan asti! Vaikkei se niin kaukana edes ole...

Gallerian uusi tila Helsingin ytimessä takaa onneksi sen, että sekä näyttelyt, että sulkijaiset eivät tule jäämään minulta nyt kertaakaan väliin. Galleria majailee nimittäin 6.6. asti Kluuvin kauppakeskuksen avarassa, moneen soveltuvassa tilassa. Bonuksena samassa tilassa sijaitsee muutakin kuin taidetta janoavien iloksi Art Bar - tässä galleriassa uskoisin siksi myös maallikkojen viihtyvän hieman pidempään!

Saattaa sisältää tuotesijoittelua?
Saattaa sisältää tuotesijoittelua?

Tämän hetkinen näyttely, Saattaa sisältää tuotesijoittelua, on animaatioinstallaatio, joka antaa mainosmaailman tuotteistetuille hahmoille äänen. Näyttelyn sulkijaiset ovat perjantaina 9.5. ja osallistuaksesi piipahda ilmoittautumaan tapahtuman FB-sivuille. Illan viihteestä vastaa perjantaina Tuuttimörkö!

Unknown Cargo
Aleksanterinkatu 9
Aukioloajat:
Ti-pe12-17
La-su 12-15

Art Bar:
Pe-la 16-23


Vanha ratapiha  7

Vanhan Töölönjärven kuivuneella pohjalla sijaitsee Pasilan vanha varikko. Tuolta samaisesta paikasta lähtee tunneli jota pitkin pääsee aina Vallilan siirtolapuutarhalle asti. Ratapiha on ollut käyttämättömänä jo useamman vuoden, mutta siellä ihastuttaa edelleen vanhat junavaunut ja komea veturi. Itselläni on tapana käydä paikalla silloin tällöin fiilistelemässä junia. Tällekin paikalle rakennetaan lähivuosien aikana asuinrakennuksia, joten jos mielii nähdä junia niin kannattaa suunnata paikalle.

Paikalle löytää laittamalla karttaan viereisen rakennuksen osoitteen Tallikatu 4 ja kävelemällä junien luokse. Näillä raiteilla eivät junat enää kulje, mutta silti kannattaa olla varovainen.