Explore Your City

Näytetään kirjoitukset kesäkuulta 2014.

Viikin lehmät  2

Vaikka täällä Viikissä olen aika paljon ehtinyt jo pyörimään niin kyllä ihmetykseni silti oli suuri kun ensimmäistä kertaa törmäsin näihin lehmiin. Lehmiä 15 minuutin päässä Helsingin keskustasta. Näyttäessäni kuvia ulkomaalaiselle ystävälleni siitä missä nykyään asun hän kysyi miten kauas Helsingistä olen oikein muuttanut. Nykyisin suuntaan usein kyseisille pelloille kävelemään ihan vain bongatakseni lehmät, sillä niiden näkeminen onnistuu aina ilahduttamaan.

Lehmät löytyvät Viikistä koetilantien päästä kun jatkaa vasemmalle pelloille.


Jädelinon italialaista artesaanijäätelöä  2

Ainoa herkku jota ilman en voisi elää on jäätelö. Kymmenien Italian matkojen seurauksena rakkaus aitoa italialaista jäätelöä kohtaan on suuri ja vain harvoin sitä voi käsi sydämellä sanoa jostain paikasta saaneensa italialaiseen gelatoon verrattavaa herkkua. Nyt on kuitenkin pakko suositella erästä jäätelöbaaria jossa kävin tällä viikolla.

Jädelino tarjoilee italialaista artisaanijäätelöä Hermannin ja Kalasataman kupeesta löytyvällä Teurastamon alueella. Jäätelöt valmistuvat takahuoneessa ja niihin käytetään vain parhaita raaka-aineita, pääasiassa suomalaisia lähituotteita. Väriaineita tai lisäaineita ei käytetä jäätelöiden valmistukseen ja valikoimasta löytyy erikoisuutena sokerittomia stevialla maustettuja jätskejä sekä vegaaneille maidottomia. Paikalta saa myös erikoiskahveja sekä pientä purtavaa.

Maistoin itse tietenkin pistaasijäätelöä ja sen kylkeen otin kahvijädeä. Ja voi morjens, että olikin hyvää. Pistaasi oli juuri niin oikean pistaasin makuista kuin jäätelössä kuuluukin olla. Ja maut olivat aitoja eikä millään makeutusaineilla luotuja. Aion ehdottomasti käydä täällä toistekin herkuttelemassa.

Jädelino
Työpajankatu 2 00580 Helsinki
Avoinna:
ma suljettu
ti-la 11-18
su 12-16


Helsingin Kahvipaahtimo

Puu-Vallilassa sijaitsee yksi Helsingin suloisimpia kahviloita, ainakin omasta mielestäni siis. Helsingin Kahvipaahtimon päiväkahvibaarista saa paikan päällä paahdetuista ja jauhetuista pavuista aivan älyttömän hyvää kahvia. Mukaan voi myös ostaa kahvilasta lähtiessään pussin jotain omaa suosikkia ja jatkaa kotona kahvittelua.

Erityisen fiiliksissä olin itse tuosta sisustuksesta joka on juuri sellainen sopivan rosoinen ja rento. Itse tykkään juoda kahvini niin että se tuntuu siltä kuin olisin kotona ja täällä kahvilassa on todella se fiilis että istuisi siinä omassa olohuoneessaan. Tila on kuitenkin pieni ja istumapaikkojakin on suhteellisen vähän, joten tungoksen sattuessa kohdalle voi napata kahvin mukaan ja juoda sen vaikka läheisillä Puu-Vallilan kallioilla.

Päijänteentie 29
00510 Helsinki
Auki Ma-Pe 07:30-17
La 10-16


Street Food Thursday

Teurastamolla tapahtuu! Kesän ensimmäinen Street Food Thursday pärähtää huomenna Helsinki-päivänä käyntiin, kun Teurastamon pihan valtaa letka ruokarekkoja. Tapahtuma järjestetään tänä kesänä kerran kuussa, ja tiedossa on houkuttelevan katuruuan lisäksi leppoisaa terassiviihtymistä ja riippumattotorkkuja afterwork-hengessä.

Letkeästä menosta takaa DJ, ja klo 19 esiintyy Talmud Beach. Päivän ohjelmaan kuuluu herkuttelun ja jammailun lisäksi myös katutaiteilu: tavoitteena on toteuttaa kaupungin suurin, Teurastamon asvalttipihan kokoinen Helsinki-teemainen yhteistaideteos. Lopuksi teos ikuistetaan valokuvaan.

kuva: Fisu & Ranet
kuva: Fisu & Ranet

Mukana menossa huomenna ovat seuraavat ruokarekat:
Street Gastro
Tortilla House
Richard McCormick's
Harjun Makkaratehdas
Maulito
Fisu & Ranet

Harjun Makkaratehtaan fanina suuntaan itse ainakin heidän kojulleen, samaten Fisu & Ranet on lunastanut jo edellisissä Street Food -tapahtumissa paikkansa masussani. Voi, kunpa voisikin syödä vähän kaikkea!

Street Food Thursday Teurastamolla
12.6. klo 15-21
seuraavat tapahtumat 10.7. ja 14.8.


Kuhakoski  4

Tulevaa Jenkkireissuani fiilistellessä päädyin googlettamaan Suomessa olevia vesiputouksia. Suurin osa "putouksista" luokitellaan lähinnä koskiksi täällä meillä päin, mutta päädyimme kuitenkin tekemään iltapäiväretken yhdelle niistä. Kyseessä oli Nurmijärvellä sijaitseva Kuhakoski, jonka korkeus on yhteensä jopa 16 metriä. Näyttävämpi paikka on varmasti keväällä jäiden sulaessa, mutta kyllä tuo koski nytkin oli täysin meidän retken arvoinen. Todella hienon näköinen ja aivan tien vieressä, joten autolla koskelle matkailu Helsingistä oli tehty vähän liiankin helpoksi.

Tarkat speksit ja lisää vesiputouksia löytyypi täältä.


Helsingin oma tunnel of love  8

Helsingin oma "tunnel of love" oli ensimmäinen ajatukseni kun eksyin puolivahingossa tälle hylätyn junaradan pätkälle. Ne jotka eivät tiedä mistä puhun voivat katsastaa kuvat täältä. Ja myönnetään, että tämä Helsinkiläinen versio ei ole ihan yhtä näyttävä saatika täytä tunnelin kriteerejä, mutta erittäin siisti paikka se on kuitenkin. Sopii vallan mainiosti esimerkiksi kuvaamiseen tai koiran kanssa lenkkeilyyn. Tämä kyseinen ratapätkähän on osa vanhaa Pasilasta lähtenyttä rautatietä, jota pitkin matka jatkui aina Herttoniemen satamaan asti. Junarata löytyy Viikintien ja Viilarintien liikenneympyrältä lähdettäessä kohti Viikkiä kävely/pyörätien vasemmalta puolelta.

Sitä mikä tämän salaisen radanpätkän tulevaisuus on ei kukaan taida vielä tietää, joten toivotaan, että se saa kaikessa rauhassa kasvaa kunnolla umpeen oikeaksi tunneliksi.