Paha pukki – Teuvo Hakkaraisen jouluperformanssi eduskunnassa

Eduskunnan kosteasta pikkujouluillasta tuli performanssi alkoholin haitoista ja seksuaalisesta häirinnästä.

Kuva: lilu330 / Fotolia

Perussuomalaisten Teuvo Hakkaraisen poliittisen taktiikan keskiössä on luoda vahvasti samastuttava hahmo. Kyseinen hahmo oli kovassa vauhdissa eduskunnassa, kun toiset viettivät pikkujouluja ja toiset kävivät ja seurasivat keskustelua uudesta alkoholilaista viime viikon torstaina.

Tapahtumat saavuttivat eduskunnassa torstain ja perjantain välisenä yönä eeppiset, mutta surkuhupaisat piirteet. Ensin Suomen tunnetuin alkoholilainsäädännön löysentämisen vastustaja Päivi Räsänen pääsi hommiin, kun perussuomalaisten porukkaan kuulunut avustaja Tuomas Tähti tarvitsi lääkärin apua. Räsäseltä löytyi valmius ja hänet haettiin istuntosalista ensiapuhommiiin ennen kuin ambulanssi haki örveltäjän pois.

Räsänen oli parhaillaan keskellä keskustelua alkoholin vaaroista, kun kokoomus, perussuomalaiset ja siniset olivat keskellä pikkujoulujaan.

Aamulehden mukaan rajusti oksennellut perussuomalaisten edustaja kannettiin ambulanssiin noin kymmeneltä illalla. Heistä paikalla oli kovassa kännissä oleva Hakkarainen, jota pyydettiin poistumaan potilaan luota.

PIkkujouluillan edetessä Hakkarainen ei ilmeisesti osannut laittaa korkkia kiinni, sillä hän siirtyi potilaan hoidon häiritsemisestä vakavampaan touhuun.

Aamulehden toisen uutisen mukaan Hakkarainen oli illan aikana tunkeutunut sinisten ryhmähuoneeseen aiheuttamaan hämminkiä entisten puoluetovereiden keskuudessa. Hakkarainen oli käyttäytynyt aggressiivisesti ja uhkaavasti, heitellyt juomia lattialle ja ajautunut melkein käsirysyyn työministeri Jari Lindströmin kanssa.

On uskomatonta, mitä eduskunnassa ehtii tapahtumaan yhden pikkujouluillan aikana. Alkoholiövereiden ja öykkäröinnin lisäksi perjantain vastaisena yönä nähtiin ällöttävä performanssi seksuaaliseen häirintään liittyen. Vähemmän yllättävästi juuri Hakkarainen oli myös tämän näytöksen pääroolissa.

Ilta-Sanomat kertoo kuinka Hakkarainen oli ahdistellut eduskunnan kahvilassa kokoomuksen kansanedustajaa Veera Ruohoa. Toisin kuin käyttäytymiskoodit täysin unohtanut Hakkarainen, Ruoho ei ollut itse edes juhlimassa pikkujouluja, vaan seuraamassa alkoholikeskustelua kahvilan televisiosta.

Eduskunnan turvallisuusjohtaja Jukka Savola vahvisti tapauksen Ilta-Sanomille ja sanoo pitävänsä tapausta niin vakavana, että syyttäjän on reagoitava aiheeseen vaikkei asianomistaja tekisi rikosilmoitusta itse.

Eduskunnan puheenjohtaja Maria Lohela antoi Hakkaraiselle nuhteet perjantaina iltapäivällä. Kun Hakkarainen pahoitteli perjantaina tekemisiään Facebookissa, oli aluksi vaikea sanoa, mihin ylilyöntiin hän viittasi. Esimerkiksi Aamulehti yhdisti anteeksipyynnön ensin sinisten huoneeseen tunkeutumiseen, vaikka siinä oli kyse Ruohon ahdistelusta.

Ruoho kertoo Ilta-Sanomille Hakkaraisen ottaneen “ikään kuin kuristusotteen”. Ruoho oli huutanut, ettei niin saa tehdä ja kokoomuksen kansanedustaja Kari Tolvanen oli vaatinut häntä myös lopettamaan. Aiemmin samalla viikolla eduskunnassa oli keskusteltu pitkään seksuaalisen häirinnän esiinnostaneesta #metoo-kampanjasta.

“Kun kysyin seuraavana päivänä kymmenen aikaan, muistaako hän mitä tapahtui, hän vastasi ei. Hän pyysi anteeksi ja sanoi, että ei tule toistumaan ennen kuin hän on seuraavan kerran kännissä”, Ruoho sanoi Ilta-Sanomille.

Hakkaraisen käytös kertoo alkoholin huonoimmista puolista. Siitä, miten se tekee pahimmillaan suomalaisesta, yleensä miehestä, idiootin, jonka kännihulluutta eivät rajoita edes arvovaltaisimmat puitteet eduskunnassa, mittava julkinen keskustelu seksuaalisesta häirinnästä eikä kunniotus kanssapoliitikkoja kohtaan. Pikkujouluillalla on seurauksensa Hakkaraiselle, vaikka Facebookissa kannattajat lähettävät hänelle "tekevälle sattuu" -tyylisiä tsemppiviestejä. Perussuomalaiset antoivat illasta Hakkaraiselle vakavan varoituksen, hän itse erosi puoleen toisen puheenjohtajan roolista ja puheenjohtaja Jussi Halla-aho varoitti, että seuraavasta rikkomuksesta tulee potkut. 

2 kommenttia

Tappakaapoliitikot

19.12.2017 14:58

Miksei kukaan kysy miksi eduskunnassa ryypätään työajalla. Useammat pikkujoulut täysistunnon aikana. Normi jamppa saa potkut kun on töissä kännissä. Rahavarkaat saavat ilmaiset viinat töistä luistamisen lisäksi. Miten ne kehtaa ja kehtaahan ne. Sanoi muinoin joku syöttöporsas.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Blaaf

26.12.2017 11:17

Kun on pulju täynnä uskovaisia jotka ovat tottuneet ryyppäämään töissä ja vapaalla jo ihan uskonnon puolesta nii minkäs sille voi.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi