Ompelumielenosoitus

  • Juulia

Onko sinullakin lempivaatteita, joita olet käyttänyt niin kauan ja ahkerasti, että ne alkavat hajota päällesi? Tai entäpä kallis uusi investointi, joka ei hinnastaan huolimatta ollutkaan ihan sitä parasta laatua? Minulla on. Läjäpäin, vieläpä. Ostan mielelläni vaatteeni useimmiten käytettynä, mutta tuleepa minunkin välillä hairahduttua alennusmyynneissä. Ja vaikka vaatteiden kestävyys ennenvanhaan olikin paremmassa jamassa, hajoavat nuo korvaamattomat vintageaarteetkin ennenpitkään - uusista löydöistä puhumattakaan.

Kuva: Laura Pokela
Kuva: Laura Pokela

Torstaina Helsingissä järjestetään kaikille avoin Ompelumielenosoitus kertakäyttökulttuuria ja massakulutusta vastaan. Saapumalla paikalle, tai ottamalla etänä osaa, osoitat kannattavasi ekologista ja eettistä vaateteollisuutta. Nonstop -tapahtumassa voi piipahtaa ohimennen tai viettää aikaa pidempäänkin. Ompelutaito ei ole tarpeen, mutta ompelutaitoiset voivat osallistua auttamalla: tarkoitus on onnistua pitämään koneet käynnissä 12 tuntia eli bangladeshilaisen ompelijan perustyöpäivän ajan. Mielenosoituksen ompelukoneet käynnistetään klo 9.00.

Voit ottaa mielenosoitukseen mukaan rikkinäisen vaatekappaleen, jonka haluat korjata - apua ja tarvikkeita ompeluun saavat kaikki, jotka sitä haluavat. Osallistumiseen siis riittää, että ilmestyy paikalle. Tarjolla on maksutonta ohjausta, korjausvälineitä ja -materiaaleja.

Ompelua ohjaa Suomun Ompelukerho. Kuva: Jaakko Blomberg/Yhteismaa
Ompelua ohjaa Suomun Ompelukerho. Kuva: Jaakko Blomberg/Yhteismaa

Tapahtuma liittyy kansainväliseen Fashion Revolution kampanjaan. Suomessa päivää vietetään nimellä Vaatevallankumous. Keskeinen kansainvälinen koodi on pukea jokin vaate tuona päivänä päälle nurinpäin - ja näin osoittaa olevansa kiinnostunut sen valmistajasta ja alkuperästä. Mieltään voi osoittaa siis myös etänä pukemalla vaatteen päälleen nurinpäin ja ottamalla siitä kuvan - tai haastamalla mukaan muitakin! Valokuvan voi jakaa Instagramissa tai Twitterissä #ompelumielenosoitus #vaatevallankumous #insideout -tägillä merkittynä.

Ompelumielenosoitus torstaina 24.4. klo 9 – 21, POP UP ILO, Makkaratalon toinen kerros.

Ps. Viethän korjattavaksi vain puhtaita vaatteita...

Ompelumielensoituksen järjestää Taike (Taiteen edistämiskeskus) yhteistyössä Suomun (Suomen muotoilukasvatusseura ry) Ompelukerho ja POP UP ILO. Lisäksi tapahtuman toteuttamisessa auttavat vapaaehtoiset muotoilijoista käsityöalan harrastajiin.

Kirjoitettaessa soi Maukka Perusjätkä: Vaatteet

2 kommenttia

Tyykipuoti

23.4.2014 14:05

Mahtavaa että tällainen tempaus järjestetään!
Olemme täällä Tyykipuodissa (=kangaskauppa Keravalla) aina olleet sitä mieltä, että ITSE TEKEMÄLLÄ saat varmimmin laadukkaat, kestävät ja persoonalliset vaatteet!
Itse tekeminen hauskaa ja hyödyllistä! Saat paljon iloa sekä suunnitellessa, valmistaessa että käyttäessäsi tekemiäsi tuotteita. Omin käsin tekeminen antaa positiivista energiaa!
Jos torstaina liikkeessämme asioidessasi mainitset Vaatevallankumouksesta, saat kangasostoksistasi 20% alennuksen normaalihinnasta!

https://www.facebook.com/TYYKIPUOTI

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

espoonkone

24.4.2014 18:47

Espoon kone Oy sponsoroi mielellään tätä toimintaa.
Tekemällä itse saa juuri vastuuntuntoisesti ja omanlaisia vaatteita.
Myös ompelukoneiden ja saumureiden kierrättäminen on ekologista
ei aina kannata ostaa kertakäyttö koneita.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi