Juhli kotona! Itsenäisyyspäivän take away -kassit tuovat juhlamenun luoksesi

Itsenäisyyttä kannattaa juhlistaa herkullisella ruoalla. Kätevimmin se käy ravintoloiden take away -kassien avulla.

Itsenäisyyspäivää vietetään tänä vuonna koko maassa poikkeuksellisissa olosuhteissa, mutta yksi asia on jo pysyy: hyvä ruoka.

Erinomaisia vaihtoehtoja itsenäisyyspäivän juhlintaan ovat ravintoloiden take away -kassit, joiden avulla luot juhlatunnelmaa helposti kotiisi. Kokosimme yhteen pääkaupunkiseudun herkullisimpia itsenäisyyspäiväkasseja.

Lista päivittyy.

Esther

Ravintola Esther on taikonut itsenäisyyspäivän kunniaksi viiden ruokalajin kokonaisuuden, joka on saatavilla joko liha- tai vegeversiona. Lihamenussa alkupaloiksi nautitaan lohi-tatakia, hirvipastramia ja sieniketsuppia sekä kuohkeaa valkosipulikeittoa. Menun pääruoka on luutonta ankankoipea, juuripersiljapyrettä, varsikukkakaalia ja karhunvadelma-kastiketta. Vegemenussa puolestaan tarjoillaan limemarinoitua jalotofua, kotijuustoa ja sieniketsuppia, valkosipulikeittoa ja paahdettua kurpitsaa soijaglaseerattujen siitakesienten kera.

Suklaakakku kruunaa molemmat menut. Annokset ovat kattausta vaille valmiita, ainoastaan keitto ja pääruoka vaativat lämmityksen.

Hinta: Lihamenu 45 e/hlö, vege 40e/hlö. Kun tilaat 30.11 mennessä, saat 5 e alennusta.
Saatavilla: Tilaukset torstaihin 3.12. klo 10 mennessä. Minimitilaus 2 hengelle. Nouto 5.12 Lauttasaaresta tai Pasilasta. Saatavilla myös rajallinen määrä kotiinkuljetuksia.
Lue lisää ja tilaa.

Nude

Weekend Chef -kassi on kolmen ravintolan, Nuden, Olon ja Emon, luoma kokonaisuus, jonka avulla jokainen voi olla oman elämänsä huippukokki. Kotiin kuljetettava tai paikan päältä noudettava kassi pitää sisällään kattavan alkupalalajitelman, johon kuuluu muun muassa sokerisuolattua lohta, muikunmätimoussea, munakokkelia ja mallasleipää. Pääruoaksi kassi tarjoaa kotimaista marmorihärkää, kukkakaaligratiinia, parsakaalia ja jaloviinalla maustettua pippuri-kermakastiketta. Aterian päättää mustikkapiirakka.

Hinta: 59 e/hlö
Saatavilla: Tilattava viimeistään 3.12 klo 15 mennessä. Noudot perjantaina 4.12. ja lauantaina 5.12.
Lue lisää ja tilaa.

Blue Peter

Blue Peterin itsenäisyyspäivän take away -menu sisältää alkuruoaksi laajan kattauksen herkkuja aina jallugraavatusta lohesta savuporotartariin ja paahtopaistiin. Pääruoaksi valittavana on joko ylikypsää Ahvenanmaan karitsan entrecotea tai mausteista bataattitournedosta. Jälkiruoaksi tarjolla on salmiakkipannacottaa. Ravintola tarjoaa myös erillistä lasten menua 9,50 euron hintaan.

Hinta: 92 e/2 hlö, 180 e/4 hlö, 350 e/8hlö
Saatavilla: Tilaukset ke 2.12. klo 14 mennessä, noudot perjantaina 4.12 ja lauantaina 5.12.
Lue lisää ja tilaa.

House of Sandwiches

Kiirettömästä brunssista haaveilevan valinta on House of Sandwichen kotiin kuljetettava tai paikan päältä noudettava take away -brunssi. Brunssi sisältää muun muassa jokirapu canapéita, savuporo tartlettia, hunajagraavattua nieriää, juustolajitelman, paahdettua punajuurta ja kikhernesalaattia. Aterian makeasta puolesta vastaa tyrnimarja-omena pannacotta ja mustikkamanteli-smoothie. Brunssi on saatavilla myös kasvisversiona.

Hinta: 18 e
Saatavilla: Ennakkotilaus 4.12 klo 15 mennessä, kotiinkuljetus tai nouto sunnuntaina 6.12.
Lue lisää ja tilaa.

Talin kartano

Itsenäisyyspäivän brunssikassi on mitä herkullisin tapa nauttia juhlapäivän tunnelmasta. Talin kartanon brunssikassi sisältää muun muassa metsäsienisalaattia, katkarapu skagenia, jääkellarin lohta ja marinoitua hirssiä. Pääruokana kassi tarjoaa naudan sisäfileetä glögipunaviinikastikkeessa, ohrahelmipaistosta, valkosipuliperunoita ja paahdettuja juureksia. Jälkiruokana nautitaan jouluista omenatiramisua ja valkosuklaa-mustikkamoussekakkua.

Hinta: 20 e/hlö, lapset alle 12 v 1e/ikävuosi
Saatavilla: Tilaukset viimeistään 3.12 mennessä, nouto lauantaina 5.12.
Lue lisää ja tilaa.

Lönkka

Itsenäisyyspäivän brunssin luominen onnistuu helposti myös Lönkan take away -kassin avustuksella. Runsas ruokakassi sisältää muun muassa karitsaterriiniä, lohipastramia ja avokadoa, jättirapu- ja metsäsienisalaattia, mandariini-fenkoli mallasleipää ja porkkanakakkua.

Hinta: 24 e/hlö
Saatavilla: Tilaukset viimeistään 4.12 mennessä, nouto lauantaina 5.12.
Lue lisää ja tilaa.

Base

Lepäävaarassa sijaitseva Base tarjoaa itsenäisyyspäiväksi kolmen ruokalajin take away -menun. Alkuruoaksi tarjolla on suppilovahverokeittoa. Pääruoaksi valittavana on joko kuhaa Mannerheimin tapaan duchesseperunoiden kera tai vaihtoehtoisesti ankkaconfit lintuperunoiden kera. Jälkiruokana tässä menussa nautitaan mutakakkua ja lakkamoussea.

Hinta: 37 e/hlö
Saatavilla: Tilaukset 2.12 klo 12 mennessä, nouto lauantaina 5.12.
Lue lisää ja tilaa.

Rönttösrouva

Itsenäisyyspäivän juhlöatunnelmaan pääsee myös Rönttösrouvan tarjoamalla viiden ruokalajin menulla. Menu sisältää Karjalan aladobia eli karjalanpaistista valmistettua lihahyytelöä, voileipäkakkua, riisipiirakoita voilla ja kananmunalla, blinejä ja jälkiruoaksi valkosuklaakuorrutteisen leivoksen, joka kätkee sisäänsä mustikkasydämen. Menu vaatii ainoastaan blinin sekä piirakan lämmityksen.

Hinta: 78 e/2 hlö
Saatavilla: Toimitukset ja nouto sunnuntaina 6.12.
Lue lisää ja tilaa.

Faro

Faro auttaa juhlimaan itsenäisyyspäivää tarjoamalla kolmen ruokalajin take away -menua. Alkuruoaksi valittavana on joko karpalograavattua lohta tai mukulaselleristä valmistettua carpacciota. Pääruoan voit valita kolmesta vaihtoehdosta; kuhaa Mannerheimin tapaan, Ahvenanmaan karitsan paahtopaistia tai kukkakaalipihvejä. Aterian kruunaa mustikka-valkosuklaamoussekakku.

Hinta: 43 e/hlö
Saatavilla: Tilaukset 2.12 klo 15 mennessä. Noudot perjantaina 4.12. ja lauantaina 5.12.
Lue lisää ja tilaa.

Finnjävel

Finnjävel kokkaa ja pakkaa itsenäisyyspäivän kasseihin perinteistä Karjalanpaistia, aitoon voihin tehty puikulaperunamuusia, karjalanpiirakoita ja munavoita. Annokset ovat laktoosittomia,.

Hinta: 35 e/2 hlö
Saatavilla: Nouto ravintolasta tai toimitettuna lauantaina 5.12. Hinta toimitukselle Helsingin alueen sisällä 12 e.
Lue lisää ja tilaa.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi