
Viime jouluna savuaromit loppuivat kaupoista hetkessä, kun mainion porkkalan resepti lähti leviämään sosiaalisessa mediassa. Nyt näyttää siltä, että tämän kesän trendiruoka on porkkanasta tehty pekoni.
Oranssi vegeherkku maistuu kaikille, mutta on täysin turhaa vertailla kahden erilaisen ruoka-aineksen ravintopitoisuuksia. Vain mielikuvitus on rajana, kun alkaa tehdä täyttävää annosta kasvisperäisistä asioista. Ehdotamme, että keität uudet perunat ja valmistat esimerkiksi maukkaat kasvispihvit porkkanapekonin kylkeen!
One Green Planetin ohjeella kokkaat helposti ja nopeasti tämän kesän hittiruoan!
Savuporkkanapekoni
3 isoa porkkanaa
2 rkl rypsi- tai rapsiöljyä
1 tl valkosipulijauhetta
1 tl savupaprikajauhetta
1 tl suolaa
Porkkanoita ei tarvitse kuoria, mutta pese ne ensin. Viipaloi porkkanat ohuiksi suikaleiksi esimerkiksi juustohöylällä ja asettele ne uunipellille leivinpaperin päälle. Sivele mausteseos juuresten päälle ja lämmitä niitä uunissa 160 asteessa noin 15 minuuttia.