Näin teet härkistä itse

Vieläpä ihan sikana.

Vegaanihaasteen aikana monet ovat törmänneet kaupoissa valmiiseen härkäpapurouheeseen, mikäli sitä on enää hyllyssä jäljellä. Valmistuotteet ovat tunnetusti kalliita, joten vaihtoehtoja on kaivattu. Bloggaaja Mikko Rajakangas jakoi blogissaan reseptin, jolla voit tehdä kyseistä herkkua alusta asti itse. 

Härkäpapurouhe

  • 2 kasvisliemikuutiota
  • 2,5 litraa vettä
  • 400g härkäpapuja
  • 1dl punaisia linssejä
  • 1dl soijarouhetta
  • 1/2 dl oluthiivahiutaleita
  • 2 tl yrttisuolaa

Liota kuivat pavut paketin ohjeen mukaan ja keitä sen jälkeen ainekset kasvisliemivedessä. Jauha seos palasiksi ja mausta. Reseptillä tulee sen verran paljon valmista tavaraa, että kannattaa laittaa loput pakkaseen.

"Väitän  että tämä on parempaa kuin kaupan härkis", sanoo Rajakangas blogissaan

Suosittelemme