Joulupöydät 2020: Näissä ravintoloissa nautitaan sekä perinteisiä että uusia jouluherkkuja

Ravintoloiden joulupöydät ovat taas makuja pullollaan! Seuraavien ravintoloiden joulupöydät ovat ehdottomasti kokeilemisen arvoisia.

Listaus toteutettu yhteistyössä ravintoloiden kanssa.

Kuva: Fat Lizard

Rakastitpa sitten perinteisiä tai hieman modernimpia jouluherkkuja, seuraavien ravintoloiden tarjonnasta jokainen löytää taatusti oman suosikkinsa.

Listauksesta löydät joulupöytiä tarjoilevia ravintoloita niin Helsingistä, Vantaalta, Espoosta kuin Tampereelta. Tutki vaihtoehtoja ja varaa pöytä jouluherkkujen äärelle!

Huomaathan, että osa ravintoloista tarjoilee jouluista menua myös take awayna.

Helsinki

Grotesk

Groteskin ihania herkkuja päästään nauttimaan nyt myös lounaalla kahden tai kolmen ruokalajin menun muodossa.

Joululounaan alkuruoaksi valittavana on joko linnunmaksaa, briossia ja karpalohilloketta tai härkäcarpacciota ja tryffelimajoneesia. Pääruokana nautitaan joko grillattua siikaa, karamellisoitua porkkanaa ja fenkolipyreetä tai vaihtoehtoisesti luumuglaseerattua porsaankylkeä, hiillostettua purjopyreetä ja paahdettua ruusukaalia. Ateriakokonaisuuden kruunaa valintasi mukaan joko unelmatorttu ja rommijäätelö tai passion posset grillattun ananaksen ja kookossorbeen kera.

Groteskin joululounas on valinta silloin, kun haluat nauttia kauden mauista, mutta haluat kenties säästää perinteiset jouluruoat aattoiltaan.

Tarjolla: 9.-11.12. sekä 16.-18.12. klo 11.30-15
Hinta: Alku- ja pääruoka 35 €, pää- ja jälkiruoka 32 €, alku-, pää- ja jälkiruoka 45 €
Take away: Kyllä
Lue lisää ja varaa.

Grotesk löytyy myös TableOnlinesta.

 

Konstan Möljä

Konstan Möljä vie makumatkalle vanhanajan Suomeen! Tämä perinteikäs ravintola Hietalahden vanhan sataman kupeessa tarjoilee joulun alla herkullista joululounasta - illallisaikaan katetaan herkkuja notkuva joulupöytä.

Juhlavaan illallisbuffettiin kuuluu runsas alkupalapöytä, josta löydät graavilohta, marinoituja sillejä, mätimoussea, rosollia ja rosollin kastiketta, erilaisia salaatteja, leipälajitelman sekä
karjalanpiirakoita ja munavoita. Pääruokina mehevää joulukinkkua ja talon omaa konjakkisinappia, aitoa poronkäristystä, pitkään haudutettua karjalanpaistia ja Marskin vorschmackia. Kalavaihtoehtoina tarjolla on mehevää uunilohta ja savusiikaa. Lisukkeina perinteisiä joululaatikoita, vegaanista juurespataa sekä keitettyjä perunoita ja perunamuusia.
Tarjolla myös herkullinen päivän keitto. Pikkujoulubuffettiin kuuluulisäksi alkoholiton glögi ja piparkakut!.

Joulun alla (17.12 alkaen) katetaan perinteikäs joulupöytä, johon kuuluu pikkujoulumenun antimien lisäksi myös juhlava juustopöytä.

Konstan Möljästä saat nyt perinteiset jouluherkut myös kotiin. Tilaukset kahta arkipäivää ennen noutoa.

Saatavilla:
Joululounas: 14.-23.12: arkisin klo 11-14.30
Pikkujoulubuffet: 19.11. alkaen: Illallisaikaan (to 17-22, pe & la 16-23)
Joulupöytä: 17.12 alkaen: illallisaikaan (to 17-22, pe & la 16-23)
Hinta: Joululounas 18€/hlö, pikkujoulubuffet 30€/hlö, joulupöytä 32€/hlö
Take away: Kyllä
Lue lisää ja varaa.

Kuva: Konstan Möljä

 

Story Kamppi

Jos kaipaat alkutalveen pientä luksusta, piipahta Storyyn, jossa jouluinen lounas tarjoillaan kolmen ruokalajin menuna.

Alkupalaksi pöytiintarjoiltava menu sisältää kevyesti paahdettua mausteista lohta ja vesikrassikreemiä. Pääruoaksi nautitaan paahdettua ankanrintaa, viikunakastike ja porkkanapyreetä. Viimeisimpänä, mutta ei suinkaan vähäisimpänä herkutellaan Storyn jouluisella tiramisulla.

Tarjolla: 1.12.-23.12. arkisin klo 11-15
Hinta: 29 €/hlö
Take away: Kyllä
Lue lisää ja varaa.

Story Kamppi löytyy myös TableOnlinesta.

Storyn joululounas tuo pöydän täyteen herkkuja.
Storyn joululounas tuo pöydän täyteen herkkuja. Kuva: Story

 

Bastardo

Kampin 5. kerroksessa nautitaan hyvän ruoan lisäksi myös upeista näköaloista.

Kampin Bastardossa joulypöytään katetaan perinteisiä suomalaisia jouluherkkuja kinkkuineen, laatikoineen ja jälkiruokineen. Tarjolla on lisäksi runsas salaattipöytä ja pizzabaari niille, jotka kaipaavat jouluruokien rinnalle vähän muitakin herkkuja. Joulupöydän hintaan sisältyy kahvi, tee ja glögi. Lapsille tarjolla on oma buffet.

Tarjolla: 13.12.
Hinta: 19,90 €
Take away: Kyllä
Lue lisää ja varaa.

Bastardo löytyy myös TableOnlinesta.

 

Rymy-Eetu

Jouluaaton ruoista ei kannata stressata, sillä jouluisista herkuista pääsee nauttimaan vaivatta Rymy-Eetun kotiin noudettavan Jouluherkkukassin ansiosta.

Tänä vuonna joulupöydässä herkutellaan mustikkagraavatulla lohella, savumuikkumoussella, savuporomoussella, sinappisillillä, mustaherukkasillillä, sienisalaatilla, rosollilla, perunasalaatilla, bataatti-pinaattiterriinillä ja joulukinkulla.

Tarjolla: Tilaukset 18.12. mennessä. Nouto Rymy-Eetusta 23.12. klo 14-20
Hinta: 53 €/hlö
Take away: Kyllä
Lue lisää ja tilaa.

 

Ravintola Fat Lizard Herttoniemi

Siis hetkinen… Joululounas, joka ei sisällä jouluruokaa? Fat Lizardin joulupöytä on täydellinen sinulle, joka et rakasta perinteisiä jouluruokia, mutta haluat nauttia herkullisesta ruoasta ja fiilistellä tulevaa joulua.

FAT XMAS Buffet on sillitön, rosolliton ja laatikoista vapaa ”joululounas”, joka nojaa vahvasti ravintola Fat Lizardin äärimmäisen suosittuihin brunsseihin. Joulukuussa pöydät notkuvat runsasta, käsintehtyä ja monipuolista herkkua jokaiseen makuun ja ruokavalioon. Alkupalapöydästä löytyy muun muassa vihersimpukoita, grillattuja Black Tiger-rapuja, Caesar salaattia ja sokerisuolattua lohta. Pääruokapöydästä nautitaan muun muassa grillattua härän sisäfilettä, merilohta ja makkaroita. Aterian kruunaa herkkuja notkuva jälkiruokapöytä.

Tarjolla on myös vegaaninen menu.

Tarjolla: 6.-23.12. joka päivä kello 12 -15
Hinta: 56 €/hlö, lapset 0-3v. 0 €, 4-8v. 12€, 9-13v. 24€.
Take away: Kyllä
Lue lisää ja varaa.

Fat Lizardin jälkiruokapöytä on herkkuja pullollaan.
Fat Lizardin jälkiruokapöytä on herkkuja pullollaan. Kuva: Fat Lizard

 

Ravintola Sävel Kallio

Ravintola Sävelen joululounaalle on katettu laaja kattaus perinteisiä herkkuja.

Alkupalapöydässä tarjolla on muun muassa rosollia, savustettua siikaa, savustettua kirjolohta, sienisalaattia, sillejä, maalaispateeta ja karpalopateeta. Pääruokina nautitaan joulukinkkua, karjalanpaistia ja tietysti jouluisia laatikoita. Eikä unohdeta myöskään riisipuuroa, joka kuuluu useimpien jouluperinteeseen.

Tarjolla: 16.12-18.12. klo 10.30-14.30
Hinta: 10,70 €
Take away: Kyllä
Lue lisää ja varaa.

Sävel Kallio löytyy myös TableOnlinesta.

 

Bellevue

Katajanokan yli satavuotias klassikko, Bellevue, tarjoilee joulun kunniaksi kolmen ruokalajin menua. Pöytiintarjoiltava menu vie syöjänsä makumatkalle venäläiseen keittiöön.

Alkuruoaksi nautitaan joko smetanalla höystettyä borssikeittoa tai pikkublinejä siianmädin kera. Pääruoaksi valittavana on joko ylikypsää karhua ja juureksia, pariloitua nieriää ja voi-valkoviinikastiketta tai sieniliemellä höystettyä sieniohrattoa. Aterian kruunaa tuulihattu valkosuklaavaahdon kera. Saatavilla on lisämaksusta myös juustoja.

Tarjolla: 8.12.-18.12. tiistaista perjantaihin klo 11.30-15
Hinta: 39 €
Take away: Sopimuksen mukaan
Lue lisää ja varaa.

Bellavue löytyy myös TableOnlinesta.

 

Hesperia Restaurant & Bar

Crowne Plazan uudessa Hesperia Restaurant & Bar -ravintolassa päästään nauttimaan jouluista menua, joka sisältää kolme tai neljä ruokalajia pöytiintarjoiltuna.

Alkuruoaksi tarjolla on Hesperian kalalautanen, joka sisältää muun muassa käsinkuorituista katkaravuista valmistettua Skagenia, karpalograavattua lohta, savumuikkuja ja lasimestarin silakkarullia. Pääruoaksi valittavana on joko miedosti savustettua ankanrintaa tai kotimaisesta naudan sisäfileestä valmistettua Tournedosta. Ateriakokonaisuuden kruunaa rommilla liekitetty piparkakku-uunijäätelö kuningatarmarjahillokkeen kera. Menu on saatavana myös kasvisversiona.

Menun kanssa voit myös valita kullekin ruokalajille sopivan viinipaketin.

Tarjolla: 7.–23.12. arkisin klo 11.30-23 (keittiö suljetaan 21.30) ja lauantaina ja sunnuntaina 12-23 (keittiö suljetaan 21.30)
Hinta: alk. 52 €/hlö
Take away: Ei
Lue lisää ja varaa.

Crowne Plazan pöytiin tarjoiltava menu nautitaan uudessa Hesperia Restaurant & Bar -ravintolassa.
Crowne Plazan pöytiin tarjoiltava menu nautitaan uudessa Hesperia Restaurant & Bar -ravintolassa. Kuva: Crowne Plaza

 

Kuusi Palaa

Perinteisiä joulun makuja päästään nauttimaan tunnelmallisessa Kuusi Palaa -ravintolassa.

Joululounaan aloittaa runsas alkupalapöytä, joka sisältää muun muassa lämminsavustettua lohta, rosollia, metsäsienisalaattia, Marskin graavilohta, poropyöryköitä ja mätimoussea. Pääruoaksi tarjolle on katettu joulukinkkua, saaristolaiskuhaa, karamellisoitua sipulia ja tyrnismetanaa, paahdettuja juureksia sekä perinteisiä joululaatikoita. Makeannälän tyydyttää jälkiruokapöytä, josta löytyy juustojen ja piparkakkujen lisäksi uuniomenoita ja kinuskimoussea.

Tarjolla: Arkisin 15.-23.12.
Hinta: 55 €
Take away: Ei
Lue lisää ja varaa.

 

Espoo

Madison

Diner-ravintola Madisonin keittiömestari ja yrittäjä Katja Arpré hehkuu intoa kuvaillessaan joulukuun spesiaalikattausta. Pikkujoulubrunssin kylmäpöydästä löytyy jouluiseen henkeen laaja kalavalikoima, joka sisältää muun muassa talon graavilohta, rapuhyvettä, skagenia ja savusiikaa. Kalaruokien lisäksi alkuun tarjolla on myös paahtopaistia, leikkeleitä ja salaatteja. Pääruoaksi nautitaan muun muassa joulukinkkua, smetanalohta, punajuuri-sinihomejuustogratiinia. Kasvisruokailijat on otettu huomioon maukkailla vaihtoehdoilla; esimerkiksi pääruoista näyttävä Vege Wellington soveltuu myös vegaaneille.

Jälkiruokapöydästäkin löytyy laaja kattaus perinteikkäitä herkkuja, joista osa on valmistettu ravintolan keittiömestarin isoäidin resepteillä. Erityismainintana uuden twistin saanut kookosriisipuuro, joka on myös sopii monelle allergikolle.

Tarjolla: Kattaukset lauantaina kello 11 ja 13, sunnuntaina kello 12 ja 14.
Hinta: 30 €/ henkilö, lapset 1-10v 10 €. Ryhmät 4+ aikuista 24,90 €/ henkilö.
Take away: Ei
Lue lisää ja varaa.

Madison löytyy myös TableOnlinesta.

 

Vantaa

Backas

Ravintola Backaksen joululounas sisältää runsaan Alina emännän kalapöydän, joka pitää sisällään muun muassa graavattua lohta, savustettua harjusta, kirjolohenmätiä, kartanon savukalaterriiniä ja sinappisilliä. Perhtoorin alkuruokapöytään on katettu muun muassa kartanon rosollia, riistahyytelöä, savustettua kalkkunan rintaa ja käsinleivottuja leipiä. Pääruokana herkutellaan joulun perinteisillä ruoilla, kuten joulukinkulla, savustetulla lohella, riistamakkaralla ja joululaatikoilla. Vegeruokailijat on huomioitu seitankinkulla.

Tilaa kannattaa jättää myös jälkiruoalla. Runsaaseen jälkiruokapöytään on nimittäin katettu Alinan taatelikakkua, suklaa-puolukkakakkua, piparkakkupateeta, pannacottaa ja pieniä makeita herkkuja, kuten kartanon kermakaramelleja.

Saatavilla on myös take away -joululounas, joka sisältää laajan kattauksen niin alku-, pää- kuin jälkiruokia.

Tarjolla: 23.11-23.12 ma-pe, sekä kaikki joulukuun lauantaipäivät 5.12, 12.12 sekä 19.12. Kattaukset klo 11.00, 12.00, 13.30 ja 14.30
Hinta: 23.11-5.12. 59,00€/hlö, 7.12-23.12. 62,00€/hlö, lapset 2-12 v. 2 €/ikävuosi.
Take away: Take away joululounas 40,00€/hlö. Myydään 2hlön ja 4hlön kasseissa. Tilaukset viimeistään edeltävänä päivänä klo 12.00 mennessä.
Lue lisää ja varaa.

Backaksen kartanon joulupöytä ei jätä nälkäiseksi.
Backaksen kartanon joulupöytä ei jätä nälkäiseksi. Kuva: Backas

 

Tampere

Be Calm & Buzz On

Jouluna on ihana istahtaa valmiseen pöytään, joka on katettu toinen toistaan herkullisimmilla jouluruoilla. Stressittömän jouluaterian tarjoilusta vastaa Scandic Tampere Cityn Be Calm & Buzz On -ravintola, joka kattaa parasta pöytään niin jouluaattona kuin joulupäivänä.

Alkupalaksi buffetissa tarjolla on muun muassa lämminsavustettua siikaa, sitruuna marinoitua lohta ja hovimestarinkastiketta, sillikaviaaria, lasimestarinsilliä, vihersalaatteja, paahdettua punajuurta, metsäsienisalaattia, marinoitua perunasalaattia, rosollia, Waldorfin salaattia, härkäpastramia ja punasipulihilloketta. Pääruoaksi nautitaan perinteisten joululaatikoiden ja kinkun lisäksi paahdettua kalkkunanrintaa haudutetun omenan ja portviinikastikkeen kera. Tarjolla on myös savustettua lohta ja sienimuhennosta.

Herkkusuita ei suinkaan ole unohdettu! Jouluisen ateria kruunaa suklaaganachekakku ja piparkakku-jouluhalko pienempiä makeita unohtamatta.

Tarjolla: 24.-25.12.
Hinta: 42 €, lapset 0–3 v. 0 €, 4–10 v. 12,90 €
Take away: Ei
Lue lisää ja varaa.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi