Geek-tytöt

He pitävät tietokoneista, sarjakuvista ja sci-fistä. He ovat kehittynyt versio nörtistä.

Esimerkillinen geek-tyttö Pauliina Männistö.
Esimerkillinen geek-tyttö Pauliina Männistö.

Geek Women Unite! Finlandin jäsenet istuvat kahvilassa ja rikkovat kahta stereotypiaa. He ovat nörttejä, mutta silti hyvännäköisiä ja naisia. Kolmensadan naisen yhteisö pitää normaalisti yhteyttä netissä, mutta nyt Satu Heliö, Jaana-Mari Block, Suvi Korhonen ja Ninnu Hirvonen ovat lähteneet tytöissä taidenäyttelyyn ja kahville.

Nämä naiset pukeutuvat, käyvät kampaajalla, urheilevat ja tapaavat ystäviään myös netin ulkopuolella. He puhuvat meikeistä ja vertailevat uusia korkokenkiään. Lisäksi he pelaavat WoWia, lukevat tonneittain supersankarisarjakuvia, siteeraavat ulkomuistista puoli sivua Ylpeyttä ja ennakkoluuloa ja osaavat kertoa, miten poimunopeusasteikon määritelmä on vaihdellut Star Trekin tuotantokausien välillä.

Tämän päivän geek-naiset romuttavat kuvan nörttitytöstä, joka poistuu tietokoneensa edestä vain hakeakseen jääkaapista eilisen pitsan reunapalat ja uuden puolentoista litran kokislaitin.

Suomeksi sana geek käännetään useimmiten nörtiksi. Englannissa sanoilla geek ja nerd on kuitenkin vissi ero. Tyypillinen nerd, nörtti, on tavista älykkäämpi, mutta sosiaalisilta taidoiltaan onneton tyyppi. Hänellä on yksi tai useampi kiinnostuksenkohde, vaikkapa tietokoneet, roolipelit tai scifi-elokuvat, josta hän tietää kaiken. Muusta maailmasta hän välittää hyvin vähän.

Geek puolestaan on sosiaalisesti lahjakas, ulkonäöstään huolehtiva nörtti, joka on intohimoisen kiinnostunut jostakin teknologiaan, nettiin, pop-kulttuuriin tai mediaan liittyvästä asiasta. Geek-naisten esiäitinä kunnioitetaan vuonna 1815 syntynyttä matemaatikkoa, Lovelacen kreivitärtä Ada Kingiä, maailman ensimmäistä tietokoneohjelmoijaa.

Tämän päivän geek voi olla sarjakuvafani, itseoppinut huippuhakkeri tai elokuva-addikti. Geek saattaa käyttää päivässä tuntikausia valokuvaamista ajatellen, sitä harrastaen, siitä blogaten ja objektiivien erilaisista ominaisuuksista tietoa etsien. Nousussa oleva geek-alalaji ovat neulojat ja virkkaajat, jotka omistavat harrastukselleen kymmeniä tunteja viikossa, etsivät netistä uusia malleja, värjäävät itse lankojaan ja postaavat luomuksiaan näytteille blogeihinsa. Geek on melkein aina kiinnostunut monesta geek-kulttuurin suuntauksesta tai harrastuksesta.

Geekkiyteen liittyy usein leikillisyys ja yhteydenpito muihin harrastajiin – jos villapaitaa neulotaan huvikseen ja sen syntyprosessia dokumentoidaan ja aiheesta keskustellaan netissä, kyseessä on geek-harrastus. Jos neulominen on tarvelähtöistä, esimerkiksi äiti neuloo talven tullen lapselle villapaidan, se ei ole geek.

"Pienin yhteinen nimittäjä geekkien välillä on intohimoinen harrastaminen, älyn ja erikoisosaamisen arvostaminen sekä muiden geekkien ymmärtäminen huolimatta siitä, että näiden kiinnostuksen kohteet eroaisivat omista", sanoo Korhonen, jonka geekkiys suuntautuu muun muassa sosiaaliseen mediaan, valokuvaamiseen sekä tietokone- ja roolipeleihin.

The Next Generation

Ensimmäinen sukupolvi, jonka tytöt julistautuivat massoittain geekeiksi, on syntynyt 1970- ja 1980-luvun vaihteessa. Ilmiön levitessä se alkoi koskettaa laajempiakin ikäryhmiä. Nyt 12-vuotias voi vallan mainiosti julistautua geekiksi ja Yhdysvalloissa kahdeksankymppiset isoäidit muodostavat yhteisöjä, joiden blogeissa he dokumentoivat käsitöitään ja ruuanlaittoaan.

Entisaikojen populaarikulttuurin, vaikkapa 1980-luvun elokuvassa Nörttien kosto tai 1980–90-luvun vaihteessa esitetyssä tv-sarjassa Saved by the Bell, nörtit olivat poikkeuksetta miehiä. Geek-tyttösukupolvi on ensimmäinen, joka varttui älykkäitä, geek-taipumuksia esittelevien elokuvien ja sarjojen äärellä. He ihastelivat Trinityä peittoamassa Matrixin poikia niin teknologiassa kuin tappelussakin, Sarah Connoria voittamassa teknologiapelkoaan ja mättämässä Arskaa pataan Terminaattorissa. He löysivät esikuvan Buffy, vampyyrintappajan Willow Rosenbergista, joka muuttui sarjan aikana ujosta nörttitytöstä superseksikkääksi geek-noidaksi. Heidän aikanaan amerikkalainen supersankarisarjakuva on elokuvien myötä Suomessakin muuttunut aikuisten massaviihteeksi – ja tietenkin he ahmivat Ryhmä X -lehtiä natiaisina ja loukkaantuivat syvästi, jos joku vihjasi Wolverine-faniuden johtuvan Hugh Jackmanista. Tiedän, olen yksi heistä.

Nörä vs. beibe

Netti on täynnä nöräpornoa. Siinä simpsakat mutta estyneet nörttitytöt avaavat nutturansa, heittävät rillinsä nurkkaan ja vapautuvat himokkaiksi seksipedoiksi. Kyllä, geek-naiset ovat seksikkäitä, mutta sivuutetaan se asia. Aivan viime hetkiin asti geek-naisille oli tarjolla vain kaksi olomuotoa – rasvalettinen, ylipainoinen nörttityttö tai megaseksikäs, kynähamosessa sipsutteleva älykkö. Jaon ovat tehneet miehet. Ensimmäiset ovat epähaluttavia, jälkimmäiset saavuttamattomia.

"Geek-naiset ovat tottuneet sukkuloimaan miesvaltaisessa ympäristössä, joka on rakennettu heteronörttipojan ehdoilla. Esimerkiksi pelimessuilla on kyllä naiskävijöitä, mutta naisia on messuilla töissä vain vähäpukeisina promotyttöinä", sanoo pelitutkija Heliö.

"Vasta viime aikoina on havahduttu ymmärtämään, että geek voi olla myös nainen, joka rakastaa söpöjä ja naisellisia asioita. Playstation-konsolini on vaaleanpunainen ja keräilen Hello Kitty -tavaroita. Katselin juuri netissä ompelukonetta, jonka voi ohjelmoida värjäämään lankoja halutun värisiksi."

Nainen on ihan hyvä nörtti

Miesvaltaisessa ympäristössä geek-nainen joutuu yhä todistelemaan, että on ihan yhtä hyvä nörtti kuin miespuolinen toverinsa.

"Kun pelaan WoWia ja mainitsen olevani nainen, minua ei aluksi uskota, vaan luullaan hikiseksi mieheksi, joka yrittää esittää tyttöä. Kun käy ilmi, että todella olen nainen, ensireaktio on:

’Wau, mahtavaa, oikea nainen!’ Ensi-ihmetyksen jälkeen asenne on kuitenkin liian usein ’ai jahas, nainen, osaakohan se pelata vai pitääköhän sitä suojella?’", kertoo Hirvonen. Myös pelibisneksessä ja IT-alalla työskentelevät geek-naiset saavat jatkuvasti sietää epäilyjä pätevyydestään.

"Pelibisnes on sovinistista. Joudun jatkuvasti todistelemaan ammattiosaamistani tilanteissa, joissa miesammattilaisia ei kyseenalaisteta. Konferensseissa naisia on alle kymmenen prosenttia ja minua luullaan markkinointiosaston kiintiönaiseksi", kertoo Heliö. Miksi nämä miehet haluavat sulkea naiset pois yhteisöistään? Nauttivatko he maineestaan kolmikymppisinä neitsyinä, jotka karttavat vastakkaista sukupuolta kuin dödöpurkkia?

Geek-naiset ovat alkaneet verkostoitua. Geek Women Unite! Finland -yhteisöön kuuluu kolmisensataa naista. Geek-naiset tapaavat toisiaan myös Nice Tuesday -yhdistyksen tiistaitapaamisissa. Vuodesta 2006 järjestetyissä tapahtumissa IT-alalla työskentelevät naiset verkostoituvat ja vaihtavat alan kuulumisia.

Samaa kaavaa toteuttaa maailmanlaajuisesti Geek Girl Dinners -niminen ilmiö. Illallisilla joukko geek-naisia kokoontuu yhteen kuuntelemaan luentoa ja syömään hyvin. Luentoja pitävät maan kirkkaimmat aivot, professorit ja huippututkijat. Naisia kaikki, tietenkin. Aiheita ovat esimerkiksi tekoäly, pelisuunnittelu, robotiikka ja sosiaalinen media. lllalliset alkoivat Englannissa vuonna 2005 ja nyt niitä järjestetään 23 maassa, muun muassa Yhdysvalloissa, Japanissa, Australiassa, Norjassa, Tsekeissä, Malesiassa ja Makedoniassa. Illallisille ottaa liikkeen oman arvion mukaan osaa yhteensä jopa 45 000 jäsentä.

Kuuluisia geek-naisia

 • Tina Fey, käsikirjoittaja, koomikko ja näyttelijä. Saturday Night Liven ensimmäinen naispääkäsikirjoittaja, kirjoittaa ja tuottaa omaa televisiosarjaansa 30 Rock.
 • Danica McKellar, näyttelijä. Kirjoitti bestsellerit Math Doesn’t Suck ja Kiss My Math.
 • Morgan Webb, peliohjelmien tuottaja, pelitoimittaja ja kolumnisti. Playboy valitsi Webbin maailman seksikkäimmäksi teknologia-asiantuntijaksi, mutta Webb kieltäytyi poseeraamasta lehdelle.
 • Olivia Munn, näyttelijä, malli ja geek-ohjelma Attack of the Show’n juontaja. Aiheutti viime vuoden sarjakuvatapahtuma Comic-Conissa kaaoksen pukeutumalla prinsessa Leiaksi, Lara Croftiksi, Emma Frostiksi ja Ihmenaiseksi.
 • Felicia Day, näyttelijä. Rakastaa videopelejä, lukee fantasiaromaaneja, pelaa WoWia. Loppututkinnot matematiikasta ja musiikista.
 • Jade Raymond, Assassin’s Creed -videopelin tuottaja. Työskennellyt Sonyssa ja Electronic Artsissa.

Geek-naiset fanittavat

 • Kirjailija Johanna Sinisalo
 • Kirjailija, Usvazinen päätoimittaja Anne Leinonen
 • Avaruustutkija Sini Merikallio
 • Kulttuuritoimittaja, sarjakuvakäsikirjoittaja, roolipelaaja Johanna Koljonen
 • Vaatesuunnittelija, rooli-, figu- ja korttipelaaja Nina Jatuli
 • Pelitutkija Sonja Kangas
 • Neurobiologi, teknologiapodcastaaja Marylka "Yoe" Uusisaari
 • Ohjelmistokehittäjä, Wikipedia-aktiivi Miia "Myrtti" Ranta
 • Eat.fi:n kehittäjä, Yalesta valmistunut kirjallisuustieteilijä, kultaseppä Tina Aspiala
 • YLEn Tulevaisuus Labin kehityspäällikkö Tuija Aalto
 • Linux-asiantuntija, ohjelmoija, vaatesuunnittelija ja ompelija Lynoure Braakman
 • Professori Leena Palotie
 • Tähtitieteen dosentti Leena Tähtinen

Esimerkillinen geek-tyttö

 • Nimi: Pauliina Männistö
 • Ikä: 25 vuotta
 • Opiskelee: Turun yliopistossa. Pääaineina filosofia ja mediatutkimus.
 • Netissä: 8-10 tuntia päivässä. ”Irkkaan koko ajan, myös viereisessä huoneessa istuvan kämppikseni kanssa. Luen tekniikkaan, valokuvaukseen ja designiin liittyviä feedeja. Ostan netistä suurimman osan valokuvaustarvikkeista, vaatteista, kirjoista, levyistä ja lehdistä.”
 • Työ: Hakukonetestaus ja -optimointi, www-suunnittelu ja -grafiikka.
 • Kotona: Star Trek ja H.P. Lovecraft -fanitavaraa, elokuvakokoelma, Keskimaan karttoja, pienkustantajien sarjakuvia, kameroita, burleskiasuja, scifi- ja fantasiakirjallisuutta.
 • Harrastukset: ”Valokuvaan päivittäin, mukana kulkee 3–6 kameraa. Pelaan paljon WoWia, pöytäroolipeleistä eniten Stalkeria. Neulegraffitit kiinnostavat, mutta pääasiassa teen asuja burleskiesityksiini.”
 • Ystävät: ”Vaalin sosiaalisia suhteita enimmäkseen verkossa, mutta tapaan ystäviäni livenä viikoittain. Suurin osa ystävistäni on geekkejä. Piirit ovat sopivasti sisäänpäinlämpiävät – emme välitä siitä, mitä viiteryhmän ulkopuoliset ajattelevat harrastuksistamme. Ystäväni eivät kyseenalaista, onko järkevää käyttää aikaansa virtuaalisen leivän leipomiseen. Geekit arvostavat älyä ja nokkeluutta. Verbaaliakrobatiaa ja hyviä hoksottimia arvostetaan. Ihminen otetaan vakavasti, jos hän osaa ilmaista itseään hyvin ja kirjoittaa hyvää suomea. Yhdyssanavirhe on paha juttu.”
 • Nainen: ”Usein on tylsää olla porukan ainoa tyttö. Geekkiyttäni vähätellään sukupuoleni takia ja tietoteknistä osaamistani hämmästellään – voiko samaan ihmiseen mahtua tissit ja kyky konffata Linuxia? Geek-naisten yhteisöjä tarvitaan verkottumiseen. Naisporukassa on helpompi kysyä apua tietoteknisiin ongelmiin. Tulee kohdelluksi ihmisenä, jolla on ongelma Linuxin kanssa, eikä naisena, joka ei osaa käyttää konettaan.”

71 kommenttia

laralynn

27.5.2010 18:00

tosi kivaa lukea Geek naisista!
Se oli uusi asia minulle jahuomasin että itsekin olen
Geek-nainen.
* halit *

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Ida

27.5.2010 20:09

Vähän ihana artikkeli, tunnistin tosta kyllä itseni täysin. Irkkaan tälläkin hetkellä, olen pelannut vaikka mitä pelejä jne. :) Ja oon ihan nätti ja sosiaalisesti lahjakas...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Damien22

27.5.2010 20:47

Felicia Day ei taida enään pelata WoWia...
www.theguild.com, tutustumisen arvoinen jos mörppimaailma on tuttu edes jollain tavalla

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Damien22

27.5.2010 20:48

www.watchtheguild.com siis...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

killekalle666

27.5.2010 20:48

no voihan nyt vittu ´_`

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

MarkkuValimaa

27.5.2010 21:02

Jaa-a, onkos tää nyt sitten joku fministien juttu, kun pitää taas ylistää itseään että ollaan miesten veroisia ja parempiakin

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Voihannerd

27.5.2010 21:05

Mitä että ihan IRL tapaavat kavereita? O_o Pelottavaa...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

paskapate

27.5.2010 21:05

VOI VITTU MITÄ HUOMIOHUORA HYVÄ ETTEI NÄPPIS LENTÄNY SEINÄÄ JA KONE KATTOO KU LUIN TÄN RAGE

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

nerd-tytt

27.5.2010 21:35

En tiennytkään, että pitää laittautuakin voidakseen alkaa Geek Women Unite! Finlandin jäseneksi. Ainakaan fb-ryhmä ei tästä kerro mitään! Valheellista mainontaa!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

kallekallekallekalle

27.5.2010 21:41

just just, sitä ollaa vaa geek näön vuoks vaikka oikeasti asioista ei tiedetä mitään eikä olla kiinnostuneitakaan. Aikamoista huomionhakua

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

jarme

27.5.2010 21:44

Naisen paikka on hellan ja nyrkin välissä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

xxxzgirl11xxzz

27.5.2010 21:48

Joo-o, kyllä se että omistaa tissit on kyllä artikkelin arvoinen juttu kieltämättä.

>Miksi nämä miehet haluavat sulkea naiset pois yhteisöistään? Nauttivatko he maineestaan kolmikymppisinä neitsyinä

Kun ei ole naiskiintiöitä=se tuttu syytösläjä impotenttineitsythomokusipäistä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Naiset_ovat_pilanneet_maailman

27.5.2010 22:18

Huomiohuorat.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Nytvittuoikeesti_666

27.5.2010 22:19

Miksi asiasta on pitänyt tehdä artikkeli? Oikeasti? Naiset on tehneet tätä jo pidemmän aikaa, ehkä vähemmän kuin miehet, mutta mikä todistelemisen tarve heillä on, että ovat tässäkin asiassa taas "tasa-arvoisia" taikka jopa jotenkin parempia kuin miehet? Haistakaa nyt jo vittu tuon muotipelleilynne ja kulissien rakentamisen kanssa! Ja lopettakaa niiden tyhmien ja epävarmojen teinityttöjen kusettaminen.. Lokeroita on jo liikaa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

nerd-tytt

27.5.2010 22:42

On tainnu aika moni kommentoija syödä ärrinmurrinkeksejä!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

keakenIANCFAI

27.5.2010 23:02

Jeri Ellsworth jäänyt pois kuuluisien nörttinaisten listasta http://en.wikipedia.org/wiki/Jeri_Ellsworth

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Sysi-

27.5.2010 23:17

Mielenkiintoista että pitää tehdä lehteen uutinen jos jollakulla voi olla elämä sen lisäksi että osaa käyttää konetta. En tosin ihmettele ettei saa kunioitusta ilman unix-partaa, jos ei halua olla ennakkoluulojen mukainen, ei kannata odottaa että kohdellaan niitten mukaisesti. Ihmiset myös eivät yleensä usko kenelläkään olevan aikaa *kaikkeen*

Suosittelen "geekeille" tutustumista ubuntu-women projektiin. Kuka tahansa voi muuten ripustaa maailman parhaan sarjakuvan flowchartin seinälle: http://xkcd.com/627/

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Bob6969

27.5.2010 23:31

Ehkä syy siihen miksi miehet ovat epäuskoisia ja vaivaantuneita kun joku julistaa olevansa nainen on juuri siinä että julistuksen tarkoitus on huomiohuorata ja yrittää erottua muista. Naiset ovat tervetulleita jos pysyvät anonyymeinä - aivan kuten miehetkin. Ketään ei kiinnosta heiluuko jalkovälissä vai ei jos osaat hommasi. Shut up and play.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

KariByron

28.5.2010 00:02

Listalta puuttuu Mythbustersista tuttu Kari Byron!!!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

MiiaRanta

28.5.2010 00:15

minua haastateltiin tätä juttua varten, pyyntö tuli koska Suviko oli maininnut nimeni toimittajalle. En aktiivisesti hakenut haastateltavaksi enkä tyrkyttänyt itseäni haastateltavaksi. Jos kerran toimittaja haluaa haastatella ja päätoimittaja päättää julkaista jutun, kai aihe heitä kiinnostaa.

Ärrinmurrinkeksin syöneiltä voikin kysyä, miksi he jutun lukivat jos heitä ei kerran aihe kiinnostanut? Käsittääkseni uutisia ja artikkeleja, reportaaseja kirjoitetaan kiinnostavista, erikoisista aiheista, ja vaikka naisten osuus IT-alalla ja WoW-killoissa, blogosfäärissä, IRC-kanavilla ja kasvaakin, emme ehkä vielä ole niin massaan sulautuneita että kiinnostavuus/erikoisuusarvo olisi nollassa. Onko *SE* sitten yksilön syy ja vika? Vai onko yksilön vika se että on uskaltanut todeta jossain kaveripiirissään joskus olevansa linux-geekki tai neulenörtti? tai tykkäävänsä "Rillit huurussa"-sarjan vitseistä?

I'll get me coat.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

metsien_mies

28.5.2010 01:29

Filosofia ja mediatutkimus eivät kuulosta kovin geekeiltä kiinnostuksen kohteilta, ja muutenkin esimerkkihenkilö vaikuttaa lähinnä normaalilta uusmediahörhöltä ainakin näin vanhan koulukunnan geek-tyttöjä tuntevan näkövinkkelistä. Ja miksi artikkelin loppuun ei laitettu hänestä edes geek-koodia??!?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Piupautytto

28.5.2010 01:49

Geek tytöt kunniaan! Olen ylpeä nörttigeek, supersankarit kehiin ja taikamiekat viuhumaan!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

geekki

28.5.2010 10:20

Kommentit todistavat, että pienimunaiset miehenrääpäleet eivät vieläkään kestä naisia tontillaan. Jos juttu kertoisi mies-geekeistä, kukaan ei huutelisi täällä huomiohuoraa. (Ja nytkin taitaa onneksi olla kyse yhdestä urposta, joka kommentoi eri nimimerkeillä.)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Mummonakin_geek

28.5.2010 10:42

Pienestä saakka geek (niin mm. Austen- kuin Star Trek- ja supersankarisarjismielessä), jutusta kovasti nauttinut nainen ilmoittautuu. Iso kiitos kun toit meitä esille loukoistamme!
Mä ainakin pidin itseäni pari ekaa vuosikymmentä elämästäni melkoisena friikkinä. Vahvasti tyttönä, joka tykkäsi olla feminiini ja nätti ja mm kokata ja olla megasosiaalinen. Ja silti oli intohimo noihin peli-, scifi- ja fantasiamaailmoihin. Ala-asteella kuuntelin korvat hörössä poikien tietsikkapeli- ja fantasiakirjajuttuja. Lainasin kirjaston hyllyt tyhjiksi ja fanitin salaa Hulkkia.
Sitten uskaltauduin kaapista vähän ulos. Monet kundit innostuivat kun tyttö voi tosissaan olla pelityyppi tai fanittaa vaikkapa Asimovia, mutta silti olin sukupuoleni takia ulkopuolinen. Saatoin innostua, kun löysin juttukaverin ja masentua, kun paljastui että se vaan halusi uida mun liiveihini. Naispuoliset ystävät taas eivät yhtään tajunneet, eikä suurin osa tajua edelleenkään sitä paloa ja pakoa noihin maailmoihin. Rupesivat haukottelemaan kun heitin Matrix-vertauksiani kehiin ja kieltäytyivät kohteliaasti kun yritin johdatella heitä pelien ihmeelliseen maailmaan. Vasta nyt 30 ylittäneenä on ympärille alkanut löytyä samanhenkistä seuraa myös naisista. Kiven alla me silti ollaan.
Parasta kaikessa: oon naimisissa geek-pojan kanssa. Suosittelen jokaiselle geek-tytölle. Keskiluokkaistumisen pahin terä katkeaa, kun vauvan nukahdettua voi kaivaa pelilaudan esiin ja pistää yhdessä pataan vihulaisia. Eikä tartte selitellä kotona harrastuksiaan, vaikka muualla täytyisi sitäkin enemmän.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Geekin_mies

28.5.2010 11:03

Olen itse naimisissa upean Geek- naisen kanssa. Geekkeyteen yhdistyy naisellinen habitus täydessä voimassaan, oudon laaja tunneskaala, sosiaaliset supervoimat, hehkeä naisellinen ulkoasu ja vielä ahkera jouhopeukalokin. Niin ja bonuksena vielä hoivavietti meitä sosiaalisessti vammaisia mies-geekkejä kohtaan. Täydellistä!
Pako vaihtotodellisuuksiin ei enää olekaan yksinäistä puuhaa vaan tämäkin elämän osa-alueen pystyn jakamaan puolisoni kanssa. Ja mikäs sen hauskempaa kun arkielämän alluusiot geek- maailmaan ei mene toisilta ohitse vaan voidaan yhdessä hörähdellä omituisille jutuille jotka saavat yhteiset tuttavamme pitämään meitä outoina ja jopa pelottavina.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

JukkaPalmuMiettinen

28.5.2010 12:53

Anne Leinonen on super hottis!!!!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

qwery_l337

28.5.2010 16:22

Miksi naisten pitää erikseen kertoa olevansa "geekkejä"? Mitä kiinnostavaa olisi artikkelissa, mikä kertoo miesgeekistä? Ei mitään. Miksi asia olisi sen kiinnostavampi, kun kyseessä on nainen?

Ja muutenkin koko "geekin" määritelmä on vähintään outo. Jos joku neulaa villapaitaa innoissaan tai pelaa fantasiapelejä, ei hän mielestäni ole mitenkään erityisen "geek". Geekkeinä pidän itse juuri hakkerityyppisiä, matemaattisesti ja ohjemointitaidoiltaan lahjakkaita yksilöitä (pelaaminen yms. nyt yleensä vain tulee siinä sivussa automaattisesti). Ja tässä en tarkoita mitään blogia ylläpitävää, tai php:tä näpertelevää kotisivunpäivittäjää vaan ihan oikeita koodareita jne. Nyt nämä "me pelataan tietokoneella" -tyypit ikäänkuin yrittävät väkisin nostaa itsensä teknisesti lahjakkaiksi ja kiinnostuneiksi, vaikka oikeasti ainoat meriitit on valmiin pelin asentaminen ja sen pelaaminen. Mahtava saavutus. Tarvitsee varmasti vähintään DI tutkinnon, pääaineena tietotekniikka O_o

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

qwery_l337

28.5.2010 16:32

Lisäksi voisi kysyä, millainen reaktio olisi jos esim. IT-alalla miehet rupeaisivat järjestämään "vain miehille" -tyyppisiä verkostoitumistilaisuuksia. Esim. Design Torstai, jonka kutsussa tehdään selväksi että tilaisuus on tarkoitettu vain miespuolisille suunnittelijoille. Tilaisuudessa sitten puhutaan uusista projekteista, teknologioista ja näkymistä.

Kuinka monessa firmassa on jonkinsortin "naisasiainkerho" omine verkostoitumistapahtumineen? Meiltä ainakin löytyy. Kuinka monessa on vastaava "miesasiainkerho"..?

Mielenkiintoista tuo tasa-arvo mm. IT-alalla.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Vainajafanitusta

28.5.2010 17:11

Ikävä kyllä, mutta Leenojen Palotie jä Tähtinen maallinen vaellus on päättynyt. Eipä silti, etteikö heitä kelpaisi fanittaa jälkikäteenkin.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Nais-Giikki

28.5.2010 18:06

Hieno juttu, kiitos tästä! <3

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Nais-Giikki_taas

28.5.2010 18:09

qwery_l337: Tuo ei vain ole sama asia. Miehethän ovat jo nyt it-alan "valtaväestöä". Ei heille tarvitse järjestää mitään erityiskerhoja: he ovat valtakulttuuri!

Sen sijaan miespuolisilla sairaanhoitajilla voisi hyvinkin olla tarvetta jonkinlaisille "poikakerhoille". Ehkä sellaisia onkin jo nyt?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Mieshoitajat

28.5.2010 21:00

Minä ainakin lukisin mielelläni jutun mieshoitajista! Tai vaikka naispalomiehistä ja mieskosmetologeista.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

StarSpock

29.5.2010 07:17

Mä myös! Lisää näitä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Urhokas_alfaori

29.5.2010 08:06

Eipä siinä mitään, kiva kun on ihmisillä kivaa, mutta onko tämä nyt oikeasti mitenkään uutisen arvoinen juttu?

Wupdiduu, naiset pelaavat. Ketä kiinnostaa? Tiedetään että tässä nyt yritetään oikein massiivisesti kohahduttaa valtaväestöä jopa kahteen kertaan järisyttävillä paljastuksilla alá "Naisetkin pelaavat!" tai "Heillä on muutakin elämää!" Jösses, hieno juttu ja näinpoispäin mutta vitsitvau kun ei ollut kellekään uutta tietoa. Kyseessä on taas näiden hienojan stereotypioiden murtaminen, mitä kenenkään ei muutenkaan pitäisi uskoa.
Oletan että seuraavaksi City tekee artikkelin "Naisetkin voivat pelata jääkiekkoa! Ja he eivät kaikki ole edes aivovammaisia!", eiks jeah?

P.S. Kaikille tämän lukeville naisille tiedoksi: Nuo ihmisten aiemmat huomiohuoraviestit on kirjoitettu (ei minun toimestani) luultavasti sen takia, että tänä päivänä useat naiset tulevat foorumeille, irkkiin, peleihin jne., ja alkavat mainostamaan itseään. Kyse on aluksi tavasta "niin joo ja oon muuten tyttö ^-^" ja jos kanssaihmisten vastaukset ovat tasoa "mjoo kiva", alkaa usein naisen jonkinlainen egopuolustus jolloin spammitaan jokaikiseen mahdolliseen viestiin "No siis, mähän olen NAINEN joten ehkä näkökulma erilainen koska olen NAINEN joten en ajattele samoin välttämättä koska NAINEN" yrittäen saada jonkinlaista huomiota ja ihmetystä ja ihastusta.

Ja sitten tuota pari vuotta jaksettuaan tulee tosi nätti ja kliffa ja hauska ja ihana ja söde artikkeli Cityssa vastaan. Että selevä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

not_a_geek

29.5.2010 08:48

Minulle tässä oli paljon uutta tietoa ja näkökulmia! Tottakai tiesin että naiset pelaavat tietokonetta, mutta jotain villasukkabloggaamista...? Tai naisgeekien historia, siitäkin luin kiinnostuneena. Ja on hyvä nostaa epätasa-arvoasioita, kuvittelin että naiset ovat nörttipiireissä jotenkin erityisasemassa, koska heitä on vähän, mutta että noin pahaa syrjintää... Kannustusta kaikille teille, jotka olette alan valinneet!
Ehkä tämä on vanhaa asiaa jos on itse geek...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

RaimoH

29.5.2010 11:39

"onko tämä nyt oikeasti mitenkään uutisen arvoinen juttu?"

Tämähän ei ole uutinen vaan artikkeli, ja vieläpä ihan hyvä sellainen. Tämä vain esittelee yhden näkökulman yhteen asiaan, ei sen ihmeempää. Aiheessa ei tarvitse olla mitään uutisoitavaa tai uutta, jotta siitä voidaan julkaista artikkeli.

Jos haluat lukea uutisia, suosittelen jotain muuta julkaisua kuin Cityä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

qwery_l337

29.5.2010 11:57

Nais-Giikki_taas:
Vaikka miehet olisivatkin alan "valtakulttuuri", ei se tarkoita että pitäisi silti harjoittaa positiivista syrjintää. Pahimmillaan homma menee siihen, että firman johdosta löytyy nainen, kuka tekee ylennyspäätöksiä perustuen siihen, että naisaisiainkerhosta pitää aina ylentää myös vähintään yksi. Vaikka meriitit eivät olisikaan samat. Jos sataa miestä kohden on 5 naista, ei se tarkoita, että joku näistä viidestä on pakko ylentää jos sadan miehen joukosta löytyy ylennysten määrän verran pätevämpiä. Vaikka se tarkoittaisi ettei sitten yksikään nainen ylenisi.

En sano, että tilanne olisi tämä mutta viittaukset tälläiseen toimintaan ovat vahvat. Haluaisin nimenomaan uskoa että jokainen urallaan etenevä, etenee samoin perustein. Ei sen mukaan, mitä haarovälistä löytyy. Kiintiöt ja "kerhot" vievät niiden etujen piirissä olevilta helposti sen ammattimaisen uskottavuuden. Ja ylempi henkilö ilman alaistensa luottamusta on suomeksi sanottuna kusessa. Ja pian on kusessa projektit...Ja sitä myöten firma.

Tämä "naisgeekki" juttu on vain yksi esimerkki monista. Vastaavanlaista positiivista syrjintää näkee nykyään liiaksi asti. Jos vähemmistö tekee jotain mitä enemmistö on tehnyt aina, ei se tarkoita että vähemmistö olisi jotenkin erityisen hyvä. Se tarkoittaa vain sitä että vähemmistö sulautuu hiljakseen enemmistöön. Sen voi tehdä myös ns. turpa kiinni ja go with the flow.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Happamiasanoikettu

29.5.2010 13:38

Vai positiivista syrjintää.. eli mistä sitten saisi ihan legitiimisti ja luvan kanssa kirjoittaa ettei olisi kirjoittanut "väärin" ja "vääristä ihmisistä" ja "väärästä näkökulmasta" ja ettei vaan tulisi sellainen olo että nyt ihan korostetaan jotakuta muuta kuin lukijaa itseään ja sekös ottaa kupoliin? Ja mistä perspektiivistä olisi sallittua kirjoittaa ettei hernepurkki menisi nenuun?

Mielenkiintoinen juttu monia kiinnostavasta asiasta. Jos jotakuta ei nappaa, niin jättäköön lukematta.
Lienee pelipiireissä pyörivälle aika selviö, että naisena oleminen on lähtökohtaisesti miinusta eikä plussaa. Poikkeuksiahan voi aina löytyä, kuten miltä alalta tahansa. Mutta että saisi etua ja uranostetta ja lisäpisteitä siitä että on pelialalla ja tyttö.. täyttä puppua.

Siistiä että ihmiset uskaltavat löytää jotain mitä rakastavat tehdä, vaikka olisivatkin vähemmistössä sukupuolensa tai muun asian takia sen jutun harrastajien keskuudessa. Aina löytyy kateellisia niille jotka ovat löytäneet juttunsa, älkää siitä välittäkö!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Syrjintaeiolepositiivista

29.5.2010 14:14

qwery_l337:
"Vaikka miehet olisivatkin alan "valtakulttuuri", ei se tarkoita että pitäisi silti harjoittaa positiivista syrjintää. Pahimmillaan homma menee siihen, että firman johdosta löytyy nainen, kuka tekee ylennyspäätöksiä perustuen siihen, että naisaisiainkerhosta pitää aina ylentää myös vähintään yksi. Vaikka meriitit eivät olisikaan samat. Jos sataa miestä kohden on 5 naista, ei se tarkoita, että joku näistä viidestä on pakko ylentää jos sadan miehen joukosta löytyy ylennysten määrän verran pätevämpiä. Vaikka se tarkoittaisi ettei sitten yksikään nainen ylenisi."

Mutta tästähän ei ole kyse!

En kannata sukupuolikiintiöitä samasta syystä, jonka sinäkin mainitsit: työnsaannin/ylenemisen peruste tulee olla pätevyys, ei sukupuoli.

MUTTA! Nyt onkin kyse siitä, että naiset, jotka ovat tismalleen yhtä päteviä tai pätevämpiä kuin miehet, eivät pääse eteenpäin sukupuolensa takia. Sukupuoli on heille rasite, joka estää työnsaannin tai uralla etenemisen. Olen alalla huomannut tismalleen saman, mistä haastatellut puhuvat: naisten ammattitaito kyseenalaistetaan jatkuvasti heidän sukupuolensa takia. Alalla on ihan oikeaa sovinismia, ei se ole keksitty juttu. (Eikä ole kyse siitä, että täällä katkera ämmä valittaisi kun ei ura etene: itse olen yrittäjä. Mutta kollegoiden kohtelua it-firmoissa ei voi kuin hämmästellä.)

Toivoisin todella, että alalla työskentelevien naisten ei tarvitsisi erikseen verkottua tai muodostaa naisjärjestöjä. Se on kuitenkin yksi tapa selviytyä niin kauan kuin työyhteisö ja asiakkaat viikottain kyseenalaistavat ammattitaidon sukupuolen perusteella. Kyse ei siis ole siitä, että naisia jotenkin nyppisi olla vähemmistössä tai painaisi se, että miehet ovat alan "valtakulttuuri". Ei, it-alan naisilla on ihan oikeita, sukupuolisyrjintään liittyviä ongelmia. Jos ongelmista ei puhuta, niitä ei ikinä voida ratkaista.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

hudahuda99

29.5.2010 20:06

Nyt menee jo giikkiaiheen vierestä, mutta menköön. Minä kyllä kannatan ilman muuta sukupuolikiintiöitä. Vaikka nyt sitten naisille suuryritysten johtoryhmiin ja miehille vaikka sitten alakoulun maikoiksi. En ole vielä kuullut yhtään hyvää perustetta sille, miksi kiintiöt nyt sitten olisivat niin kauhia asia.

Ihmisluonnon tuntien: eivät ne urat "väärän sukupuolen töissä" muuten itsestään aukea. Sekä miehillä että naisilla on nimittäin paha tapa suosia kaltaistaan (=samaa sukupuolta olevaa).

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Geek_senior

29.5.2010 22:50

Mummoni, nyt 83, sai ensimmäisen tietokoneensa 79-vuotiaana. Aloitti alan opinnot kanslaisopiston peruskursilla. Parin vuoden kuluutua totesi, että Windows on paska ja siirtyi Linuxiin, pääasiassa konsolikäyttöön. Pelaa nettipelejä ja on pokerissa melkoinen haka. On ikänsä osannut kutoa röijyä, ryijyä ja mitä tahansa, jopa kangaspuilla. Harrastaa mm. filosofista kirjallisuutta, peruskoulutuksena kansakoulu 1930-luvulta; viimeksi näytti olevan lukemisena von Wrightin "Logiikka, flosofia ja kieli".
Onko hän geek vai mikä?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Geek_koko_ikansa

30.5.2010 02:20

Geek_senior: Todellakin, ilmiselvä geek! Geekkiys ei katso ikää eikä sukupuolta.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

RazorsEdge

30.5.2010 17:03

Mulle yks söpö nörttityttö, hetinyt. :)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Geek-mies

31.5.2010 07:44

^ Sori. Ne kaikki on jo viety. Siinä missä geek-miehet kärvistelevät vuosikausia ilman tyttöystävää, geek-naiset saavat haluamansa miehen nanosekunnissa aivan kuten muutkin naiset. Paitsi tietenkin jos ovat suonikohjuuntuneita tonnikeijuja. Silloin miehen saamiseen saattaa mennä pahimmassa tapauksessa jopa viikko.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Geek-mies

31.5.2010 07:47

Unohtui mainita vielä yksi kuuluisa geek-nainen, Jane Goldman. WoWittaa, osallistui Kick-Ass -elokuvan käsikirjoittamiseen:
http://en.wikipedia.org/wiki/Jane_Goldman

Älkää antako pinkin tukan ja massiivisten silikonien häiritä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Stubadui

31.5.2010 13:40

Minulla on tuollainen geek girl himassa. Erehtyi menemään naimisiin kanssani.
Naapuripariskunnalla on yhteistä vain lapset ja niitten harrastukset. Ei mennyt kovin hyvin. Ollaan lainattu niille mm. uuden BSGn DVD boxeja ja jääneet koukkuun. Nyt ne perkeleet ovat tuppautumassa ropettamaan Stalkeria.
Tästä tulee kohta niin mainstriimiä että pitää keksiä jotain muuta!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

jyrki

1.6.2010 01:09

Mä oon ollut "geek" aina. Enkä ole koskaan edes käyttänyt sanaa "geek" ennen tätä. Vaikka olisi pitänyt innostua asiasta että teitäkin siis todellakin on olemassa (eikä välttämättä tarvitsisi tyytyä vain NCIS:n Abbyyn..) niin silti tää juttu jotenkin aiheutti myös pienehkön käänteisreaktion.

Olen juuri se alakulttuurien ystävä ja friikki joka aina ollessaan kauniimman sukupuolen kanssa tekemisissä kiroaa että miksi kaikki tytöt ovat pinnallisia trendipellejä, tosi-tv ihmisiä ja kuuntelevat radiostakin juuri niitä tyhjänpäiväisimpiä soittolistakanavia.

Seurustellessa voi sitten kirota sitä miten TV:stä ei tule yhtäkään ohjelmaa mitä molemmat voisivat katsoa yhtäaikaa.
Ja kun itse olisin menossa laittomiin ug-teknobileisiin niin seura on menossa irkkupubiin tai jonnekin listahitti pop/rock keikalle. Tai jää kattomaan frendejä sipsipussin kanssa siemaillen sivistyneesti samalla pari siideriä.
Itse kattoisin mieluummin UFO-dokumentteja. Tai sitä Star Trekkiä.

Joka tapauksessa jotain mitä se kauniimman sukupuolen edustaja yleensä ei joko voi sietää tai mistä ei jaksa edes teeskennellä olevansa kiinnostunut.

Niin ja olen pikkuhiljaa saavuttamassa jonkin asteisen guru statuksen IT-alalla.
Jollain ihan omalla logiikallani en kumminkaan ole pitänyt itseäni koskaan "nörttinä". Omaan äijämäisiäkin piirteitä. Urheilen jopa.
Luettuani tämän jutun koin kumminkin lievän valaistumisen oloisen tunteen kun tuolla jossain pään yläpuolella syttyi pieni lamppu ja jostain ilmestyi puhekupla missä luki että "Hei, olenkin "G33K!"".

Vaikka lokeroiminen tai asioiden analysoiminen onkin kivaa puuhaa niin olisin voinut elää ilman tätäkin tietoa. Ei mua kiinnosta "geekkailla" tai alkaa keräämään mitään katu-uskottavuuspisteitä missään "geek" piireissä.

Ehkä se mikä mua tässä jutussa ärsytti olikin se rivien välistä tihkuva itseriittoisuus ja oman arvon tunto. Mikä multa on pikkuhiljaa karissut.

Näinhän se menee edelleenkin ja todennäköisesti vielä pitkään että kun miespuolinen nörtti on nörtti ja häviäjä niin se naispuolinen nörtti on edistyksellinen ja lahjakas. Kirkkainta eliittijoukkoa!
Rasittavinta on että kun joskus edes törmää tyttöön joka omaa samoja kiinnostuksen kohteita kuin itsellä niin huomaa sitten että vaikka toinen on aloittelija niin on silti heti täynnä itseään kun keksii harrastaa jotain niinkin pohjattoman coolia ja valtavirrasta poikkeavaa.. .

Menestystä lappaa ovista ja ikkunoista eikä tämä välttämättä edes huomaa että vieressä olisi mies joka tehnyt niitä samoja juttuja jo reilun vuosikymmenen ennen tätä.

Tuntuu että tyttö kuin tyttö kerää hirveät krediitit kun vähän vivahtaakin kehityskelpoiselta tapaukselta mitä tulee alakulttuureihin, niin pahasti poikien juttuja ne yleensä on. Siinä tulee just se efekti että edes sinnepäin oleva aloittelijakin on aika hiton paljon parempi kuin elää jatkuvasti riitaisessa suhteessa -tai ilman.

Siinäkin yksi ongelma mitä "geek"-tytöillä ei ole. Niille kun on aina 5423 miespuolista nörttiä oven takana jonotusnumeron kanssa odottamassa vuoroaan.. . .

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

artsa_geek_positive

1.6.2010 01:36

No kyllähän se on aika seksikästä ku nainen osaa käyttää kaukosäädintä! Esim minulla on jo tämän digiboksi säätimen kanssa menny hermot jo jouluna! Kun ei vaan jaksa lukea noita ohje kirjoja silloin avuks tulee Geek girl! Mutta kun en tiedä mistä semmoisen vois saada. Sopisi minulle sekä seksikumpanina että kaverinakin.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

trekkie

1.6.2010 17:56

Jea! En tiennytkään, että Suomessa on näin paljon geek-tyttöjä! Löysin paljon itseäni tuntomerkeistä ja tykkäsin artikkelista, kiitos ja lisää vastaavia juttuja!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

rand_str

2.6.2010 00:28

En tunne yhtään taitavaa naisohjelmoijaa, mutta tunnen useita taitavia miehiä. Elän nyt siinä ymmärryksessä että naisilta puuttuu alalla tarvittava intohimo ja rohkeus. Sellainen hakkeri-asenne, että jaksaa konffaa kerneliä tai vääntää koodia ihan silkasta mielenkiinnosta.

Aivan varmasti on myös poikkeuksia, ja ehkä jossain näytön valossa odottaa oma nörttityttöni <3<3<3

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

suomenkielinentytsy

3.6.2010 12:53

Mielestäni juttu oli varsin mielenkiintoinen. Toki tietyissä paikoissa jutun feminismisävytteisyys myös ärsytti. Esim. kyllä minä nörttinaisena fanitan miehiäkin.

Mutta eniten närää minussa aiheutti tuo geek-termi. Toki englannissa sanoilla 'nerd' ja 'geek' on merkityseronsa, mutta suomen kielessä tätä eroa ei tällä hetkellä tehdä. Siksi meillä on vain yksi sana: nörtti. Joten käyttäkäämme tätä hyväksi havaittua suomenkielistä sanaa. Tai sitten keksikää uusi sana, josta käy tämä merkitysero ilmi.

Ette varmaan arvaa, että täällä on asialla kielinörtti ja -poliisi. ;)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Vilpuri

3.6.2010 14:12

Tahtoo geek-tytön!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

tosinorttijokasikytluvulta

3.6.2010 22:24

Korjaisin suuren virheen. Nerd ja Geek tarkoittavat nörttiä kuten artikkelissakin sanottiin, mutta Geek on useimmin kuvaamassa kummajaista, friikkiä, siis tyyppiä joka varastaa alushousuja ja nuuhkii nittä.
Tietenkin nuorison termit ovat ennenkin hämänneet ja muuttaneet sanan merkitystä. Esim. hakkeri tarkoitti ennen Vapaanlähdekoodin kannattajaa, mutta nykyään se tarkoittaa crackeriä, eli tietomurtorikollista.
Yleensä "Geek"tytöt esittelevät itsensä tyyliin: "Olen tyttö ja siis tosi nörö. Osaan yhtä hyvin kuin te ja paremminkin, TYTTÖVOIMAA." Ja se ärsyttää. Lopulta todistuu taas viesti 50.
Tässä oheis kuva: http://www.kuvalauta.fi/b/src/127559211949.jpg

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

apsoda

3.6.2010 22:28

Voi vittu mitä hirveetä paskaa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

VillaLosLobosLoL

3.6.2010 23:25

Miksi nuo geekit fanittavat vain naisia? Onko tämä joku feministien juoni taas?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

geek_mom

4.6.2010 10:26

Sitten isona meistä geek-tytöistä tulee geek-äitejä, joita omaan ystäväpiiriini kuuluu jo aika monta: 30-40-vuotiaita rouvashenkilöitä, jotka eivät ole luopuneet ropeltamisesta, tietokoneista, taistelulajeista tai siitä neulomisesta, vaikka paikallisessa asukaspuistossa saavatkin etsimällä etsiä samanhenkistä seuraa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Nirsh

5.6.2010 09:26

Nörtit on HOT, mutta tätä juttua lukiessa taas kerran meinaa kiehahtaa - kokeilkaapa perustaa "Geek Boy Dinners" tai "Geek Men Unite!" joihin naisilla ei oo asiaa ja joita hehkutetaan samaan tapaan lehdessä, niin johan tulee taas räyhähenkeä itkemään sovinismista ja sukupuolisyrjinnästä.

Nyky-yhteiskunnassa jotkut vaan on tasa-arvoisempia kuin toiset, varsinkin mediassa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Syvahuokaus

5.6.2010 13:01

Nirsh:
"Nörtit on HOT, mutta tätä juttua lukiessa taas kerran meinaa kiehahtaa - kokeilkaapa perustaa "Geek Boy Dinners" tai "Geek Men Unite!" joihin naisilla ei oo asiaa ja joita hehkutetaan samaan tapaan lehdessä, niin johan tulee taas räyhähenkeä itkemään sovinismista ja sukupuolisyrjinnästä."

Kuten aikaisemmin tässä keskustelussa on todettu, tuo ei ole sama asia. Miehet ovat jo it-alan "valtaväestöä". Ei heille tarvitse järjestää mitään erityiskerhoja: he ovat valtakulttuuri! Sen sijaan miespuoliset sairaanhoitajat voisivat hyvin järjestää "Male Nurse Dinnerin" tai "Male Nurses Unite!" -yhdistyksen. SIlloin ei kukaan naputtaisi sovinismista.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

onetimecomment

5.6.2010 15:51

Juu mukava että on artikkeli tästäkin mutta siltikin jäi vaivaamaan sama kuin kaikissa muissakin "naiset ovat kiinnostuneita 'miesten' jutuista" artikkeleissa. Ne eivät ole mielestäni miesten juttuja, sekä pelit, nettisivut yms. ovat ihan kaikken asioita ja mielenkiinnon kohteita, ilman tällaisia artikkeleita ne myös voitaisiin sellaisina ottaa.
Jos artikkelin oli tarkoitus korostaa tasa-arvoisuutta tai poistaa näennäistä kieltoa naisilta kyseenomaisiin mielenkinnon kohteisiin se vain onnistuu erittelemään käyttäjät eri sukupuoliin. Eikä se ole mielestäni hienoa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

ling-zii

6.6.2010 19:16

Tytöt ei osaa pelata. Jos joskus tyttö vie minua vaikka Tekkenissä (jollain muulla kuin Eddyllä) niin lupaan etten pelaa kyseistä peliä enää ikuna.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anti-geek

7.6.2010 13:53

Olen kerran yritellyt jotain tuollaisen kanssa. Paskasakkia ne ovat. Pillua on annettu jollekin kolmekymppiselle jo 15-vuotiaana, koska eihän tyttö koskaan joudu olemaan sillä tavalla yksin kuin nörttipoika. Lisäksi - kuten naiset yleensä - nämäkin tekevät nörttiydestä jonkinlaisen kilpailun alakulttuuripääomasta. Pojat tekevät nörttijuttuja koska poikia huvittaa tehdä nörttijuttuja. Sitten tulevat tytöt ja tekevät hirveät statussäännöt sille mikä on "oikeaa" tai "väärää" nörttiyttä tai mitä juttuja "pitää" tehdä ollakseen "oikea" nörtti.

Eivät tytöt koskaan ymmärrä miltä pojan ja miehen kosminen yksinäisyys ja seksittömyys tunne. Miten voisivatkaan? Pillu saa aina peniksen sisäänsä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Nirsh

7.6.2010 23:17

Syvahuokaus:
Eli vähemmistöille on omat sääntönsä sen suhteen mikä on syrjimistä sukupuolen perusteella? Eihän tuossa nyt ole päätä eikä häntää.

Tolla logiikallahan voidaan todeta että it-alan tyypit (nörttejä muuten löytyy paljon muiltakin aloilta) ovat vähemmistössä vaikkapa maailmalla oleviin kuljetusalan työntekijöihin. Eli tämä väitetty enemmistö onkin oikeasti vähemmistö kun asiaa tarkastellaan tarpeeksi suurella skaalalla, kuten aina. Mitä sääntöjä tässä valossa pitäisi noudattaa?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

ept

8.6.2010 14:26

tits or GTFO

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Driver0000

11.6.2010 10:32

"Käytän irckii, pelaan joskus simssii ja oon kattonu star trek -elokuvan!! tunnen itseni niiin geek-tytöksi ;););)"

Oikeasti, painukaa jo vittuun.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

BLUUSBLOB

17.6.2010 02:15

Haha, aika hassu artikkeli on kyllä. Geek ja Nerd sanojen erot eivät kyllä olleet tiedossa ennen tätä.

Mutta 300 übermencshmitälie naista ei koko sukupuolta pelasta, vaikka en pidäkkään nörttinaisia mitenkään erikoisina. Perkele, tiedän enemmän nörttinaisia kuin miehiä. (Tiedän eri kuin tuntea.)
Pikku-siskoni oli aivan ihmeissään, kun hänen kaverinsa eivät tiedä Star Warsista mitään. En tosin itsekkään tiennyt siskoni SW:stä mitään tietävän, mutta nähtävästi oli katsonut leffat joskus. Kumma kyllä, ei tässä talossa kukaan ole SW:tä pahemmin seurannut.

Ja nörttiyttä olla kiinnostunut leffoista.. Mitä vittua. Olisitte nyt perkele lisänneet: "Geek-naismaista on olla kiinnostunut politiikasta enemmän kuin muut naiset." Oikeasti, mikä on enää vanhaa kunnon nörtteyttä tänä päivänä, kun normi ihmiset ovat enemmän koneella kuin nörtit, jotka välillä huoltavatkin koneitaan.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

leguaani_on_mumioona

24.6.2010 14:22

voihan vittu mitä kamalaa kuraa shitty-lehti taas puskee ulos. nyt saadaan kuulla taas vuoden päivät kun ernut buustaavat narsistista egoaan hokemalla olevansa GIIK-TYTSYI

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

codez

1.7.2010 10:58

Voi kyyyyynel.. jatkakaa nörttityttöjenne etsiskelyä koska ne itsetunnon omaavat geek naiset eivät ole kiinnostuneita hikisistä koodarimiehistä jotka huvikseen (lue: kaiken vapaa-aikansa) konffaavat kerneliä tai vääntävät koodia. Se, ettei työtänsä tee vapaa-aikana ei tarkoita, ettei ole hyvä siinä :]
Itse varsin nörttinä naisena sain kyllä pienoisen kohtaukse artikkelista. Huomiohuorailua? Ehkä mutta myös hyvä referenssi sille, että naisia, jotka ovat teknisesti lahjakkaita, itsetietoisia, osaavia ja rohkeita on olemassa! Toivon, että kaappigeekit naiset lukevat artikkelin ja toteavat, ettei heissä ole mitään poikkeavaa tai hävettävää!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

xyzyx

1.7.2010 18:59

Mielestäni "kehittyneempi versio" nörtistä on kaikinpuolin loukkaava muita, paitsi alakulttuuria itseään kohtaan. On todella ikävää kiinnostua jostain alasta, ja kokea tekevänsä sen jutun paremmin koska ei käytä "kaikkea energiaansa" juttuun. Toiset kuitenkin käyttävät nöräämisen esim. sen ajan, joka geek-tytöillä menee itsensä brändäämiseen.

Todella ikävää, jos geek-tytöt imagobrändäyksellään vievät esim. työpaikkoja meiltä epävarmoilta, ihan perinteisen linjan kokisnörteiltä, jotka eivät ole olleet kiinnostuneita siitä ovatko samalla hotteja kun pelaavat shakkia.

Kiva tietysti, että harrastukset leviää ja ottavat sosiaalisesti hyväksyttävämpiä muotoja, mutta sisäisesti vähän tuntui ikävältä tämä. Ei luultavasti tule helpottamaan omaa vakavastiotettavuutta, kun olen ihan tavallinen nörtti, ja geek-tytöt on nyt sitten "nörttejä JA hotteja!".

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Lahnapylly

2.7.2010 00:53

Nörtitkin nauraa tälle hevonpaskalle.

Siis ne oikeat nörtit, joille "paremmat ihmiset" naureskelevat lopun aikaa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Mar93

28.8.2012 22:13

Hieno artikkeli, kyllä meitä geek-tyttöjä löytyy! Minäkin naputtelisin varmaan WoWia tai Maplea tälläkin hetkellä, ellen omistaisi niin surkeaa tietokonetta. Pleikkarit ja Nintendot löytyy, foorumeilla pitää buriloida ja vanhoja nettikavereita muistaa aina silloin tällöin. Tietokone on kaveri.
..Mutta silti kaupungilla kävellään korkokengissä ja viikonloppuisin biletetään aamuun asti :)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

YxExAvaruusmiäs

21.10.2015 20:36

Äsken tuossa katsoin Prisma-ohjelmaa töllöstä. Siellä oli jälleen Sini Merikallio. Jäin sitten miettimään, että onko hän vain kovasti omaa ääntään ja erinomaista itseään rakastava henkilö, joka pyörii avaruustutkimuksen nostattamana mediassa. Suomessahan EI ole saatu mitään järin merkittävää aikaan avaruustutkimuksen saralla, vaan siinä ollaan Ilmatieteen laitoksen syövereissä sellaisena hang-around-jäsenenä erilaisissa projekteissa, joita mm. EU:n, ESA:n, Tekesin tms. kautta rahoitetaan. Mars-matkailusta ja sinne lähetetyistä tutkimusvärkeistä on toki kliffaa höpöttää, mutta EI Suomessa sillä saralla mitään läpimurtoja tehdä. Voi siinä toki omaa egoaan koittaa pönkittää, ehkä. Kovin tämä Sini tuntui tykkäävän olla hieman erilainen - ja äänekäs. Toivottavasti olen väärässä. Ja hän saa vielä oikeasti JOTAKIN MERKITTÄVÄÄ aikaiseksi! Merkittävää EI ole se, että on vaan jotenkin kivasti vähän erilainen ilman palleja.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi