TeppoSyvarila

Päihdepolitiikka,kieltolaki,lääkekannabis,luonto,yhteiskuntakritiikki,tasa-arvo ja kannabis.:)

Näytetään kirjoitukset joulukuulta 2015.

Lääkekannabis lailliseksi kaikissa USA:n osavaltioissa  1

Tästä Suomen media ei ole taaskaan mitään kertonut meille.

"USAn kongressi on kaikessa hiljaisuudessa lopettaa sodan lääkekannabista vastaan liittovaltiotasolla. Niissä 32 osavaltiossa, jossa lääkekannabis on tähän saakka ollut laillista, luvallisesti toimivien kannabisapteekkien ei tarvitse enää pelätä liittovaltion huumepoliisin, DEA:n, ratsioita. Loput 18 osavaltiota voivat nyt rauhassa päättää suhtautumisestaan lääkekannabikseen ilman, että se olisi ristiriidassa liittovaltion lain kanssa.

Päätös oli tehty vaivihkaa ja tieto siitä oli kätketty huolellisesti tuoreeseen liittovaltion talousarvioon, jossa ei myönnetty lanttiakaan DEAn toimiin kannabikseen liittyvissä asioissa. Päätös on kuitenkin suurin muutos USAn liittovaltion huumepolitiikkaan sitten Nixonin lanseeraaman sodan huumeita vastaan. Sota huumeita vastaan on maksanut liittovaltiolle miljardeja ja tuhannet ovat joutuneet vankilaan kannabiksen myynnistä, ostamisesta, kasvattamisesta, hallussapidosta tai käyttämisestä. USAssa joka kahdeksas vanki on saanut tuomionsa kannabiksesta."

Lähde: Marjaana

Melkoinen muutos Usan maaperällä, kuinka se säteilee tänne meille Suomeen, jossa lääkekannabista ei pidetä varteenotettavana lääkkeenä.

Muutoksen tuulet puhaltavat ja ne ulottuvat myös Suomeen.

Lähteet:

Medical Marijuana Is Now Legal In All 50 States Thanks To Congress

Congress quietly ends federal government's ban on medical marijuana


Kiitos Jussi Ahde  1

Kiitokset tästä loistavasta kirjoituksesta:

Kannabis, huumeet ja masennus

Vertaistukea parhaimmillaan, moni ihminen voi samaistua tekstin sisältöön.

Moni suomalainen käyttää kannabista ja tulee käyttämään jatkossakin oli se laitonta tai laillista.

Miksi meitä rangaistaa kasvin käytöstä?
Sitä ei ole kukaan vielä osannut perustella minulle järkevästi.Poliitikot eivät uskalla aiheesta keskustella, se on surullista.

Järjettömään päihdepolitiikkaan pitää saada muutosta Suomessa. Myös lääkekannabiksen potentiaalia ei voi ohittaa/vähätellä.

Esim ryhmässä lääkekannabis esille Suomessa keskustelu käy kuumana aiheesta. Siis kannabiksen hyödyistä ihmisille.


Poliisi uskoo porttiteoriaan, ei helvetti!  1

ESS tietää kertoa poliisin uskosta porttiteoriaan.

"Hämeen poliisin Päijät-Hämeen Ankkuri-tiimissä toimiva vanhempi konstaapeli Tero Rönkkö sanoo uskovansa porttiteoriaan. Teorian mukaan mietoja huumeita käyttävä ajautuu käyttämään ajan saatossa kovempia aineita.

- Pääsääntöisesti se pitää paikkaansa. Moni kannabiksen käyttäjä haluaa myöhemmin pöntön yhä nopeammin sekaisin."

Olen jo pitkään ollut sitä mieltä, että poliisin tehtävänä ei ole valistaminen, ja nyt se vaan vahvistuu.

Onneksi tutkija Mikko Salasuo palauttaa poliisin maanpinnalle.

"Nuorisotutkimusverkoston tutkija, dosentti Mikko Salasuo kumoaa Rönkön väitteet porttiteoriasta. Tutkija ihmettelee, miten useaan kertaan kumottu teoria elää yhä niin vahvana. Salasuon mukaan porttiteorialle ei yksinkertaisesti ole tieteellistä näyttöä.

- Teoria on täysin järjetön ja virheellinen. Noin miljoona suomalaista on kokeillut kannabista. Jos porttiteoria toimisi, olisi huumeiden ongelmakäyttäjiä suurin piirtein saman verran. Totuus on kuitenkin se, että ongelmakäyttäjiä on eri arvioiden mukaan noin 20 000.

Kannabiksen käyttö on lisääntynyt vuosien saatossa selkeästi. Vuonna 1998 kannabista oli kokeillut 9,7 prosenttia koko väestöstä. Vuonna 2014 19,4 prosenttia väestöstä oli kokeillut kannabista. Samana ajanjaksona ongelmakäyttäjien määrä ei ole lisääntynyt juuri lainkaan.

- Kun väestöstä 0,3 prosenttia oli kokeillut heroiinia, niin vuonna 2014 luku oli 0,4 prosenttia. Jos porttiteoria toimisi, olisi luvut aika dramaattisesti erilaisia."

Miksi poliisi saa julkisesti puhua muunneltua totuutta, se ei herätä luottamusta heitä kohtaan.

Kiitos toimittaja Erno Laisille tästä jutusta.


Kanada laillistaa kannabiksen  2

Hyvä Kanada!

Suomessa keskustelu jauhaa paikoillaan, samoissa urissa vuodesta toiseen. Päättäjät eivät asiaan ota kantaan ja valistajat levittelevät edelleen kauhukuvia, joskin vähän ne ovat lieventyneet.

Suomen pitäisi ainakin luopua rangaistuksista ja lisätä hoitoonohjausta heille jotka sitä kaipaavat.

"Kanada aikoo olla ensimmäinen G7-maa, joka laillistaa marihuanan. Hallitus ilmoitti perjantaina uudistuksesta, jonka on määrä tulla voimaan ensi vuonna. G7-maihin eli johtaviin teollisuusmaihin kuuluvat Kanadan lisäksi Ranska, Saksa, Italia, Japani, Britannia ja Yhdysvallat."

Kanada aikoo laillistaa marihuanan ensi vuonna

'World is going to be looking to Canada' on pot legalization, Jane Philpott says