TOP 5: Euroopan LGBT-ystävällisimmät matkakohteet

Nettimatkatoimisto Ebookers kokosi listan parhaista sateenkaarimatkakohteista Euroopassa.

Kuva: Paulista / Fotolia

Tervetullut olo pitäisi olla matkustellessa itsestäänselvyys. Niin kutsuttuun valtavirtaan kuuluvan hotellin vastaanottotiskin takaa saattaa kuitenkin saada paheksuvan katseen palatessaan illalla hotellille samaa sukupuolta olevan kumppanin kanssa.

Nettimatkatoimisto Ebookersin mukaan avoimen homoille paikoille on tilausta myös matkailussa. Homoystävällisissä matkakohteissa seksuaalivähemmistöjen on helpompaa rentoutua, kun ei tarvitse näytellä olevansa muuta kuin on. Ebookersin markkinointipäällikön Aki Juusolan mukaan asenneilmasto on muuttunut homoystävällisemmäksi matkailualalla Euroopassa.

“Se näkyy homoihin erikoistuneiden matkailupalveluiden ja -tapahtumien räjähdysmäisenä kasvuna. On homoille tarkoitettua hiihtoviikkoa, risteilyä, kokkikurssia, Pride-tapahtumia ja vaikka mitä. Yleisesti voisi sanoa, että on tultu pitkä askel marginaalista kohti valtavirtaa”, Juusola sanoo.

Ebookers kokosi listan homoystävällisistä matkakohteista Euroopassa.

1. Kööpenhamina

Tanska antoi vuonna 1989 ensimmäisenä maana maailmassa samaa sukupuolta oleville pareille mahdollisuuden rekisteröidä parisuhteensa. Kööpenhaminassa pitää sijaansa myös Euroopan vanhimpana pidetty homobaari Centralhjornet, jonka historia ulottuu 1950-luvulle asti. Vuonna 2014 Kööpenhamina nimesi kaupungintaloa reunustavan aukion sateenkaariaukioksi LGBT-hengessä. Tässä kaupungissa on kiva kokeilla super-coolin Vesterbron baarikierroksia, osallistua johonkin lukuisista queer-tapahtumista tai vain hengailla ja nauttia suvaitsevasta sivistyksestä.

2. Mykonos ja Big Four

Mykonos nousi kartalle muoti-ikoni Jacqueline Kennedy Onassiksen hengailtua ystävineen saarella 1970-luvulla. Kreikan saari Mykonos on ollut vuosikymmeniä kansainvälisen homoyhteisön suosituimpia aurinkolomakohteita ja on edelleen kiinteä osa big fouria, homoystävällisten aurinkokohteiden neljän parhaimmistoa. Mykonos on valkoisten rantojen ja kristallinkirkkaan Välimeren ohella kyläkulttuuria, jossa seksuaalivähemmistöjä ei katsota kieroon. Suuren nelikon kolme muuta ovat Gran Canaria, Sitges ja Ibiza.

3. Barcelona

Axel Hotel Barcelona on homohotelliketjun vuonna 2007 avattu lippulaivahotelli. Hotelli sijaitsee Barcelonan Gayxampleksi kutsutun homokorttelin ytimessä ja on kaikin puolin avoimen homo. Kesäkuumilla kannattaa muistaa vain 35 kilometrin päästä Barcelonasta sijaitseva ja “Big Fouriin” lukeutuva Sitges.

4. Berliini

Ei ole sellaista fetissiä, jolle ei löytyisi tyydytystä Berliinistä. Euroopan homopääkaupungiksi usein kutsutussa Berliinissä pyörii ympäri vuoden useita fetish-tapahtumia, jotka herättävät Tom of Finland -hahmot eloon kaupungin kaduille. Peruskauraa ovat korttelit Schoneberg, Kreuzberg ja Prenzlauer Berg, joiden kahviloissa ja klubeissa homon (ja kenen tahansa) on hyvä olla ympäri vuoden.

5. Islanti

Maailman pohjoisin pääkaupunki Reykjavik ei jätä ketään kylmäksi. Usein maailman ystävällisimpänä paikkanakin kuvailtu Islanti on koti myös seksuaalisesti tasa-arvoiselle lainsäädännölle. Reykjavikissa pidettiin hiljattain jo 18. Gay Pride – yksi Euroopan vanhimmista. Ihanin tapahtuma on kuitenkin syyskuussa pidettävä Bears on Ice, joka on omistettu karhumaisille, isoille miehille ja heidän mieskumppaneilleen.

Lähde: Ebookers

1 kommentti

Tripsteri

10.6.2016 11:17

Tripsteri.fi sivustolta löytyy uuden uutukainen, kattava, paikallistietämyksellä tehty opas Lhbt-matkailijan Berliiniin: http://www.tripsteri.fi/berliini/lhbt-matkaopas/

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi