Explore Your City

Näytetään kirjoitukset heinäkuulta 2014.

Koirien Rajasaari  1

Näistä helteistä ihmisten nauttiessa monet koirat kärsivät. Helsingissä on aika vähän koirapuistoja joissa koirat pääsevät vapaana uimaan. Näistä Rajasaari on ehdoton lempparini, se on saaren puolikas josta on tehty koirapuisto. Täältä löytyy kunnollinen iso hiekkaranta missä koirat pääsevät juoksemaan ja lääniä löytyy sen verran paljon, että voi huoletta jäädä hiljaisemmallekin puolelle uimaan. Kävin täällä aikoinaan kävellen paljonkin ja koirani juostessa ympäriinsä makasin kallioilla ottamassa aurinkoa. Nykyään pakataan välillä koira autoon ja ajellaan tuonne nauttimaan illoista, jolloin ihmisiä on paljon vähemmän.

Muistakaa kuitenkin, että kyseessä on koirapuisto eli omat eväät, koirien lelut sun muut jätetään kotiin ettei tule turhia kahinoita. Vettä sekä pyyhe autolla tullessa kannattaa kuitenkin varata mukaan.

Paikalle löytää iskemällä Rajasaaren googlen mapsiin.


Urbaanit Uintifestarit

Urbaanit uintifestarit molskahtavat tänään käyntiin jo viidettä kesää - kaupungin parhaimmat puolisalaiset uintipaikat ja kesän kuumimmat hellekelit takaavat ikimuistoiset vesileikit erinomaisessa seurassa. Alkaen än yy tee nyt hep, viisi päivää pulikointia tiedossa siis!

kuva: Viiksipojat
kuva: Viiksipojat

Uintifestarit ovat iki-ihanien Viiksipoikien neronleimaus - Mikkotron ja Sampumon omistavatkin paitsi komeat viikset, myös loppumattomasti toinen toistaan kivempia ideoita: ravintolapäivien ehdoton suosikkini on Viiksipoikien Käsikahvila (jossa kahvi väännetään kirjaimellisesti käsipelillä), talvisin järjestetään Urbaani Avantofestari, lisäksi Viiksipojat tekevät timanttista työtä internetin ja videon parissa! Viiksipojat tekee kaikkea paitsi lapsia.

Mikkotron & Sampumon. Te ootte ihania!
Mikkotron & Sampumon. Te ootte ihania!

Jotta kaikesta ihanasta viiksekkäästä toiminnasta pysyisi kärryillä, kannattaa tsekkailla poikien FB-sivua.

Ps. Uintifestareilla voi myös nakuilla!


Töölön Yobot

Runeberginkadulta löytyvästä Yobotista saa erittäin herkullista jugurttijäätelöä. Parasta täällä on viikottain vaihtuva spessumaku ja se, että annoksen saa itse rakentaa. Lisukkeita voi laittaa ihan loputtomasti kunhan muistaa, että annoksen painon mukaan määräytyy myös hinta. Lauantaisin ja sunnuntaisin tarjotaan myös kehuttua brunssia 11-14 jossa vaihtoehtoina on bageli- tai vohvelibrunssi. Vohvelit saa gluteenittomina ja bageleistakin löytyy kasviversio, tätä en vielä itse ole ehtinyt kokeilla, mutta pelkästään jugurttijäätelöiden perustella uskallan sitäkin suositella.

Varoitan jo etukäteen näiden jugurttijäätelöiden koukuttavuudesta, on meinaan ihan törkeen hyvää herkkua, jota tekisi mieli käydä hakemassa päivittäin. Yobotin ihastuttavaa sisustusta ja aina yhtä mukavaa palvelua unohtamatta.

Yobot
Runeberginkatu 54 A
00260 Helsinki

Avoinna:
Ma-pe 12-19
La 11-19
Su 11-19


Torstai Turussa: YouTubeJukeboxi  1

Sateinen torstai-ilta Turussa. Tylsää...? Ei, jos ottaa suunnaksi Dynamon ja nappaa tiskiltä muutaman paperilapun sekä kynän. Istuu alas, pohtii tovin, raapustaa lapulle ikimuistoisimmat musiikkividemuistonsa, ja kiikuttaa lapun sitten DJ-koppiin.

Armi ja Dannyn I Want To Love You Tender -videon koreografia on EEPPINEN
Armi ja Dannyn I Want To Love You Tender -videon koreografia on EEPPINEN

Dynamossa voi torstaisin fiilistellä videoiden tahdissa: DJ (tai siis tässä tapauksessa kai VJ) pyöräyttää valkokankaalle toiveen toisensa jälkeen, eikä sensuuria tunneta. Illan aikana saattaa siis altistua YouTuben parhaille aina Norjalaisesta Black Metalista hassuihin kissavideoihin. Väliin toki mahtuu vaikkapa Armi & Danny, Sex Pistols tai Arttu Wiskari.

Valkokankaalla Mökkitie (kuva Susa Pääkkönen)
Valkokankaalla Mökkitie (kuva Susa Pääkkönen)

Koska omia, äärimmäisen laadukkaita toiveitani ei soitettu illan aikana yhtäkään (enkä asu Turussa), peräänkuulutan nyt: mikä baari voisi ystävällisesti aloittaa YouTube-illat Helsingissä? Toivelistallani odottelee ainakin: Starship Edelweiss, Alice Cooper, E-Rotic sekä Claude Françoisin iki-ihana Belles Belles Belles...

Toiveita, toiveita, toiveita...
Toiveita, toiveita, toiveita...

YouTubeJukeboxi
Dynamo
Linnankatu 7, 20100 Turku
Torstaisin klo 21-04


Haltialan kotieläintila

Haltialan tilalla pääsee tutustumaan maatilan elämään Helsingistä poistumatta. Kesällä suurin osa eläimistä viettää aikaa ulkona jolloin niitä voi käydä vapaasti katselemassa. Paikalta löytyy lehmiä, lampaita, vuohia, kanoja ja sikoja. Mukaan voi ottaa omat eväät ja halutessaan grillata niitä paikalla kunhan tuo omat puut tai hiilet ja ruuat. Myöhemmin kesällä heinä-elokuussa joillekin pelloille kylvetään hernettä ja kukkia, joita kaupunkilaiset pääsevät maksutta poimimaan. Lisätietoa asiasta täältä.

Alueella toimii myös Kahvila Ravintola Wanha Pehtoori, josta saa arkisin buffet aamiaista sekä lounasta ja viikonloppuisin brunssia.

Haltialan kotieläintila
Laamannintie 17

Kotieläimet kesäaikaan:
Ma-Pe klo 18–20 ja
La-Su klo 11–18.

Kahvila avoinna:
Ma-Pe 8.30-22 (23)
Keskiviikko on Prätkäilta
La-Su 9-22 (23)


Löytö: Silent Disco  3

Tämän kesän hauskin perjantai-iltojen aktiviteetti on Silent Disco! Kuulokkeet vain päähän, ja hetkessä olet omassa pikku bilekuplassasi! Kyllä, olen täysin hurahtanut... enkä ole ainoa.

Kävimme ystävieni kanssa ihka ensimmäisessä tapahtumassa vajaa kuukausi takaperin: satoi vettä ja kaikkia vähän väsytti. Uteliaisuus kuitenkin voitti, ja taivalsimme säätä uhmaten Töölöön, Freedom Barin terassille. Jengiä ei ollut kuin kourallinen, ja hieman oudollehan se discolle sopimattomassa hiljaisuudessa joraileva porukka näytti. Fiilis nousi kuitenkin salamannopeasti, kun saimme luurit korvillemme: I'm Too Sexy kajahti tajuntaani, ja ympärille ilmestyi taianomaisesti tolkuttoman hauskat bileet!

Lähtötilanteesta huolimatta jaksoimme hillua Freedomissa lopulta yli kaksi tuntia. DJ luukutti hittejä aina kultaiselta 80-luvulta Pharrellin Happyyn saakka. Lattialta ei yksinkertaisesti kyennyt poistumaan, ja meininki oli jotenkin lämpimän yhteisöllistä. Huvittelin ottamalla kuulokkeet päästäni vähän väliä ja ihastelemalla, miten suuri vaikutus musiikilla fiilikseen on - ilman luureja ankea sää otti olosta heti niskalenkkiä. Luurit takaisin päähän ja simsalabim, bileet jatkuivat taas! Lopulta olisin halunnut viedä luurit mennessäni mukaani, niin koukkuun niihin jäin.

Silent Disco
Perjantaisin 20-02
Freedom Bar
Mäntymäki 2
00250 Helsinki

Ps. Tiedetään... voihan sitä kuunnella kuulokkeista discohittejä milloin vaan... mutta kokemus vaan ei ole sama. Ei lainkaan! Ainakaan minun mielestäni. Kaikille uteliaille lukijoille siis terveisiä: hus testaamaan!


Liuskaluodon skiffer  1

Miten olisi pieni veneretki pitsalle? Ai kuulostaa täydelliseltä, no sitä se onkin. Jos ei omaa venettä löydy niin senkun hyppää Kapteeninkadun päästä lähtevän lautan kyytiin ja matkailee sillä liuskaluodolle nauttimaan kesästä. Täydellinen kesäfiilis taattu.

Ravintola Skiffer
Liuskaluoto
00140 Helsinki
Puh: 045 186 8933
liuskaluoto@skiffer.fi

Avoinna:
ma-ti: 12-21
ke: 12-24
to: 12-22
pe-la: 12-24
su: 12-20