Hotelli Glon toiseen kerrokseen Kluuvikadulle on auennut reilu kuukausi sitten Gourmetpizzeria Carlito’s, joka mainostaa tarjoavansa “ensiluokkaisista raaka-aineista valmistettuja huolella suunniteltuja pitsayhdistelmiä maailman metropoleista vaikutelman luovassa ympäristössä”.
Ensisilmäykseltä sali on mukava ja ihan tyylikkäästi sisustettu. Itse listat herättävät välittömästi veden kielelle. Alkupalaksi on tarjolla yhdeksää sorttia pieniä tapashenkisiä annoksia, jotka tilaamme kaikki (15,30 e). Pitsojen valinta ei ole yhtä helppoa, sillä paristakymmenestä vaihtoehdosta löytyy puolen tusinaa kelpo kandidaattia. Huomioni kiinnittyy listan kalleimpaan, 18,8 euroa maksavaan Snow Crab -pitsaan. Tiedustelemme tarjoilijalta mitä aineosaksi listatulla “lumiravulla” mahdetaan tällä kertaa tarkoittaa (lumiravun nimellä myydään usein lähes mitä tahansa chionoecetes-taskurapusuvun edustajia). Vastaukseksi saamme, että kyse on sellaisesta “pyöreästä tyypistä”. Päätämme jättää lumitaskuravut tällä kertaa väliin ja tilaamme mm. latva-artisokkaa, kevätsipulia ja retiisiä sisältävän Verduran (13,80 e) sekä kinkkua ja mozzarellaa sisältävän Piccanten (14,4e). Viinilista on melko ylihinnoiteltu, mutta taivumme tilaamaan järkevän hintaisen chianti superioren (Villa Lucia, 35e).
Alkupalalajitelma on melko onnistunut; etikkamarinoituja sipuleita, sieniä, erilaisia pieniä leipiä, juustoja ja hiukan leikkelettä. Odotuksemme kohdistuvat kuitenkin itse pitsoihin. Seuralaiseni Verdura on kaikin puolin onnistunut lätty, vaikkei merkittävämpää elaatiota aiheutakaan. Oma Piccanteni on muuten mainio, mutta valitettavasti puhvelinmaitomozzarella on lyöty uuniin liian aikaisin, jossa se on sulanut ja kostuttanut pitsan pohjan klähmäiseksi hyhmäksi.
Alkukaljat, startterit, pitsat ja kahvit kahdelle kustantavat 98,10 e. Kaupungin pitseriarankingissä Carlito’s asettuu selvästi Rivoletton alle, mutta top viitoseen kuitenkin.
Kehumme
- yritystä
- raaka-aineita
Moitimme
- pieniä fiboja
- juomien hintoja