TeppoSyvarila

Päihdepolitiikka,kieltolaki,lääkekannabis,luonto,yhteiskuntakritiikki,tasa-arvo ja kannabis.:)

Näytetään kirjoitukset maaliskuulta 2016.

Kannabis verotuloilla rakennetaan kouluja  1

Iltalehti uutisoin Coloradon tilanteesta. Verotuloilla rakennetaan kouluja.Joka onkin järkevää tietenkin.

"The Denver Post-lehti kertoo, että koko Coloradon osavaltiossa marijuanaa myytiin viime vuonna lähes miljardilla dollarilla, josta veroja kertyi 135 miljoonaa. Niistä 35 miljoonaa on korvamerkitty uusien koulujen rakentamiseen."

Myös poliisi kertoo, että kannabiksen laillistaminen on vähentänyt heidän työtään.Mikä ei sinällään ole mikään yllätys.

"Aspenin poliisin mukaan marijuanan laillistaminen on itse asiassa vähentänyt poliisin työtä.

-Marijuanaa polttavat ihmiset eivät ryntäile baareihin aloittamaan tappeluita. He aiheuttavat paljon vähemmän harmia poliisille kuin viinaa juovat, kertoo Aspenin apulaispoliisipäällikkö Bill Linn The Aspen Timesin haastattelussa."

Aspenissa myydään jo enemmän marijuanaa kuin viinaa
Aspen pot sales top $8.3 million in 2015

Meillä Suomessa poliisi on kohdentanut valvontaa kaduille, heitä siis ei kiinnosta järjestätynyt rikollisuus niinkään. Vaan tavalliset pössyttelijät ovat tulilinjalla. Ihan käsittämätöntä resurssien tuhlasta. Kotietsinnä ovat tuplaantuneet Hesarin uutisen mukaan ja yksi kotietsintä sitoo kymmenkunta ihmistä. En ymmärrä miten tuohon on Suomessa varaa, kun tietää että tuohon menee enemmän rahaa kuin se tuottaa hyötyä.

Linkki hesarin uutiseen: http://www.hs.fi/kaupunki/a1457321302261

Huumeiden vastainen sota on myös Suomessa hävitty.

Laillinen kannabis olisi järkevin vaihtoehto. Se tuottaisi verovaroja, loisi työtä, antaisi ihmisarvon takaisin niille jotka kannabista käyttää.


Puheenaihe: Pitääkö kannabis laillistaa Suomessa?  1

Vuosi takaperin Kalevala lehdessä oli puheenaiheena kannabiksen laillistaminen. Aihe joka on yhä ajankohtaisempi kokoajan.

Kommenteissa on paljon hyvää ja asiallisia kommentteja laillistamisen puolesta. Kannattaa käydä lukemassa ne läpi. Kommentteja on yli 350 kpl:ta. Joista uusimmat ovat tämän vuoden puolelta.
Hienoa nähdä, että ihmisillä on paljon aiheesta myös omakohtaista tietoa faktojen lisäksi.
Ympärimaailmaa kannabiksen laillistaminen on ajankohtaista ja se on järkevää politiikkaa, tosin Suomessa aiheesta ei saa kunnon keskustelua aikaan.
Poliitikot vieläkin puhuvat porttiteoriasta ja siitä että uusia päihteitä ei tarvita. Molemmat argumentit eivät kestä päivänvaloa. Porttiteoria on aikoja sitten kumottu ja kannabis on jo Suomessa eikä se mihinkään ole häviämässä vaikka kuinka sitä yritetään kieltää.
Poliisin resurssit voisi suunnata oikeisiin ongelmiin ja turhaan myös oikeuslaitosta laittoman kannabiksen takia kuormitetaan.
Laillisesta kannabiksesta saisi verotuloja ja työpaikkoja joita molempia Suomi tarvitsee kipeästi.
Kaikki tutkimukset osoittaa että kannabis on alkoholia lievempi päihde ja sen tuomia haittoja on vuosia suurennettu ja vääristelty. Tutkimuksia on paljon jotka monet vanhat väitteet kumoavat.

Pitääkö kannabis laillistaa Suomessa?