Suomalaiselle b-boy-tyylille kiitosta lajin pioneereilta

Flow Mo Crew:n Jussi ”Focus” Sirviö edusti Suomea maailman suurimmassa breakdance-tapahtumassa Japanissa.

Jussi "Focus" Sirviön taidonnäyte.
Jussi "Focus" Sirviön taidonnäyte. Kuva: Dean Treml / Red Bull Content Pool

Kotimaisen katutanssin pioneeri Jussi ”Focus” Sirviö nähtiin lauantaina maailman suurimman break-tanssitapahtuman Red Bull BC One:n finaaleissa ensimmäisenä suomalaisena. Kilpailu keräsi lajin 16 kärkinimeä ottamaan mittaa toisistaan Japanin Nagoyaan koko skenen seuratessa tapahtumaa live streamin välityksellä ja jännittäessä tämän vuoden voittajaa. Kirkkainta mitalia ei tällä kertaa saatu Suomeen, mutta jo kuudentoista parhaan joukkoon pääsy on saavutus, josta koko lajin aktiiviharrastajien maailma unelmoi.

”Hieno kokemus ehdottomasti. Ei tällaiseen ihan joka päivä pääse mukaan”, Jussi kommentoi.

Sirviön tie ei ollut helppo, sillä suomalainen kohtasi heti ensimmäisellä kierroksella kaksinkertaisen BC One –mestarin, etelä-korealaisen b-boy Hong 10:in, joka edustaa Jussiin verrattuna hyvin erilaista tyyliä. Tuomaristo valitsi liikekieleltään akrobaattisemman tuplamestarin jatkoon, mutta Jussi on kuitenkin tyytyväinen suoritukseensa.

”Hyvä fiilis jäi joka tapauksessa. Oli mahtavaa tuntea koko Suomen skenen tuki ja kannustus takanani. Se antoi paljon voimaa”, Jussi kuvailee.

Hän kertoi saaneensa myös paljon kiitosta lajin pioneereilta tuodessaan kilpailuun enemmän tanssillista aspektia, joka suurilla lavoilla helposti unohtuu. Muun muassa yleisön joukossa istunut, kuuluisan windmill-liikkeen kehittäjä, b-boy Crazy Legs kävi kehumassa suomalaisen tyyliä heti kilpailun jälkeen.

”Kyllähän se hyvältä tuntui”, Jussi hymyilee.

Taso kilpailussa oli ennennäkemättömän kova, ja jokainen battle vastasi finaalitasoa. Sirviön kilpailusta pudottanut Hong 10 jatkoi matkaansa aina finaaliin asti. Pokaalin nappasi kuitenkin kotiyleisön iloksi 19-vuotias japanilainen b-boy Issei. ”Hyvin ansaittu voitto. Issei on kovassa kunnossa”, Jussi kommentoi. ”Japanilaisten edustus oli muutenkin vahvaa. Heidän tanssinsa on hyvin perinteitä kunnioittavaa, mutta kuitenkin omalla twistillä. Top 16 joukossa heitä oli jopa 3”, hän jatkaa. 

Puitteet olivat tapahtumapaikalla Jussin mukaan vertaansa vailla ja tunnelma katossa. ”Kolmetuhatpäinen, loppuun myyty katsomo oli harvinaisen hyvin messissä! Japanilaisella katutanssilla on pitkät perinteet ja siellä ollaan hyvin tyylitietoisia. Oli siistiä, että he hurrasivat jopa pienimmillekin kikoille, jotka eivät usein suureen yleisöön iske”, Jussi kertoo.

”Samurai World Finals -lisänimen saanut tapahtuma oli hienosti rakennettu teeman ympärille tuoden japanilaista kulttuuria esille esimerkiksi väliaikanumeroissa ja tapahtuman mainoksissa. Issein voitto oli vielä hieno piste i:n päälle tähän kokonaisuuteen”, hän jatkaa.

Viikon mittaisen matkan jälkeen Jussi kertoo kotiinpaluun tuntuvan hyvältä. ”Tästä on hyvä jatkaa kohti uusia tavoitteita. Pokaalia ei tullut, mutta käteen jäi muistutus siitä, että kyllä sitä on vielä mahdollista kilpailla noiden nuorien mestarien rinnalla”, 33-vuotias Jussi nauraa. Seuraavat kilpailut ovat sitten helmikuussa Ranskassa, ja Jussi aikoo jatkaa kovaa valmistautumistaan ja itsestään hyvää huolta pitämistä, joihin BC One – finaaleihin pääsy innoitti.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi