Fine diningia kotioloissa? Näillä vinkeillä nostat take away -ruoan uudelle tasolle

Seuraavien vinkkien avulla luot ravintolatasoisen ruokaelämyksen kotikeittiössäsi.

Kotiinkuljetuksista ja take away -ruoasta on tullut meille arkipäivää. Vaikka kotiin tilataan usein lounasta tai kiireistä arkea helpottavaa päivällistä, myös kotona nautittavat fine dining -illalliset ovat yleistyneet.

Yksi kotona nautittavaa fine diningia tarjoilevista ravintoloista on Passio Keittiö & Baari. Ravintoloitsija Jussi Hukkasen mukaan kotona nautittavien ruokien suunnittelussa pitää käyttää sekä luovuutta että maalaisjärkeä, sillä annosten pitää kestää kuljetusta. Tästä syystä esimerkiksi jäätelöä ei take away -menujen jälkiruoissa nähdä.

“Muuten käytämme samoja raaka-aineita sekä valmistusmetodeja kuin ravintolasalissa tarjoiltavissa annoksissa”, Hukkanen kertoo City.fi:lle.

Passion take away -menu ei eroa paljoakaan ravintolassa nautittavasta versiosta.
Passion take away -menu ei eroa paljoakaan ravintolassa nautittavasta versiosta. Kuva: Passio

Yksi kotiinkuljetettavan fine dining -ruoan muoto on ravintola Demon tarjoilema Tähtikokin Ruokakassi. Kassi sisältää keittiön esivalmistelemia aterioita, jotka viimeistellään kotikeittiössä.

“Annokset on suunniteltu siten, että kuka tahansa onnistuu niiden valmistuksessa. Keittiö on esivalmistellut annokset niin pitkälle kuin mahdollista, ja asiakkaalle jää vain annosten lämmitys tai viimeistely, sekä itse annoksen kokoaminen ja koristelu”, Tähtikokin Ruokakassista kerrotaan.

Ruokien puolesta fine dining -illallisen voi siis nauttia kotona, mutta miten on tunnelman laita? Seuraavien vinkkien avulla luot kotiisi lempiravintolasi tunnelman.

1. “Paljon hyvää viiniä ja seuraa!”

Hukkasen mukaan mahdollisimman lähelle fine dining -kokemusta pääsee yksinkertaisilla asioilla.

“Varaa mahdollisimman paljon hyvää viiniä ja seuraa hetkeen! Fine dining on kokemus, johon pitää käyttää aikaa hyvässä seurassa. Myös hyvä juoma kuuluu ehdottomasti asiaan”, Hukkanen toteaa.

2. Taustamusiikki

Kun oikein mietit, onko ravintolassa koskaan täysin hiljaista? Ei. Tähtikokin ruokakassissa tunnelman luomista on helpotettu kassista löytyvällä Spotify-linkillä, jonka avulla taustamusiikin valinta käy näppärästi.

3. Kattaus

Vaikka take away -ruoka on totuttu nauttimaan pahvilaatikoista, fine dining -ruoan kanssa se ei tule kysymykseenkään. Kata siis pöytään paremmat astiasi, taittele lautasliinat ja sytytä kynttilät. Asettele ruoka lautasille ja koristele halutessasi esimerkiksi syötävillä kukilla.

Näiden vinkkien avulla melkein jo unohdat missä olet!

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi