Maaottelu

Saariahon kolumni

He toivat meille kristinuskon, lukutaidon ja peruskoulun. Ja sitä sun tätä. Kovasti on pikkuveli sen jälkeen ponnistellut. On Nokiaa, bkt:ta ja kilpailukykykyä. Silti jotain edelleen puuttuu. Tasoihin ei olla vieläkään päästy. Perkele.

Me tarvitsemme Bond-tytön. Hemaisevan hempukan suuren maailman tyyliin. Missejä tulee. Malleja menee. Bond-tyttö on ikuinen.

Me tarvitsemme tennistähden. Jarkko Nieminen on oikealla tiellä. Vielä on silti matkaa viisinkertaiseen Wimbledon-mestaruuteen. Jäämme odottamaan.

Me tarvitsemme auton. Ralliautoilijoita on, mutta mitä niillä loppujen lopuksi tekee. Auto on auto. Ajaa osaa kuka tahansa, mutta kuka osaa valmistaa Volvon.

Me tarvitsemme bileprinsessan. Tämä on vaikeaa. Ei silti hätää. Eikö joku komea nuorimies voisi naida itsensä Bernadottejen sukuun? Ei tarvitsisi alkaa muuttaa perustuslakia.

Me tarvitsemme euroviisuvoiton. Iskelmän Euroopanmestaruus kutkuttaa ruotsalaisia. Ja syystä. Hei miten olisi? Voisiko jatkossa valita Suomen biisin Ruotsin karsintojen jämistä? Meille kelpaisi vaikka nelonen.

Me tarvitsemme joukkueen jalkapallon MM-kisojen loppuotteluun. Eikä se vielä edes riitä. Palloliiton arvokkaan brändin pitää päästä vähintään semifinaaliin.

Me tarvitsemme Britt Eklandin. Tai Anita Ekbergin. Me tarvitsemme jonkun, joka on kuuluisa vain siksi, että on kuuluisa. Ja jonkun, joka on ollut aviksessa Rod Stewartin kanssa.

Me tarvitsemme Hollywood-tähden. Irina Björklundia ei ihan vielä voi laskea, niin ihana kuin Irina onkin. Ja ihan vielä Irina ei voi tehdä Garboja. Tsemppiä vaan.

Me tarvitsemme maailman kuuluisimman elokuvaohjaajan. Ai Renny vai? Ai Kaurismäki vai? Vielä on pojilla filmiä kuvattavana ennen kuin voi alkaa setittämään Bergmanin kanssa.

Me tarvitsemme poptähtiä. Kun suomalainen sanoo Him, ruotsalainen sanoo Europe. Kun suomalainen sanoo Bombfunk MC, ruotsalainen sanoo Leila K. Aika kauan vielä menee ennen kuin ruotsalaisen tarvitsee sanoa Abba.

Jäämme odottamaan.

2 kommenttia

Sis.Tark.

28.6.2003 12:46

Ja sitten ne vielä vei sen sinapinkin...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

niin sai

4.7.2003 15:37

sinapin.. miksei vienyt samalla koko Turkua?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi