Reilu meininki

Kolumni

Ihminen sopeutuu mihin tahansa. Sotaveteraani päässään olevaan metallilevyyn ja ensimmäiset suomalaiset talven pakkasiin 8 000 vuotta eaa. Kyse on asenteesta.

Perheeni on asunut Suomessa jo 60-luvulta saakka ja meistä suomalaiset ovat planeetan ystävällisin ja luotettavin kansa, eivät rasisteja. Olemme alusta saakka sopeutunut uuden maan ilmastoon, ihmisiin ja lakeihin. Maassa maan tavalla.

Suomeen muuttaa turvapaikan hakijoita maista, joissa kulttuuri ja uskonto ovat vastakohtia Pohjolan tavoille. Ilman sopeutumista ei voi koskaan saavuttaa tasapainoa. Suomi tarjoaa yösijan niille, jotka kuolisivat omassa maassaan. Luulisi tämän riittävän syyksi kompromisseihin muuttaessaan toisen kotiin.

Suuri osa islamilaisten valtioiden väestöstä on köyhiä ja kouluttamattomia. Kouluttamaton ei aina näe Jumalaa abstraktina olentona. Koraani on täten sanasta sanaan laki. Koraanin lait ovat hyvin vanhoja, mutta se, että vaimoaan pitää väkivaltaisesti kurittaa, jotta hän elää nuhteessa, ei kuulu millekään vuosituhannelle. Ja sitä paitsi, In Finland we have this thing called reilu meininki.

Suomi muuttaa uimahalliensa vuorot muslimeille sopiviksi, joulujuhlat puurojuhliksi ja sallii muslimimiesten pitää vaimojaan jatkuvasti raskaana, jolloin naiset eivät kykene opiskelemaan tai käymään töissä. Lapsen saaminen on kaikkien oikeus, mutta jos se riitelee yksilön ja yhteiskunnan hyvinvointia vastaan, on sillekin asetettava raja. Mitä Suomi saa vastineeksi? Iraniin muuttanut suomalainen ei saisi muutettua islamilaisten rukousaikoja ja -tapoja vedoten uskontoonsa. Häntä odottaisi joko kivitys tai karkotus. Pahimmassa tapauksessa molemmat.

Suomessa asuu tuhansia ahkeria ja lainkuuliaisia ulkomaalaisia, jotka sopeutuvat palvelualoille sata kertaa paremmin kuin suomalaiset. On väärin, että heidän maineensa tahriintuu niiden ansioista, jotka hyväksikäyttävät Suomen antimia.


Lue myös tämän kolumnin vastineeksi kirjoitettu Armanin haastattelu maahanmuutosta vuodelta 2015: Reilumpi meininki


Suomen pitäisi tehdä turvapaikanhakijoiden kanssa sopimus, joka velvoittaisi läpäisemään kolmen vuoden kuluessa suullisen kielikokeen ja hankkimaan vähintäänkin osa-aikaisen työn. Näin hän maksaisi takaisin yhteiskunnalle, joka säästi hänet kuolemalta. Se sisällyttäisi myös pykälän lapsisäännöstelystä määräaikana. Sopimus luonnollisesti huomioisi vahvasti traumatisoituneet muuttajat. Sopimusrikkuri poistettaisiin Suomesta. This is what I call reilu meininki.

Kirjoittaja kuuluu baha’i-uskontokuntaan.

Edellinen

213 kommenttia

arclight

17.1.2008 13:46

Loistava kolumni!
Kiitos city, seuraatte enemmän aikaa kuin oletin.
Loistavaa, mutta ennen kaikkea kummarran ja kiitän Armania upeasta jutusta.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

RASISTI

4.8.2015 12:38

HAHAHAHA! NO KYLLÄ ARMAN NOPEASTI KÄÄNSI TAKKIAAN HAUKKUESSAAN KAIKKI SUOMALAISET RASISTIKSI VAALIEN 2015 TULOKSEN MYÖTÄ

PIDÄ HAUSKAA SELITELLESSÄSI SANOMISIA VUODELTA 2008 SUVAKEILLE, SINÄ RASISTI!

KekkonenK

11.3.2019 23:44

HS SanomaOy lupasi antaa töitä telkkarissa tuolle irakille jos kääntää näkyvästi takkinsa. Nyt se mussslimi on hyyskien jim+tv4 jatkuvasti.

Arman fani

17.1.2008 15:22

Arman puhuu asiaa. Ja tällä kertaa emme voi syyttää ketään rasismista.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Mauke Suuri

26.7.2013 22:08

Passkaa. Armani on itse rasisti. Juttu noudattelee kaavaa: Paras venäläinen on köyhä ladavenäläinen ja paras maahanmuuttaja on nöyrä maahanmuuttaja, joka ajattelee kuten suomalainen. Armani on häpeäksi omalle kansalleen.

pauke pieni

27.7.2013 02:17

Mauke, kriittinen analyysisi on asian ytimessä, mutta oletko ihan oikeasti sitä mieltä, että lainsäädännöllisissä asioissa yhdessä valtiossa tulisi noudattaa montaa eri kaavaa? Esim. Suomessa luterilaisen tai ateistin avioliiton/avioeron kohdalla Suomen lakia, mutta muslimin avioliiton/avioeron kohdalla Koraania tai sariaa muslimin niin halutessa?

Maxitman1

3.8.2015 08:59

Mauke Suuri puhuu täyttä paskaa itse. Tämä kolumni ja artikkeli on todellakin täysin kohdallaan.

pirlaresilaf

4.8.2015 07:57

Miksi minusta tuntuu että kirjoittaja ei ole arman vaan joku joka on laittanut hänen kuvansa vain tuohon.

Skyman

17.1.2008 15:36

Hmm...mielenkiintoinen ajattelutapa ja jopa raakaversionakin suureltaosaltaan toteuttamiskelpoinen.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Duiz

25.7.2013 14:33

Olen samaa mieltä! Olen itsekin joskus heittänyt ääneen ajatuksen, että pitäisi olla joku aika/ säännöt miten pitäisi olla että saa jäädä Suomeen. Minun mielesätni on täysin ok, että täällä on monista kulttuureista ihmisiä, kunhan he sopeutuvat Suomen tapoihin ja tekevät täällä töitä!

Toteuttamiskelponen ajatus todellakin, mihin pitäisi tarttua... Jotain on tehtävä ennenkuin valtion rahat ovat aivan loppuun kaluttu...

Liisa Louhijoki

17.1.2008 15:39

Hyvä pakina. Kantasuomalaisen kirjoittamana sitä ei olisi koskaan julkaistu - se olisi näet ollut rasismia. Nappiin meni etenkin kommentti, jossa kerrottiin ahkerien ja soputuvaisten maahanmuuttajaryhmien maineen tahtrautumisesta muslimien takia.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

itsekkin muslimi

24.7.2013 22:59

Nyt taas yleistät. Eivät kaikki muslimit tarhi maahanmuuttajien mainetta. Vain ne ääriuskovaiset, jotka ovat koko elämänsä eläneet tietyllä kaavalla. ja tunnetusti mikään ääripää ei ole hyvä.

hanta

25.7.2013 18:53

No, itse asiassa juurikin tuo kohta jutusta on minusta rasismia. Ylipäätään jo oletus siitä, että joku muu voisi tahrata jonkun toisen maineen on naurettavaa. Tuo "joku tahraa jonkun muun maineen" on aina negatiivisten ennakkoluulojen yleistämistä ja jos sitä tehdään ihonvärin tai kansallisuuden perusteella, niin kyse on rasismista.

Mitä jos vaikka ne ei-rasistiset Suomalaiset olisivat ylipäätään yleistämättä tuollaisia asioita. Eivät he ole kuitenkaan sitä mieltä että kaikki Suomalaiset ovat kouluammuskelijoita tai kauppakeskuspommittajia, vaikka vain Suomalaiset ovat syyllistyneet noihin tekoihin Suomessa. Puhumattakaan siitä, että jos joku syyttäisi heitä noista teoista, niin kyllä vastustus kohdistuisi juurikin syyttäjään eikä menneisiin tappajiin. Vai liekö joku sitten olisi sitä mieltä että "onhan mua ihan luonnollista pitää pommittajana ja se on Petri Gerdtin syytä. Hitsin Petri.".

matkamiesmaan

25.7.2013 23:20

Asiahan on niin että ihmiset aina yleistävät. muslimien kohdalla homman nimi vaan on niin että koska 99% on roskasakkia niin ei siinä muutama asiallinen tunnu missään. Ja niitä vihataan ihan oikeasti kaikkialla maailmassa. En yksinkertaisesti käsitä että lähtevät ahdistavista kotimaistaan karkuun vainoja yms. mutta sitten pitää vastaanottavasta maasta tehdä samanlainen ahdistava loukko??? Idiootteja sanon minä. Ja homman nimihän on kuten Churchill jo aikoinaan totesi, länsimaiden islamilaistaminen ei ole toteutunut koska olemme aseteknologisesti niin paljon muslimeja edellä. On syytä toivoa että näin myös jatkossakin.

citizen pain

26.7.2013 15:07

Rasismi ja rasismi, tosi asiahan on se että rikostilastollisesti somalit tekevät rikoksia huomattavasti useammin suhteutettuna heidän määräänsä kuin suomalaiset.

Monesti juuri rasismi syytöksillä peitellään näitä ILMISELVIÄ ongelmia meidän humanitääristen maahanmuuttajien kotiuttamisessa. Suoraan sanottuna menköön vittuun jos eivät osaa olla.

Nikolelu

5.8.2015 00:35

Arman on kantasuomalainen

Dieetillä

20.10.2016 15:29

Näinpä Liisa, kukaan ei vaan tahdo tätä asiaa ääneen sanoa!

Zngr-

17.1.2008 16:17

Hieno kirjoitus ja kannaotto. Siitä, kuinka kamalia suomalaiset ovat saa lukea jatkuvasti ja minkäänlaista kritiikkiä poliittista korrektiutta vastaan ei tavallinen suomalainen jorma saa esittää tai on vähintään Hitlerin uusi reinkarnaatio. Kiitos Arman tästä. Hirveän vaikea edes täysin änkyräpoliittisestikorrektin henkilön tällä kertaa syytellä kirjoittajaa rasismista tai suomalaisesta ennakkoluuloisuudesta.

Arman tekee huomion johon olen monesti törmännyt henkilökohtaisissa keskusteluissa mutta josta ollaan pääsääntöisesti visusti hiljaa: suurimmat turvapaikka- ja maahanmuuttopolitiikan kriitikot ovat usein itse maahanmuuttajataustaisia. Heitä hävettää ja harmittaa se, että suvaitsevaisuuden nimissä kaikkien maahanmuuttajien nimi tahritaan joidenkin toimesta. Eihän siinä ole mitään järkeä, että kotimaastaan suomeen muuttaneiden ei anneta edes oppia Pohjolan tapoja, vaan heidän kultturiaan vaalitaan suomalaisen kulttuurin ja tapojen hinnalla ja yli. Niin kauan kuin äänekkäästi valittavat etniset ryhmät saavat erioikeuksia tai rikollisten maahanmuuttajien palautus kotimaahan estetään tulevat tavallisten suomalaisten ennakuuloisuus ja negatiiviset asenteet ainoastaan kasvamaan. Eli nykyinen ilmapiiri jossa kolmannen maailman maahanmuuttajia ikäänkuin suositaan mediassa (jos Suomessa ei pärjää se johtuu aina rakenteellisesta rasismista, jos ei löydy töitä vaikka kielitaidon ja puutteellisen koulutuksen takia on syy Suomen, jos maahanmuuttaja tekee rikoksia Suomessa sekin on suomalaisten vika, Suomalainen on juntti ja aina väärässä ja toiset kulttuurit ovat parempia ja hienompia jne jne jne) toimii täysin päinvastoin kuin olisi tarkoitus.

Skyman: Hmm...mielenkiintoinen ajattelutapa
Minusta on enemmän mielenkiintoista, että joku voi pitää täysin rationaalista ajattelutapaa mielenkiintoisena. Arman vain sanoo nyt ääneen sen minkä jokainen oikeudentajuinen ihminen sydämessään tietää todeksi.

Reilu meininki = kaikille samat oikeudet ja samat säännöt. Oikein!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

net.org

1.10.2015 23:38

Juurikin näin kunhan hoitavat velvollisuutensa, elättäisivät itsensä niin silloin minulle ainakin on aivan sama kuka naapurissa asuu. Ja uskonnosta sen verran jokainen saa puolestani uskoa vaikka viina pulloon kunhan ei huolehdi minun uskonnostani.

Arman-fani2

17.1.2008 16:22

Hyvin sanottu Arman. Näinhän asioiden pitäisi mennä. Nyt vain suvaitaan ja annetaan myöden hulluimmillekin vaatimuksille.

Ja sitten kehuja: Minusta Arman on aivan älyttömän pätevä tv-henkilö; hyvä puhumaan ja esiintymään. Usein tuli katseltua MoonTV:tä, jossa Armankin esiintyi.
T. Arman-fani2

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Jarkko Sandell

17.1.2008 16:40

Arman on meikäläisen vanha skeittituttu 80-luvun lopulta. Meitä oli hyvin sekalainen porukka, kukaan ei miettinyt koskaan Armania mitenkään toiseutena tai maahanmuuttajana. Skeittaus yhdisti. Atskin laatoilla ja Kaivarin kompassissa rämisteltiin. Heppu on maailman mukavin ja vaatimattomin, vaikka melkoinen dandy siitä on tullut :)

Voi niitä antirasistisia aikoja! Toisin on nyt, kun tanssiaskeleet vedetään mahdollisimman vaikeimman kaavan mukaan kaiken maailman monikultturisella ripaskalla, niin että kaikki tanssii varmasti eri tahtiin.

Poliitikoille ja intelligentsijalle ei ole tainnut tulla mieleen että monikulttuurisuusideologia on apartheidia ja päinvastoin että se kotouttaisi, se erottaa suomalaiset muista. Kuten Euroopasta voimme nähdä. Toimivaa vähemmistöpolitiikkaa voi toteuttaa muutoinkin.

Terkkuja vaan sinne Stadiin!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kari P

17.1.2008 16:51

Aivan loistavaa, että edes joku lehti päästää näin kriittisen kirjoituksen painoon asti. Ja vieläpä hemmetin hyvän ja ytimekkään kirjoituksen! Toivottavasti jonain kauniina päivänä näistäkin asioista voitaisiin keskustella ihan jopa päättäjienkin tasolla. Aina ei pidä suomalaisten sopeutua maahanmuuttajien tapoihin vaikka se onkin suvaitsevaisen eliitin tahto.

Kiitos City ja Arman!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Tiedostava

17.1.2008 18:49

Armanilla on islamofobia

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Duh

3.8.2015 15:03

"Kirjoittaja kuuluu baha’i-uskontokuntaan." - Artikkeli

"Bahai-uskon juuret ovat islaminuskon šiialaisen haaran šaikhilaisessa koulukunnassa" - Wikipedia

Loistava esimerkki

17.1.2008 18:55

Vaikka kolumnissa on ehkä(?) kieli poskella kirjoitetun tekstin makua, täytyy hattua nostaa.
Mies on selvästi ymmärtänyt mistä on kysymys, kuinka menestytään ja mennään rohkeasti eteenpäin. Kun mies on TV:stä tuttu, voisi hän järjestää ohjelma-aikaa jossa hän keskustelisi kukkahattutätien kanssa asioista.

Aikoinaan luokkakaverinani oli Iranilainen mies, hän oli hyvä opiskelija, kova tekemään töitä ja erittäin huumorintajuinen. Valitettavasti maamme menetti hänet Kanadaan, tosin sen hän avoimesti tunnustikin että koulutuksen jälkeen hän lähtee pois, reilua tunnustaa tosiasiat.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

22v

17.1.2008 19:01

Tämä aihe on suvaitseville tabu. Hienoa, että otit aiheen puheeksi.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

zedai

17.1.2008 20:31

Arman eduskuntaan!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

And it makes me wonder...

17.1.2008 21:06

Niin, rasismi on niin vaikea asia. Esimerkiksi Jenkeissa mustat naiset nostavat kovan alakan, jos musta mies haluaisi seurustella valkoisen naisen kanssa. Avoimesti mediassakin huudetaan, etta mies loukkaa mustaa, (anteeksi, korjaus; african-american) kulttuuria ja pilaa itsensa deittaamalla valkoista naista. Juuri askettain oli juttua Madonnan ja jonkun tumman rapparikundin muinaisesta epaonnistuneesta yrityksesta juuri taman painostuksen takia. Totta vai tarua... Kuitenkin, jos tilanne olisi toisinpain ja julkisesti valkoisten taholta tehtaisiin interracial suhteesta ongelma, kritisoijat olisivat pahimmansortin sivistymattomia juntteja ja punaniska-aalioita...Oikeuttaako vahemmistostatus siis rasismiin? Mut pianhan Jenkeissakin valkoiset ovat vahemmistoa, anyway... Itse tyrmistyin Jenkeissa siita rasismista, jota kohtasin nimenomaan mustien suunnalta. Anteeksi, etta suhtauduin tummiin kanssaopiskelijoihin samoin kuin valkoisiin.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Toinen tiedostava

17.1.2008 22:04

Tiedostava: "Armanilla on islamofobia"

Kuten jokaisella järkevällä ihmisellä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Sini-Marja

18.1.2008 01:32

Ei voi kun vaan kehua ja kiittää hienosta artikkelista. Hieno juttu. Olet kyllä upea ihminen.

Linkissä on ihan tärkeää asiaa ei niin suvaitsevista ihmisistä - ihmiset hyvät lukekaa.
Aihe on Islam, mitä lännen tulee tietää. Nyt ei pidä sulkea silmiään, länsi on vaarassa. Ja tämä ei ole mikään vitsi.

http://www.youtube.com/watch?v=sbLfpqBx2TU&feature=PlayList&p=3C7052B7ADA587B6&index=0

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Avivv

18.1.2008 01:50

Hienoa Arman! Siinä on meillä aito suomalainen, jatka samaan malliin.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Veikko-M

18.1.2008 02:02

Mahtavaa että joku uskaltaa vielä nykypäivänä puhua totta, toivottavasti ihmiset alkavat ottamaan tämän asian jo tosissaan.

Suomen poliitikoilla ei ole tähän tarttumiseen palleja, Arman eduskuntaan!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

aDiamond

18.1.2008 08:37

Loistava kirjoitus, ei voi muuta sanoa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

SebastianSM

18.1.2008 09:08

En ymmärrä kenen riemuidiootin neronleimaus on tämä rotuerotteluun verrattava eristäytyminen kantaväestöstä. Mitä ihmettä me teemme ihmisillä, jotka eivät osaa kieltä, kulttuuria, sääntöjä, lakeja tai tapoja? Eivät he löydä paikkaa tässä yhteiskunnassa, vain omiensa parissa.

Monikulttuurisen yhteiskunnan sijaan olemme saamassa monitaidottoman alaluokan, jossa turhautuminen toimettomuuteen puretaan lopulta väkivallalla, kuten muualla Euroopassa on jo käynyt.

Tämä ei ole maahanmuuttajien vika vaan maahanmuuttopolitiikan. Astrid Thors sanoi vastikään aivan järkyttävän kommentin siitä, että maahanmuuttajien ei tarvitse sopeutua. Nauran partaani sitten, kun lähiöt ovat liekeissä. Varmistan vain että minun perheeni ei asu lähelläkään kun ongelmat alkavat.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

kyllä

5.8.2015 10:12

Käväisehän Itäkeskuksessa. Ongelmat on jo alkaneet.

Hyvä kirjoitus.

Uuno123

18.1.2008 10:49

Hieno kirjoitus! Hyvä!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

-Leonidas-

18.1.2008 11:26

Hatunnostoni, Arman. Olen asiasta samaa mieltä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kriitikko

18.1.2008 11:58

" Astrid Thors sanoi vastikään aivan järkyttävän kommentin siitä, että maahanmuuttajien ei tarvitse sopeutua"

Oma lehmä ojassa. Taka-ajatuksena on tietenkin se, että Thorsin edustaman vähemmistönkään ei tarvitse sopeutua ja he saavat pitää etuoikeutensa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

The Dude

18.1.2008 15:08

Armanille pisteet kirjoituksesta. Tämä pitää näköjään jonkun ulkomaalaistaustaisen itse sanoa että tästä voi vähääkään puhua nyky-Suomessa. Sitäpaitsi, meillä suomalaisilla on ihan oma kulttuuri, perinteet ja arvot joita tulee vaalia, eikä tuhota väärän suvaitsevaisuuden nimissä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Dr. Doctor

18.1.2008 16:57

Citinä lehdessä täysjärkinen kolumni ?

Tämä järkyttää maailmankuvaani.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Richard Pryor

18.1.2008 17:13

Hyvä Arman. Hienoa, että toit tämän asian esille, sillä kuten joku jo mainitsikin, niin tavallisen suomalaisen (en väitä, ettei Armankaan tällainen olisi, mutta tiedättehän)kirjoittamana tuo olisi haukuttu amisrasistin aikaansaannokseksi ja vähemmistövaltuutettu olisi usutettu verikoirineen perään. Kulttuurien yhteentörmäys ja väkivalta on väistämätöntä jos vastakkain ovat Islam ja länsimainen sivistys.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

arclight

18.1.2008 21:31

Tiedostavalle!

Matkaappas vähän arabimaissa ja kohtaa se ihastuttava monikulttuurisuus ja erilaisten vähemmistöjen huomioiminen. Ihastuttavaa se on, JOS MOISTA SIELTÄ LÖYDÄT. Ainakaan missään sellaisessa muodossa mitä Suomessa on. Rehti ja ryhti käteen ja mieleen.
Islam ansaitsee uudistumisen ja kaapista ulostulemisensa. Näin on pitkälti käynyt kristinuskollekin. Liian kauan olemme "ymmärtäneet" niitä islamin edustajia, jotka ovat enemmistössä, jotka vetoavat kultuuriin, traditioiden rikkauteen jne. Muista vaan niitä 4000 homoa, jotka ovat Iranissa hirtetty suuntautumisensa tai pelkän sen epäilyn takia. Bahaistit eivät ole myöskään niinkään Iranissa "monikultuurisen suojeltuja" kuin kuvittelet maybe. Niillä menee jopa kristittyjä ja juutalaisia huonommin.
No, nyt sanot että mitä se Suomeen!? Se vaan että ne jotka tulevat Iranista tai Algeriasta, he välittävät ihan yhtä samaa simaa kuin ns. viralliset edustajansa, suoraan tai epäsuoraan. Näin on jämbti! Kysymys ei ole islamin halveeraamisesta, vaan siitä että ME tuemme niitä islamilaisia(ja niitä on tosi vähä!)voimia, jotka pyrkivät uudistamaan islamia tälle vuosisadalle. Tätä Arman nerokkaasti ajaa, ei mitään islamofobiaa!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Niuku

19.1.2008 14:08

Sopii vain toivoa, että Suomessa ei koskaan anneta asioiden mennä niin pitkälle, kuin esimerkiksi Englannissa nyt jo ollaan tämän poliittisen korrektiuden kanssa. Marks & Spencerin muslimiuskontoinen myyjä oli kieltäytynyt käsittelemästä raamattua, koska se on "epäpuhdas". Asia painettiin villasella. Voidaan vain miettiä, mitä olisi tapahtunut, jos kristitty myyjä olisi sanonut samaa koraanista. Vaikka samasta asiastahan on jo kyse, jos joulujuhla muutetaan puurojuhlaksi.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Bizoukki

23.8.2015 20:06

Raamattuhan on yksi islamin pyhistä kirjoista kuten monet muutkin Raamatunkin henkilöt..En ymmärrä miten maahanmuutto yhdistetään koskaan uskontoon kun kyse on sivistyksen puutteesta, lukutaidottomuudesta ja suusta suuhun saadusta opista ties minkälaisilta ajattelijoilta jotka ovat vielä vääristelleet uskonnon omiin tarpeisiinsa.Olen entinen muslimikäännynnäinen joten tiedän mitä on islam ja tiedän mitä on lähi-idän kulttuuri yms. asiat.On myös yleisesti tiedossa että terrorismi käyttää uskontoa hyväkseen sekin tiedetään että länsimainen muslimi tulkitsee Koraania eri tavoin kuin syntymuslimi joka on oppinsa tuonut jostain kotimaastaan jossa on poliittiset kriisit ja kaikenlaista propagandaa ja terrorismia.Jos kuitenkin joskus uskoisitte että islam ei anna aihetta tuollaiselle käyttäytymiselle yms. mistä yleisesti puhutana julkisuudessa.Arman taitaa ottaa vähän takaisin Bahaitten vainoja lausekkeissaan.Islamissa on satoja ellei tuhansia erilaisia lahkoja kuten muissakin uskonnoissa.Shariaa ei islam tunne mutta niinsanottua shariaa joka on oppineitten irrallista tulkintaa sekoitus maallisia lakeja, tapakulttuuria huom. kulttuuria ei uskontoa ja kansainvälisiä lakeja.Itse islam ei tunne sharia nimistä eikä minkäänlaista lakitulkintaa.Islam ei edes tunne nimiä sunni tai shiia koraanista ette sellaisia löydä tulos on ihmisten tulkinnassa.Sama kuin lestadiolaiset ja tavallinen luterilaisuus kyllä ne poikkeavat kovasti toisistaan.No en jaksa pitkiä luritella ottakaa itse selvää ilman ennakkokäsityksiä.Sanokaapa kuinka Koraanin tuntisi ja islamin jos ei osaa vaikkapa lukea?Sehän on selvää että sana kiertää ja jokainen antaa siitä omanlaisensa kuvauksen pohjautuen traditiohin, ymmärrykseen ja sivistyksen tasoon ja kulttuuriin.Islam on monoteistinen uskonto jossa Jumala on ensimmäinen ja sen jälkeen tulee muut asiat ja henkilöt.Kuitenkin on havaittavissa että moni muslimi unohtaa Jumalan ja siirtyy Mohammediin joka oli vain profeetta.Koraani on muslimille autenttinen kuten raamattukin mutta sekin ihmetyttää kuinka muslimit soveltavat ensisijaisesti hadith tieteitä eli perimätietoa joka on vapaavalintaista riippumatta siitä onko se vahvaa tai heikkoa hadeeth tiedettä.Patriarkaarisella yhteis ja yhteisörakenteella on myös oma osansa tulkinnallisissa kysymyksissä sekä perheellä ja poliittisela tilanteella.Näinhän ei islamin mukaan saisi olla mutta noin se vain valitettavasti käytännössä menee.

Erkki Jalmari

19.1.2008 17:56

Hyvä kirjoitus. Hienoa, että näistä asioista voidaan viimeinkin avoimesti keskustella edes jossakin mediassa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

MikkoAN1

20.1.2008 02:07

Puuttumatta kolumnin asenteisiin, niin perustelut ovat heikkoja siihen nahden etta kirjoittajalle maksetaan;

"Iraniin muuttanut suomalainen ei saisi muutettua islamilaisten rukousaikoja ja -tapoja vedoten uskontoonsa."

Mita tekemista talla on sen kanssa miten Suomessa eletaan ja ollaan? Mika ihmeen perustelu millekaan Suomessa tapahtuvalle se on miten jossain islamofasistisessa maassa toimitaan? Jos jossain muslimimaassa elettaisiin monikulttuurisesti, niin muuttaisiko se monikulttuurisuuden vastustajien mielipiteet? Niinpa.

"sopimus, joka velvoittaisi läpäisemään kolmen vuoden kuluessa suullisen kielikokeen ja hankkimaan vähintäänkin osa-aikaisen työn."

Ja mita tapahtuisi jos ei lapaise? Lahetetaanko ko., mahdollisesti huonon kielipaan omaava ihminen takaisin varmaan paikkaan josta hanet on hengenvaaran takia pelastettu? Lahetetaanko vain reputtanut (mahd. yh) isa tai aiti vai koko perhe? Tai vain repannut lapsi?

Ja ovatko suomalaiset tyonantajat niin rehellisia ja suoraryhtisia etteivat hyvaksikayttaisi epatoivoisia paskatyonhakijoita? Jatkuvassa patkatyohelvetissa elavat tietanevat vastauksen.

"Se sisällyttäisi myös pykälän lapsisäännöstelystä määräaikana. "

Ja mitenkas tama toteutettaisiin? (Jos edes paasisimme sen yli etta SUomessa, vapaassa yhteiskunnassa, muka ruvettaisiin rajoittamaan niinkin perustavaa laatua olevia ihmisoikeuksia kuin naisen itsemaaraysoikeus omaan kehoonsa ja ylipaatansa lisaantymisyoikeus) Pakkosterilisaatiot? Vastasyntyneitten pakkoadoptiot? raskaana olevien naisten karkoitus takaisin sota-alueille tai pakolaisleireille? Mammat Sorkkaan?

Onko kolumnisti laiska vai typera?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Malachai

25.7.2013 15:32

Jaahas, et näemmä edes halua ymmärtää. Eniten noissa kaikissa ratkaisee tämän ns. hakijan ASENNE ja TAHTO SOPEUTUA yhteiskuntaan, sen lakeihin ja asetuksiin. Hänen ei ole pakko omaksua kaikke kulttuuria ja uskontoa, mutta hän ei voi myöskään muuttaa sitä oman kulttuurinsa mukaiseksi. Hänen on löydettävä sopusointu omansa, sekä vieraan kulttuurin välille, Vaikkei hän omaksuisikaan kunnolla kieltä koeajan päättyessä, saisi hän jäädä, jos hänen asenteensa olisi kunnossa. Tietenkin oppimishaluinen, rehllinen, uuttera ja sopeutumishaluinen yksilö saa tänne jäädä.

Maksaja

2.8.2015 16:58

MikkoAN1, jos ei läpäise kohtuullisen suullista koetta kolmen vuoden maassa oleskelun jälkeen, yhteiskunnan maksama tuki loppuu, jos lapsia syntyy ilman, että pystyt heitä elättämään, yhteiskunnan maksama tuki loppuu, naisille annetaan ehkäisymahdollisuus ja kerrotaan juuri näistä oikeuksistaan omaan kehoonsa ja sen koskemattomuuteen Suomessa. Yksinkertaista.

keijokojootti

2.8.2015 20:09

A.H.. oli vegaani..luonnon ja eläintensuojelija..ja sosialisti joka kannatti väkivaltaa..eli oliko hän vihreä.. poks..kupla..puhkesi. .

Plöröhousu1

2.8.2015 22:57

Mitä naisia ja lapsia? Ai niitä parrakkaita siellä kumiveneissä? Niitä aikamiespoikia, joita he sanovat lapsiksi? Nyt laput pois silmiltä!

pirtopeytä

3.8.2015 05:23

Harvoja järkeviä kommentteja koko palstalla. On helppo huudella sääntöjä ja säännöksiä, niitä sen pidempään ja tarkemmin miettimättä, tunnepohjalta. Toki artikkelin pointti ei ole varmastikaan kovin kirjaimellinen. Siitäkin huolimatta, se nostaa esiin suhtautumismalleja ja säännöksiä, jotka eivät perustu järkimaailmaan, vaan tarkoituksena on vedota tunteisiin (ja ehkä ammentaa omistaan). Suomi on yksi niistä maista joka on eristäytynyt, mutta kuitenkin moderni. Tästä syystä väistämätön (kulttuurinenkin) globalisaatio ja kansainvälistyminen aiheuttaa juuri nyt suuria pelkoja ja ongelmia, mikä taas sotkeutuu epärealistisesti rasismiin, vaikkakin toki rohkaisee rasistisiakin ihmisiä ja ryhmiä tulemaan avoimemmin esiin. Uskonto on monesti myös vahvimpia puheenaiheita. Itse olen ehdottomasti uskonnosta pois kouluttamisen (koulutuksen saatavuus ja todistetuissa asioissa pitäytyminen koululaitoksissa) kannalla, mutta erikoista on se, että vaaditaan yhdenlaista kohtelua muslimeille ja toisenlaista kristityille. Totuus on se, että uskonto on valitettavasti yhä osa kulttuuria, vaikka se tuleekin ajan saatossa hiipumaan. Näin käy myös Suomen muslimeille, kun päästään sukupolvissa eteenpäin. Mitä puolestaan tulee asioihin kuten ihmisoikeusrikkomukset ja vaikkapa perheväkivalta, niihin tulisi tietysti puuttua huomattavasti vahvemmin kokonaisuudessaan, uskonnoista ja kulttuureista riippumatta. Lopuksi sanon kaikille niille sen, jotka muslimeista sepostavat mitä sattuu, että turha selittää jos ette ole vuosia muslimimaassa asuneet. Teillä pyörii päässä joku äärimuslimivaltio, ja siinäkin tapauksessa leimaatte koko porukan yhdellä käden käänteellä. Ei kai kukaan järkevä ihminen voi tosissaan luulla tuollaisen "todellisuuden" pitävän oikeasti paikkansa?

arclight

20.1.2008 10:12

Hyvä Mike!
Iskit natsi -kortin pöytään!
Olen hiljaa...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

rtetaee

20.1.2008 11:46

Mikko on kommunisti joka tykkää kumarrella musulmaaneille. Muslimien rakastaminen on nykyään muotia vihervasemmisto piireissä...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Markus Mähönen

20.1.2008 12:36

"Mita tekemista talla on sen kanssa miten Suomessa eletaan ja ollaan? Mika ihmeen perustelu millekaan Suomessa tapahtuvalle se on miten jossain islamofasistisessa maassa toimitaan?"

Miksi näitä islamofasisteja pitäisi sitten ottaa Suomeen hyysättäväksi ja
vielä taipua kaikkiin heidän vaatimuksiinsa? En usko että kirjoittajakaan tarkoitti sitä perusteluna vaan lähinnä vertauksena. Mitä Suomi tosiaan saa vastineeksi näiltä maahanmuuttajilta? Kuluja?

"Jos jossain muslimimaassa elettaisiin monikulttuurisesti, niin muuttaisiko se monikulttuurisuuden vastustajien mielipiteet? Niinpa."

Ei. Suomessa eletään monikulttuurisesti ja täälläkin on sen vastustajia.
Pointtisi oli?

"Ja mita tapahtuisi jos ei lapaise? Lahetetaanko ko., mahdollisesti huonon kielipaan omaava ihminen takaisin varmaan paikkaan josta hanet on hengenvaaran takia pelastettu? Lahetetaanko vain reputtanut (mahd. yh) isa tai aiti vai koko perhe? Tai vain repannut lapsi?"

Kuka tahansa pystyy oppimaan sen verran suomen tai edes englannin kieltä jos yhtään viitsii. Turhaa on ruveta spekuloimaan tarkemmin mitään rajauksia tässä vaiheessa. Voitaisiin esimerkiksi ottaa koko perhe jos vanhemmat oppivat kieltä. Lapset nyt tunnetusti oppivat itsestään kasvaessaan. Tuollainen yltiöhumanistinen säälivä asenne ei kuulu politiikkaan, koska kaikessa on vedettävä raja johonkin, muuten käy kaikille huonosti.

"Ja ovatko suomalaiset tyonantajat niin rehellisia ja suoraryhtisia etteivat hyvaksikayttaisi epatoivoisia paskatyonhakijoita? Jatkuvassa patkatyohelvetissa elavat tietanevat vastauksen."

Jos tälle tielle lähdetään niin tämä pystytään helposti estämään lainsäädännöllä. Pidät näköjään maahanmuuttajia paskatyönhakijoina?

"Ja mitenkas tama toteutettaisiin? (Jos edes paasisimme sen yli etta SUomessa, vapaassa yhteiskunnassa, muka ruvettaisiin rajoittamaan niinkin perustavaa laatua olevia ihmisoikeuksia kuin naisen itsemaaraysoikeus omaan kehoonsa ja ylipaatansa lisaantymisyoikeus) Pakkosterilisaatiot? Vastasyntyneitten pakkoadoptiot? raskaana olevien naisten karkoitus takaisin sota-alueille tai pakolaisleireille? Mammat Sorkkaan?"

Tämä idea pitäisi soveltaa myös kaikkiin suomalaisiin naisiin. Olet siis sitä mieltä että Kiinassakin yms. ihmisten tulisi saada lisääntyä täysin vapaasti? Jos näin on, kannatat väistämätöntä ihmiskunnan ja maapallon tuhoa. Ensinnäkin nykyään kaikenmaailman hatarapäät tunkevat jälkikasvua ilmoille suomessakin ilman minkäänlaista järkeä. Näistä lapsista kasvaa sitten jotain alkoholisteja tai muita hylkiöitä. Vanhemmuuteenkin pitäisi olla lupa. Jälleen kerran yltiöhumanistinen ihmisten oikeuksien tavoittelu ajaa kaiken muun ohi. Järki käteen.

"Onko kolumnisti laiska vai typera?"

Samaa voin kysyä sinulta? Tosin se taitaa olla turhaa koska olet luultavasti sokaistunut omista näkemyksistäsi yhtä paljon kuin kouluttamaton uskovainen. Et esittänyt yhtään järkevää argumenttia vaan koetit vierittää vastuun kolumnin kirjoittajalle. Et ilmeisesti edes tajunnut kaikkea mitä kirjoittaja esitti. Esitit vain läjän omia mielipiteitäsi ilman mitään perusteluja ja rupesit vielä nimittelemään lopuksi. Suosittelen nimimerkille MikkoAN1 muuttamista vaikka sinne Iraniin, siellä saat ajaa "ihmisoikeuksiasi". En tosin lupaa ettei sinuakin kivitettäisi.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Sijaisäiti

2.8.2015 18:50

"Vanhemmuuteenkin pitäisi olla lupa."
Allekirjoitan. Ja tuota lastentekointoa voitaisiin hillitä mm. neuvolan kautta, kaikki vanhemmat velvoitettaisiin käymään vanhemmuus-kursseilla tms. Lapsilisän, äitiyspäivärahan ja kodinhoitotuen ym. ja vaikka raskausajan ilmaisen terveydenhuollon edellytyksenä voisi olla läpäisty kurssi.

angry bird@

4.8.2015 16:12

Pitäiskö lisääntymistä säännöstellä muiltakin uskovaisilta esim. Lessuilta. Pitäisikö kielikoe laittaa rantaruotsalaisille ja mustalaisille ja mihin ne lähetetään? Auswichiin?

Margarina

20.1.2008 16:26

Jo on aikoihin eletty! On häkellyttävää, miten maahanmuuttajia syyllistävät
ajatukset saavat vastakaikua tällä foorumilla - ja ainoaa maahanmuuttajia
puolustavaa puheenvuoroa syytetään "natsikortilla" (!) pelaamisesta! Kukaan ei ole tainnut kuulla positiivisesta erityiskohtelusta, johon uudistunut
yhdenvertaisuuslainsäädäntö meitä valtaväestöä velvoittaa? Kukaan ei taida
muistaa, miten paljon suomalaisia on takavuosina muuttanut esim. Ruotsiin?

En voi ymmärtää, miten KENENKÄÄN elämää voi haitata se, että kouluissa ei enää lauleta suvivirttä tai että "joulujuhla" muutetaan "kuusijuhlaksi". Kysymys kun kuitenkin on uskonnon harjoittamisesta "suomalaisten perinteiden" varjolla - ja siksi muslimi- ja muiden vähemmistöuskontoja harjoittavien oppilaiden tietoisesta syrjinnästä. Muiden koulujen sietäisi ottaa oppia Myllypuron ala-asteesta, jossa on ymmärretty, että aito monikulttuurisuus on arvojen rikkautta, ei enemmistötyranniaa! Ks. linkki

http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Joulu-Talent+kruunasi+Myllypuron+ala-asteen+joulujuhlaviikon/1135232760944

Hyvää vuoden alkua kaikille tästäkin huolimatta, ikään, sukupuoleen ja uskontoon katsomatta! Suvaitkaa toisianne, jotta teitä suvaittaisiin!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Oula Lintula

1.8.2015 15:29

"Kukaan ei ole tainnut kuulla positiivisesta erityiskohtelusta, johon uudistunut yhdenvertaisuuslainsäädäntö meitä valtaväestöä velvoittaa?"

Olen kuullut. Se on rasismia ja siksi vastustan sitä. Ihmisiä pitää kohdella yksilöinä eikä oman etnisen ryhmänsä edustajina. Samat säännöt siis kaikille.

Margarina

20.1.2008 16:39

Mita tekemista talla on sen kanssa miten Suomessa eletaan ja ollaan? Mika ihmeen perustelu millekaan Suomessa tapahtuvalle se on miten jossain islamofasistisessa maassa toimitaan?"

Miksi näitä islamofasisteja pitäisi sitten ottaa Suomeen hyysättäväksi ja
vielä taipua kaikkiin heidän vaatimuksiinsa? En usko että kirjoittajakaan tarkoitti sitä perusteluna vaan lähinnä vertauksena. Mitä Suomi tosiaan saa vastineeksi näiltä maahanmuuttajilta? Kuluja?

- - Kuka oikeasti väittää, että Suomeen on otettu joitakin "islamofasisteja" "hyysättäväksi"? Tunnetko ainuttakaan islamofasistia? Mihin islamofasistien vaatimuksiin Suomessa on "taivuttu"? Et ole tainnut kuulla työvoimapulasta? Jos esimerkiksi hoitoalan työvoimalle maksetut palkat ovat mielestäsi "kuluja", niin olet aika hakoteillä. Tai no, ovathan palkat teoreettisesti "kuluja", mutta en ymmärrä, miksi niistä tekee jotenkin pahoja tai tuomittavia se, että palkka maksetaan maahanmuuttajalle -jos vanhukset eivät kuitenkaan valita. Vai oletko valmis itse menemään vanhustenhoitajaksi?

"Jos jossain muslimimaassa elettaisiin monikulttuurisesti, niin muuttaisiko se monikulttuurisuuden vastustajien mielipiteet? Niinpa."

Ei. Suomessa eletään monikulttuurisesti ja täälläkin on sen vastustajia.
Pointtisi oli?

-Pointti oli varmaankin se, että Suomessa maahanmuuttajien tasapäistämistä perustellaan sillä, että "islamofasisti-valtioissa" maahanmuuttajalla ei ole vastaavia oikeuksia - ja siksi kaikkien täytyy taipua samaan muottiin. Kommenttisi osoittavat tämän oikeastaan varsin hyvin. Ja ellet itse tajua sitä, niin olet kyllä enemmän hakoteillä, kuin alun perin oletinkaan.

"Ja mita tapahtuisi jos ei lapaise? Lahetetaanko ko., mahdollisesti huonon kielipaan omaava ihminen takaisin varmaan paikkaan josta hanet on hengenvaaran takia pelastettu? Lahetetaanko vain reputtanut (mahd. yh) isa tai aiti vai koko perhe? Tai vain repannut lapsi?"

Kuka tahansa pystyy oppimaan sen verran suomen tai edes englannin kieltä jos yhtään viitsii. Turhaa on ruveta spekuloimaan tarkemmin mitään rajauksia tässä vaiheessa. Voitaisiin esimerkiksi ottaa koko perhe jos vanhemmat oppivat kieltä. Lapset nyt tunnetusti oppivat itsestään kasvaessaan. Tuollainen yltiöhumanistinen säälivä asenne ei kuulu politiikkaan, koska kaikessa on vedettävä raja johonkin, muuten käy kaikille huonosti.

- "Kaikessa on vedettävä raja johonkin, muuten käy kaikille huonosti" -ts. jos et ole puolellamme, olet meitä vastaan, niinkö? Mitä yltiöhumanistista tai säälittävää tuossa ajatuksessa mielestäsi oikeastaan oli? Kykenetkö keskustelemaan muuten, kuin argumentum ad hominem-argumenteilla?

"Ja ovatko suomalaiset tyonantajat niin rehellisia ja suoraryhtisia etteivat hyvaksikayttaisi epatoivoisia paskatyonhakijoita? Jatkuvassa patkatyohelvetissa elavat tietanevat vastauksen."

Jos tälle tielle lähdetään niin tämä pystytään helposti estämään lainsäädännöllä. Pidät näköjään maahanmuuttajia paskatyönhakijoina?

- Ei, vaan alkuperäisen kirjoittajan asenne oli realistinen. Ne, jotka maahanmuuttajia pitävät "paskatyönhakijoina", lienevät sellaisia, joiden mielipiteet muutenkin ovat kuin 30-luvun Etelä-Pohjanmaalta. Millä lainsäädäntötoimilla ajattelit estää asennerikokset?

"Ja mitenkas tama toteutettaisiin? (Jos edes paasisimme sen yli etta SUomessa, vapaassa yhteiskunnassa, muka ruvettaisiin rajoittamaan niinkin perustavaa laatua olevia ihmisoikeuksia kuin naisen itsemaaraysoikeus omaan kehoonsa ja ylipaatansa lisaantymisyoikeus) Pakkosterilisaatiot? Vastasyntyneitten pakkoadoptiot? raskaana olevien naisten karkoitus takaisin sota-alueille tai pakolaisleireille? Mammat Sorkkaan?"

Tämä idea pitäisi soveltaa myös kaikkiin suomalaisiin naisiin. Olet siis sitä mieltä että Kiinassakin yms. ihmisten tulisi saada lisääntyä täysin vapaasti? Jos näin on, kannatat väistämätöntä ihmiskunnan ja maapallon tuhoa. Ensinnäkin nykyään kaikenmaailman hatarapäät tunkevat jälkikasvua ilmoille suomessakin ilman minkäänlaista järkeä. Näistä lapsista kasvaa sitten jotain alkoholisteja tai muita hylkiöitä. Vanhemmuuteenkin pitäisi olla lupa. Jälleen kerran yltiöhumanistinen ihmisten oikeuksien tavoittelu ajaa kaiken muun ohi. Järki käteen.

- Kenellä mielestäsi on oikeus erotella, kuka saa lisääntyä ja kuka ei? 1930-luvulla eräässä valtiossa tämä oikeus oli rajattu tietyn enemmistöpuolueen hallintovirkamiehille. Oikeuden käyttämiseksi riitti, kun kouluja käymätön mustalaislapsi ei osannut nimetä Johtajan syntymäpäivää.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

arclight

20.1.2008 16:39

Nohnoh, kyllä tää linja on mennyt ihan ytimeen eli islamofasismin kitkemiseen. Turhaa kukkailua ja märkäunifantasiointia sulla.
Realismia peliin, niin maailma pelastuu ja islam uudistuu!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

arclight

20.1.2008 16:48

IKL ja Natsi-Saksa.
Vaihtelua sentään tuo kotimainen.
Hienoa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Margarina

20.1.2008 16:54

Ad Arschlicht:

Ei sulla taida mitään substanssikommentoitavaa olla? Niin arvelinkin.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

arclight

20.1.2008 17:10

Apologia per sun Perse.

Olen esittänyt niitä jo. Tarpeeksi sinunlaiselle urputtajalle. Islamin, kuten kirkon aikoinaan, on aika uudistua ja meidän tuettava sitä siinä, jopa täällä Suomessa.
Käy myös paikan päällä. Miksi? Siksi, että T-I-E-D-O-S-T-U-T siitä että se sama nykyislamin "suvaitsevaisuus" ei-islamilaisia vähemmistöjä kohtaan, on pop myös lännessä ja Suomessa(lue esim. Tampereen islamilaisen yhteisön VIRALLISEN edustajan Mustafa Karan anti-semiittisiä -juttuja).
In nuce, tänne moninaisista syistä tulevat islaminuskoiset eivät ole vanhakantaista islamia hylkäämässä. Eivät alkuunkaan, päinvastoin.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

SeriousSam

20.1.2008 17:15

MInä olen Paras ja Kaunein!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Margarina

20.1.2008 17:21

Armas Arschlicht,

olen käynyt esim. Turkissa tarpeeksi useasti huomatakseni, miten sikäläiset miehet eroavat Suomi-pojista kuin yö ja päivä. Turkkilaiset ja muut islamin uskoiset eivät pue naisiaan säkkeihin (kuten varmasti uskot), vaan ovat heitä kohtaan kohteliaita ja huomaavaisia, tuovat kuunkin taivaalta, jos pyydetään.

En edelleenkään ymmärrä, miksi mullah Mustafa Karan (?) väitetty antisemitismi loukkaa tuntojasi. Oletko juutalainen? Jos oikeasti olisit käynyt "paikan päällä", huomaisit, että kysymys on pelkästä retoriikasta. Muslimit EIVÄT sorra vähemmistöuskovaisia tai muitakaan, ainakaan samalla tavalla kuin suomalaiset, jotka vaativat heitä luopumaan uskonnollisista perinteistään omien ennakkoluulojensa pönkittämiseksi. Jos islamista ei tiedä mitään, ei pitäisi esittää muutosvaatimuksiakaan. Eihän? Ja vielä vähemmän pitäisi esittää vaatimuksia islamista luopumisesta.

Uskontojen ja vieraiden kulttuurien tuntemus on yleissivistystä, ja kivittyneiden ennakkoluulojen vähentämiseksi Suomenkin kouluissa pitäisi opettaa ainakin islamin alkeita. Vain näin aito monikulttuurisuus ja -arvoisuus on mahdollista.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Oula Lintula

1.8.2015 15:35

"Muslimit EIVÄT sorra vähemmistöuskovaisia tai muitakaan"

Ai. Ihanko oikeasti Saudi-Arabiassa, Islamilaisessa valtiossa ja Iranissa (noin muutamia esimerkkejä mainitakseni) on muunuskoisilla ihan samat ihmisoikeudet kuin muslimeilla?

Vai oliko tämä nyt ns. "no true Scotsman" -juttu?

arclight

20.1.2008 17:51

Ja kuka muistaa armenialaisten kansanmurhaa!? Eli osittain maallistunut Turkki ei käy hyväksi esimerkiksi. Myöskään en suostu puhumaan ko. valtiosta esimerkillisesti siitä syystä että se ei ole tunnustanut armenialaisten kansanmurhaa(1915-1925).

Ns. islamin salliva ja sopuisa asenne ns. Kirja Kansoja kohtaan on osittain myytti. Ei enään niin historiallisesti päteväkään, koska ainoat lähteet joita sen luomiseksi on käytetty on lähinnä islamilaisten omat. Ja voittajat kirjoittavat historian, eivät alistetut, hävinneet ja kuolleet.

"Ja muut islamilaiset" ja "samalla tavalla kuin suomalaiset". Käyppä Iranissa armenialaisten, liikuskele koptien getoissa. Kuuntele mitä heillä on sanottavaa!? Kyllä jämbti on kuule niin että islam on kääntynyt itseensä, käpertynyt pseudo-martyyriksi. Syy on aina jossain muualla: ristiretket(islamin voittokulku on yhtä lailla "ristiretkeä"!), kolonialismi...usa ja israel. Ei pidä kutiaan. Tiettyä itsekritiikkiä heiltäkin on odotettava ja tuettava niitä, jotka siihen pyrkivät. Tää on se pointti.

Kara puhui juutalaisista VAIN Suomen Kuvalehdessä, yleisesti toki, mutta modernilla yleis-islamilaisella tavalla. Ei tehnyt eroa Suomen puolesta taistelleiden SUOMEN juutalaisten tai Israelin juutalaisen välillä. Jos taasen minä tai joku muu puhuisi islamista tai sen edustajista, omalla yleispätevällä tavallani vaikkapa SK:ssa niin johan tulisi fatwaa, lähetystöjä palaisia ja kirkkoja kivitettäisiin.

Olen armenialainen, olen suomalainen, olen ortodoksi, olen juutalainen! Mitä sillä on merkitystä? Siis, minun mahdollisella juutalaisuudella? Ja lopuksi, toki kannatan että tutustumme toisiin uskontoihin, tapoihin jne. mutta kyllä se on niin että kun tänne tullaan, jotkin noista tavoista ja käytännöistä saa jäädä lähtömaihin. Lisäksi, toivoisin että Suomeen saapuville islamilaisille annettaisiin pikakurssitusta myös moderniin juutalaisuuteen, että saataisin se sairas anti-judaismi kitkettyä. Naisten ja muiden vähemmistöjen asema on myös tehtävä selväksi ja se että sharia ei ole paraleellinen jutska länsimäisen oikeuskäytännön/tradition kannalta.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kriitikko

21.1.2008 03:21

"olen käynyt esim. Turkissa tarpeeksi useasti huomatakseni, miten sikäläiset miehet eroavat Suomi-pojista kuin yö ja päivä. Turkkilaiset ja muut islamin uskoiset eivät pue naisiaan säkkeihin (kuten varmasti uskot), vaan ovat heitä kohtaan kohteliaita ja huomaavaisia, tuovat kuunkin taivaalta, jos pyydetään."

- Monet Neuvostoliitossa käyneet kommunistiuskoisetkin väittivät 70- luvulla, että NL:ssä asiat olivat paremmin, kuin lännessä -- huolimatta siitä, mitä olivat nähneet. Tätä ilmiötä kutsuttiin vaaleanpunaisiksi aurinkolaseiksi.

"En edelleenkään ymmärrä, miksi mullah Mustafa Karan (?) väitetty antisemitismi loukkaa tuntojasi. Oletko juutalainen? "

Ei se antisemitismi ole mitään väitettyä, vaan olen itse nähnyt TV:stä, kun Mustafa Kara totesi juutalaisten olevan muslimien vihollisia. Seuraava kysymys onkin, tarvitseeko sinun mielestäsi muslimivastaisuuden häiritä minua, kun en ole muslimi?

"Uskontojen ja vieraiden kulttuurien tuntemus on yleissivistystä, ja kivittyneiden ennakkoluulojen vähentämiseksi Suomenkin kouluissa pitäisi opettaa ainakin islamin alkeita. Vain näin aito monikulttuurisuus ja -arvoisuus on mahdollista."

Tämän yleissivistyksen soisi leviävän myös Turkkiin, Arabimaihin, Afganistaniin ja Pakistaniin.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Pöyristynyt

21.1.2008 09:40

"Suomen pitäisi tehdä turvapaikanhakijoiden kanssa sopimus, joka velvoittaisi läpäisemään kolmen vuoden kuluessa suullisen kielikokeen ja hankkimaan vähintäänkin osa-aikaisen työn. Näin hän maksaisi takaisin yhteiskunnalle, joka säästi hänet kuolemalta."

Vaan miksi lopettaa tähän? Miksi juuri turvapaikanhakijat nähdään ainoiksi kiitollisuuden velassa eläviksi, kun samainen yhteiskunta pelastaa todennäköiseltä kuolemalta myös köyhiä, sairaita, vanhuksia, alkoholisteja, koulupudokkaita, mielenterveyshäiriöisiä, ylipainoisia, kehitysvammaisia ja esimerkiksi rikolliselle tielle ajautuneita? Eikö tämän ajattelutavan mukaan köyhällä ole velvollisuus rikastua ja asunnottomalla velvollisuus mennä töihin, jotta niiden, joilla asiat ovat aina olleet hyvin, ei tarvitse kokea, että heidän lompakollaan käydään?

En myöskään ymmärrä miten kyseisen artikkelin kirjoittajan mielipiteitä ei voida pitää rasistisina. Rasismin erottaa ennakkoluulosta se, että asenteen kantajalla on valtaa suhteessa vihansa kohteeseen. Ja sitähän ei tämän artikkelin kirjoittajalta puutu.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kultainen keskitie

21.1.2008 10:26

Ymmärrän Armanin pointtia, ymmärrän pöyristyneen pointtia.
Ensinnäkin sairaasta ja vähävaraisesta. Kyllähän yhteiskunta nyt jo velvoittaa etsimään töitä työttömyyskorvauksen vastineeksi. Minusta se on ihan normaalia ja uskon, että suurin osa työttömistä todella haluaisi töitä. Yhteiskuntarakenteemme on sellainen, että ellei suurin osa ainakin näennäisesti kanna korttaan kekoon, se kaatuu. Ja ketä sosiaaliturvamme eniten suojaa: vähäosaista.
Se, että velvoitetaan oppimaan kieltä, esimerkiksi kielikurssillakäyntipakko, auttaa myös maahanmuuttajaa. Onhan meillä koulupakkokin, ja harva sen kokee alistavaksi.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

MikkoAN1

21.1.2008 16:54

Hyva Markus Mahonen,

"Et esittänyt yhtään järkevää argumenttia vaan koetit vierittää vastuun kolumnin kirjoittajalle. Et ilmeisesti edes tajunnut kaikkea mitä kirjoittaja esitti. Esitit vain läjän omia mielipiteitäsi ilman mitään perusteluja ja rupesit vielä nimittelemään lopuksi. Suosittelen nimimerkille MikkoAN1 muuttamista vaikka sinne Iraniin, siellä saat ajaa "ihmisoikeuksiasi". En tosin lupaa ettei sinuakin kivitettäisi."

Voi hyva tavaton; kuten jo kommentini alussa totesin, niin en ottanut kantaa kolumnin (todelliseen tai kieliposkessa ajettuun) asenteeseen, vaan pidin kolumnistin jarjenjuoksua laiskana koska hanelle maksetaan kolumnin kirjoittamisesta ja nain ollen sopisi odottaa vahan jarkevampia perusteluja vaikka tarkoitus olisikin poleeminen. Tai vaihtoehtoisesti kolumnisti on typera mikali hanen ratkaisunsa on ajattelun tulosta.

Minulle ei naista makseta eika minua maahanmuutto niin paljon vaivaa etta rupeisin siihen ratkaisuja keksimaan, siksi rajasin kommenttini pelkkaan kritiikkiin.

"Tosin se taitaa olla turhaa koska olet luultavasti sokaistunut omista näkemyksistäsi yhtä paljon kuin kouluttamaton uskovainen."

Jaahas - itseasiassa olen kulttuurirelativisti enka ole muun kuin erittain tiukan suomalaisen maahanmuuttopolitiikan kannattaja, mutta ilmeisesti taman hurmoshenkesi mukaan pitaa olla sokeasti sun mukanasi tai ollaan sinua vastaan.

En mielestani tehnyt muuta kuin yritin vahan palauttaa kolumnistia takaisin oikeaan maailmaan, jossa Suomi on lansimainen liberaali yhteiskunta. Ei Suomessa yksinkertaisesti voi ruveta kolumnin ehdottamiin keinoihin, se vain ei ole kaytannossa mahdollista. Ja silti maahanmuutosta on saatu jo nain pienilla maarilla suhteeton ongelma, joka todennakoisesti vain pahenee jos ainoina maahanmuuttopolitiikan kriitikkoina on Sinun, Markus Mahonen, kaltaisia karikatyyreja.

Teet hallaa asiallesi kannattamalla sita julkisesti.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Jaskander

21.1.2008 17:19

Hieno kommentti Armanilta. Ehkä häntä voisivat kuunnella jopa ns. "antirasistit" ja "suvaitsevaiset", joiden mielestä kaikki muslimien arvostelu on rasismia. Eurooppa ei selviä muslimien kanssa jos heiltä ei vaadita mitään sopeutumista, vaan kaikessa annetaan periksi.

Äärimuslimien vihakampanja kristittyjä, hinduja, bahai-uskontoon kuuluvia, buddhalaisia, ateisteja, agnostikkoja jne. kohtaan on kuvottavaa. Tämä toiminta on viime vuosina vain kiihtynyt wahhabilaisen-islamin saadessa yhä enemmän jalansijaa monissa maissa.

Tuo työnhankkimisvaatimus on ehkä turhan kova. Toisaalta vakaviin rikoksiin toistuvasti syyllistyneet pitäisi karkottaa heti.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

ei-kristitty

2.8.2015 13:05

Ei rasismin vastustaminen tai suvaitsevaisuus vieläkään tarkoita sitä, että "muslimeja" ei saisi arvostella tai että se olisi rasismia. Monet yrittävät vääntää sanoja uuteen merkitykseen, mutta ei se niin vain käy.

margariinille

21.1.2008 20:07

"Muslimit EIVÄT sorra vähemmistöuskovaisia "

HEHEHEHEH ja sitten ne musut on hyviä ja huomaavaisia rakastajia. Ja nainen on tasa-arvoinen musulmaanin kanssa HHAHAHAHAHAHHAHAAH

-nainen 36v

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

suvi666

21.1.2008 20:10

"En myöskään ymmärrä miten kyseisen artikkelin kirjoittajan mielipiteitä ei voida pitää rasistisina. "

Koska ne kohdistuvat oikeaan paikkaan.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Margarina

22.1.2008 00:04

Mustafa Kara on yksittäistapaus, joka poikkeuksena vahvistaa säännön, että islam on rauhaa rakastava sekä muita ihmisiä ja uskontoja kunnioittava uskonto. On hyvin todennäköistä, että toimittaja on ymmärtänyt hänen puheensa väärin. Kysymyshän on pelkästä retoriikasta -suomalaistenkin olisi syytä oppia tulkitsemaan uusia veljiämme muista, kuin omista ahtaan rajoittuneista sosiaalisista todellisuuksista käsin. Muuten vaarana on, että kulttuurisiin rakenteisiin luutuneet rasistiset käytännöt ja dogmit ehkäisevät terveen kanssakäymisen.

Ceterum censeo, en ymmärrä, miksi ketjuun kirjoittavat vaativat muslimimaita opettelemaan suvaitsevaisuutta, kun suomalaisten asenteet ovat poikkeuksetta vääriä. Toiseus on rikkautta!

-Naiselle 36 v.: Kyllä muslimimiehen kanssa pärjää, kun tälle ei aseta kaikkia omasta kulttuurista lähtöisin olevia vaatimuksia. Esimerkiksi hillityllä pukeutumisella sekä muulla konfliktien välttämiseen tähtäävällä toiminnalla ja huomaavaisella käyttäytymisellä toista puolisoa kohtaan saa aikaan hyviä tuloksia.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

arclight

22.1.2008 09:10

Kara=yksittäistapaus. Salli mun nauraa ja naurankin. Älä viitti vitsiä heittää, sen verran olen maissa mainituissa matkannut että tuo sun "väittämä" on suorastaan äärimmäisen huono... vitsi. Ja tämäkin oli melko kevyesti ilmaistu.

"Toiseus on rikkautta", älä sije aikuinen nainen tule mulle tuota urputtaa. Kyllä minä sen tiedän, ongelma on se että islamofasistit eivät sitä ymmärrä, tiedä ja sulata.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

arclight

22.1.2008 10:03

Margariini!

Taidatkin olla vaan trolli?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Huntu päähän?

22.1.2008 10:46

Vähän haiskahtaa siltä, että Margariinaa on musulmaanimies hunnuttanut...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

VietBoy

22.1.2008 12:54

Margarina hiukan provosoi :) En kyl huomannut ekasta viestistä mutta tuo vika, heh heh. Eipä silt, joku oikein suvaitsevainen joka rakakstaa kaikkea erilaista ja muuta kuin suomea vaan sen takia, ettei se ole suomalaista, varmaan ottaa nuokin jutut totissaan... Huoh. Mikä ihmisiä vaivaa kun ei haluta nähdä omaa parasta ja mikä tämä "työvoimapula" juttukin on paitsi väliaikainen ilmiö talouden kasvun takia joka voitaisiin ratkaistsa työllistämällä esim. meidän 60 000 työtöntä nuorta aikuista. Suurin osa maahanmuuttajista suomessa on työttömiä, ainakin naiset, ja kun joka perheessä on kolme, neljä kertaa enemmän lapsia kuin suomalaisten perheissä niin ne ei kyllä auta työvoimapulaan vaan luo sitä lisää. Ja ne viisi lasta ja vaimo, jota elättää yksi maahanmuuttajataustainen bussikuski, tarvitsee tarpeeksi tilavan asunnon, terveydenhoidon, koulut... Eli Suomi jää kyllä pahasti tappiolle ja perhe tulee paljon kalliimmaksi kuin mitä se ikinä voi tuottaa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

kuikka kuikkanen

22.1.2008 21:45

Alkuperäinen kirjoitus oli virkistävä, kiitos siitä! Tietenkin kyseessä on kärjistetty puheenvuoro, mutta pointti, että Suomen maahanmuuttopolitiikka on pahasti vinksahtanut ja epäonnistunut tulee nostaa yleiseen keskusteluun. Maahanmuuttajien kanssa työtä tekevät varmasti voivat sanoa, että joukossa on kotoutumaan motivoituneita upeita persoonia, joilta voimme oppia äärimmäisen paljon monikulttuurisuutta ja uudenlaista ajatusmaailmaa. Lähes tyhjästä onnistutaan rakentamaan menestyvä, onnellinen sopeutunut perhe ja elämänasenne voi olla huippuiloista ja tätä iloa saatetaan tartuttaa vielä muillekin. Onko mitään hienompaa?! Wau! Mutta joukossa on myös täysin patalaiskoja paskiaisia, jotka vaativat täyttä palvelua eivätkä kunnioita yhteiskuntaamme sen vertaa, että tekisivät mitään itsensä saatikka perheensä eteen. Heidän olemisensa ja elämisensä kustantaa yhteiskunnalle tulonsiirtojen ja tärvellyjen asuntojen tai jatkuvien vuokravelkojen takia summia. Lisäksi kuka tahansa laittaa kapuloita rattaisiin saa kuulla olevansa rasisti. Lapset saattavat kasvaa perheessä, jossa vanhemmat eivät osaa lukea, isä hummaa muualla ja väsynyt äiti ei jaksa pitää arkea koossa. Eipä siinä läksyjä lueskella tai kotiintuloaikoja tai nukkuma-aikoja mietiskellä. Lapset saattavat olla rasittuneita joutuessaan kantamaan vastuun perheestään, jossa lasten ja vanhempien roolit ovat menneet päälaelleen. Ja nyt en syytä maahanmuuttajia! Syytän Suomen virallista maahanmuuttopolitiikkaa, jossa kaikilla on oikeuksia, mutta velvollisuudet puuttuvat!! Ollaan saatettu tulla yhteiskunnasta jossa on monenlaista uhkaa ja nyt on kaikki mahdollisuudet käyttäytyä miten vaan. Siitä ei aina oteta vain hyvää irti. Meillä alkaa olla isoja ongelmia, kun tietyt lapset eivät saa tarvitsemaansa tukea, eivät saa tarvitsemaansa koulutusta tai työllistykään. Sosiaalitoimen asiakkuus siirtyy sukupolvelta toiselle. Samahan se on suomalaisten kanssakin, mutta kohta kurjistuminen kasaantuu myös tiettyihin maahanmuuttajaryhmiin. Tämä voitaisiin monella tapaa välttää ottamalla mamupolitiikka uuteen käsittelyyn. Kirjoittajan esittämä sopimusasia olisi upea uudistus tarkoin pohdittuna ja uskallan väittää, että alkuperäisen kirjoittajan pointtina oli maahanmuuttajien aseman parantuminen ja sitoutuminen yhteiskunnan osaksi ja täysiarvoiseksi kansalaiseksi. Maahanmuuttajien oikeudet eivät täyty niin kauan kuin he eivät itse osaa ajaa asiaansa ja kykene osaamattomuutensa vuoksi osallistumaan yhteiseen päätöksen tekoon. Rauha maahan ☺

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Skyman

22.1.2008 22:09

Ei ole helppoa olla suvaitsevainen. Ei ole argumentteja, ei esimerkkejä - ei mitään muuta kuin valheellinen, sokea usko.

Islamin myötäilijöitten kannattaisi ehkä lukea tämä:
http://aikapommi.wordpress.com/

Ja se Turkinkävijä voi lukea tämän:
http://ezinearticles.com/?Sex-Matters-in-Turkey----The-Turkish-Kinsey-Report,-Part-1&id=369068

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anita

23.1.2008 16:19

no pakko tuohon työvoimapulaan on sanoa, että sori vaan, se on todellisuutta. Kun eteläsuomessa työttömiä on 4% niin se tarkoittaa käytännössä täystyöllisyyttä. Jäljellä olevat ovat lähinnä (erittäin)pitkäaikaistyöttömiä tai varsin ongelmaisia, joita ei vain pystytä työllistämään. Suurin osa suomen työttömistä nuorista ovat työttömiä omasta halustaan, vapaana olevat työpaikat&palkat eivät kelpaa, vaikka mitään loppuunsaatettua koulutusta ei olisikaan. Itse työvoimanvälityksessä työskentelevänä voin tämän sanoa omasta kokemuksesta.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

lucifel

23.1.2008 23:17

Eiköhän se enemmistö ns. call the shots, vähän kaikkialla. Olen itse ulkomailla asuva suomalainen ja koen useammankin asian ny. asuinmaassani hiukan ongelmalliseksi, mutta en ole todellakaan vaatimassa itselleni mitään erityiskohtelua tai vapautuksia velvollisuuksista. Ainiinjoo, en kuulu mihinkään uskontokuntaan, joten eihän kukaan niitä minun vaatimuksiani kuuntelisikaan. Nykyään erityiskohtelua saa vain uskonnollisilla perusteilla, mikä sinänsä on aika absurdia muka maallistuneessa demokratiassa.

Miksi enemmistön pitäisi mukautua kaikkeen vähemmistön takia? En itse käytä alkoholia, jos istuisitte kanssani samassa ravintolassa, tilaisitteko vettä, ettette loukkaisi minun herkkiä tunteitani?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

työtön

24.1.2008 11:18

"TheRing
Eilen 16:19

no pakko tuohon työvoimapulaan on sanoa, että sori vaan, se on todellisuutta. Kun eteläsuomessa työttömiä on 4% niin se tarkoittaa käytännössä täystyöllisyyttä. Jäljellä olevat ovat lähinnä (erittäin)pitkäaikaistyöttömiä tai varsin ongelmaisia, joita ei vain pystytä työllistämään. Suurin osa suomen työttömistä nuorista ovat työttömiä omasta halustaan, vapaana olevat työpaikat&palkat eivät kelpaa, vaikka mitään loppuunsaatettua koulutusta ei olisikaan. Itse työvoimanvälityksessä työskentelevänä voin tämän sanoa omasta kokemuksesta."

Minä olen tällainen työtön "nuori" omasta halustani. Miksi? Koska työnantajani ovat kaksi kertaa ulkoistaneet koko IT-osaston, toisella kerralla paskafirmaan ja toisella kerralla oman firman sisällä ulkomaille. Takana on koulutus ja 8-vuotinen työkokemus mutta haluamiani paikkoja ei ole avoinna montaa ja jos onkin, niin mieluummin palkataan puolella palkalla suoraan koulun penkiltä.

Myönnän hinnoitelleeni itseni ulos eli aika korkealle mutta koulutus, työkokemus ja sertifikaatit myös edellyttävät hyvää palkkaa. Suomessa on vaan niin paska palkkataso. Koska kuitenkin puhun 4 kieltä sujuvasti, saksa, ruotsi, englanti ja suomi, voin helposti hakea töitä myös ulkomailta. Siihen asti elelen ansiosidonnaisella, jota saan enemmän kuin työkkärin virkailijat palkkaa.

Täytynee opetella pitämään hapankaalista ja nahkahousuista.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

nanne_79

24.1.2008 12:59

Eiköhän tuon maahanmuuttopolitiikan voisi kiteyttää ihan tuttuun "my way or highway" -lausahdukseen. Jos ei turvapaikkamaan tavat tunnu mukavilta, niin aina voi hipsiä takaisin kotimaahan. Ja kas, näin toteutui myös yksilön vapaa tahto! Eihän tän pitäisi olla tämän hankalampaa, eihän?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

AfX

24.1.2008 15:54

Hieno kolumni *hatun nosto*

Olen itse aika sekasikiö suvusta kotoisin, vaikka puoliksi suomalainen, mutta en ole ikinä kokenut tarpeelliseksi muuttaa uuden kotimaani tapoja minulle sopiviksi (olen siis asutellu ulkomailla n 10v).

Propsit ahkerille maahanmuutajille, kenkää loiseläjille.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Loistavaa_____

24.1.2008 16:15

Hyvä avaus Armanilta, kiitoksia siitä!
Kuitenkin kirjoituksessa puhutaan kautta linjan turvapaikanhakijoista, joille on tietty kiintiö ja tarkat säännöt joiden mukaan ko. status täyttyy.

Onko Armanin suku saapunut Suomeen aikanaan turvapaikanhakijana, tätä ei kerrota. Kuka tietää?
Sanoisinkin, että Armanin teesit voitaisiin saman tien velvoittaa koskemaan kaikkia EU:n ulkopuolisista maista tulevia maahanmuuttajia, ei pelkästään turvapaikanhakijoita joka on pieni joukko. Luotan siihen että suomalaiset ovat kyllin järkeviä kääntämään kehityksen suuntaa. Muutoin Ranskan mellakat ovat täälläkin vaarallisen todennäköinen kehityssuunta!

Muutoin, hyvä blogi ja mielipide järkevästä maahanmuuttopolitiikasta:
http://takkirauta.blogspot.com/2008/01/tagalogia-opiskelemaan.html

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Urpo pohjoisesta

24.1.2008 17:50

Tiukkaa asiaa Armanilta, kerrankin joku uskaltaa sanoa asiat ääneen niinkuin ne ovat ja hänelle annetaan mahdollisuus. Pisteet kotiin vielä hauskasta ilmaisusta:) Hänen kaltaisiaan maahanmuuttajian Suomi tarvitsee työvoimapulaa suitsimaan.

Suomi EI tarvitse sosiaaliturvan varassa eläviä kielitaidottomia elättejä, joiden takia pitää vielä ryhtyä harjoittamaan segregaatiopolitiikkaa....vai saataisiinko me myös "vain suomalaisille"-uintivuoroja? Mietin myös noista uintivuoroista sitä, että pitääkö siellä näyttää passia, vai kelpaako ilmoitettu mamutausta... ja siis onko kyse ihonväristä vaiko kansallisuudesta? Vai onko kyseessä uskonnollinen syrjintä? Niin.. ja siis miksi julkinen laitos saa tehdä noin, vaikka yksityinen joutuu oikeuteen, jos kieltää tietynväristen tulemisen? Ei mitään järkeä. Kaippa sitä valkoisena suomalaisukrainalaisena kohta tuntee olevansa kuin zulu 1980-luvun Etelä-Afrikassa, kun ei värinsä takia pääsekään joka paikkaan...

Mietimpä vain.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

arclight

24.1.2008 22:39

Must niingu suomalaiset o raisistei ja fasistei, jotka ei niingu ymmärrä kuinksa suurta rikkautta toiseus edustaa. Suomalaiset on nurkkapatrioottisia surkimuksia. Arman on ihan vaan haju!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kingi16

24.1.2008 23:13

Tosi urpoo läppää,pitäs tajuu että ulkomaalaiset pelkäl olemisel maksaa hengailunza tääl.
Ei ne oo mitää meill velkää,dorkaa väittää sillee.
Must on mageeta et tääl zillaa erilaist jengii ku normi suomi jundet.
Rajat auki,kukkaron nyörit auki ja vappast vaa lisää nastaa jengii!!!!!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Antti Mäkelä

24.1.2008 23:26

Erittäin hienoa tekstiä. Rasismi-kortin heiluttelukin on nyt mahdotonta, kun kirjoittaja itse on maahanmuuttajataustainen.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Äiti

25.1.2008 16:13

Margarinalle.

Mainitsit "positiivisen erityiskohtelun". Vastasyntyneen poikalapsen äitinä haluaisin tietää miksi minun lapsellani ei saisi olla samoja oikeuksia, kuin maahanmuuttajien (+ ruotsinkieliset) lapsilla? Nyt on jo säädetty kaikenmaailman kiintiöitä työpaikoille ja kouluihin. En pysty käsittämään, että miksi minun lapseni joutuu omassa maassaan huonompaan asemaan kuin vähemmistöt. Pojastani kasvaa kuitenkin valkoinen heteromies (en ole hohofoobikko)ja pelottaa ajatella millainen tulevaisuus hänelle on varattuna sinunlaistesi ihmisten ajatuksissa.

Kaikki samanarvoisia, mutta vähemmistöt arvokkaampia?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

arclight(os. Mufti)

25.1.2008 17:55

Kingi16:lle hai faiv. Jäbä maybe leibo aika asiaa jengeistä ja niingu niiden erilaisuudesta.
Kyl tänne kylmää nurkkapatrioottien tai niingu joittenkin... Suomeen tai jotain mahtuu poppoota. Niil oppii myös kaikkee kliffaa ja mellevää. Siis munki yx kaveri niingu
on somali ja mä oon oppinnut siltä sellasta rentoutta ja joviaaliii tai jotain kävelytyylii. Steissilä reenasin sitä sen gaa ja muutenkin rentouduin sinä päivänä ku ei menty kouluu tai niingu jotain

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Väinämöinen

25.1.2008 19:57

Kiitos Suomalaiseen järkeen purevasta tekstistä!
Lisää vastaavalla asenteella olevia maahanmuuttajaihmisiä julkisuuteen ja saatte kelkan käännettyä tässä nyky hulluudesta.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

HeteroMikko

26.1.2008 08:22

" Pojastani kasvaa kuitenkin valkoinen heteromies (en ole hohofoobikko)ja"

No et mutta homofoobikko kylläkin. Et voi tietää etkä edes olettaa että pojastasi tulee hetero. Asia ei myöskään kuulu sinulle tippaakaan.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kohtuus!

27.1.2008 19:34

Maahanmuuttajan on sopeuduttava Suomeen ja suomalaiseen kulttuuriin. Mikäli näen ei tapahdu, ei maahanmuuttajalla ole moraalista oikeutta olla Suomessa. Kun maahanmuuttaja tulee Suomeen, hän tulee tänne vieraaksi. Hänen on kunnioitettava Suomea, Suomalaista kulttuuria sekä suomalaisia. Mikäli näin ei ole, ei maahanmuuttajalla ole moraalista oikeutta olla Suomessa. Maahanmuuttajalla TÄYTYY olla nyörä ja kunnioittava asenne. Jos näin ei ole, kukaan suomalainen ei voi kunnioittaa maahanmuuttajaa. Jos maahanmuuttaja on ylimielinen, epäkohtelias ja epäkunnioittava, tämä saa väistämättä suomalaisten vihta niskaansa.

Maahanmuuttaja ei voi ulkomaalaisena tulla Suomeen sanomaan suomalaisille, miten täytyy olla ja elää. Maahanmuuttaja ei voi tulla sanomaan suomalaisille, miten häntä on kohdeltava. Jos Suomi ei sellaisenaan miellytä, ja jos maahanmuuttaja on niin heikko tai ylimielinen, että ei kykene sopeutumaan, niin ULOS maasta.

Kukaan ei ole pakolaisia Suomeen kutsunut. He ovat kutsuneet itse itsensä. Mikäli maahanmuuttaja on niin heikko tai ylimielinen, että ei pärjää Suomessa, löytyy syypää asiaan aina peilistä. Mikäli joku suomalainen ei voi sietää maahanmuuttajaa, se on maahanmuuttajan vain hyväksyttävä. Maahanmuuttajalle ei ole mitään moraalista oikeutta tai resursseja alkaa kapinoimaan vastaan - se on vain siedettävä. Suomalaisella on Suomessa oikeus vihata maahanmuuttajaa - on siihen syynä sitten pelkkä rasismi, natsismi tai pelkkä viha esim. keskiverto suomalaissomalin asenteita kohtaan.

Minkälaisia nämä maahanmuuttajamme sitten ovat? He jättävät kotimaansa ja maanmiehensä oman yksilöllisen etunsa nimissä, sen sijaan, että jäisivät kotimaahansa maanmiestensä tai ainakin omiensa tueksi. Nämä maahanmuuttajat näkevät vain oman etunsa. He ovat usein itsekkäitä, ylimielisiä, epäkohteliaita ja epäkunnioitavia, eli sen tyyppisiä, jollaisia sellaiset ihmiset - rotuun katsomatta - yleensä ovat. En usko, että esim. keskiverto maahanmuuttajan lähtömaassa asuva paljoa kunnioittaa tai arvostaa näitä "isänmaan hylkääviä" maanmiehiään, jotka jättävät pysyvästi kotimaansa oman yksilöllisen etunsa vuoksi.

Tämänkaltaisia ihmisiä Suomalaistenko sitten pitäisi kunnioittaa! Höpö höpö, toiveajattelua.

Olisi paljon tervejärkisempää ja oikeudenmukaisempaa sijoittaa nykyisten elintasopakolaisten elättämiseen käytettävät varat näiden kotimaiden olojen ja infrastruktuurin parantamiseen ja kehittämiseen, jolloin siitä hyötyisi paljon suurempi joukko, joka koostuu pääsääntöisesti niistä vastuunkantajista, jotka eivät maataan hylkää, sen sijaan, että tuemme muutamia etuoikeutettuja yksilöitä Suomessa, jotka eivät sitä ihmisinä edes ansaitse - mokomat omanedun tavoittelijat ja isänmaan hylkääjät. Jos joku haluaa pitää näitä ihmisiä hienoina ihmisinä, olisi kyllä todellisuudentajun laajentamisen aika.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Margarina

28.1.2008 00:30

Äidille

En tarkoita loukata tunteitasi, mutta minun on pakko oikoa pari väärinkäsitystä tekstistäsi. Positiivisessa erityiskohtelussa kysymys ei ole "samoista oikeuksista", sillä sinun lapsesi ja maahanmuuttajasi eivät ole "samoja".

En tarkoita, etteivätkö molemmat olisi yhtä arvokkaita, mutta luulen, että sinun lapsesi tulee pärjäämään yhteiskunnassa omilla avuillaan -tai ainakin syntyperäisinä suomalaisina heillä on siihen tilastollisesti paremmat edellytykset.

Jotta maahanmuuttajien kotouttaminen onnistuisi, se vaatii meiltä kaikilta oikeanlaista suhtautumista ja kärsivällisyyttä. Euroopan esimerkki osoittaa, että tulokset tulevat hitaasti, mutta varmasti. En pidä tältä osin kovin rakentavana tekstisi hyökkäävää ja kielteistä sävyä, ja toivonkin, että pidättäydyt välittämästä sitä lapsillesi.

-Ja mitä lapsiin tulee, niin eiköhän "maahanmuuttajakysymys" ole sinulle "kuuma peruna" siksi, että haluaisit itsellesi enemmän tukea ja koet, että kysymys on jonkinlaisesta nollasummapelistä. Eli kaikki mikä on muille lisää, on minulta pois. Sinulla vaikuttaa olevan oma lehmä ojassa, niin sanotusti. Perustelen hypoteesiani tilastolla, joka osoittaa, että maahanmuuttajakielteisyys on suurimmillaan alemman keskiluokan piirissä, jonka toimeentulosta valtaosan muodostavat sosiaalietuudet.

Ja ketkä ohjaavat ylempää keskiluokkaa - aivan: valkoiset miehet. Kysymys on klassisesta divide et impera ("hajota ja hallitse")-politiikasta. Jakamalla niukkoja avustuksia heikoille kansanmassoille saadaan heidät tappelemaan keskenään -ja huomio pois oikeista asioista! Viestisi huokuu tällaista indoktrinoitua tietoisuutta. Toivoisin kuitenkin, että voisit oletetussa ahneudessasi ajatella asioita pidemmälle.

Kysynkin sinulta, Äiti, kuka hoitaa sinut vanhana - valkoiset heteromiehet eivät ole kaikkein todennäköisimpiä vanhusten hoitajia! Millaisen tulevaisuuden luulet itse omaavasi näiden valkoisten heteromiesten suunnitelmissa?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kriitikko

28.1.2008 11:10

"Ja ketkä ohjaavat ylempää keskiluokkaa - aivan: valkoiset miehet. Kysymys on klassisesta divide et impera ("hajota ja hallitse")-politiikasta. Jakamalla niukkoja avustuksia heikoille kansanmassoille saadaan heidät tappelemaan keskenään -ja huomio pois oikeista asioista! "

Höpö höpö. "Keskiluokan" olemassaolo kertoo jo siitä, että yhteiskunnassa menee melko hyvin ja tasa-arvoakin voidaan olettaa olevan. Kehitysmaadiktatuureissa on vain ylä- ja alaluokkaa.

"Kysynkin sinulta, Äiti, kuka hoitaa sinut vanhana - valkoiset heteromiehet eivät ole kaikkein todennäköisimpiä vanhusten hoitajia! Millaisen tulevaisuuden luulet itse omaavasi näiden valkoisten heteromiesten suunnitelmissa?"

En ole äiti, mutta luulen sen tulevaisuuden olevan ihan ok. Oma isänikin (siis valkoinen heteromies) käy joka päivä yli 90- vuotiaan isoätini luona ja huolehtii hänestä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Margarina=trolli

28.1.2008 14:16

Pelkkä tyhjä provo, ei mitään muuta.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Perkele!!

1.2.2008 08:57

Käsittämätöntä kommenttia seuraava lainaus Margarinalta:

"Jotta maahanmuuttajien kotouttaminen onnistuisi, se vaatii meiltä kaikilta oikeanlaista suhtautumista ja kärsivällisyyttä. Euroopan esimerkki osoittaa, että tulokset tulevat hitaasti, mutta varmasti."

Mitä helvettiä tällä kommentilla tarkoitetaan??? Mitkä tulokset???
Jumalauti eikö Ranskan esimerkki tuloksista riitä???!!
Tulokset Euroopassa ovat niin kielteiset, että on järjetöntä seurata perässä; Suomen pitäisi lyödä jarrut maahanmuuttoon nyt, kun seuraukset eivät täällä vielä ole samat kuin Euroopassa.
Muuten käy niin, että hymy hyytyy monikulttuurifaneilta siinä vaiheessa, kun lieskat lyö niinkuin Pariisissa. Ulkomaalaistaustaisten joukkoraiskauksista puhumattakaan.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Puoliksi suomalainen hippi

1.2.2008 16:41

Kysymys sopeutumisesta koskee identiteetin muodostumista. Muistan Arman Alizadin vanhan kommentin siitä miten hän sodan tullessa olisi valmis "laskemaan jäisellä ryssällä mäkeä" oletan siis, että kunnioitettu herra Alizad samaistuu suomalaisiin ja on sisäistänyt suomalaisen yhteiskunnan.

Maahanmuuttokysymykset tapaavat tätä nykyä muuttua keskusteluksi islamista. Joskin ilmiö on paljon selkeämmin esillä läntisen Euroopan maissa.

Otetaan hypoteettisena esimerkkinä kolmannen polven maahanmuuttaja Ali. Alin perhe on alunperin vaikkapa Syyriasta. Hän ei kuitenkaan ole käynyt Syyriassa muuten kuin lomalla, ja ei siten välttämättä näe itseään syyrialaisena.
Ali asuu Hollannissa. Perheellä on vahvat siteet islamilaiseen yhteisöön omassa kaupungissaan, joten myös Ali käy pienestä pitäen moskeijassa. Hän osaa kuitenkin vain keskinkertaisesti arabiaa ja perheen kotikieli onkin flaami. Ali ei pidä itseään hollantilaisena, kuten CBN:n toteuttamassa gallupissa Britanniassa Ali on samoilla linjoilla kuin 81% Lontoolaisista muslimeista, jotka pitävät itseään ensin muslimina ja sitten vasta englantilaisina. Alin ystäväpiirissä melkein kaikki ovat muslimeita, jotka tulevat monesta eri maasta. Alin identiteetti rakentuu pikkuhiljaa sellaiseksi että hän kokee olevansa muslimivähemmistön edustaja Hollannissa.

Islamista on rakentunut hänen identiteettinsä kulmakivi. Islam on hänelle tärkeämpi kuin sopeutuminen, raha jne. Eräs englantilainen mufti totesikin, että "Jos muutat viidakkoon, et sielläkään ala elää kuin eläimet". Islam onkin Alin mielestä moraalisesti ylivertainen länsimaiseen menoon nähden. Lisäksi hän samaistuu televisiossa nähtävään muslimimaiden poljentaan Amerikan, Israelin ja Britannian toimesta. Hänen kansansa lapset kuolevat pommituksissa ja tanskalaiset lehdet pilkkaavat Mohammedia(rauha hänen kanssaan). Hän kokee kuuluvansa islamilaiseen ummahiin. Ummah on islamin "kansa".

Pertti ja tuhat muuta eurooppalaista kymmenestä maasta muuttaa Saudi-Arabiaan. He kokevat itsensä eurooppalaisiksi ja kristityiksi. He eivät voi hyväksyä wahhabilaista islamia ja pitävät lainsäädäntöä ja poliisia, heille vieraan moraalin vartijoina, heidän arvojensa vihollisina.
Eräänä päivänä heitä on tarpeeksi ja he haluavat muuttaa yhteiskuntaa. Tuoda kivikaudella elävät muslimit vapauteen.

Vuonna 2100 valkoinen mies on Britanniassa vähemmistö.

Ranska-Marokko ottelussa ranskanmarokkolainen yleisö buuaa ja vislaa marseljeesille.
CBN:
40% Brittimuslimeista haluaisi Sharia-lain englantiin.
32% Uskoo että länsimäinen yhteiskunta on moraaliton, rappiolla ja että muslimien olisi tehtävä siitä loppu.

Ranskan poliisin ammattiliiton johtaja Michel Thoomis:
"Olemme radikaalin islamin orkestroimassa sisällissodassa. Enää ei ole kysymys urbaanista väkivallasta, se on intifada kivin ja molotovin coctailein. Ei ole kysymys parista nuoresta käymässä poliisia vastaan, vaan kokonaisten kortteleiden tyhjentyvän kadulle vapauttamaan pidätettyjä tovereitaan."
Ranskassa 10% väestöstä on muslimeja ja vangeista 60%.

Tämä synnyttää valitettavasti vastareaktion - äärioikeisto marssii eduskuntaan. Pelastakaamme Eurooppa totalitarismilta, oli se sitten islamismia tai natsismia. Se mitä tapahtuu Euroopassa on meidän asiamme.

Katsokaa tämä pätkä: http://www.youtube.com/watch?v=BugIu_QsvlQ
Kiinnostukaa aiheesta. Tutkikaa islamia.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Ei sinisilmäisiä

1.2.2008 17:08

Loistavaa, että näistä asioista kirjoitetaan ja puhutaan julkisesti. Pikku hiljaa väestömme rakenne muuttuu
ja suunta ei olekkaan toivottava. Jos nyt ei herätä huomaamaan mihin suuntaan kehitys on menossa, niin koska.
Suomessa lapsia syntyy koko ajan vähemmän. Uutta väkeä ilmaantuu muualta, joiden
kulttuuri ja uskonollinen tausta on jo perusajatukseltaan se, että ei haluta sopeutua maan tapoihin. Tässä tarkoitan Islamia. Näistä maista väestöä siirtyy pikkuhiljaa eurooppaan ja vakiinnuttavat olonsa ja lisäänyvät ja POKS valta alkaa siirtyä suuntaan, jota Korani toivoo - "vääräuskoisilta oikeauskoisille". Tavat ja kulttuurit muuttuvat täällä ja menetämme oman kultuurisen perinteemme ja jäämme vähemmistöksi. Historia kertoo tästä karua kieltä, mitä Islam on saanut aikaan - paljon tuhoa. Tätä ilmiötä voimme seurata myös päivittäin tiedoitusvälineistä maailmalta. Heidän toimintamallinsa on - kun Islamin väkeä maailmalla tarpeeksi ja rivit vahvat on aika tullut ottaa valta. Koraani kehottaa ottamaan vallan vääräuskoisilta (vaikka tappamalla). Tämä pelon maantiede toimii vahvana maailmalla. Nyt olisi hyvä kaikken lukea hieman Korania ja samalla katsoa mitä ympärillämme maailmassa tapahtuu, niin sinisilmäisyys olisi tiessään. Ja toimintamme olisi toisen tyyppistä kuin nyt. Eikä meidän tarvitsisi olla jälkiviisaita, kun jotain korvaamatonta pääsisi tapahtumaan ja ns. sopuisa rinnakkaiselo Islamilaisten kanssa olisi historiaa. On hyvä pitää silmät auki ja olla viisas tässä ja nyt niin ettei näin pääse tapahtumaan mitä Koraani toivoo. Meidän pitää suojella lapsiamme, naisiamme, kultuuriamme ja maatamme!!! kuten täällä on aiemminkin tehty. Nyt uhat ovat uudenlaiset ja kasvavat meilläkin vauhdilla. Kysymys on viisaudesta ei rasismista.
Kiitos herättävästä artikkelista!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

NuklearSkumfuk

1.2.2008 22:31

"...että maahanmuuttajakielteisyys on suurimmillaan alemman keskiluokan piirissä..."

Eli niiden ihmisten piirissä jotka asuinalueensa vuoksi ovat eniten tekemisissä maahanmuuttajien kanssa. Helppohan se varakkaan omakotitaloidyllin keskellä on vähätellä maahanmuutosta aiheutuvia ongelmia, kun ne eivät koskaan osu omalle kohdalle. Yleensäkin jyrkimmät mielipiteet asiasta kuin asiasta on niillä jotka vähiten asiasta tietävät. Sama pätee tässäkin, sekä jyrkkälinjaisimmat natsit että sinisilmäisimmät monikulttuurin ylistäjät ovat melkolailla poikkeuksetta niitä ihmisiä joita maahanmuutto ei henkilökohtaisella tasolla juurikaan kosketa. Kainuun metsissä on helppo heilata Hitleriä kun ei ole ketään keltä sen takia saattaisi saada turpaan.

"Euroopan esimerkki osoittaa, että tulokset tulevat hitaasti, mutta varmasti."

Niin mitkä tulokset? Se, että nyt on Eurooppaankin saatu lähiöitä joihin valkoiset eivät uskalla mennä? Pariisin mellakat? Malmön lähiöiden nopea slummiutuminen? Väkivallan ja raiskausten lisääntyminen?

Ruotsissa tilanne on seuraava:
-23 prosenttia väkiluvusta ulkomaalaistaustaisia
-70 prosenttia ulkomaalaistaustaisista ihmisistä nauttii valtion tukia
-Suurten kaupunkien käräjäoikeuksissa käsitellyistä rikoksista 50 prosentissa syytetyn penkillä istuu ulkomaalaistaustainen henkilö
-Maahanmuutto on valtion talouden suurin yksittäinen menoerä

Ei kai me Suomessakin tähän pyritä?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

faktaa

6.2.2008 22:06

Ja lisäksi ruotsissa on ainakin göteborgissa ja tukholmassa lähiöitä joihin ei valkoinen voi mennä kun on nirri löyhässä.

kunniamurhat on arkipäivää, samoin joukkoraiskaukset. googleta ruotsalaisia päivälehtiä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Hyvä kolumni!

11.2.2008 20:30

Pisteet Armanille!Tarkoitus oli varmaan herätellä meitä ja maahanmuuttajiakin!Eihän muuteta joulukuuta kuusikuuksi!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Darkkmano

20.2.2008 11:36

Loistava kirjoitus! Kiitos tästä. Herättää varmasti ajatuksia. Miten maahanmuuttajat sopeutuvat muka suomalaiseen yhteiskuntaan ja auttavat tätä maata, jos he eristetään omaksi porukaksi johonkin lähiöön, annetaan eri oikeuksia, vähätellään ongelmia ja rikostilastoja?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Chicane--

24.11.2008 00:50

Erittäin hyvä ja aiheellinen kirjoitus.

On muuten erittäin tärkeää, että tästä asiasta puhutaan nykyään avoimemmin, kuin ennen. Toivottavasti epäkohdille myös tehdään konkreettisesti toimenpiteet, joita se edellyttää.

Se on ihan oikeasti reilua kaikkia kohtaan.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Marx & Engels

24.11.2008 02:38

Kyseessä ei ole niitä jotka löytäisivät itseään haudasta... vaan niistä jotka hakevat sosiaaliturvaa mikä tarjoaa korkeamman elintason ja suuremman ekologisen jalanjäljen kun mitä voisivat työnteollaan.. esim lääkäreinä tai opettajina saada kotimaissaan.

Tänne tultaessa siis käyttävät hyväkseen suomen kansallista proletariaattia, joille verorahojen hyödyt kuuluisivat sosiaalisesti oikeudenmukaisessa maailmassa.
Ken ei töitä tee, ei kuulu syödä -Lenin, suuri proletariaatin ja vallankumouksen esiisä!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Tollo2

24.11.2008 07:41

"Suomessa asuu tuhansia ahkeria ja lainkuuliaisia ulkomaalaisia, jotka sopeutuvat palvelualoille sata kertaa paremmin kuin suomalaiset."

Rasisti! Vai että oikein sata kertaa paremmin. Hieman kunnioitusta härmäläisille. Kyllä mekin osaamme palvella, sääli ettet ole kohdannut yhtään. Voisiko omassa asenteessa olla jotain vikaa? Muuten ihan jees kirjoitus. Arman on elänyt koko ikänsä täällä, joten miestä ei oikein voi laskea mamuksi, eksoottisesta nimestä huolimatta. Tuosta huolimatta, tekstistä huokuu melko nuiva asenne suomalaisia kohtaan. Kumma juttu.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

N3it1

24.11.2008 08:52

Loistavaa tekstiä,miten näin yksinkertaista asiaa on vaikea sisäistää?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

weekendsoldier

24.11.2008 13:11

Hämmästyttävää, että joku uskaltaa sanoa ääneen tällaista, näinä julkisen loanheiton aikoina! Kiitos!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

rölli

24.11.2008 14:03

Loistava kirjoitus jossa esitetään toimiva ratkaisu.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

JohnJRa

24.11.2008 15:15

Vau! Arman sai justiinsa mun äänen jos ja kun hakee eduskuntaan.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Fine and Dandy

16.12.2008 18:07

Joo, voihan persialainenkin suhtautua kriittisesti islamilaiseen teokratiaan, jos on esim. bahailaisena tai poliittisista syistä jotunut maanpakoon. Käsittääkseni asialla ei ole mitään tekemistä rasismin kanssa. Ja voihan monikulttuurista ideologiaa kritisoida myös klassisen liberalismin näkökulmasta. Esim. Ranskassa tasavallan kansalaiset ovat lähtökohtaisesti tasa-arvoisia, eikä etnisiä, uskonnollisia ym. eroja yksinkertaisesti tunnusteta. Syrjimisestä ei ole kyse, kun kirkko on erotettu valtiosta. Ja vastoin yleistä luuloa maan ongelmat eivät johdu islamista, vaan työttömyydestä ym. rakenteellisesta segregaatiosta. Vastaavasti monikulttuurisesa Britanniassa siirtolaisten taloudellinen integraatio toimii hyvin, mutta vähemmistöt voivat rauhassa gettoutua. Hyvä että joku puhuu asioista suoraan, sen sijaan että "vaikeat" aiheet hyssyteltäisiin kuoliaaksi. Myös joidenkin muslimien anti-semitismi on tosiasia, joka vasemmistolaisessa Euroopassa helposti vaietaan, onhan Israel sentään imperialistinen valtio ja palestiinalaiset niitä todellisia uhreja. Käsittääkseni rasismi on kuitenkin aina ongelma, oli kohteena kuka tahansa.

P.S. Se kuuluisa työvoimapula koskee lähinnä siivoojia, rakennusmiehiä, bussikuskeja, apuhoitajia ja puhelinmyyjiä. Tämän kyllä' tietävät kaikki työtä hakeneet akateemiset.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Ana5000

30.12.2008 20:31

Arman selkeästi Vieroo Toiseutta ja potee valkoisen heteromiehen keskikaljanhuuruista vihaa Toiseuden Edustajia kohtaan, koska nämä uhkaavat hänen seksuaalista elinpiiriään!

Eikun. Sori, ei mitään.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

mihin sitten seuraavaksi

31.3.2009 00:13

Sitä vaan funteerasin, et sitten kun ne kaikki on integroituneet ja vaikka 50 vuoden päästä tulee sota, ni lähteeks ne taas karkuun jonhonkin?
Jaa ettei sotaa tule, no niinhän se Cajanderkin meinasi

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Jeppe_vaan

3.8.2010 10:52

Mielenkiintoista on tämä efekti mikä syntyy kun joku erivärinen/erirotuinen/eri uskontoinen puhuu asiaa. Ollaan heti kättelemässä ja taputtamassa selkään.

Päivänselviä asioita, joita pelokas valkoinen mies ei pysty sanomaan, koska pelkää sanaa 'rasismi'. Sana 'rasismi' on kuin metsämiehen puukko, aivan liian usein käytetty ja käytössä tylsynyt. Muuttunut turhakkeeksi.

Pitäisi olla niin, että järkipäin näitä asioita kirjoittelisi useampikin ihminen oli sitten mitä väriä/rotua/uskontoa tahansa.

Ja ollaanpa realisteja, islaminusko ja kristinusko on maailman suurimmat vitsaukset heti malarian ja HIVin jälkeen. Nämä ovat näitä käännyttäjäuskontoja, jotka pyrkivät aivopesuun ja juupastelevat eipästelevät siitä oliko muna ensin vai kana. Eiköhän uskontojen takia ole sotia sodittu jo tarpeeksi?

Mieluummin ei uskontoa ollenkaan kuin uskonto, joka aiheuttaa väkivaltaisuuksia. Piste.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

HemmoPRKL

3.8.2010 13:00

Nimimerkki Margarina on aika hyvä provo, tosin viimeisen viestin retoriikka paljasti liikaa.

Kiitokset Armanille erittäin hyvästä kolumnista, nostan hattua.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

MinnaP

3.8.2010 14:05

Arman on kyllä niin asian ytimessä ettei tosi!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Suomessa_syntynyt

3.8.2010 16:18

Olet hieno mies, Arman! Tarvitsemme kaltaisiasi, olisivat ne sitten mamuja tai täällä syntyneitä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kastamaton_vekara

4.8.2010 01:44

Kuinka monta väkivaltaista muslimimiestä kolumnin kirjoittaja tuntee? Entä väkivaltaista evankelisluterilaista miestä? Kannattaa lukea myös ns. valtaväestön pyhäkirja Raamattu, sieltäkin löytyy myös yhtä hyviä tekstejä. Hyvää yleistystä taas islamilaisuutta vastaan, kun koko kansa on luterilaisen vallan alla koko elämänsä, haha :D

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

neekeri_iso_muna

4.8.2010 10:06

IHA PASKA RASISTI

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Reilu_karkotus

4.8.2010 11:21

Hyvä artikkeli ja hyvä pointti.

Yksi asia vaan mietityttää. Reilusta puheen, ei ole reilua karkottaa sopeutumattomia maahanmuuttajia kotimaahaansa kidutettavaksi ja kuolemaan. Se on hieman liioiteltu rangaistus ihmiselle, joka ei onnistunut oppimaan suomen kieltä 3 vuodessa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Duuniinsiita

4.8.2010 15:46

Minä maksan veroja 30 000 euroa per vuosi. Mielummin mun rahat saa mennä mamun lastenvaunuihin kun laiskan suomalaisen viinaan. Joku sanoi täällä että työttömät haluaa töihin. Mitä ylevän suomalaista on HALUTA töihin. Töihin pääsee kun sitä tekee. Sen oppi osaksi tekemään tekemällä, opiskelemalla ja ahkeralla ja nöyrällä asenteella. Suomen uhka on lähiöiden laiskat suomalaiset.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

loruilua

4.8.2010 17:30

tämä on mielipide, erittäin huono ja mustavalkoinen.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

piipaaaaaa

4.8.2010 17:32

Arman näköjään lähdössä vaaleihin Perussuomalaisten listalle. Ja kuka vaan voi olla rasisti, myös Arman!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi