TeppoSyvarila

Päihdepolitiikka,kieltolaki,lääkekannabis,luonto,yhteiskuntakritiikki,tasa-arvo ja kannabis.:)

Näytetään kirjoitukset helmikuulta 2016.

Tutkimus kumoaa käsityksen kannabiksen käytön yhteydestä mielenterveysongelmiin  1

Mielenkiintoinen tutkimus joka on julkaistu JAMA Psychiatry -lehdessä.

Lähde: JAMA Psychiatry 2016;DOI:10.1001/jamapsychiatry.2015.3229

Toivottavasti myös asia herättää keskustelua, jotta pikkuhiljaa saadaan myytit murrettua ja esim valistus saadaan vastaamaan tätä päivää ja perustumaan faktoihin eikä tunnepitoisiin tarinoihin!

"Havainnot ovat mielenkiintoisia, sillä kannabiksen käyttö on useissa tutkimuksissa yhdistetty masennukseen ja muihin mielialahäiriöihin sekä muun muassa psykoosien riskiin. Kaikissa tutkimuksissa tällaisia yhteyksiä ei kuitenkaan ole havaittu."

Vaikka kannabiksen käyttöä pidetään mielenterveyden häiriöiden riskitekijänä, tässä tutkimuksessa kannabis ei suurentanut riskiä sairastua mielialahäiriöihin kuten masennukseen, kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön, ahdistushäiriöihin tai paniikkihäiriöön.

Analyysissa huomioitiin osallistujien sosiaalinen ja taloudellinen tilanne, monet perhetaustaan liittyvät seikat ja stressitekijät, mutta ne eivät selittäneet tuloksia.

Tulokset vahvistavat tutkimusnäyttöä kannabiksen käytön ja muiden päihdeongelmien yhteydestä, mutta ne eivät osoita yhteyden johtuvan vain ja ainoastaan kannabiksesta"

Myös suomalainen media on noteeranut tutkimuksen:

Yle - Kannabista käyttävät alttiita monille päihdeongelmille

Verkkouutiset - Uusi tutkimus kannabiksesta: Ei ehkä altistakaan mielenterveysongelmille

Terve.fi - Tutkimus kumoaa käsityksen kannabiksen käytön yhteydestä mielenterveysongelmiin


Tutkimus vahvisti: Alkoholi ja tupakka vaarallisempia kuin kannabis  1


Kumpa poliittiset päättäjät myös havahtuisivat tosiasioihin ja tekisivät järkipäätöksiä. Kannabiksen käyttö ja kotikasvatus pitäisi vähintään tulla lain mukaan sallituksi! Rangaistukset eivät ole tätä päivää, eikä niitä myöskään voi kansanterveydellisillä syillä perustella!

"Saksalaiset ja kanadalaiset tutkijat käyttivät uudenlaista menetelmää väestön kuolleisuuden mittaamiseen ja vertailemiseen. Heidän tuore tutkimuksensa vahvisti sen, mistä on saatu viitteitä jo aiemmissa tutkimuksissa:
Kaikista ihmisten käyttämistä päihteistä – niin laillisista ja laittomista – eniten kuolemantapauksia aiheuttaa alkoholi.
Alkoholin jälkeen tulevat nikotiini, kokaiini ja heroiini. Kaikkein vähiten vahinkoa aiheuttavat kannabistuotteet, kuten hasis ja marihuana.
Tutkijat toteavat, että yhteiskunnassa olisi syytä keskittyä enemmän alkoholin ja tupakan negatiivisiin vaikutuksiin ja jättää laittomat aineet vähemmälle huomiolle."

Tutkimus vahvisti: Alkoholi ja tupakka vaarallisempia kuin kannabis

Edit: 2008 uutisoitiin EU:n raportissa näin:
EU-raportti: Kannabis tupakkaa ja alkoholia turvallisempaa


Poliitikot ja muuntohuumeet  1

Poliitikot ovat vastuussa jokaisesta uudesta muuntohuumeesta ja sen uhreista.

Niin kauan kun Suomessa jatketaan kieltolakia huumeiden osalta, tulee markkinoille mitä ihmeellisempiä synteettisiä aineita joista ei ole mitään tietoa. Laittomat markkinat tekee rahaa rikollisjärjestöille ja muut kustannukset kaatuvat veronmaksajille. Ei ole oikein järkevää politiikkaa siis.Vai väittääkö joku muuta?

Muuntohuumeen vaarallinen muoto havaittiin ensimmäisenä Suomessa – nuoria joutunut sairaalahoitoon



Lastensairaala hoitaa vauvaa kannabisöljyllä Coloradossa ensimäistä kertaa  1

Coloradossa tehdään historiaa ja samalla tutkimusta. Kannabisöljyä annetaan lääkäreiden toimesta vauvalle, joka kärsii epilepsia vuoksi kouristuksista.

"A baby girl who began having life-threatening seizures within days of her birth is receiving hemp oil while in the neonatal intensive-care unit at Children's Hospital Colorado, her mother says.

Amylea Faith Nuñez's parents drove to Colorado Springs to buy the liquid form of marijuana this week after they say neurologists at Children's said they could give it to their daughter. The two-month-old girl took her first dose Thursday from a tiny syringe her mother squirted into her mouth.

Hospital staff do not "prescribe or recommend" medicinal marijuana, which is not FDA-approved, hospital officials said in a statement. Children's spokeswoman Elizabeth Whitehead said the hospital could not comment on any specific case because of patient privacy laws."

Infant at Children's Hospital Colorado receives hemp oil for epilepsy

Children’s Hospital Doctors Monitoring Epileptic Baby Being Treated With Hemp Oil


First Baby Being Treated With Hemp Oil in Colorado


Mikä on totuus kannabispsykooseista?  1

Suomessa vallitsee käsitys, että kannabispsykooseja on erittäin paljon. Näin kertovat valistajat,media,poliisi,poliitikot!

Onko se koko totuus, löytyykö tilastoja tukemaan väitteitä?

MTV:n haastattelema Helsingin Pohjoisen psykiatria- ja päihdekeskuksen ylilääkäri Jussi Niemi-Pynttäri toteaa näin:

"– Meillä nuorten psykoosipotilaiden kohdalla 20–50 prosentilla on merkittävää ongelmaa kannabiksen kanssa, hän kertoo.

Toisaalta hän toteaa, että suhteessa suoraan kannabiksen aiheuttamien psykoosien osuus kaikista psykooseista on pieni. Kun tarkkailujaksolla havaittiin 125 kannabispsykoosia, oli alkoholipsykooseja 16 000. Luvuissa puhutaan psykooseista, jotka on diagnosoitu vain päihteen aiheuttamiksi."

Myös päihderiipuvuudesta hän toteaa:

"– Näyttää siltä, että noin kuusi prosenttia ihmisistä päätyy jonkinlaiseen päihdeongelmaan, jos päihteitä vain on tarjolla. Yksilöittäin asiaan vaikuttavat kuitenkin monet seikat, temperamentista elämän ongelmiin."

Ja silti hän kannattaa rangaistuksien jatkamista.

Koko haastattelu löytyy täältä:

Ylilääkäri: Kannabis ei korvaa alkoholia – päihteillä paikataan arjen merkityksettömyyttä

Kannattaa myös kuunnella Joni Heikkilän soitto kyseiselle asiantuntijalle:

"Mtv:n haastattelu ylilääkäri Jussi Niemi-Pynttäriltä jätti paljon mielikuvituksen varaan. Soitinkin hänelle ja kysyin tarkennusta muutamaan asiaan. Blogikirjoitukseni joka paneutuu asiaan syvemmin löytyy Vihreän Lohikäärmeen sivuilta tai tästä: http://www.tuomaskarhunen.com/ylilaakari-kannabis-ei-korvaa-alkoholia-paihteilla-paikataan-arjen-merkityksettomyytta/ "