Laila Snellman - Kerro meille, Laila!

Mallipiirien salatut elämät.

Lailan pappa oli vihreiden kantaisä.
Lailan pappa oli vihreiden kantaisä.

Onko 30-vuotias mallina eläkeläinen? Miksi Lolita-muoti ei lopu? Milloin viattomuuden ihannoinnista tulee pedofiliaa? Onko Karita Tuomola kontrollifriikki? Onko Suomessa supermalleja? Miksi jenkit ovat tissikansaa? Malliemo Laila Snellman vastaa, kun kysytään.

Laila Snellmanin kamelinkarvaulsteri livahtaa Ristorante Gastonen ovesta sisään. Mustat lasit, turkoosi paljettitoppi ja Kelly-laukku viimeistelevät tummatukkaisen naisen tyylin - Paparazzi mallitoimiston johtajan lookista voi päätellä, missä muodissa mennään.

Suunnittelet parhaillaan Huippumalli-ohjelmaa Solar Filmsin kanssa. Mitä tykkäät saman yhtiön Miljonääri-Jussista?

"Katsoin muutaman jakson alusta, ja sekin oli liikaa… En yleensä seuraa realityteeveetä, mutta aloin jostain syystä seuraamaan Miljonääri-Joeta. Siinä naiset olivat naisia, ja vaikka Joe itse ei ollut kovin kaksinen, se oli sentään mies, miehen ikäinen, hienotunteinen ja kohtelias tyyppi. Jenkkiversio oli kohtalaisen elegantti, vaikka oletin sen olevan täysin ääliömäinen.

Kotimaisessa ollaan rääväsuisia, ja mikään ei ole kohdallaan. Punaviinistä puhutaan punkkuna ja pyöritään kännissä pitkin päivää. Minkään linnan hovimestari ei tule herättämään asukkaita tyyliin: “Herätkääpäs tytöt, että pääsette röökille…" En käsitä, miksi suomalaiseen versioon on valittu ihan teinejä, koska kokemattomuus näkyy kaikenkattavana karisman puutteena. Seuratessani viime viikkojen lehtiotsikoita olen miettinyt, onko Jussi paritusohjelma?

Jos olisin ollut tekijätiimissä, olisin tukkinut aika monta suuta!"

Ehkä ne typykät on plokattu kännissä baareista. Eikö sua hirvitä tehdä tämän saman jengin kanssa Huippumallia?

"Onhan Solar tehnyt hyviäkin tuotantoja! Olen sanonut suorat sanat Markukselle ja Petterille, painottanut, etten lähde sontaan mukaan. Mun intohimona on löytää yhä mielettömämpiä malleja tuolta pystymetsästä. Huippumallissa ei räävitä poikaystävistä, vaan lähdetään tirkistelemään, mitä skandalöösissä mallin ammatissa oikeasti tapahtuu. Se on itsensä kouluttamista, parhaiden puolien löytämistä ja muuntautumista A:sta Ö:n."

Luuletko, että Huippumalli pystyy romuttamaan myyttiä mallin duunista pelkkänä turhuuden markkinoina ja iltapäivälehtijulkisuutena?

"Kyllä. Huippumallissa näytetään, että mallin työ on kovaa duunia. Me lähetetään tyttöjä pidemmäksi ajaksi ulkomaille ja seurataan, miten siellä tsempataan. Ketään ei huiputeta.Tänään Paparazzissa oli New Yorkin Wilhelmiinasta käymässä Tyra Banksin Supermallissa mukana ollut scoutti. Se kertoi, miten innoissaan kaikkialla oli oltu showsta, miten paljon sitä on katsottu ympäri maailmaa."

Paparazzi on Suomen vanhin mallitoimisto. Vuonna 1983 perustettu firma välittää malleja printtimedialle, runwaylle, musavideoihin, mainoksiin ja elokuviin. Listoillasi on satakunta kimmaa ja kundia. Joukossa on myös liuta julkkismalleja. Bongasin uusien kasvojen joukosta Lolitan. Kuka on kuumin uusi kasvo?

"Niitä on monta. Triinu on erittäin hyvä. Tyttö on puoliksi suomalainen ja puoliksi eestiläinen eli paras mahdollinen yhdistelmä."

Kuinka paljon parempia itäiset geenit ovat suomalaisten persjalkaisiin geeneihin verrattuna?

"Itäblokissa on vaan niin paljon enemmän ihmisiä, enemmän valinnanvaraa! Maailman toimistot ovat pullollaan idän tyttöjä. Niillä on huonon yhteiskunnallisen tilanteen takia hirveä tsemppi päällä, joissain paremman elintason maissa on vaikeampi motivoitua tosissaan mallin ammattiin."

Niinpä. Jos Villissä Idässä on valittava ilotytön tai mallin hommasta, kukapa ryhtyisi myymään persettä?

"Ei kukaan. Se on äärimmäisen epätoivoinen teko. Eestissä mallin ammatti on kunniallinen mahdollisuus pois maasta, jossa häviävän pieni osa kansasta on rikkaita ja suurin osa äärimmäisen köyhiä. Keskiluokkaa ei ole vielä muodostunut."

Kuinka paljon sun luo tulee idästä ammattimaisia alamaailman tyttöjä tarjoutumaan malleiksi?

"Välillä, mutta mulla on tarkka silmä. Näen strippaamisen ja itsensä myynnin heti silmistä, katseesta. Sellaiset eivät pärjää. Pariisi, New York ja Milano haluavat viattomuutta, raikkautta."

Olin aika yllättynyt lukiessani brittilehti Arenaa. Miestenlehden pin up -kuvissa poseerasi kolmetoistavuotiaita lolitoita. Milloin viattomuus liukuu pedofilian puolelle?

"En ihan rinnastaisi pedofiliaa mallibisnekseen, mutta täytyy myöntää, että Lolita-juttu on mallimaailmassa olemassa. Silloin tällöin kuulee jonkun toimiston neljätoistavuotiaasta, että niillä on aivan gorgeous nuori tyttö.

On hienoa, että monissa maissa lainsäädäntö puuttuu siihen, miten nuoria saa käyttää. Yhdessä pariisilaisessa toimistossa oli neljätoistavuotias tyttö ja he joutuivat hakemaan lapsimallitoimistolta luvan. Kun tyttö saapui, hänellä oli mukanaan sekä äiti että isoäiti. Homma on nykyään hyvin valvottua, enää ei voi tuosta vaan lähteä neljätoistavuotiaana Milanon mallimarkkinoille kokeilemaan onneaan."

Toisaalta joku kaksikymppinen voi näyttää kolmetoistavuotiaalta ja päinvastoin, stailauksesta ja kuvaustyylistä riippuen.

"Nimenomaan. Voin kuvitella, että joillekin mieskuvaajille on aika herkullista ottaa tuhmia kuvia kuvauksellisesta teinarista. Tää Lolita-juttu inspiroi kuvaajia. Lolita-ilmiö ei ole edustava, se ei onneksi kuvasta koko alaa. Ne mallit, jotka tekevät eniten töitä, Giselle Bundchenit ja muut ovat yli kaksikymppisiä. Parhaassa iässä."

Mutta kuvittele pukudaddya ottamassa fiiliksiä omien tyttäriensä näköisistä semi-nudeteineistä, joiden tehtävänä oli olla seksikkäitä…

"Paparazziin töihin halunneet hyvin nuoret tytöt ovat olleet varhaiskypsiä, eihän me tietoisesti haeta tyttöä, joka on vielä kehitysvaiheessa! Katsellessani Vogueta ja muita lehtiä, mä näen, että joka sesonkiin mahtuu joku uusi teinarilöytö, mutta niin on ollut aina. Muistatko Brooke Shieldsin kahdeksankymmentäluvulla. Louis Mallen Pretty Babyssa? Lapsuus, viattomuus, kun kaikki on puhkeamaisillaan, on jo antiikin ajoista kiinnostanut taiteilijoita. Meidän kulttuurissa seksuaalisuus on tabu. Me emme halua hyväksyä, että lapset ovat jo pieninä seksuaalisia. Meillä kaikki muu on sallittua paitsi seksuaalisuus."

Naisten, homojen ja eläinten oikeudet ovat levinneet lasten oikeuksiin. Se on luonnollista ja hienoa pohjoismaista tasa-arvokehitystä.

"Pedofilia ei ole mikään uusi ilmiö, mutta media rakastaa tuommoisia aiheita. Kaikki on nykyään pedofiliaa, sitä nähdään joka paikassa. Joku voisi väittää, että balettifriikki on pedofiili katsellessaan nymfiballerinoja."

Mennään nuorista tytöistä vanhempiin malleihin. Mallin ura on lyhyt. Viisitoistavuotiaasta kolmekymppiseen. Juuri kolmekymmentä täyttänyt Janina meni kosmetologikouluun. Onko 30-vuotias mallina eläkeläinen?

"Maailmalla on aina käytetty eri ikäisiä malleja, mutta nyt on näkynyt vahvemmin vanhempien mallien trendiä. 36-vuotias Linda Evangelista päätti tehdä comebackin. Tuossa iässä tilanne on kuitenkin se, että kasvokuvat retusoidaan."

Kun tein viimeksi haastattelua Janinan kanssa, hän kertoi mallikuvien syntyprosessista, täydellisyyden illuusion luomisesta. Bodypaintingista, photoshoppaamisesta, mitä kaikkea kuville voidaan tehdä.

"Olemme puhuneet pedofiliasta mutta entä Cher? Kuusikymppinen yritetään myydä ikuisesti kaksikymppisenä."

On jännä miettiä, kuinka paljon myyminen on kiinni mielikuvista. Angelika Kallio poistatti juuri nuorena duunaamansa silikonitissit. Vastustitko sä Angelikan nenäleikkausta? Olisiko New Yorkissa ollut mahdotonta pärjätä isolla nenällä?

"Ei olisi ollut. Karl Lagerfeldhan suuttui, kun Angelika meni teettämään uuden nenän…

Angelikan rinnat liittyivät aikakauteen, 90-luvun alun Jenkkeihin. Jenkit on tissikansa. Mä en tiedä, liittyykö se siihen, että siellä oli pelkkiä cowboyta ja lehmiä, mutta utareiden pitää olla isot. Jenkkiläiselle miehelle nainen on tissit. Angelikan tehdessä karriääriä 90-luvun alussa isot rinnat olivat kova juttu, mutta myöhemmin trendi alkoi muuttua. Tilalle tuli eurooppalaisempi meininki. Gwyneth Paltrow ja muut lattarinnat todistavat, että jotain on tapahtumassa."

Karita Tuomolan kolmen päivän pyörtyminen liian veden juonnin seurauksena oli aika horrorkeissi. Onko Karita hirveä kontrollifriikki?

"Karita ON tiukka mimmi… Fiksu ihminen, jolla on kovat paineet. Mallin ammatissa rentoutuminen ei ole aina helppoa. Mutta kyllä Karita sen osaa."

Mallibisnes on pohjimmiltaan sensaationhakuista showbisnestä, jossa raha ratkaisee ja duuneista sekä huomiosta taistellaan. Överijutuissa on se vaara, että alkaa eräänä päivänä kulkemaan apina olkapäällä tai syömään ainoastaan makrobioottista ravintoa?

"Silloin kun oma poikani Marlo sai Freestyler-videon kautta oman osuutensa julkisuudesta ja hänelle luvattiin kuu taivaalta välittämättä siitä, mitä hän osasi, huusin heille ettei käy, ette tee hänestä Michael Jacksonin tapaista, joka käyttää hengityssuojaa!"

Samalla kun julkkiskokit kokkaavat televisiossa yhä herkullisempi ruokia, laihdutusbisnes kehittää yhä ihmeellisempiä dieettejä. Söisitkö Hesaria laihtuaksesi? Kietoutuisitko muovikelmuun? Hakisitko Intiasta vatsataudin? Entä silikonirengas vatsaan? Mitä dieettiä mallit käyttävät?

"Malleja kehotetaan tarkkailemaan rasvan ja sokerin määrää ja liikkumaan säännöllisesti. Eli aivan järkevää touhua."

Kuka tahansa näyttää tituleeraavan kotimaan lehdissä itseään huippumalliksi. Keitä voidaan oikeasti sanoa huippumalleiksi?

"Paparazzin huippumalleja ovat muun muassa Katja Halme, Pipsa Hurmerinta, Nina Lallukka, Ninja Sarasalo, Kiia Waden, Tanja Siren ja Anne Tiihonen."

Milloin kauneudesta tulee jarru?

"Kauneus ei ole valttikortti mihinkään. Se voi olla niin sokaisevaa, että se jarruttaa muuta kehitystä. Kauniiden naisten sanotaan vanhenevan todella huonosti. Niillä on ongelmia ryppyjensä kanssa. On täysin palturia antaa ymmärtää, että kauneus on käyntikortti parempiin töihin. Se voi olla, mutta se ei ole sitä automaattisesti. Teot ovat elämän tärkeimpiä asioita. Eivät painoindeksit tai muut. Ei ole merkitystä, oletko multimegastara tai köyhä spurgu, viime kädessä vain pyrkimys hyvään merkitsee. Se, että panee hyvyyden kiertämään."

Puhutaan lopuksi susta. Olet syntynyt Puolassa, äitisi on espanjalainen ja viime kesänä kuollut isäsi oli diplomaatti. Isoisäsi Teo Snellman oli aikansa tunnetuimpia vihreitä ja vegetaristeja.

"Opin tuntemaan Heidi Hautalan mun isoisän kautta 70-luvun alussa. Hän oli nuori tyttö, joka seurasi isoisän oppeja. Snellmanin suvussa on aina ollut keskustelijoita ja boheemeja kyseenalaistajia. Isoisä aloitti diplomaattina, mutta vaihtoi alalta pois. Teo oli loistava isoisä, puhui kuuluvalla äänellä, oli ateisti ja soitti viulua jokaisena itsenäisyyspäivänä Pohjoisrannan kodin rapussaan. Isoisän puheet, joita ei silloin jaksanut kuunnella, ovat jääneet kytemään."

30 kommenttia

DiudiDiu

11.4.2004 21:28

Toivon mukaan sitten siinä Huippumalli-ohjelmassa näytetään, minkälaisia pyrkyreitä sinne yrittää. Se vasta oliskin mahtavaa!!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Poika-85

14.4.2004 14:56

Mutta Laila, miksi vain gimmoja ohjelmassa..?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

vir

14.4.2004 15:31

"Meidän kulttuurissa seksuaalisuus on tabu. Me emme halua hyväksyä, että lapset ovat jo pieninä seksuaalisia. "

Tiedätkö Laila, että juuri tuolla lauseella pedofiilit hakevat hyväksyntää harrastukselleen?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

reijjo

14.4.2004 17:59

Hohhoi.. sitä ollaan sitten samalla viivalla mallibisneksessä T.Banksin kanssa kun myydään tyttöjen kuvia Anttilan katalogiin... Surkeaa katsottavaa tää Suomen "mallibisnes"

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

sik

15.4.2004 18:17

"Silloin kun oma poikani Marlo sai Freestyler-videon kautta oman osuutensa julkisuudesta ja hänelle luvattiin kuu taivaalta välittämättä siitä, mitä hän osasi, huusin heille ettei käy, ette tee hänestä Michael Jacksonin tapaista, joka käyttää hengityssuojaa!"

keta mahtaa kiinnostaa sinunkin poikasi

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

justjustjuu

16.4.2004 01:49

No ei näytä Laila olevan järjenjättiläinen tuolla lausahduksellaan...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Karseaa

16.4.2004 11:49

Mitenkaan Karitaa parjaamatta ja koskaan ennen asiasta mitaan kuulleena.. minusta ei ole fiksun ihmisen merkki jos juo niin paljon vetta etta pyortyy kolmeksi paivaksi.

Eika tuo Lailakaan kuullosta niin kovin fiksulta kommentteineen.. lapsetko seksuaalisia? Heraa nyt hei. Itse en edes ajatellut muuta kuin kadesta pitelya jonnekin 14-vuotiaaksi. Siina sita seksuaalisuutta.

Ja miten ihmeessa Marlo liittyy Michael Jacksoniin?? Olisiko hiukan yliampuva vertaus kuitenkin...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Erksu

17.4.2004 18:01

Hei ei ihminen pyörry kolmeksi päiväksi, HALOO!!
Vähän järkee toihuun.

Ja sit, ihminen on seksuaalinen olento kohdusta hautaan. Seksuaalisuus ja sen ilmaisu/ilmentymis tavat vaihtelevat. Jo pienet lapset tyydyttävät itseään. Se ei ole samanlaista kuin aikuisen itsetyydytys ja lapsen seksuaalisuus ei ole samanlaista kuin aikuisen!!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Jeesustellaan

19.4.2004 02:00

[LAINAUS]Karseaa kirjoitti 16.04.2004 klo 11:49:Itse en edes ajatellut muuta kuin kadesta pitelya jonnekin 14-vuotiaaksi. Siina sita seksuaalisuutta.[/LAINAUS]

Muistan itse sen että mulla seiso jo 5-vuotiaana. Ja runkaamaan rupesin 10v, kun huomasin sen vain jotenkin tuntuvan miellyttävältä.

Siinä sulle sitä seksuaalisuutta... frigidi.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

huh-huh

19.4.2004 03:33

Seurasin Jenkkilan toisen tuotantokauden supermalliohjelman jokaisen jakson silkasta mielenkiinnosta mutta valitettavasti en saanut kasitysta miten raskasta mallin tyo on...itseni tunsin kylla tosi fiksuksi joka jakson jalkeen silla huh-huh mita kommentteja tytoilta paasi suustaan! Ja eihan niiden tarvinnut kuin nousta aamulla sangysta ylos ja vetaa vaatteet niskaan, muuten niita vietiin autoilla paikasta toiseen, pyntattiin, puunattiin ja kuvattiin. Poikaystavillakin raavittiin, tai silla kun yksi bimbo muhinoi italiaisen gigolon kanssa oman poikaystavan odottaessa kotona...juuri tollaisella massailyllahan katsojaluvut saadaan isoiksi enka usko etta suomalaisetkaan ohjelmantekijat jattavat tilaisuuden kayttamatta hyvakseen jos sellainen vaan tulee eteen. Etta siita vaan malliohjelmaa tekemaan...toivottavasti Suomesta ei loydy montaa ehdokasta silla taalla harva katsoja loysi tytoista mitaan posiitivista sanottavaa hyvat tissit/iso perse/anorektikko ym. mieltaylentavia kommentteja lukuun ottamatta.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Carmella

20.4.2004 03:08

Laila Snelmanhan on ihan täysi ääliö.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

68kg

20.4.2004 21:46

laila snellman on 171 cm ja 68 kg ... ja sitten komentelee minka mittasia mallien pitaisi olla? eiko hanen itsensa pitaisi olla edes periaaattessa jotenkin esimerkillinen?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Erja24

20.4.2004 21:50

[LAINAUS]68kg kirjoitti 20.04.2004 klo 21:46:

laila snellman on 171 cm ja 68 kg ... ja sitten komentelee minka mittasia mallien pitaisi olla? eiko hanen itsensa pitaisi olla edes periaaattessa jotenkin esimerkillinen?[/LAINAUS]

No ei tietenkään tarvi?? Sehän vaan poimii fyffet lompsaansa niiden riukuperseiden avustuksella. Viisas katsos pääsee vähemmällä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

miesmalli

30.4.2004 15:28

Tässä taas suomalainen kateus puskee keskustelusta läpi; Kun ei itse ole mallinmitoissa tai menestyvän mallitoimiston omistaja niin eikun käyttämään kaikki naisenergia **ttuiluun asioista joista ei edes tiedä mitään. Ihan hyvä että mallitouhua nostetaan Suomessakin paremmin esiin,TV:nkin kautta,niin lastenkengissä tässä maassa tämä ala vielä on(vertaa vaikka Ruotsiin).Go Laila Go!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Hejni

4.5.2004 20:00

Lailahan vain valmentaa malleja siihen, mikä heitä odottaa tulevaisuudessa, mikäli he maailmalle asti päätyvät...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

kamalaa

13.5.2004 10:23

[LAINAUS]Jeesustellaan kirjoitti 19.04.2004 klo 02:00:

Muistan itse sen että mulla seiso jo 5-vuotiaana. Ja runkaamaan rupesin 10v, kun huomasin sen vain jotenkin tuntuvan miellyttävältä.

Siinä sulle sitä seksuaalisuutta... frigidi.[/LAINAUS]

Ja sekö sitten tekee hyväksyttäväksi sen että pikkupimuja puetaan ja meikataan seksikkäästi lehtikuviin???!!!!!! Sairasta käyttää nuoria tyttöjä pornahtavissa muotikuvissa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

lapsonen

13.5.2004 18:06

[LAINAUS]vir kirjoitti 14.04.2004 klo 15:31:

"Meidän kulttuurissa seksuaalisuus on tabu. Me emme halua hyväksyä, että lapset ovat jo pieninä seksuaalisia. "

Tiedätkö Laila, että juuri tuolla lauseella pedofiilit hakevat hyväksyntää harrastukselleen?[/LAINAUS]

joopajoo... lapsen seksuaalisuus ei ole sama asia kuin aikuisen.
jos et ole huomannut vielä, lapsesta kehittyy aikuinen. eli lapsen seksuaalisuus on olemassa, mutta pienempänä, alkuna, josta se aikuisen seksuaalisuus sitten kehittyy...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

buttana

30.7.2004 21:27

laila on aivan kamala kana. vierestä seurannut jo 20 vuotta

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Zinazii

14.5.2005 16:16

Ajatus laittaa hyvä kiertämään osoittaa erinomaista sydämen viisautta. Toisoisin sen leviävän kaikille yhteiskunnan osa-aluielle. Kiitos, Laila Snellman!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Zinazii

14.5.2005 16:21

;)Ajatus laittaa hyvä kiertämään osoittaa erinomaista sydämen viisautta. Toivoisin sen leviävän kaikille osa-alueille. Kiitos, Laila Snellman!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

mallikoulu

12.11.2005 16:21

moi!! olen kiinnostunut mallikoulusta..kuinka sinne haetaan ja millä perusteilla sinne yleensä pääsee? olen n.176cm pitkä..mikä olisi ihannepaino?-eräs mallikoulusta kiinnostunut..

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

myrkyttäjille

17.2.2006 19:12

millä oikeudella arvostelette epäoikeudenmukjaisesti ja mutu-pohjalta hienoa naista, joka on aina kääräissyt hihat ja ruvennut hommiin (malllitoimiston perustaminen, mallit ry., ym.ym) kun muuyt vielä ihmettelevät ja ruikuttavat ja valittavat kun ei anneta mahdollisuuksia. Siis sanahan on tällä palstalla vapaa, mutta pyytäisin, että säilyttäisitte itsekunnioituksenne rippeet olemalla edes näön vuoksi reilu ilkeilynne (jota itse kutsutte kriittisyydeksi) kohdetta kohtaan. Muutamia faktoja Lailasta:
-Laila ei ole kana. Kana ei kykene pyörittämään Paparazzin kokoista yritystä ja kasvattamaan kolmea lasta yksinhuoltajana. Kana ei myöskään puhu sujuvasti viittä kieltä.
-Koska olette kuulleet Lailan ruikuttavan jostain asiasta? Ette muuten ikinä.
-Moniko meistä on tai on ollut samanaikaisesti yritysjohtaja, ravintoloitsija, perheenäiti ja silti onnistunut käyttäytymään ihmisiksi eikä vittuilemaan räkäkännissä kanssaihmisille ravintoloissa, niinkuin niin moni suomalainen ikävä kyllä tekee.
-Laila ei ole koskaan pelännyt uusia haasteita.
-Laila ei ole kerskakuluttaja. Hänen vaatekaappinsa ei ole koskaan ollut mikään huoneiston kokoinen nähtävyys. Hän ei ole tavara"friikki" , Tämä on totuus.
-Vaikka jollekin nimi Snellman merkitseekin jotain vanhaa aatelispierua ja degeneraation huippua, niin palautetaan silti vähän mieleen, mitä aatelisuus on? Henkilö aateloitiin yleensä kansakunnan yhteiseksi hyödyksi koituvista keksinnöistä, ponnisteluista tai maineteoista. Kaivattaisiinko teidän mielestänne Suomessa tänä päivänä yhteisten asioiden hoitajia (=politiikka), yhteisyyttä, sukupolvien yli ulottuvia perinteitä ja työn ja kulttuurikn arvostusta. Sikäli sivistyssukuun syntyminen ei kai ole synti tai häpeä, vai kuinka? Kateutta se tietenkin herättää.
-Laila ei solvaa muita.
-Laila on ikänsä tehnyt töitä kuin hieno nainen ainakin, maksanut veronsa Suomeen, työllistänyt kymmeniä ihmisiä, oli lama mikä hyvänsä.
-Yleisen mielipiteen varassa roikkuminen (te kaikki myrkyttäjät edustatte henkisesti laiskinta kansanosaa Suomessa) kertoo elämänpelosta, siviilirohkeuden puutteesta ja rakkaudettomuudesta. Meitä on täällä maan päällä tallustamassa karkeasti kahdenlaista väkeä: kulkureita ja vartijoita. Vartijat vetävät rajoja ja kulkurit työntävät niitä. Laila on aina ollut kunnon kulkuri.
-Sydämelliset onnittelut vesimies Lailalle joka täyttää juuri nyt viisikymmentä vuotta. Go, Girl! Kick ass!
-

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Elsewhere

18.2.2006 13:37

Minä en pidä ko. ihmisestä tai hänen toimistaan siksi, että minusta mallimaailman ja muotipiirien levittämä ja promotoima ihmiskäsitys on kuvottavaa saastaa. Maksoivat sitten veroja tai eivät.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

been there

24.9.2006 19:00

Jaah, alipainon puolellehan sitä mennään ihan terveellisesti vain "tarkkailemalla rasvan ja sokerin määrää".

En tiedä Lailasta mutta itse menettäisin yöuneni jos tietoisesti kommenteillani ajaisin terveitä nuoria naisia helvettiin nimeltä anoreksia, ja tämän jälkeen sivuttaisin asian olankohautuksella.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

No DeNEro

7.12.2006 03:26

Muotimaailma on käsitteenä aika huono, liian positiivinen nykyisessä pelleilymenossa.Puhutaan vaan tyhjyyden huminasta ja hinttikansasta.Snellman on pelkkä homomamma ja naurettavuuksien ylipapitar.Fashion is less than ZERO!Homojen ja keskivertoaivoisten naisten diktatuuria.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anti-Fascist

8.1.2007 08:50

Laila Snellmanin mainitsema isoisä Teo Snellman oli Suomen kansallisosialistisen puolueen johtohahmoja. Mielenkiintoista kuinka kritiikittömästi Laila puhuu hänestä.

Onko Laila Snellman natsi? Kuinka monta tummaihoista tyttöä on Paparazzin listoilla?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

haluan malliksi

9.1.2007 17:18

mitkä ovat mallin mitat??jos aikoisi esim. catwalk malliksi? tai muuten vain..täytyykö olla joku tietyn mittainen ja tietyn mittainen vyötärö!! Asia on vaivannut jo kauan ! HELP ME!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

yedizza

1.5.2007 21:16

Miten pin up-malliksi kannattaisi pyrkiä?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

-..

12.6.2007 11:54

Hyvähän se tääl netissä on valittaa ja pönkittää kateuden kyllästämää itsetuntoaan. Jos ei omaa persettä saa sohvalta nousemaan, jos ei motivaatio ja kapasiteetti riitä omien mielipiteiden julkituomiseen reilulla meiningillä ja julkisesti niin turha täälläkään nipottaa. Totuus on, että te kateelliset nipottajat, TE olette niitä elämän häviäjiä!

Ihmiset on _niiiiin_ tyhmiä kun luulevat olevansa jollain tasolla PAREMPIA kuin muut.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

muotoilija

3.4.2009 11:19

Laila Snellman haluaa varmasta monien muidenkin yrittäjien tavoin, että hänen oma yrityksensä menestyy, ja siksi ei voi ottaa listoilleen tyttöjä sen mukaan mikä itsestä mukavalta tuntuu. Luuletteko todella että se on Laila, joka päättää että mallien kuuluu olla niin laihoja? Haloo! Määräykset tulevat vähän ylempää, ne on ne Lagerfeldit sun muut jotka tekee vaatteista niin pieniä, että mallitoimistojen on pidettävä listoillaan hoikkia tyttöjä. Toimistolla on tietysti sellaisia tyttöjä, joille on kysyntää! On kaunis ajatus, että listoille otettaisiin yli kaksikymppisiä, normaalikokoisia ja kaikennäköisiä tyttöjä ja naisia, mutta kauankohan Lailanki pulju silloin pysyisi pystyssä? Ne on ne asiakkaat, eli lehdet, vaatesuunnittelijat ja kuluttajat, jotka päättävät, millaiset mallit menestyvät, ei Laila. Mallitoimistoilla riittää tarjontaa XS -kokoisista XL -kokoisiin tyttöihin, mutta jostain syystä ne on ne hoikimmasta päästä olevat tytöt, joilla on eniten vientiä, eikä se ole Laila joka sen päättää.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi