Lordi

Rock-aatelisen salaisuus.

Mr. Lordi eli Tomi Putaansuu on ketjupolttaja, joka vihaa olutta, sympatisoi Michael Jacksonia ja Muppet Show’ta. Mutta miltä Lordi näyttää alasti? Jaana Rinne raportoi.

Heathrow’n lentokentälle matkalla oleva kipeä Lordi lepuuttaa ääntään Lontoon liikenneruuhkassa. Haastattelija saa odottaa, koska flunssien ja kolmen päällekkäisen lääkkeen rasittama kansallismörinä on vaarassa muuttua pihinäksi. Kahden tunnin odottelun jälkeen puhelin soi.

"Halloota..."

Lordi, vihdoin. Olin mustasukkaisen varma, että olet höpöttänyt äänesi loppuun jonkun turhan rocksenttarin kanssa. Et saa puhua kuin minun kanssani!

"En mie jutellut kenenkään kanssa. Täällä mie kärsin pakokaasujen keskellä ja odottelen, jotta pääsisimme moottoritielle. Taidetaan tätä menoa myöhästyä koneesta. Meidän pitäisi olla check-inissä juuri nyt."

Kävitte Doningtonissa keikalla ja Metal Hammerin juhlissa. Ehditkö käydä kaupoissa?

"Käyn aina leffa- ja lelukaupoissa, ne ovat miun ehdottomia suosikkejani. Ostin pari kauhuleffaa ja pari puuttuvaa pienoismallia."

Kotonasi on oma huone Kiss-kamalle. Minulla oli vielä kymmenen vuotta sitten 20 Barbin ja Kenin kokoelma.

"Mahtavaa! Siitä on hyvä aloittaa."

Elämä on leikkiä, eli leikitään sana-leikkiä. Kun sanon Rovaniemi, sano ensimmäinen kuva, joka piirtyy mieleesi?

"Ilta-aurinko, joki ja helkkaristi mettää. Hemmetin hyvä fiilis, rauhallinen. Jos sie sanot Helsinki, ensimmäisenä tulee mieleen Rautatieasema. Ja suinpäin toisiaan päin ryntäilevää kiireistä jengiä."

Kaksi vastakkaista mielialaa. Teitkö jo pikkupenskana hirviömäisiä kepposia?

"En. Laittelin itteäni hirviöksi. Yritin naurattaa muita tai pistelin omaksi ilokseni maskia naamaan ja lähdin ulos käppäilemään."

Millaisen jätkän näit tänä aamuna peiliin katsoessasi?

"Aika väsyneen, mutta itteensä tyytyväisen veijarin. Moni asia voisi tietysti olla paremmin, mutta ei ole yksinkertaisesti kapasiteettia hoitaa kaikkia asioita mieleisekseen. En vaan pysty olemaan helkkarin timmissä kunnossa tai edes huolehtimaan siitä, että alkaisin urheilla ja pitää kunnostani huolta."

Punttisalilla hikoileva Lordi voisi olla pysäyttävä näky.

"Terveysasiat eivät koskaan ole olleet elämässäni ykkössijalla. Tupakanpolton haluaisin kyllä lopettaa. Mie poltan ihan ketjussa, mutta kun ei taitu. Muuten olen tyytyväinen. No päivän voisin kokeilla Gene Simmonsina, että miltä tuntuisi, kun olisi vitusti rahaa, mutta periaatteessa olen ollut aika tyytyväinen, penskasta asti. En ole ikinä kärsinyt minkäänlaisesta identiteettikriisistä, että kuka mie oikeasti olen."

Jos on tylsää, voit aina heittäytyä Lordiksi?

"Se on kyllä silkkaa töihin menoa. Mutta siltähän sen pitääkin tuntua. Siekin painat hulluna toimittajanhommaa. Kyllä sie töihin menet, kun teet haastattelua? Siinä on eri mentaliteetti?"

Vaikka haastatteluun mennessä ottaisi kuinka päähän lähteä duuniin, niin heti kun alan lässyttää, olen ihan fiiliksissä. Olen niin lapsellinen.

"Katopa, ihan sama fiilis! Vaikka olen aina tykännyt maskeeraushommasta ja monstereista, ja sahannut vuosikausia päätä seinään miettiessäni, miltä bändin pitäisi näyttää, niin joka kerta, kun maskin laittaminen naamaan alkaa, minua ärsyttää ihan hirveästi. Laiskuus iskee. Menee tunti, kaksi, ja kun naama muuttuu, kun se siistimmän näköinen, se coolimpi jätkä tulee esiin, niin ankeus poistuu. Aloittaminen on joka kerta yhtä hankalaa."

Maski vaikuttaa sinuun niin kuin meikki minuun. Kun panee vähän huulipunaa, tuntee itsensä heti kauniimmaksi.

"Jätkillä on sama asia. Miulla on ollut päällä 15 vuotta samat nahkarotsit, mutta mä tykkään niistä, ne ovat miun takkeja. Ja vaikka miulla ei ole mitään muuta kuin bändi t-paitoja, olen tosi tarkka siitä, mitä laitan päälle. Mie en lähde pihalle verkkareissa tai collegehousuissa. Ei lavallekaan mennä taviksena. Madonna katsoo, mitä se laittaa päälle, samoin Lordi. Me halutaan näyttää hyvältä, eli pahalta! Kuustosen Mikko on oikeasti niin sinut itsensä kanssa, että se näyttää Kuustoselta koko ajan. Se on siistiä, mahtavaa. Mikko-meininki ei vaan toimi meillä. Jos maailma olisi vapauden paikka, haluaisin elää barokin, tai oliko se rokokoon, aikaan, kun miehet meikkasivat ja pyörivät peruukit, remmit ja röyhelöt päällä."

Ei ihme. Eläinmaailmassakin koiras on koreampi. Mitä mieltä muuten olet miesten kauneusleikkauksista?

"Miulla ei ole mitään niitä vastaan. Ihmisten pitää saada omia ittejänsä. Jos joku haluaa leikata nenäänsä pienemmäksi tai suuremmaksi, niin siitä vaan. Mitä on luonnollisuus? Jos ihmiset olisivat täysin luonnollisia, niin kaikilla miehillä olisi pitkä tukka ja parta! Luonnollisuudesta puhuttaessa peli pitää ajatella loppuun asti. Kovin luonnollista ihmistä ei taida tältä pallolta enää löytyä. Jostain viidakosta ehkä, mutta ei paljon muualta. Mitä luonnollista on esimerkiksi vaatteissa?"

Ei mitään. Vegaaneilla on muoviset tennistossut ja ne syövät jotain bakteereja. Siinäkin on ajauduttu aika kauas luonnosta, vaikka ajetaan hienoja asioita.

"Nimenomaan. Henkisellä puolella veganismissa on varmasti hyvät asiat taustalla, mutta samalla pyllistetään monille muille ihan oikeille asioille. Muoti on jännää. Se on kuin lintuparvi. Mie vedän joskus röökiä ja katselen lintuparvea. Ne ovat niin yksimielisiä, muotitietoisia. Varpusparvi vaihtaa sekunnissa suuntaa. Aina välillä joku lintu päättää jäädä langalle istumaan ja sukimaan sulkiaan, kun muut syöksyvät kohti maata."

Tomi jää istumaan langalle?

"Ehkä se on Tomi."

Lordilintu, mistä saat ideasi hahmoihin?

"Mie olen pienestä pitäen pyöritellyt käsissäni jotain, muotoillut savesta tai jostain muusta aineesta hirviöpatsasta ja jos jonkinlaista örkkiä. Tämä homma on pitkälle kuvanveistoa. Hahmot ovat siistien juttujen omia tulkintoja. Aarrearkku on yhteistä memorabiliaa. Kaikki kauhudiggarit tykkäävät esimerkiksi pääkallosta. Pääkallo näyttää aina hienolta, mutta jokainen tekee itse omannäköisensä pääkallon. Silti loppujen lopuksi kyseessä on se tietty tuttu merkki eli pääkallo. Kauhuleffahirviöistä, sarjakuvista, tv-sarjoista ja leffoista mie olen vaikutteita imenyt ja oman filtterin läpi mentyään ne ovat tuommoisina esiin putkahtaneet. Miun eli Lordin kasvodesignissa on paljon Freddy Krugeria. Leffasarjana Painajainen Elm Streetillä on aika köppänää tavaraa, mutta Freddyn hahmo on yksi parhaista kauhukaraktääreistä. Mie tykkään sen pizzanaama-meiningistä ja tributoin sille Lordi-naamalla."

Lordin hahmossa on myös Kissin Gene Simmonsia?

"Ihan hirveästi. Ulkonäössä ja muutenkin. Ilmeet ja eleet ovat kuin Gene Simmonsin tribuuttibändeissä. En tee niitä tietoisesti, ne vaan tulevat jostain. Mutta näinhän se on, että suuresti vaikuttaneet hahmot ovat aina näkyneet kaikenlaisten komeljanttareiden töissä."

Ironista, että trashkulttuuriin erikoistunut Lordi voitti Euroviisut. Korkeakultuuria tökättiin kumisarvella silmään?

"Miulle monsterit on korkeinta mahdollista kulttuuria! Ei miulle ole ollut muuta vaihtoehtoa, olen niin penikasta tykännyt hirviöistä. Ensimmäinen juttu joka kolahti oli Muppet Show, ja kyllähän mie olen edelleen aivan hillitön diggari. Tuolla kassissa on pari tänään ostamaani Muppet Show -figuuria. Tykkään tietyistä asioista, joista olen aina tykännyt, esimerkiksi urheilua en ole ikinä tajunnut. Eikä se kiinnosta vieläkään. Jätkät ovat välillä tohkeissaan kun joitain jääkiekkostaroja käy keikoilla. Ei voisi vähemmän kiinnostaa."

Puhutaan kauhuleffoista. Minua ei pelota hirviöitä vilisevä kauhuleffa. Eikö oikea kauhu ole aina psykologista kauhua?

"Tuo on hyvä pointti, ja tuttu kauhuharrastajille. Kauhuelokuvat ovat usein paskoja, mutta niiden parhaat hahmot ovat popkulttuurin legendoja, yhtä cooleja kuin Twisted Sisterin ja Kissin äijät. Hahmot miellyttävät visuaalisesti miun silmää. Oikea kauhu herää psykologista tietä. Tällä saralla Stanley Kubrickin Hohto on yksi ehdottomista suosikeistani. Se on oikeasti pelottava. Kauhussa on monta puolta ja tulkintoja kuin ihmisiä. Moni pitää Michael Jacksonin kasvoja aivan kauheina, mutta kun se katsoo tänään peiliin, ei se näe siellä hirviötä. En minäkään. Näen vaan, että se on ehkä mennyt vähän liian pitkälle."

Mitä näet katsoessasi Michaelia?

"Väärinymmärretyn reppanan. Reppanan, jota ei muutaman miljoonan fanin lisäksi oikein kukaan ymmärrä. Media kiusaa pikkumiikaelia. Michael on pieni poika, jonka henkisellä iällä ei ole mitään tekemistä fyysisen iän kanssa."

Tunnet lukkarinrakkautta Jacksonia kohtaan?

"Ihan kypällä."

Lordissa on vähän samaa meininkiä. Kuinka suuri prosentuaalinen osa Tomi Putaansuusta on Lordia? 60 prosenttia?

"No, vittu. Se riippuu tilanteesta. Nyt on paikalla sataprosenttinen Tomi. Sitten kun mulla on puku päällä ja kamerat paikalla, Tomi panee sanat Mr. Lordin suuhun. Toisaalta mie teen Lordina sellaisia juttuja, joita en Tomina tee ikinä. Monsteribändissä muutos tapahtuu jo pukuhuoneessa. Maskit ja puvut panevat komppaamaan sitä kingifiilistä, jonka ne synnyttävät. Lavalle astuessamme olemme täydellisiä ja täydellisen valmiita bilettämään. Mistään raosta ei näy sukanvartta tai pilkota kalsaria. Saamme aikaan epäuskoisia hymyjä tai pälyileviä, ymmyrkäisiä silmiä. Siitä tulee kingi olo."

Lapset eivät pelkää Lordia, mutta ketkä pelkäävät?

"Nelikymppiset maakuntalehtien toimittajat! Niillä menee naama kalpeaksi. Silmä hämää. Ne voivat luulla, että käymme kohta oikeasti kimppuun, vaikka olemme maskien takana ihan järkeviä ihmisiä. En ole ikinä tavannut ihmistä, joka ei jotenkin reagoisi kostyymeihin."

Jotkut naiset vierastavat Lordia, jotkut käyvät kuumina.

"Vierastaminen on oikea sana. Julkisuus muuttaa kaiken aivan järjettömäksi. Olemme Awan kanssa Suomen halutuimpia kesäheiloja: mädäntynyt naisen ruumis ja partainen hemmetin iso örkki. Okei, selvä juttu, mutta miten tämmoinen on mahdollista?"

Friikit ovat seksikkäitä. Motivuksen aerobicopettaja pyysi kysymään voisiko Lordilla olla sixpack?

"Ei, ei Lordilla, mutta ehkä muilla hahmoilla. Ensimmäisessa ja toisessa puvussa Lordilla näkyy hauiksissa lihakset ja suonet."

Miltä Lordi näyttää alasti?

"Osa Lordin hahmoista tullaan ehkä paljastamaan sarjakuvassa, jota piirretään kovaa vauhtia syksyksi. Lordihirviöiden vehkeitä ei kyllä näytetä. Se menee sellaiseen räkähuumoriosastoon, joka ei meille sovi. Mutta sen voin sanoa, että Kitalla, meidän rumpalilla on oikeasti housuissa toinen pää. Mutta onhan meillä ainakin helkkarin kaksimielisiä sanoituksia. Meikäläinen jatkaa Gene Simmonsin hyväksi havaitsemia perinteitä, eli I´m gonna put my log in your fireplace -tyyppistä lyriikkaa. Eikö jengi kuuntele mitä me lauletaan? Kyllä rokkiin kuuluu aina seksin mahdollisuus kautta lupaus. Sen pitää leijua ilmassa. Kiss on kautta aikojen esittänyt englanniksi Isojen Poikien lauluja. Miksi Lordi poltti vauvanuken lavalla? Koska se on aina tehnyt niin! Lordi ei ole koskaan ollut koko perheen Röllipeikko-ooppera, eikä tule koskaan olemaan."

Millainen aviomies Lordi on. Suostuisiko Lordi tekemään kotitöitä isossa linnassaan?

"Ehkä se suostuisi tekemään ruokaa. Lordi paistelisi lihat. Liekittelisi, ja maustelisi valkosipulisosastolla. Vittuilisi valkosipulilla niille, jotka luulevat, että lordi on vampyyri."

Lordi syö pääsääntöisesti roskaruokaa ja valtavat määriä karkkia. Mitkä ovat suosikkinamujasi?

"Suklaa putoaa aina. Ja Pepsi Max. Kalja taas ei putoa koskaan... Rokkiporukoiden kaljafiksaatio ihmetyttää, porukat katsovat hoomoilasina, kun kalja ei kelpaa. Mutta kun se maistuu paskalle! Jos mie juon, niin mie juon viskiä."

Kohta ne jo pullottavat Lordi-limua... Hei nyt siellä huutaa ambulanssi. Mitä tapahtuu?

"En mie tiedä. Mie olen edelleen jumissa Lontoossa."

File: Lordi

  • Ikä: 32
  • Paino: 100 kg
  • Tuoksu: Gaultier Man
  • Auto: Monstertruck
  • Siviilisääty: Naimaton

27 kommenttia

neiti rollosta

20.6.2006 15:43

Voi Jaana Rinne, rakas ystävä. Lordi aka Tomi Putaansuu on kotoisin Rovaniemeltä ja puhuu siten ns. peräpohjalaisia murteita. Eikä hän siis sano "miun", joka kuuluu kai savolaismurteisiin. Jos pyritään kirjoittamaan puhekieltä, niin pyritään sitten kirjoittamaan oikein, eikös juu?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

S.E

21.6.2006 12:43

Savolaiset eivät sano mie tai miun.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

HardRok

21.6.2006 18:13

Hyvät kommentit!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Tiina

22.6.2006 19:18

Eiköhän toimittaja itse kuullut mitä kieltä se ukkeli puhelimessa käytti. Ja sehän voi vapaassa maassa puhua ihan miten haluaa! Ehkäpä hän on ollu kovasti tekemisissä savolaisten yms. kanssa ja puhe tarttunut. Ei hesalaisetkaan jos ne ouluun muuttaa, puhu loppuikäänsä hesan murretta. Repikää siitä. =)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

pikkuhirviö

24.6.2006 19:03

Kyllähän tuolla Rovaniemen suunnalla aika yleisesti se mie ja sie on käytössä, ei se savolaisten omaisuutta pelkästään ole. :)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Ketu

26.6.2006 15:05

Monta rutistusta Lordille, oot ihan helvetin symppis tyyppi! Luovat ja leikkisät ihmiset kaikkialla voivat samastua sinuun ja pitävät varmasti aina puoliasi. Onnea sinulle kaikessa mitä teet ja hyvää jatkoa koko hirviöremmille!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Emer

28.6.2006 15:06

Jaana Rinteen Lordi-haastattelun keskustelunavaus "Vegaaneilla on muoviset tennistossut ja ne syövät jotain bakteereja" oli poikkeuksellisen lapsellinen.

Putaansuu osoittaa vastauksessaan olevansa todella "koko kansan monsteri", kun lööpeissä suureksi eläinystäväksi mainostettu mies vihjaa vegaanien ajavan merkityksettömiä asioita. Eläimiin kohdistuva julmuus on erittäin "oikea" yhteiskunnallinen ongelma, johon tulee puuttua. Lisäksi mainittakoon, että vegaanit syövät tutkitusti terveellisemmin ja monipuolisemmin kuin keskivertokansa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

minä vaan

30.6.2006 23:38

oot viksun ja mukavan oloinen sälli jatka rokkaamista ja rutista awa mun puolesta

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

lordis girl

4.7.2006 21:06

Aika hullunkurinen haastattelu ja mahtavat vastaukset ja kommentit!:DJeh osaahan Lordi vastata omana itsenään!Parhaimmat terveiset vain Lordille.

PS.En laittanut sähköpostiosoitetta, koska hukkasin sen.Eli minulle ei tarvitse vastata.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

lordis girl

4.7.2006 21:09

Vielä kerran haluan jotain terveisiä lähettää,voin sanoa, että olen vasta 12-vuotias ja en ennen ole dikannut raskaasta rockista.Halaukset ja rutistukset ja nuolaisut!!!:DDD

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

lordis girl

4.7.2006 21:13

Kiitos Lordille, hän kirkasti maailmani!!!
Olen vain 12-vuotias ja en ole ennen tykännyt raskaasta rockista!;DHalaukset ja rutistukset!
Oot loistotyyppi!Onnittelut euroviisu voitosta!
I love you!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

StydistiStadista

6.7.2006 16:12

Hei läskipäät! Lukekaa noita edellisiä viestejä, savossa ei sanota sie ja mie. Vaikka vekkulia kieltä onkin niin jokainen hauskatapa sanoa ei ole savossa käytössä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Jukka F

6.7.2006 23:06

"Ironista, että trashkulttuuriin erikoistunut Lordi voitti Euroviisut. Korkeakultuuria tökättiin kumisarvella silmään?"

Jos Euroviisut ovat Jaana Rinteen korkeakulttuuria, pelkään, että vuosia kestänyt itsepintainen löytöretkeni on mennyt hukkaan. Hänen teksteistään ei ehkä sittenkään löydy ikinä mitään syvempää sisältöä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Shandathe

10.7.2006 00:03

Rovaniemellä sanotaan miun. Älkää puhuko paskaa. Ja mielestäni Lordi/Tomi ei mitenkään väheksynyt vegaaneja, spekuloi vain sitä että mihin vedetään luonnollisuuden raja. Voi kun te oppisitte lukemaan.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Pi@

14.7.2006 09:22

Lapissa, Kymenlaaksossa, Etelä-Karjalassa ja Etelä-Savossa sanotaan mie ja sie.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Lapland Monster

17.7.2006 07:10

Voi teitä palikat! Ja erityisesti Jaana Rinnettä!

Lapissa sanotaan kyllä sie ja mie, mutta siellä ei KOSKAAN taivuteta näitä sanoja muotoon miun, siun, miulle, siulle jne. Nämä ilmaukset kuuluvat Pohjois- ja Etelä-Karjalan murteisiin.

Jaana Rinne sai palautetta tästä samasta asiasta Antti Tuisku -jutun yhteydessä, mutta ei hän mitään opiksi ole ottanut. Palikka mikä palikka.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

imekaameisselii

17.7.2006 13:45

Miksei Rovitsun pölijät voi uskua että Lordi tai Tuiskun Ana saattaa sanua "miun" tai muuta paskaa vaikka ovakki Rovaniemeltä kotosin. Ne ko on nähäny maailimaa ja maakuntia enemmänki. Itte uskon että Rinteen litteroinnit o tottuuenmukasia.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Lapin tyär

18.7.2006 14:37

Onko Jaana tyhmä?

Lordi-juttua lukiessa ei voinut kuin ihmetellä, onko Jaana Rinne tyhmä vai ylimielinen. Luulisi nimittäin, että pitkän linjan toimittaja olisi
ottanut opikseen murrepalautteen vyörystä, jonka hän sai Antti Tuisku -jutustaan.

Mutta ei. Taas Jaana paahtaa juttuun "miuta" ja "miun" ja "miulle".
Tulee vähän sellainen olo, että hän halveksii lukijoitaan ja kirjoittaa ihan mitä itse lystää välittämättä todellisuudesta tai kenenkään
palautteista.

Ei pidä yrittää kirjoittaa murteella, jos ei oikeasti osaa. Mahtaa muuten Lordiakin tympiä, että monsteri pantiin jutussa miukumaan.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

hulluista hulluin lordi fani

21.7.2006 12:28

Hei mr.Lordi
Te teette ihan sairaan hyvää musaa. <3
Lordi on maailman paras yhtye. <3<3<3
Tulen heinolassa jyrää konsettiin.

Heinolassa nähdään Lordi ja kaikki suuret fanit.

Hyvää loppu kesää ja keikka hetkiä. <3

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

ååå

21.7.2006 16:23

jaana rinne on aina ollut ärsyttävin toimittaja, jonka tiedän. en ole kertaakaan lukenut jaanan kirjoittamaa juttua, joka ei olisis minua ärsyttänyt. jaana kirjoittaa huonosti, nuolee aina haastateltavan persettä (samalla tavalla, kuin apu- tai seura-lehden toimittajat) ja on kaikin puolin...&(/%#(=)(=(

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Miekään en uso

28.7.2006 03:26

Ei ne miu'u, son ihan selevä. Kyllon Jaanala korvisa vikkaa, eikä etes ota opikseen. Ei nuo etelänpellet erota lappalaista ja karjalaista, son monesti nähty, kuultu ja luettu.

Sitä mie en vaan tajua, että ku ei kerta ossaa, niin miks pittää väkisin yrittää? Muokkais ylleiskielelle, jossei itte kuule, eikä kehtaa pyytää apua. Puolet rollolaisista assuu tsadissa, ja me kyllä autettas jos pyyettäis.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

RolloTyttö Stadista

11.8.2006 12:37

kuulkaas te kommentoijat. en jaksanut avata suutani antti tuisku -kohussa, mutta nyt jo avaan. mie oon rovaniemeltä. ja koska mulla on kauhiasti kavereita muualtakin päin suomea, ja ollaan täällä helsingin sulatusuunissa toisiamme jo tovi kuunneltu, niin kyllä mie vaan sanon melkeen aina että miulla!! ookoo, se ei ole rovaniemeä, mutta se on minun puhetta. että ihan varmasti on samanlainen homma näissä lordin ja antin jutuissaki.
ootta tet pohojosen sisareni ja veljeni nyt kyllä taas turhasta avvautumasa. käykää joskus sieltä muuala, niin tiiätte, että ihimiset puhhuu kaikki aikalaila ommaa kieltänsä, sama sille mistä ovat lähtösin.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Smii_

19.8.2006 20:41

hui, kylläpä on rovaniemellä kireä meininki kun kuulemma KOSKAAN siellä ei sanota miun/miulle. onko teillä oma kielipoliisi kadulla valvomassa?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Ärsyyntynyt

21.8.2006 21:46

Kuuleppa nyt RolloTyttö! Mie olen asunu iät ajat Helsingissä enkä ole miuta alkanu käyttähmään, vaikka olen yhen miukujan kanssa naimisissa ollu vuosikauet. Se ei ole nainen eikä mikhään, joka ei omasta murtheestaan pysty pithään kiinni.

Ja sitä paitti mie tiän, miten Lordi puhhuu. Se ei miu'u.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Joni Master

12.4.2007 19:33

Tosi hyvä artikkeli. 5 tähteä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Suvi (boardiltakin)

12.4.2007 19:43

Samaa mieltä, todella mahtava artikkeli! Ja sai nauraa! 5 tähteä että paukahti! :)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Lordifan 4-ever

25.7.2008 22:32

Joo, hyvä oli haastattelu! Olen kyllÄ Lordin kanssa sammaa mieltä..Siis, että hänen kannattais lopettaa tupakointi=)
Mutta.. Lordi on parasta mitä tiedän=)=)=)C:
Milloinkahahn Lordilta tulleepi uuus levy? sitä pitää kiirehtiä ostamaan=)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi