Il Duetto

Kaupungin parhaasta pizzapaikasta voi käydä loputonta väittelyä. Yksi tykkää tyttärestä, toinen äidistä, kolmas rapeasta pohjasta. Mutta jos mittariksi otetaan autenttisuus sekä raaka-aineiden laatu, nousee Kampin Sähkötaloon muutama kuukausi sitten avattu…

Kaupungin parhaasta pizzapaikasta voi käydä loputonta väittelyä. Yksi tykkää tyttärestä, toinen äidistä, kolmas rapeasta pohjasta. Mutta jos mittariksi otetaan autenttisuus sekä raaka-aineiden laatu, nousee Kampin Sähkötaloon muutama kuukausi sitten avattu Il Duetto selkeästi kaupungin parhaimmistoon. Panitalialaista keittiötä edustava Il Duetto on panostanut tosissaan raaka-aineisiinsa, aina italiasta lennätettyä 00-jauhoa myöten. Vain puu-uuni paikasta puuttuu arkkitehtonisista syistä.

Täytyy olla todellinen Aalto-fani, että Il Dueton sekä muutaman muun ravintolan jakamaa salia voi sanoa viehättäväksi. Viileän tyylikkääksi korkeintaan. Chiantipullossa seisovia kynttilöitä tai puna-valkoruudullisia pöytäliinoja on turha siis etsiä.

Henkilökunta vaikuttaa kauttaaltaan italialaiselta, ja pienellä utelemisella selviää, että pizzakokki on saanut Rooman legendaarisessa Gambero Rossossa oppinsa.

Alkupalat (2,5–13 e) eivät juurikaan vakuuta, sillä ilmakuivattua kinkkua lukuun ottamatta kaikki tuntuu olevan upporasvassa paistettua. Listalta puuttuvat kaikki pastat seinänaapurina olevan Pastamanian kanssa tehdyn herrasmiessopimuksen vuoksi.

Pizzalista (8,5–15,8 e) vaikuttaakin sitten todella houkuttelevalta. Tarjolla on myös paljon vaaleita, tomaattikastikkeettomia pizzoja, joiden suuri ystävä olen. Tilaamme siis neljä erilaista pitsaa saadaksemme mahdollisimman hyvän poikkileikkauksen lättyjen tasosta. Ruokia odotellessamme käytämme hyväksemme ravintolakompleksin palvelua ja tilaamme viereisestä japanilaisravintolasta muutamat sushit (ei kannata, eilistä kalaa).

Pöytään saapuvat kiekot osoittautuvat juuri sellaisiksi kuin olin toivonutkin. Pohja on kerrassaan maukas (00-jauhot täyttävät tehtävänsä), täyteet laadukkaita ja – mikä tärkeintä – niitä on käytetty kohtuudella ja tyylillä ilman, että koko pizza olisi sullottu täyteen. Nyt ollaan todella kaukana Kotipizzan halpislärpäkkeistä ja erittäin lähellä kaupungin kovinta pizzakärkeä. Huhun mukaan Rivoleton kokit käyvätkin Il Duetossa ahkerasti syömässä. Olisi mukava nähdä, mihin paikka pystyisi puu-uunin avulla.

Kiitämme

Moitimme

Suosittelemme