Unohda grillaus – tänä kesänä kokataan laavalla

Tutkijat keksivät, että tulivuoren laavalla voi paistaa vaikka pihvin.

Siitä vaan grillaamaan.

Syracusen yliopistossa on ollut käynnissä laavaprojekti. Projektin aikana tutkijat ovat tarkastelleet tulivuorista tutun laavan ominaisuuksia sekä tehneet yhteistyötä taiteilijan kanssa oppiakseen laavasta uutta ja tuottaakseen taideprojekteja. Nyt he ovat keksineet, että tulikuuman magman päällä voi myös grillata.

Maanantaina Yhdysvalloissa vietettiin Memorial Dayta, pyhäpäivää, jolloin maan sodissa menehtyneitä muistetaan. Isänmaallisen kunnian lisäksi päivänä juhlistetaan myös grilliruokaa, sillä silloin aukeaa virallinen grillikausi. Tänä vuonna monen jenkin pallogrilli sai kuitenkin hävetä coolin laava-barbecuen rinnalla.

No, miten tulivuorigrilli syntyi? Syracusen yliopiston laavaprojekti päätti lyödä viisaat päänsä yhteen kokki Sam Bompasin kanssa. Bompas on yrittänyt aiemmin paahtaa vaahtokarkkeja aktiivisen tulivuoren laavassa Japanissa. Laavaprojektin parissa valvotuissa oloissa kokkaaminen onnistui viime elokuussa, ja pihvipätkät ovat viime päivinä vallanneet internetin. 

"Se oli elämäni paras pihvi", Bompas kertoo. 

Laavagrilli on ehkä cool, muttei se jokaisen takapihalle sovi. Kiven sulattamisessa kuluu lähes kolme vuorokautta, ja sulatusuuni on kokonaisen auton kokoinen. Mutta ken tietää, ehkä tässä on grillauksen tulevaisuus?

Lähde: Syracuse.com

Suosittelemme