Rouvarokkia

Jalankulkuämpäri laulaa puumanaisista ja teini-iän traumoista

Sanna ja Pinja ovat paitsi poppareita ja hyviä rouvia, myös Rock-fudiksen mimmiliigan staroja.
Sanna ja Pinja ovat paitsi poppareita ja hyviä rouvia, myös Rock-fudiksen mimmiliigan staroja.
Opiskelijabileiden musiikkivastaavat löysivät viime vuonna takuuvarman nostatusbiisin. Juhani hiihtää -kappaleesta tuli yliopistopiireissä pienimuotoinen hitti ja Jalankulkuämpäri-yhtyeen rouvarokkia, nokkahuilukomppeja ja melodica-sooloja on ihasteltu ympäri keskustakampusta.

Sanna Väkevä ja Pinja Niemi perustivat peruskoulun loppumisen kunniaksi bändin. Nimeksi piti saada vielä Apulantaa ja Tehosekoitintakin tyhmempi yhdyssana. Nyt yhtye on musisoinut jo yli kymmenen vuotta, jäsenet ovat täysi-ikäistyneet ja ryhtyneet henkisiksi rouviksi.

“Olemme kypsempiä ja fiksumpia kuin tyttöbändit. Rouvuus ei ole ikä- tai sukupuolisidonnaista”, toteaa Sanna. Myös bändin miesjäsenet Joonatan Kotila ja Reko Aho syleilevät sisäistä rouvaansa.

Rouva uskaltaa olla oma appelsiini-ihoinen itsensä, vaatia backstagelle kunnollista päivällistä ja mennä illalla Teatterin vipin sijaan Stadin tähteen, koska siellä on hauskempaa.

“Dtm:ssa henkiset kakarat heittelevät tuoppeja ja saavat draamakohtauksia. Stadin tähti on turvallinen paikka, siellä soivat joka viikonloppu samat biisit samassa järjestyksessä. Välillä on Midnight Erotic Show. Suosittelen!”

Opiskelijoihin naivistinen poprock uppoaa mehukkaiden sanoitusten ja kikkailemattomien melodioiden ansiosta.

“Jalankulkuämpäri ei ole indie-cool, olemme siihen liian mylsäläisiä.” Mylsäläisiä kasvaa Myllykoskella paperitehtaan varjossa. Sellaiselle 5 000 asukkaan paikkakunnalle sijoittuvat monet Jalankulkuämpärin biisit, joissa tarkastellaan taakse jäänyttä teini-ikää julman lempeästi, rouvaperspektiivistä. Levyn nimi Rakkauden leirikoulu viittaa teini-iän täyttymättömiin toiveisiin.

“Myin kaksi vuotta hevosenpaskaa ovelta ovelle ja keräsin alkoholisteilta pulloja rahoittaakseni leirikoulun. Lopulta en päässyt koko reissulle. Teimme luokkaretken kirkkoherranvirastoon”, kertoo Pinja.

 Uutuuslevyltä löytyy toki myös rouvista kertovia kappaleita – kotirouvasta ja nuoresta puutarhurista kertova Rakkauden puutarhuri on selvä puumanaisten teemabiisi.

Rakkauden leirikoulu ilmestyy 10.2.

Jalankulkuämpäri levynjulkkarikeikalla Bar Loosessa 13.2.


Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi