Fast casualiin luottava Meet Sally haluaa olla erilaisempi kuin muut: "Raaka-aineita, joita ei ihan heti kotikeittiöstä löydä"

Hotel Midpointin yhteyteen ovensa avannut Meet Sally on kohtuuhintainen ja rento ruokapaikka Helsingin Kaisaniemessä.

  • Mikä: Fast Casual
  • Missä: Kaisaniemessä
  • Kenelle: Rento ruokapaikka kaveriporukalle

Lauantaina 14.11 ovensa avanneeseen Meet Sallyyn voit saapua nauttimaan niin rauhallisesta kahvihetkestä kuin ala carte -annoksista. Asiakaspaikkoja ravintolasta löytyy 130, kun kaksi pian valmistuvaa kabinettia lasketaan mukaan.

Mikä erottaa Meet Sallyn muista lähialueen ravintoloista? Miksi juuri tähän ravintolaan kannattaa tulla syömään, hotelli-ja ravintolapäällikkö Mika Tirri?

“Meillä on paljon erilaisia makuja maailmalta ja tarjoilemme vähän erilaista kuin mitä muut”, Tirri kertoo ja mainitsee listalta löytyvän Bake & Shark -burgerin. Nimestä huolimatta annos ei sisällä haita, vaan miekkakalaa.

Vaikka ruokalistalta löytyisi mitä, maku on kuitenkin se, joka loppupeleissä ratkaisee.

“Meidän kastikkeissa on makua, esimerkiksi chilimajoneesissa on oikeasti chiliä ja potkua löytyy”, Tirri huomauttaa.

Bake & Shark -burgeri ja kuorrutetut ranskalaiset Korean Style
Bake & Shark -burgeri ja kuorrutetut ranskalaiset Korean Style Kuva: Laura Matilainen

Tämän pystyy allekirjoittamaan täysin. Hampurilaisen valkosipulimajoneesi ja mango-chutney maistuivat juuri sellaiselta kuin luvattiin - ja vähän enemmänkin.

Maistuisiko strutsi-burgeri?

Ravintolan ruokalaista on yhteistyön tulos, jonka toteuttamisesta vastaa keittiömestari Henri Arkko. Vaikka peruslista pysyy melko samana, suunnitteluvaiheessa ilmoille heitettyjä villejäkään ideoita ei ole täysin kuopattu, vaan niitä ryhdytään toteuttamaan kuukausittain vaihtuvan kampanja-annoksen myötä.

Sisustuksesta ja värimaailmasta on vastannut Elina Törmänen.
Sisustuksesta ja värimaailmasta on vastannut Elina Törmänen.

“Jatkossa on luvassa kuukausittain vaihtuva, vähän erikoisempi burgeri. Burgerissa voidaan esimerkiksi nähdä strutsia, kengurua tai alligaattoria, eli sellaisia raaka-aineita, joita ei ihan heti kotikeittiöstä löydä”, Tirri kertoo.

Vaikka erikoisempia raaka-aineita käytetään jonkun verran, Tirrin mukaan suomalaista suositaan ravintolassa aina kuin mahdollista. Myynnissä on esimerkiksi Kaffe Roasteryn kahvia ja kuopiolaisia pienpanimo-oluita.

Ravintolan yhteydessä toimii myös kahvila, jonka puolelta löytyy toasteja, patonkeja, smoothieita pienempään nälkään. Jos et ehdi istumaan alas, myös take away onnistuu kaikkien ravintolan ja kahvilan annosten kanssa.

Tirri muistuttaa, että ravintolaan voi hyvin tulla matalalla kynnyksellä vaikkapa kaveriporukan kanssa. Erityisruokavaliot on huomioitu hyvin, joten senkään kanssa ei tarvitse empiä.

“Ei ole kiellettyä tulla istumaan iltaa ja seurustelemaan ihan vaan viinilasillisen tai limun äärelle.”

Myöskään loppulaskua ei tarvitse pelätä, sillä ruoka-annokset lähtevät kuudesta eurosta ja pysyttelevät maltillisina läpi listan.

Päivä ja viikko kerrallaan

Alunperin ravintolan piti avata ovensa jo elokuussa, mutta haastavat ajat venyttivät avajaispäivää marraskuun puoliväliin. Vaikka ravintolan avaamiselle aika ei ole se kaikkein helpoin, Tirrillä on kova usko tulevaan.

Meet Sallyn tulevaisuudensuunnitelmiin kuuluu ainakin brunssi, joka on tulossa piristämään viikonloppuaamuja lähitulevaisuudessa. Myös lounaspöytä avautuu piakkoin, kun ala carte -puoli saadaan pyörimään.

Hotelli- ja ravintolapäällikkö Mika Tirri.
Hotelli- ja ravintolapäällikkö Mika Tirri. Kuva: Laura Matilainen

“Nyt pitää vain toivoa, että ihmiset liikkuvat ja käyttävät suomalaisia palveluja. Pitää elää päivä ja viikko kerrallaan”, Tirri toteaa.

Meet Sally on avoinna ma-la klo 10-22, su klo 12-18.

1 kommentti

Juha T

19.11.2020 10:07

Melko tarkka kellonaika on laitettu ovien avaamiselle lauantaina.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi