Lahti

Suomi-Tour 2006: Sipe Santapukin City Guide

Näe nämä

  Rockmuusikko Sipe Santapukki.
  Rockmuusikko Sipe Santapukki.
 1. Satama
  "Kahviloita, moottoripyöriä ja jäätelölaiva. Aluetta kaitsee uljas Sibeliustalo. Lahtelaisten olohuone, jonka idyllistä tunnelmaa ja leppoisaa ilmapiiriä ei voi sivuuttaa."
 2. Mytäjäisten uimaranta
  "Pieni lätäkkö Tampereentien ja vanhan Helsingintien risteyksessä. Suosittu aamu-uintipaikka. Lahden puhtain vesi – todennettu kliinisin menetelmin – sekä vanhan liiton hyppytorni. Kesäkioski myy kaupungin maukkaimmat vohvelit."
 3. Pururadat
  "Suosikkini on urheilukeskuksesta Siiri Rantasen patsaalta lähtevä haastavan mäkinen reitti Tapanilaan ja takaisin."

Älä näe näitä

 1. Arkkitehtuuri
  "Lahti on yliopistoton teollisuuskaupunki ja näyttää siltä. Katsele keskustassa ennemmin ihmisten hymyileviä kasvoja kuin ympärillä nousevia kolhooseja."
 2. Kaupungintalo
  "Luulet näkeväsi näkyjä, koska olet täysin varma siitä, että näet edessäsi kirkon. Mielenterveytesi on vaarassa järkkyä ja saatat lopulta astella sisään ripittäytymistarkoituksessa."
 3. Tie Turkuun
  "Kuka haluaisi lähteä Lahdesta?"

Syö!

 1. Ravintola Taivaanranta,
  Rautatienkatu 13
  "Kohtelias ja mukava henkilökunta, kunnianhimoiset ja innovatiiviset kokit sekä hyvä menu ja miellyttävä ilmapiiri. Täällä ei tarvitse pettyä."
 2. Jonen Grilli,
  Vapaudenkatu 15
  "Ehdoton hittituote on tofupurilainen, jota on ajettu syömään Oulusta asti."

Yö!

 1. Möysän Esso
  "Viimeisten rokujen kokoontumispaikka. Jenkkirassilla saa uusia ystäviä. Viikonloppuyöt ruuhkaisia. Tehosekoittimen taannoisen Hengataan Essolla -hitin inspiraattori."
 2. 1989 MM-hiihtojen juhlamonumentti
  "Urheilukeskuksen etelärinteellä sijaitseva 3 MW:n tehoinen luonnonkaasulla toimiva monumentti, jonka juurella voi miettiä syntyjä syviä ja katsella juhlavia hyppyrimäkiä ja kaupungin valoja."

Osta!

 1. Keskusmusiikki,
  Mariankatu 10
  "Kaupungin paras ammattitarvikeliike. Ammattitaitoinen palvelu. Aloittelevakin muusikko voi tuntea olevansa toivottu asiakas, mikä on muualla valitettavan harvinaista."
 2. Fintek-mikro,
  Hämeenkatu 7
  "Armoitettu tietokonealan johtaja, jonka palveluita en tosin enää kovin laajalti käytä koettuani totaalisen Apple-herätyksen."

Tämä on lahti

 • Asukasmäärä: 98 000
 • Ravintolat: 67
 • Henkirikokset 2005: 5
 • Alkot: 5

Suomi-Lahti sanakirja

 • linkku = linja-auto
 • betoni = Lahden suurmäki
 • Lahessa = Lahdessa
 • Lahe = lahje

Lahti Go-Go

14.7. Tuhlaajapoika Sakke Järvenpää johdattaa uudistuneen retkueensa entiseen kotikaupunkiinsa. Sleepy Sleepers Lahden Öissä kauppatorilla.

15.7. Elvis-look-a-like- ja perinteiset hiusrasva- ja kellohamepartyt. Rockabillyfestarit Ruuhijärven ns-talolla.

15.7. Ihanat levysoittimet rannalla. Konemusiikkitapahtuma ESP Vääksyn Kalmarin hiekkarannalla. 12 tunnin jytkeestä vastaavat mm. Nomic-live ja RX.

23.7. Se pyörii sittenkin! Vastakkain Antti Muurinen ja Keith Armstrong (ehkä myös FC Lahti ja HJK:kin).

4.8. Mielenterveysongelmista kärsivä vihannes? Kanavateatterin kesäkomedian Hullukaalin majatalon viimeinen näytös Kanavaniemessä.

1 kommentti

tiina 1234

17.7.2006 14:00

Muuten ihan jees juttu, mutta pari tarkennusta Go-Go-vinkkeihin.

Jutussa mainittu Vääksyssä sijaitseva Kalmarin ranta on Asikkalan kunnassa, Vääksyn kuntakeskuksessa, 24km Lahdesta pohjoiseen. Paikalle pääsee tietä nro 24 (Viitoissa lukee Jämsä ja Vääksy).

Kanavaniemen kesäteatteri sijaitsee myöskin Vääksyssä, Lahdessahan ei mitään kanavaa edes ole. Matkaa kertyy Lahdesta taaskin se 24km, ja sijainti on toisella puolella kanavaa kuin Kalmarin ranta. Kesäteatterille löytyy opasteet, Kalmarin rantaan ei. Bussilla pääse molempien lähistölle, linja-autoasemalta on vartin kävely molempiin paikkoihin.

Vaikka Lahden vaikutus alueella onkin suuri, on Asikkala ainakin vielä oma kuntansa, ja näin ollen ko. paikkoihin on melko mahdoton löytää, jos niitä alkaa etsiskellä Lahden välittömästä läheisyydestä. Mielestäni yli 20 km tietyn kaupungin ulkopuolella on jo matka, josta kannattaisi mainita.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi