Hyvät veljet!

Tervetuloa salaseurojen Kaupunkiin.

Dan Brownin Da Vinci -koodi kertoo ikiaikaisten salaseurojen keskinäisestä taistelusta nykypäivän Euroopassa. Cityn opas salaseurojen Helsinkiin kertoo ryhmistä, joihin pääsee vain salaisilla kädenpuristuksilla ja kokoontumispaikoista, joiden ovet aukenevat vain merkkikoputuksilla. Ryhmiä jotka varjelevat tai etsivät vastauksia ihmiskunnan suurimpiin salaisuuksiin. Tai suunnittelevat uutta maailmanjärjestystä. Tai johtavat sitä jo nyt. Lue ja hämmästy!

Helsingissä Kasarmikadulla, tavallisen kivitalon sisäpihalla on kameralla valvottu ovi salaseurana pidetyn järjestön Suomen päämajaan – vaikkakin oven vieressä olevassa kuparilaatassa kerrotaan reilusti mikä paikka on kyseessä. Ylimmässä kerroksessa sijaitsevassa toimistossa tekee töitä Koilliskulman – Suomen vapaamuurareiden lehden päätoimittaja Kauko Tammilehto. Toimistotilojen lisäksi rakennuksessa on kolme vapaamuuraritemppeliä, järjestön museo ja tilausravintola. Ruutupaitaan ja khaki-housuihin pukeutunut Tammilehto huokaisee kun termi salaseura mainitaan.

“Vapaamuurarit ovat ehkä joskus olleet salaseura, mutta eivät enää”, Tammilehto toteaa. Vapaamuurarit viettävät tänä vuonna Suomessa 80. toimintavuottaan ja juhlallisuuksien ohessa salaisuuden verhoa järjestön ympärillä on raotettu. Esimerkiksi suurloosin avoimien ovien päivä keräsi paikalle parisen sataa uteliasta.

Salaseurat ovat aina kiinnostaneet ihmisiä, mutta amerikkalaisen Dan Brownin romaanit Da Vinci- koodi ja vielä suomentamaton Angels and Demons ovat räjäyttäneet pankin ja nostaneet salaseurat taas viihteen megailmiöksi. Dan Brownin kahden romaanin päähenkilöstä, taidehistorioitsija Robert Langdonista on tullut aikuisten Harry Potter – miljoonia ja miljoonia myyneissä teoksissa ei tosin seikkailla velhojen rinnakkaistodellisuudessa vaan nykypäivän Euroopan suurkaupungeissa, joissa raivoaa ikiaikainen salaseurojen välinen sota. Tarinat vilisevät viittauksia temppeliritareihin, illuminaatteihin, Siionin vanhimpiin, Vatikaanin ääriryhmiin ja tietenkin vapaamuurareihin.

Salaseurat ovat viihdeteollisuuden fossiilista polttoainetta, kuten järjestäytynyt rikollisuus, armeijan erikoisjoukot tai sarjamurhaajat – sitä peruslöpöä, jolla viihdyttämiskoneen tankki täytetään kun vaihtoehtoiset energiamuodot on käytetty loppuun. Ja salaseuroilla on erikoinen vaikutus ihmisiin. Monet täysin tasapainoiset ja sivistyneet henkilöt ovat aivan varmoja siitä, että salaseurat hallitsevat maailmaa tai juonittelevat vallan kulisseissa. Puhumattakaan siitä, että monet tasapainoiset ja sivistyneet henkilöt kuuluvat salaseuroihin.

Salaseuraa on käsitteenä vaikea rajata. Täyttyvätkö salaseuran normit kun kokoonnutaan salassa ja seuratoverit tunnistetaan salaisista kädenpuristuksista ja merkkikoputuksista – vaikka kokoontumisen syy olisi viini ja ruoka? Vai ovatko ainoita salaseuroja ne salassa kokoontuvat intressipiirit, joilla on keinot ja motiivi vaikuttaa maailman kohtaloon? Ja on tietysti salaseuroja ja Salaseuroja. Sillä että klubihuoneen puolelle pääsee vain salaisella kädenpuristuksella, ei saa vielä nimikoitua salakäytävää Vatikaaniin.

Salaseura tai ei, esimerkiksi vapaamuurareita määrittelee enemmän se mistä ei puhuta julkisesti, kuin se mistä puhutaan. Huomattavasti enemmän. Vapaamuurarit eivät paljasta jäseniensä henkilöllisyyttä elleivät nämä tee sitä itse, eivätkä vapaamuurarit ota yleensä kantaa itsestään käytyihin julkisiin keskusteluihin.

Eivätkä vapaamuurarit keskustele riiteistään ulkopuolisten kanssa. Ne ovat Salaisuus.

Asia tulee selväksi Tammilehdon esitellessä temppeliä – joka on siirretty sellaisenaan aikoinaan Unioninkadulla olleista toimitiloista. Salomonin temppelin pohjapiirustusta noudattaen huoneen lattiaa peittää mustavalkoinen ruudutus, seiniä kiertää penkkirivi ja katossa on temppelin perustamisen hetkinen tähtikartta valoilla toteutettuna. Katonrajaa koristaa reliefi, jossa toistuu erilaisia symboleita; Jumalan kaikkinäkevä silmä, pyhä kirja ja tietysti suorakulma ja harppi. Kun puheeksi tulee kaksi pylvään päässä olevaa palloa – joista toinen on maapallo – Tammilehto toteaa niiden liittyvän erääseen riittiin eikä keskustele asiasta enempää. Sama koskee seinällä olevaa taulua, johon on tyylitelty runsaudensarvia, virtaa ja taivaallista valoa.

“Riitit ovat meille oma opetusmetodimme, jota emme halua paljastaa ulkopuolisille ja that‘s it”, Tammilehto sanoo.

Seuraavaksi hän esittelee temppelin vieressä olevan pienen valmistautumishuoneen, jossa on seinän kokoinen jäljennös vanhasta muurarisymbolisesta painokuvasta. Huoneen muu sisustus koostuu jyhkeästä kirjatelineestä ja kahdesta massiivisesta kynttilästä metallijaloilla.

“Uudet järjestöön vihittävät jäsenet odottavat täällä saattajineen temppeliin kutsumista hiljaisuuden vallitessa. Tästä heidät viedään silmät sidottuina ensimmäisen kerran temppeliin”, Tammilehto kertoo.

Harmittaako Tammilehtoa se, että vapaamuurareiden salaisten riittien käsikirjoitukset ovat melko helposti saatavilla esimerkiksi internetistä mikäli aihe kiinnostaa?

“Harmittaa. Kyllähän se vähentää riittien dramaattista vaikutusta.”

Entä miten vapaamuurariksi tullaan?

“Jäseneksi haluava tarvitsee vapaamuurareihin kuuluvan esittelijän ja kaksi suosittelijaa. Kolmesta henkilöstä koostuva tutkijalautakunta kuulee jäsenehdokasta, ja jos nämä antavat henkilöstä puoltavan lausunnon loosi äänestää jäsenyydestä – äänestystuloksen on oltava yksimielinen jotta uusi jäsen hyväksytään,” Tammilehto selittää.

Aina välillä mahdollinen jäsenyys jää toteutumatta.

“Silloin me toteamme että kaikille osapuolille on parempi, ettei kyseinen henkilö liity jäseneksi”, Tammilehto sanoo.

“Silloin henkilön kannattaisi harkita johonkin muuhun järjestöön liittymistä.”

Salaseuroja Helsingissä

Vapaamuurarit

Tältä näyttää vapaamuurareiden temppelissä Kasarmikadulla.
Tältä näyttää vapaamuurareiden temppelissä Kasarmikadulla.
Amerikkalainen kyynikko Ambrose Pierce toteaa Paholaisen sanakirjassaan Vapaamuurareiden olevan groteskien rituaalien, fantastisten pukujen ja salaisten riittien järjestö, jonka suurmiehet Julius Caesarista Buddhaan ovat vuorotellen perustaneet, ja joka on jälkikäteen liittänyt riveihinsä kuolleita suurmiehiä aina Aatamiin saakka. Lisäksi Pierce toteaa järjestön symboleja löytyneen niin Kiinanmuurista, Egyptin pyramideista kuin lähes kaikista muista tärkeistä historiallisista muistomerkeistä – ja aina vapaamuurarin toimesta.

Oli miten oli, vapaamuurarit ovat siinä mielessä erikoisessa asemassa, että he ovat julkinen salaisuus – avoimuuspolitiikkaa harrastava salaseura, jonka jäsenluettelot ainakin Suomessa ovat yleisesti tiedossa. Vapaamuurareiden alkuperää on johdettu niin kuningas Salomonin temppelin rakentajiin kuin Paavin puhdistuksien kohteeksi joutuneiden temppeliritareiden perinteiden kantajaksi. Keskiaikaisen ammattikiltayhdistyksen ympärille rakentunut vapaamuurariaate syntyi nykyisessä muodossaan 1700-luvun alussa Englannissa, kun killat perustivat keskusjärjestön ja Lontoon suurloosin. Suomeen vapaamuurariaate tuli – kuten niin moni muukin asia – Ruotsin kautta saman vuosisadan loppupuolella. Vuonna 1822 Venäjän Aleksanteri I lakkautti kaikki salaseurat ja ”virallinen” vapaamuuraritoiminta aloitettiin Suomessa uudelleen vasta sata vuotta myöhemmin.

Vapaamuurarit kuvailevat toimintaansa vapaiden miesten kohtauspaikkana ja korostavat niin moraalin, itsensäkehittämisen kuin korkeimpaan voimaan ja kuolemattomaan sieluun uskomisen merkitystä. Viljalti levinneen käsityksen mukaan vapaamuurarit ovat hassusti pukeutuva hyvä veli-järjestö, jolla katsontakannasta riippuen joko on tai ei ole todellista yhteiskunnallista valtaa. Varmaa on vain se, että muurarit ovat maineensa ja menneisyytensä vankeja.

Suomessa on tällä hetkellä 6200 vapaamuuraria, joista 1800 vaikuttaa pääkaupunkiseudulla. Looseja on 150 ja ne toimivat yli 40 paikkakunnalla. Toisin kuin monessa muussa maassa, Suomessa vapaamuurarien määrä on hienoisessa nousussa. Kauko Tammilehdon mukaan jäsenten keski-ikä on noin 60 vuotta. Naisia ei vapaamuurareiksi hyväksytä.

Eräs tunnetuimpia suomalaisia vapaamuurareita oli Jean Sibelius, joka on myös säveltänyt rituaalimusiikin järjestölle. Muita tunnettuja vapaamuureiksi mainittuja suomalaisia ovat mm. presidentti Risto Ryti ja lukuisat muut suomalaiset poliitikot ja vaikuttajat aina Mannerheimista Kekkoseen – mutta väitteisiin kannattaa suhtautua vähintään epäilyksellä.

Haluatko jäseneksi? Tutustu Suomen Suurloosin julkaisemaan vihkoseen Ryhtyisinkö vapaamuurariksi?

Lisätietoja: Suomen Suurloosi, puh: 09-6844 320,

toimisto@suurloosi.fi.

Odd Fellows

Odd Fellowsien kotisivuilla kerrotaan, että järjestö on syntynyt vapaamuurarien tapaan keskiaikaisista ammatinharjoittajien salaisista järjestöistä, jotka käyttivät salaisia tunnussanoja ja merkkejä. Ja kuten vapaamuurarit, myös Odd Fellow-järjestö on järjestäytynyt looseihin. Odd Fellow -termi on ollut tunnettu jo antiikin Roomassa.

Odd Fellow –aatteen tarkka syntyhistoria on hämärän peitossa; eräiden tietojen mukaan järjestö olisi syntynyt Skotlannissa 1643, mutta toisten tietojen mukaan se olisi perustettu jo 1537.

Suomalainen Odd Fellow-veljeskunta on aatteen amerikkalaista haaraa, joka perustettiin 1819 Baltimoressa. Järjestö itse tulkitsee termin Odd Fellow tarkoittavan “lupauksen tehnyttä veljeä”, mutta voi sen tietysti kääntää “kummaksi hepuksikin.” Järjestö levisi ilmeisen nopeasti Uudella mantereella ja nousu jatkui myös Euroopassa, Suomeen ensimmäinen loosi perustettiin vuonna 1925. Toisin kuin esimerkiksi vapaamuurareilla, Odd Fellows- järjestöllä on naisjaosto; Rebekka-liike. Järjestö ilmoittaa, että Suomessa on 54 veljesloosia ja 39 Rebekka-loosia. Jäseniä suomessa on 7500.

Koska kyseessä on salaseura – tai ainakin sellaisena aloittanut järjestö – annetut tiedot ovat vähintäänkin kryptisiä. Järjestö käyttää tunnuksenaan kolmea yhteen liitettyä lenkkiä, joiden sanotaan kuvastavan ystävyyttä, rakkautta ja totuutta. Ystävyys, rakkaus ja totuus ovat myös järjestön loosiasteita. Myös uskon, toivon ja laupeuden käsitteet ovat tärkeitä, mutta niiden merkityksen kerrotaan aukenevan opetuksen täsmentymisen myötä. Hyväntekeväisyyteen annetun rahalahjoituksen yhteydessä julkistetussa lehdistötiedotteessa järjestö kertoo perusajatuksiensa olevan suvaitsevaisuus ja ihmisrakkaus, ja järjestöllä olevan neljä käskyä: tervehtiä sairaita, auttaa hädänalaisia, haudata kuolleet ja kasvattaa orvot. Järjestö itse painottaa, ettei se ole salaseura, vaan suljettu järjestö.

Haluatko jäseneksi? Kuten vapaamuurarit, myöskään Odd Fellowsit eivät hyväksy jäsenikseen ateisteja – lisäksi on oltava vähintään 21-vuotias, itseään ja omaisuuttaan hallitseva henkilö.

Lisätietoja järjestön kansliasta, Tarkk’ampujankatu 13 A 1, 00120 Helsinki. Puh. 09 631 660, info@oddfellow.fi.

Ruusu-risti

Pekka Ervastin 1920 perustama Ruusu-risti ilmoittaa olevansa totuudenetsijöiden järjestö, jonka jäsenet etsivät salaista jumalviisautta. Vuonna 1934 kuolleen Ervastin perustama, itseään myös Suomen Salatieteelliseksi Tutkimusseuraksi kutsuva järjestö on ottanut rakenteensa yhteisvapaamuurariudesta ja siinä on kolme astetta; oppipoika, ammattilainen ja mestarimuurari. Vahvasti Helena Blavatskyn luomasta teosofiasta vaikutteita ottanut Ervasti liitti järjestön riitteihin Kalevalasta johdettuja mantroja ja Jeesuksen vuorisaarnan siveellistä oppia.

Ruusu-risti nimi taasen on otettu Euroopassa 1600-luvulla toimineesta rosenkreutsiläisten salaisesta veljeskunnasta, joka oli keskittynyt erityisesti alkemian mysteereihin. Edellämainitun veljeskunnan perustajana taas pidetään myyttistä saksalaista aatelismiestä, Christian Rosenkreutzia, jonka sanotaan syntyneen 1300-luvulla ja löytäneen maailmanmatkoillaan mystisen Liber Mundi- kirjan, jossa maailmankaikkeuden salat selvitettiin. Christian Rosenkreutzista todellisena historiallisena henkilönä on hyvinkin vastakkaisia näkemyksiä – tutkijat pitävät häntä fiktiivisenä hahmona ja uskovaiset taas korkean tason saavuttaneena adeptina, joka elää yhä toisessa ruumiissa.

Ervastin perustaman seuran avomielisestä suhtautumisesta maailman uskontoihin kertoo jotakin eräs Ruusu-ristin symboli, jossa ovat sulassa sovussa mm. hakaristi, Jumalan kaikkinäkevä silmä, INRI-teksti, muurarisymbolit ja risti.

Ruusu-ristin suurin salaisuus on se, mitä vuosia kestävä totuudenetsintä järjestön metodilla paljastaa, muuten järjestön toiminta on avointa.

Haluatko jäseneksi? Ensimmäinen askel on Ruusu-risti yhdistykseen liittyminen ja järjestön vuosijuhlaan osallistuminen – jatkosta neuvotellaan sitten järjestön johtajan kanssa. Jäsenyyteen ei liity vaatimuksia sukupuoleen tai uskontoon liittyen.

Lisätietoja järjestön toimistosta (Merimiehenkatu 31, 00150 Helsinki, puh. 09-656052), toimintaa on useissa kaupungeissa.

Opus Dei

Dan Brownin Da Vinci-koodista tuttu, katolista ”kovaa linjaa” kannattavan Opus Dein perusti Josemaría Escrivá Madridissa 1928. Suomessa Opus Dei aloitti toimintansa 1987. Opus Deihin kuuluu niin maallikkoja kuin pappejakin ja sillä on ympäri maailmaa ”keskuksia”, joissa asuu naimattomia jäseniä. Järjestöllä uskotaan olevan vaikutusta erityisesti akateemisessa- ja liikemaailmassa. Järjestön toiminta ei ole katolisen kirkon virallista toimintaa. Opus Deillä on 84 000 jäsentä ympäri maailmaa.

Lisätietoja: Fredrikinkatu 41 C 40, 00120 Helsinki (Puh. 09-611643, helsinki@opusdei.org. Järjestön kansainvälisiltä kotisivuilta (www.opusdei.org) löytyy mm. vastine Da Vinci-koodiin.

Salaseuroja ulkomailla

Illuminati

1700- luvulla perustettu Baijerin Illuminaatti, eli ”valaistuneiden” veljeskunta kuuluu salaseurojen raskaaseen sarjaan. Uskonnon ja monarkian vastainen järjestö pyrki monenlaisiin reformeihin ja siihen kuului mm. kirkon vainoamiksi joutuneita tiedemiehiä. Järjestön mahdollisesta toiminnasta tänä päivänä on vaihtelevia näkemyksiä – jotkut ovat sitä mieltä että se on hävinnyt, toiset sitä mieltä että Illuminaatit johtavat maailmaa.

Skull and Bones

Yalen yliopiston yläluokkaisten opiskelijoiden salaseura johon kuuluvat niin seniori kuin juniori Bush. Järjestön symboli on – yllätys yllätys – pääkallo ja sääriluut joiden alla on mystinen numero 322. Järjestön initiaatioon väitetään kuuluvan oman seksuaalisen historiansa paljastaminen. Lisäksi järjestön kerrotaan syövän veljesaterioitaan Hitlerille kuuluneilta lautasilta. Järjestöön kuuluvien, eli ”bonesmenien” on aina kiellettävä jäsenyytensä julkisuudessa. Luumiesten sanotaan pyrkivän ns. Uuden maailmanjärjestyksen luomiseen, lisäksi jäsenyyttä pidetään astinlautana useisiin muihin salaseuroihin, kuten Bilderberg-ryhmään.

Bilderberg-ryhmä

Järjestön perusti vuonna 1954 Alankomaiden prinssi Bernhard puolalaisen Joseph Retingerin ajatuksen pohjalta. Ensimmäistä Haagin konferenssia järjestämässä ollut Retinger piti hyvänä ajatuksena päättäjien epävirallisia suljettuja tapaamisia. Ryhmä otti nimensä hotellista, jossa ensimmäinen kokoontuminen pidettiin. Kerran vuodessa kokoontuvan ryhmän väitetään ajavan uutta maailmanjärjestystä. Maltillisemman näkemyksen mukaan kokousten salailu ei ole sen suurempaa kuin muillakaan päättäjillä. Niin Paavo Lipposen kuin Jorma Ollilankin nimet on mainittu järjestön yhteydessä.

Vapaamuurarien salaiset riitit

Vapaamuurarien salaisia riittejä on paljastettu suurelle yleisölle jo vuodesta 1730 alkaen; silloin julkaistiin Samuel Prichardin Masonry Dissected- teos. Ja paljastukset ovat jatkuneet tähän päivään asti – eivätkä vapaamuurarit ole vieläkään vahvistaneet virallisesti niistä yhtäkään. Ohessa joitakin salaisuuksia, jotka pitävät ehkä paikkansa.

Vapaamuurariksi vihittävä tuodaan temppeliin silmät sidottuna. Ehdokas on puettu valkoiseen paitaan, joka on repäisty rinnasta auki vasemmalta puolelta, lisäksi kokelaan housujen vasen lahje on kääritty polveen asti ylös. Joidenkin tietojen mukaan ehdokkaan kaulassa roikkuu hirttosilmukka. Lisäksi ehdokkaalta on poistettu kaikki arvoesineet.

Vapaamuurariksi vihittäessä kokelaan paljasta rintaa vasten painetaan terä, ja häntä uhataan kuolemalla mikäli hän paljastaa vapaamuurarien salaisuuksia.

Vapaamuurarilla on kaksi tapaa pyytää hädän hetkellä apua muurariveljiltään; nostamalla kädet kolme kertaa ylös niin että kyynärpäät ovat 90 asteen kulmassa, lopuksi kädet lasketaan alas. Toinen salainen avunpyyntö suoritetaan sanomalla: “Herrani, luojani, kuka auttaisi köyhän lesken poikaa.” Apua ei saa koskaan pyytää molemmilla merkeillä yhtä aikaa.

Vapaamuurareilla on lukuisia salaisia kädenpuristuksia ja tervehdyksiä joita opetetaan hierarkiassa nousevalle muurariveljelle, yksi niistä on ”viiden ystävyyden pisteen”- tervehdys. Siinä tervehtijöiden toinen jalka ja polvi painetaan toisiaan vasten, kuten myös rinta ja poski. Lisäksi tervehdyksessä lasketaan toinen käsi tervehdittävän selälle.

40 kommenttia

jormatapio

20.8.2004 10:43

Marsalkka Mannerheim ei ole ollut vapaamuurarien jäsen, vaan päin vastoin kieltäytynyt erittäin
sarkastisesti ja ironisesti häntä jäseneksi pyytämään tulleille.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Rakel99

20.8.2004 11:19

no mitkä ne nettisivut on joista saa tietoa esim. muurareiden rituaaleista? olis voinut vähän enemmän yhteyslinkkejä laittaa tekstin yhteyteen..

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

kuulumaton

20.8.2004 12:14

Tunnen hyvin läheisesti ihmisiä, jotka ovat vapaamuurareita. He aina naureskelevat taivasteluille salaseurasta ja vapaamuurareiden salaperäisyydestä. Kyseessä on äärimmäisen joviaali miesten klubi, siinä vain on perinne, että kokoukset, ja niiden käytännöt ja rituaalit pidetään omana tietona. On minun mielestäni aivan yksi lysti, kuuluuko joku Lion´s Klubiin vai vapaamuurareihin.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

TMan21-hki

21.8.2004 01:48

Illuminati ei ole leikin asia. He järjestivät 9/11
terroriteot ja pahempaa on vielä luvassa. Virallisestihan
illuminatia ei ole edes olemassa, mutta tämähän on jutun
ydin. Miten salaliitto voisi olla salaliitto jollei se toimi
salassa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Jeagle

23.8.2004 18:12

Siis eikö Vapaamuurariusliike perustettu nimen omaan "vapaiden" muurarien etujärjestöksi? Tahtoo sanoa, että antiikin roomalaiset vai olivatko normannit (ja tästä en ole varma) temppelimuurait -siis j¨tkät jotka rakensivat kirkkoja/temppeleitä ja olivat oman alansa rautaisia ammattilaisia tahtoivat erottua huonommista rakennus"mestareista" ja perustivat itselleen käytännössä aivan puhtaan ammattiliikkeen, jonka tarkoituksena oli turvata heidän etujaan alati kiihtyvill¨a rakennusmarkkinoilla. Sen jälkeen on väitetty muun muassa juutalaisten vallanneen seuran ja sitä kautta tällä hetkellÄkin haalivan sitä maailmanvaltansa salaista puolta nimenomaan hyvä veli meiningillä... Korjatkaa jos tied¨tte mun puhuvan tässä nyt ihan paskaa.

"Odd Fellow -termi on ollut tunnettu jo antiikin Roomassa." loppuu kappale. Seuraava kappale alkaa sanoilla "Odd Fellow –aatteen tarkka syntyhistoria on hämärän peitossa; eräiden tietojen mukaan järjestö olisi syntynyt Skotlannissa 1643, mutta toisten tietojen mukaan se olisi perustettu jo 1537."
Tähän kaipais vähän tarkennusta.

Ruusu-risti seurasta Laine kirjoittaa seuraavaa: "Ervastin perustaman seuran avomielisestä suhtautumisesta maailman uskontoihin kertoo jotakin eräs Ruusu-ristin symboli, jossa ovat sulassa sovussa mm. hakaristi, Jumalan kaikkinäkevä silmä, INRI-teksti, muurarisymbolit ja risti." Maailman uskonnoista tuskin voi tossa yhteydessa puhua, kun kaikki mainitut symbolit liittyvät hyvin suoraan kristinuskoon.

Oli jotain muitakin asioita jutussa joiden takia Henrik Laineelta pitää pyytää, vaikka mun sähk¨postiin, lähdeluettelo tästä artikkelista. Juttu sinänsÄ oli vallan mielenkiintoinen, mutta taas jäi vähän pintapuoliseksi. Toisaalta, niin ku sanottu Cityn tehtä¨vä ei ehkä kaupunkilehtenä olekaan kirjoittaa tämän kategorian juttuja ollenkaan joten ihan kiva, että on edes näitä lyhyempia.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Secret_Fobian

24.8.2004 00:17

Kyllä oli hymyssä pitelemistä kun luki Cityn juttua aiheesta.. Huomaa ainakin, että Suomalainen Vapaamuurarien haara on ilmeisesti erkaantunut jo kauan sitten alkuperäisestä järjestöstä. Jo pelkästään kristitty leima haiskahti väjäämättä pilaantuneelta looshilta. Tiedoksi myös, että 'All Seeing Eye of Horus', eli Osiriksen silmä ei todellakaan ole 'Jumalan silmä' kuten jutussa annettiin ymmärtää. Tietty tästäkin on eri variaatioita näkynyt, mutta tähän se pohjautuu. Lähihistoriassa sille on tullut myös toinen merkitys, joidenkin mukaan tämä 'Shining Delta' kuvaa Illuminatin vaikutusvaltaa ja hallintaa maailmassa.

Mutta enpä tosiaan ihmettelisi, jos Suomen Vapaamuurarit (tai mista tietää vaikka kaikki) on jo kauan sitten menettänyt alkuperäisen sisältönsä ja 'oikeat' osat jatkaa toisaalla. Ehkä sitten vaikka siellä Illuminatin joukoissa, tai sitten meitä vain vedätettiin pahasti näinä 'avoimien ovien' aikoina.

Mainittakoon nyt vielä vaikka sellainenkin tiedonjyvä, että Vapaamuurarien riiteissä mainittavat Shiva ja Sanat Kumara kristityissä piireissä tunnetaan myös nimellä 'Lucifer'.

New World Orderia odotellessa että sais edes pilveä poltella rauhassa ;)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

kurnau

24.8.2004 07:53

City-lehti kirjoittaa aina vähän raflaavasti, mutta en voi olla korjaamatta ainakin yhtä artikkelissa ollutta virhettä. Odd Fellow (EI Odd Felloas) ei ole salaseura, vaan _suljettu_yhteisö_.

Julkaisemassaan kirjassa järjestö kertoo selkeästi, mistä sen toiminnassa on kyse. Lisäksi jäsenistä on julkaistu matrikkeli, jossa jäsenten nimien lisäksi on heidän kuvansa ja yhteystietonsa. Ei kovin salaista, vai mitä?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

saxarb

24.8.2004 09:20

magi caecus dominari

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Aasia Jhonny

3.6.2018 11:33

Ja siitä se alkaa

Joojoojoo

24.8.2004 15:43

Ja mikähän oli tämän artikkelin pointti?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

River_

25.8.2004 13:57

Toimittaja on selvästi seikkaillut jos jonkinlaisilla foorumeilla, ja katsonut myös hieman Amerikkalaisia nuorisoleffoja.

Eiköhän näitä "sisäpiirejä" ole vähän jokaisessa yhteisössä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

MM32

25.8.2004 15:10

Suomen (ja minkätahansa muun maan) tunnustetut looshit noudattavat samaa kaavaa kuin tunnustetut looshit satavuotta sitten. Mikään ei muutu, koskaan. Lähes kaikki minkä internetistä luet on huijausta. Mitään ei ole annettu ulos. Tämä on ensimmäinen ja viimeinen viestini tähän ketjuun.

[LAINAUS]Secret_Fobian kirjoitti 24.08.2004 klo 00:17:

Kyllä oli hymyssä pitelemistä kun luki Cityn juttua aiheesta.. Huomaa ainakin, että Suomalainen Vapaamuurarien haara on ilmeisesti erkaantunut jo kauan sitten alkuperäisestä järjestöstä. Jo pelkästään kristitty leima haiskahti väjäämättä pilaantuneelta looshilta. Tiedoksi myös, että 'All Seeing Eye of Horus', eli Osiriksen silmä ei todellakaan ole 'Jumalan silmä' kuten jutussa annettiin ymmärtää. Tietty tästäkin on eri variaatioita näkynyt, mutta tähän se pohjautuu. Lähihistoriassa sille on tullut myös toinen merkitys, joidenkin mukaan tämä 'Shining Delta' kuvaa Illuminatin vaikutusvaltaa ja hallintaa maailmassa.

Mutta enpä tosiaan ihmettelisi, jos Suomen Vapaamuurarit (tai mista tietää vaikka kaikki) on jo kauan sitten menettänyt alkuperäisen sisältönsä ja 'oikeat' osat jatkaa toisaalla. Ehkä sitten vaikka siellä Illuminatin joukoissa, tai sitten meitä vain vedätettiin pahasti näinä 'avoimien ovien' aikoina.

Mainittakoon nyt vielä vaikka sellainenkin tiedonjyvä, että Vapaamuurarien riiteissä mainittavat Shiva ja Sanat Kumara kristityissä piireissä tunnetaan myös nimellä 'Lucifer'.

New World Orderia odotellessa että sais edes pilveä poltella rauhassa ;)[/LAINAUS]

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Secret_Fobian

25.8.2004 19:08

Chokmah...

No siinä 1900 luvun alun paikkeillahan ne looshit todennäköisesti on karannutkin siitä alkuperäisestä suunnasta.

Mistä muuten sait käsityksen että Internet olisi minua opettanut näissä asioissa? Ja kristityistä piireistä irtisanon itseni suoraan.

Kaikkea hyvää teille!

[LAINAUS]MM32 kirjoitti 25.08.2004 klo 15:10:

Suomen (ja minkätahansa muun maan) tunnustetut looshit noudattavat samaa kaavaa kuin tunnustetut looshit satavuotta sitten. Mikään ei muutu, koskaan. Lähes kaikki minkä internetistä luet on huijausta. Mitään ei ole annettu ulos. Tämä on ensimmäinen ja viimeinen viestini tähän ketjuun.[/LAINAUS]

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

rappari

26.8.2004 10:16

Juu, olipahan aika raflaava juttu, otsikkoa myöten. Vai että "salaseuroja"... Aika huvittavaa kun noissa Suomessa toimivissa järjestöissä on kuitenkin kyse rekisteröidyistä yhteisöistä. Ruusu-risti on kyllä mainittu, mutta mihis jäi Teosofit, Kristosofit, Pakanaverkko, Yhteisvapaamuurarit, Ordo Templi Orientis, satanistit, Lionsit, ruotsalainen vapaamuurarijärjestö, Temppeliritarit, Maltan ritarit yms. yms.? Kyllähän noita "salaseuroja" riittää. Ja tietty kaikki muut uskonnolliset lahkot ja suuntaukset kuin ev.lut. kirkko ovat "salaseuroja". Kyllä noissa yleensä on kyse ihan vain joukosta ihmisiä jotka ovat kiinnostuneet henkisistä (ei välttämättä hengellisistä) asioista ja ryhmittyneet jonkin tradition ympärille tai luoneet sellaisen. Itse jään ainakin odottamaan asiallista artikkelia aiheesta. Tai ylipäänsä paluuta asiallisemmalle linjalle koko lehdessä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Tee Hoo

29.8.2004 23:27

[LAINAUS]Jeagle kirjoitti 23.08.2004 klo 18:12:

Siis eikö Vapaamuurariusliike perustettu nimen omaan "vapaiden" muurarien etujärjestöksi? Tahtoo sanoa, että antiikin roomalaiset vai olivatko normannit (ja tästä en ole varma) temppelimuurait -siis j¨tkät jotka rakensivat kirkkoja/temppeleitä ja olivat oman alansa rautaisia ammattilaisia tahtoivat erottua huonommista rakennus"mestareista" ja perustivat itselleen käytännössä aivan puhtaan ammattiliikkeen, jonka tarkoituksena oli turvata heidän etujaan alati kiihtyvill¨a rakennusmarkkinoilla. Sen jälkeen on väitetty muun muassa juutalaisten vallanneen seuran ja sitä kautta tällä hetkellÄkin haalivan sitä maailmanvaltansa salaista puolta nimenomaan hyvä veli meiningillä... Korjatkaa jos tied¨tte mun puhuvan tässä nyt ihan paskaa.

voidaan yrittää korjata. järjestön sanotaan kyllä perustaneen rakennusalan ammattilaisten jotka kristinuskon levitessä saivat hyviä tienestejä kivikirkkojen rakentamisesta eri puolille mannerta. näiden kirkonrakentajien vähän fiksummat jäsenet tai miksei koko poppoo kuulemma antoi liikkeelle alkusysäyksen. nykyinen looshiutuminen alkoi kuulemma 1717 (saatan muistaa kymmenluvun väärin) Lontoossa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

t-anti-god

31.8.2004 07:26

Noita 'Suomen salaseurojen' perusteita lukiessa heräsi ajatus siitä että nehän juontavat juurensa aikaan jolloin uskonnon harjoittaminen ei ollut vapaata. Sinällänsä siis salassa suoritettua jonkin jumalan palvelemista. Yritys vaikuttaa yleiseen järjestykseen ja nousta muiden yläpuolellehan on juuri kirkolliseen toimintaan aikanaan kuulunut piirre.

Vasta jutun 'ulkomaiset' salaseurat osoittautuvat oikeiksi sellaisiksi, ryhmiksi joilla oikeasti pyritään muodostamaan verkostoja joilla vaikuttaa kiihkottomasti (Ei kuulu uskonnollisten ihmisten hyveisiin) asioihin.

Surullisen kaunista että kuusikymppisten kuolevien äijien vapaamuuraritoiminta ei nappaa nuorempia, varsinkaan kun jäsenluottelosta ei etsimälläkään löydy katetta.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Muuraaja

10.10.2004 00:44

Mitäköhän ne vapaamuurarien riitit on? Jotain peppupanojuttuja?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Miten_on

30.10.2004 00:21

[LAINAUS]jormatapio kirjoitti 20.08.2004 klo 10:43:

Marsalkka Mannerheim ei ole ollut vapaamuurarien jäsen, vaan päin vastoin kieltäytynyt erittäin
sarkastisesti ja ironisesti häntä jäseneksi pyytämään tulleille.[/LAINAUS]

Hyvä ystävä

Olisi mukavaa tietää, mihin lähteisiin tämä tietonne perustuu. On yleisesti tiedossa, että hän oli niiden tunnettujen henkilöiden joukossa, joita pyydettiin Suomi-loosin perustajajäseniksi, samoin kuin se, että hänestä ei sen jäsentä tullut. Tämä tarkka tieto hänen kieltäytymisestään on ainakin minulle täysin uutta -- tähän asti olen luullut, että jäseneksi pyytämisestä saatikka kieltäytymisestä ei tiedetä mitään. Melko yleisesti jopa arvellaan ja arvuutellaan, että hän mahdollisesti oli jonkin ulkomaisen loosin jäsen. Voisitteko kertoa lähteenne?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Osiriz

26.1.2005 23:16

[LAINAUS]t-anti-god kirjoitti 31.08.2004 klo 07:26:

Noita 'Suomen salaseurojen' perusteita lukiessa heräsi ajatus siitä että nehän juontavat juurensa aikaan jolloin uskonnon harjoittaminen ei ollut vapaata. Sinällänsä siis salassa suoritettua jonkin jumalan palvelemista. Yritys vaikuttaa yleiseen järjestykseen ja nousta muiden yläpuolellehan on juuri kirkolliseen toimintaan aikanaan kuulunut piirre.

Vasta jutun 'ulkomaiset' salaseurat osoittautuvat oikeiksi sellaisiksi, ryhmiksi joilla oikeasti pyritään muodostamaan verkostoja joilla vaikuttaa kiihkottomasti (Ei kuulu uskonnollisten ihmisten hyveisiin) asioihin.

Surullisen kaunista että kuusikymppisten kuolevien äijien vapaamuuraritoiminta ei nappaa nuorempia, varsinkaan kun jäsenluottelosta ei etsimälläkään löydy katetta.[/LAINAUS] No nuoremmilla äijillä om ,uutakim tekemistä. Sitäpaitsi muuraamiseen tarvitaan rahaa...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

"ei hyvä veli-kerholainen"

2.4.2006 17:52

Lukekaa kirja "vapaamuurareiden salaiset opit", se on tieteellinen julkaisu vapaamuurareista.Vapaamuurareilla ei ole mitään tekemistä kristinuskon kanssa ,vaan se on oma uskontonsa. Lisäksi vapaamuurari-vala velvoittaa suojelemaan toista veljeä kaikissa tilanteissa, jopa lain ohi. Mistä saa nämä "julkiset" vapaamuurarien jäsenlistat kuin myös "odd fellows" järjestön? Jäävätkää hyvät ihmiset oikeusistunnoissa vapaamuurarit, muuten ette saa oikeutta.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

SlowMo

4.4.2006 12:54

mitä itse olen ymmärtänyt vapaamuurareista ja illuminatesta niin ne ovat yhtä ja Vapaamuurarit/illuminate on saanut alkunsa jo ristiretkien aikaan.
Taannoin kaverin kanssa luimme jostain lehdestä kuinka suomessakin oli saatu selville korkearvoisia jäseniä. esim. tuomareita ja yms... nimetkin olivat päässeet ilmi.
Ja tämä vap.muurareitten merkki (kolmio ja silmä keskellä) isä, poika ja pyhä henki ja silmä joka valvoo kaikkia. Tällä suomessa vapaamuurarit päättävät asioista niinkuin muuallakin maailmassa, mutta yleisesti niin ei ole, koska tätä salaseuraa ei ole olemassa. ainakaan julkisesti.
Ajatelkaa miksi jokun tavallinen tallaaja saa 10v vankeutta taposta taas kuin julkkis tai jokun muu tärkeä henkilö pääsee huomattavasti vähemmällä jopa parilla vuodella.
me tavalliset ihmiset olemme vain sätkynukkeja Vapaamuurareille. eikä vapaamuurareihin noin vain liitytä että "pääsiskö messiin". Vaan he ottavat yhteyttä sinuun.
Mutta siittä olen varma että ilman vapaamuurareita meillä kaikilla menisi helpommin.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

welloddof

17.1.2007 22:51

Kiva osallistua keskuteluun.Asiaa tarkemmin tutkineena, minun mielestäni kyseinen järjetö harjoittaa vain hyväntekeväisyyttä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

H.B

22.1.2007 05:34

helppo on koittaa sekoittaa, onneksi rivien välistä oppii lukemaan. oikeutta viimeisille päiville, toivoo. His-Blade

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

d_s

31.3.2007 22:01

Viimeiset päivät ovat alkaneet jo, kestäkäämme veljet ja siskot "helvettiä" ympärillämme...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

noidannuoli

6.8.2007 03:32

Kun lukee noita Hymyn nro8/2007 julkaisemia vuoden 2005 julkisuuteen vuotaneita Vapaamurareitten jäsenlistoja, niin ei voi olla huomaamatta, että tämä organisaatio pyrkii kovaan vallankäyttöön yhteiskunnan jokaisella osa-alueella.
Aivan kauhistuttaa kun ajattelee millaista oikeusturvaa joku tavallinen ihmislapsi saa kunnassa jossa kunnanjohtaja, tuomari, syyttäjä, tilitarkastaja, verotarkastaja, johtava lääkäri, rehtori j n e ovat kaikki vapaamuurareita ja joutuu kärjäjille jonkun jäsenen vaikkapa lääkärin hoitovirheen takia.Huhuh.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Draakku

13.8.2007 18:43

Yksi teoriahan on, että Illuminati olisi vain pieni osa Vapaamuurarien järjestörakennetta. Alimpien (ensimmäisten)tasojen kohdalla olisi todellakin kyse ainoastaan hyväntahtoisesta herrasmiesklubitoiminnasta hyväntekeväisyyskohteineen kaikkineen, kun taas hierarkiaa yletessä jäsenelle kerrotaan yhä enemmän salaista tietoa. Kuvattaessa kyseisen arvoasteikon rakennetta kolmiona sen aivan ylimpään tasoon kuuluvat tietäisivät taas järjestön oikean agendan, joka on Uuden Maailmanjärjestyksen (New World Order), eli eräänlaisen globalisaation perversoituneen version aikaansaaminen ensin paikallisesti ja lopulta maailmanlaajuisesti. Ei siis ole ihmekään, vaikka mahdollisesti tuttava- tai läheispiiriin kuuluvat henkilöt pitäisivät ajatusta aristokraattisesta ja "pahansuopaisesta" tavoitteesta naurettavana.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

"SuurRakennusMestari - Kadosh"

20.9.2007 10:17

Mielenkiintoista luettavaa nämä erilaiset mielipiteet salaseuroista mukaan lukien vapaamuurarit ja
Odd Fellowit. Jokaisella näyttää olevan myös 'totuuden jyvä' matkassa mukana, koska kaikki tässä Foorumissa
esitetyt seikat ainakin osittain pitävät paikkansa. -Valitettavaa, että 'salaseurat' eivät le vain 'salaisia seuroja'
- jos ne sitä olisivat (siis esim. eräänlaisia salaisia herrasmiesklubeja), liittyisin oitis johonkin tai ellei minua kutsuttaisi,
niin vähintäänkin perustaisin oman 'SuurLooshin'.

Kyseessä ovat kuitenkin Anti-Kristillisestä hengestä peräisin olevat luomukset(toki voi olla olemassa myös vastakkaisia salaseuroja - en tosin ole kuullut).
Salaseurojen yhteisiä tavoitteita leimaa joka tapauksessa vallan ahneus ja vallan käyttö, joss nk.'tavallisille ihmisille' jätetään vain marginaalinen siivu
esim. pääomista, rahavirroista, markkinaosuuksista jne. - tarkoituksena on koota valtaa pitävä eliitti yhteen ja varmistaa sen taloudellinen, poliittinen, uskonnollinen,
kuin myös sotilaallinenkin valta. Tavallsista ihmisistä pyritään tekemään vain eräänlaisia orjia, joille ei kaiketi (mikäli hurjimmat tavoitteet toteutuvat) tarvitsisi
tulevaisuudessa maksaa enää palkkaakaan, ainoastaan elatus ja asuminen tarjotaan ja annetaan riittävästi viihdettä ("Tittitainment").

Salaseurat (tai suurin osa niistä) lähtevät Lusifristisesta 'valaistuneisuuden' ja 'valon tuomisen' ajatuksesta liikkeelle eli noin lähtökohtaisesti eräänlaisesta
"Kristillisestä" ajatuksesta.(Lusifer = 'valon tuoja). Näistä seuroista käytetäänkin toisinaan käsitteellisiä nimityksiä, kuten 'äärikristilliset liikkeet' tai
'vaihtoehtokristilliset liikkeet'. Kuitenkaan todellisen 'kritillisyyden' kanssa niillä ei ole mitään tekemistä, muuten kuin nimellisesti. Esim. vapaamuurareita on Suomessa
33 eri astetta ja olen kuullut ulkomailla olevan jopa 42 tai vieläkin korkeampia asteita. Alemmilla asteilla olevista jäsenistä suurin osa tuskin edes aavistaa missä ovat mukana,
kuvitellen korkeintaa toteuttavansa jotain 'hyvää maailmanuudistusta.

Antikristillisyyden ja Kristillisyyden olennaisimmat ja keskeisimmät erot voisi lyhyesti kiteyttää näin
- Antikristillisyys tavoittelee ihmisten orjuuttamista
- Kristillisyys tavoittelee ihmisten vapauttamista

Nämä järjestöt eivät 'hengeltään' ole siis 'Kristillisiä' vaan sen sijaan 'uskonnollisia' järjestöjä - ja uskonnollisuudella taasen (toisin kuin yleensä luullaan) ei ole itse asiassa
yhtään mitään tekemistä aidon kristillisyyden kanssa. Vain yhdistämällä kaikki maailman uskonnot, voidaan toteuttaa nk. "uusi maailmanjärjestys" ("Novus Ordo Seclorum = New World Order",
joka puolestaan käsittää ja mahdollistaa maailmanlaajuisen (globalisaatio) yhtenäisen taloudellisen, poliittisen ja sotilaallisen vallankäytön. Tavallisella nk. 'pikkuihmisellä' ei koko
järjestelmässä ole mitään arvoa.

Siis aivan päinvastoin kuin aidossa Kristillisyydessä, jossa jokainen pikkuihminen, jopa 'roisto ja ryövärikin' on Jumalalle (=Taivaan ja maan/Universumin Luoja) yksilönä valtavan tärkeä.
Hän kun ei haluaisi kenekään harhautuvan tai hukkuvan tai elävän orjuutettua elämää, olipa orjuuttajana sitten kuka tai mikä tahansa. Tässä voidaan todeta vanha sanonta, että "Hedelmistään Puu Tunnetaan".

Itselläni oli työpaikan johtajana 8 vuotta mies, joka oli melko vaikutusvaltainen vapaamuurari, joka kuulunee johonkin salaiseen loosiin. Hänen valtakaudellaan vallitsi hirmuinen kontrollin henki.
Viraston henkilökuntaa kontrolloitiin paljon kovemmin kuin mitä olisi ollut viraston tehtävä kontrolloida niitä virallisia asioita ja niiden lainmukaisuuden valvontaa, jotka olivat viraston tehtävänä.
Ihmiset olivat jatkuvasti "ikeen alla" ja sairaspoissaoloja oli 'pilvin pimein' - kukaan (muutamia lukuunottamatta) ei juurikaan uskaltanut asioista edes hiiskua, puhumattakaan että joku olisi asioiden kulkuun
uskatanut tarttua. - Omasta mielestäni tällainen viittaa jo pahemman luokan mielisairauteen. Mutta näitä samoja yhteispiirteitä liittyy myös muihin tuntemiini vapaamuurareihin.

Tällainen nk. "Kontrollin henki" ja ns. "Kova henki" on hyvin tyypillistä lähes kaikille salaseuroille, kuten eräs tuttu vapaamuurareihin kuuluva asian viitteellisesti ilmaisi: " Meillä siellä kun ei kumarreta ketään". Tuttavieni kautta
tiedän joitain salaseuroista eronneita entisiä jäseniä, jotka sanoivat että kun niistä ei niin vain edes erota, koska sisäinen kontrolli on niin kovaa ja entisiä jäseniä seurataan vielä pikään heidän eroamisensa jälkeenkin.

Onneksi Raamatussa on vaikkakin ennustettu tällaisen "Peto-Vallan" tuleminen, on siellä myös ennustettu sen kukistuminen, koska Raamatun Jumala (= Ainoa Oikea) tulee tällaisen ihmiskuntaa orjuuttavan kontrolijärjestelmän kukistamaan.

Lyhyesti sanottuna: Salaseurat ovat pohjimmaltaan 'Fasistisia' järjestöjä ja historiasta tiedämme mitä ne ovat saaneet aikaan ...

"SuurRakennusMestari - Kadosh" (Seitsemän Valitsema) - VII.VII.VII

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

pave-55

11.10.2007 09:17

tämän mustekalasysteemin lonkerot ulottuvat ihan kaikkialle.

valtaa pitävä organisoitu systeemi.

ja ajaa vain ja ainoastaan veljien asioita, mm. tuomari, joa vapaamuurari, jättää vapaamuurariveljen tuomitsematta, vaikka olisi mikä rikos.

ja kukaan ei kerro todellsita luonnetta järjestöstä ulkopuolisille.

ja kukaan alempia asteita vasta läpimenevä ei edes tiedä, mitä korkeammat asteet tuo muassaan ja mihin kaikkeen pitää sitoutua.

sanoudu irti koko systeemistä, vielä kun voit.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

latikko4

12.12.2007 13:36

"agendan, joka on Uuden Maailmanjärjestyksen (New World Order), eli eräänlaisen globalisaation perversoituneen version aikaansaaminen ensin paikallisesti ja lopulta maailmanlaajuisesti."

Todellakin tuollaisia paikallisia pervokeskuksia on jo olemassa ja olen selvinnyt hengissä tuollaisesta paikasta kertomaan tarinani ja valottamaan ihmisten tietämättömyyttä. Yhteiskunta ei ole miltä näyttää, illuminaattivapaamuurarijesuitharmaalisko johtoisesti, on taantuma, aiheuttaa riittämättömän altistaen liian vähälle, jota kauppaa ihmiselle riittävänä, että ihminen myisi itsensä yhteisölle.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

laatikko4

12.12.2007 13:38

Kokemuksesta selvitettyä.
http://p1.foorumi.info/ulottuvuus1/viewforum.php?f=1

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

laatikko4

12.12.2007 13:42

Onhan kokemuksenakin paljon turhan selvittämistä, kuten agendan laajuus osoittautuu. Kuitenkin vaikea tajuista toimintaa ellei kukaan kerro missään muodossa, kuin salatussa, kuten ne jotka salaavat mielellään olemassaolonsa julkisesti, ollen ulospäin vain titteli ja salaten tietonsa, edes vapauttamatta tietoaan.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Järkyttynyt

9.2.2008 01:17

Oddfellow on sdp organisoima huijari kerho. Joka rahoittaa toimintansa jäsenillään, hommaamalla suomeen lisää pakolaisia.

Ja teettämällä näille maahantulo oppaita.

Jos et usko hae googlesta, maahanmuuttajat opas oddfellow.(kauniainen)

Itse kuuluin oddfellow veljeskuntaan, tähäpäivään asti, tunnen itseni vitun tyhmäksi,huijatuksi.

Seuraavaksi liityn itsenäiseen kansan liikkeeseeen.

Heil Hitler!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Tyrmistynyt

14.5.2008 21:12

Olempa tyrmistynyt tästä mafiasta, aina on löytyy heikkoja lenkkejä tämän tyyppisistä salaseuroista, joten ei ne kaikki rituaalit pysy salassa, viinaa kun otetaan niin juttu lentää. Listalla ainakinon nimiä jotka eivät aivan varmasti ole absolutisteja. Itse jouduin karvaasti kokemaan oikeudessa ettei "koira koiran hännälle astu" se leikki maksoi meille 80,000 euroa. Hyvä veli pelasti toisen, lailla pitäisi nämä pelleilyseurat kieltää. Rehelliset toiminnat kestävät päivänvaloa toisin kuin nämä Vapaamuurarit. Terveisiä kaikille jotka pärjäävät omillaan, eivätkä höpöhöpö-veljiä tarvitse.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Runk Gary

1.9.2008 14:35

Huh, pitäisiköhän liittyä äkkiä Vapaamuurareihin - ainakin tätä ketjua lukiessa tulee sellainen olo että ulkopuolelle jääneet eivät ole ihan tervettä sakkia....

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

4564357

13.11.2009 12:29

Kävin etsimässä Googlella OddFellowin ja maahanmuuttajien yhteyttä Kauniaisista. En löytänyt mitään pohjaa kirjoittajan väitteille.

Kauniaisten kaupunki on tosiaan tehnyt Maahanmuuttajien oppaan Kauniaisiin muuttaville. Oppaassa mainitaan yhtenä Kauniaisissa vaikuttavana järjestönä myös Odd Fellow mutta monta muutakin.

Edellisen natsin vuodatus on samaa kamaa mitä vuodattivat jo ennen sotia järjestöistä jotka eivät allekirjoittaneet heidän rotuoppejaan.

Enpä usko että moista pelleä on mihinkään herrakerhoon koskaan hyväksyttykään.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Loosihaisee

15.11.2010 00:43

Joo pellejä ovat kaikki, huonon itsetunnon omaavia yksin pärjäämättömiä luusereita. Täytyypä oikeuden käynneissä käräyttää puolueelliset tuomarit!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Paha asia

22.12.2014 06:06

Olen tutkinut melko hankalastikin löydettävää tutkimusaineistoa aiheesta. Suosittelen muutaman viikon projektia ja eri otsikoilla tarjoutuvan materiaalin lukemista. Itse tein oman valintani, lopetin ystävyyssuhteeni vapaamuurariperheiden lastenkin kanssa. Olo on nyt uupunut mutta hyvä. En koskaan enää edes tervehdi näitä henkilöitä. Asiallisia tutkimuksia seurattuani totesin, että kaikki kontaktit on lopetettava heti.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Paha asia

22.12.2014 06:07

Olen tutkinut melko hankalastikin löydettävää tutkimusaineistoa aiheesta. Suosittelen muutaman viikon projektia ja eri otsikoilla tarjoutuvan materiaalin lukemista. Itse tein oman valintani, lopetin ystävyyssuhteeni vapaamuurariperheiden lastenkin kanssa. Olo on nyt uupunut mutta hyvä. En koskaan enää edes tervehdi näitä henkilöitä. Asiallisia tutkimuksia seurattuani totesin, että kaikki kontaktit on lopetettava heti.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi