Kaisaniemestä saa pian viskiä hanasta - nämä mielenkiintoiset uutuudet avaavat ovensa Helsingin keskustaan

Tällä viikolla Kaisaniemi saa sekä uuden kahvilan että hanahuoneen.

Vaikka viime aikoina monien ravintoloiden ja kahviloiden on kerrottu suuntaavan lähiöihin, Helsingin keskusta ei suinkaan ole autioitumassa. Esimerkiksi tällä viikolla Kaisaniemi saa peräti kaksi uutuutta, kun hanahuone Juova ja Fazer Café avaavat ovensa.

Myös Kallion kahvilatarjonta laajenee, kun Gateau-leipomokahvila avaa torstaina ovensa Karhupuistoon.

Aivan uudenlainen taproom

Kaisaniemen ehdottomasti puhutuin uutuus on Hanahuone Juova. Kyseessä ei ole mikä tahansa olutpaikka, vaan seitsemän suomalaisen pienpanimon ja yhden maahantuojan yhteinen taproom, jossa oluenystävät pääsee maistelemaan pienpanimoiden tuotoksia suoraan hanasta.

Mukana Juovassa ovat espoolainen Olarin Panimo, oululainen Maistila, espoolainen Tired Uncle Brewing Co, lappeenrantalainen panimoyhtiö Tuju, helsinkiläinen CoolHead Brew, helsinkiläinen ETKO Brewing, naantalilainen MallasSepät, helsinkiläinen Pien sekä venäläisiä oluita maahantuova Imbibe International.

Kuva: Juova

Juovaan on tulossa 25 oluthanan lisäksi yllätys myös väkevien ystäville - nimittäin viskihana!  Laajaan valikoimaan kuuluu myös Chateau Carsin viinejä sekä Fiskars Coffee Roastery & Tea Companyn kahveja.

“Jokaiselle mukana olevalle panimolle on myös rakennettu oma pieni alueensa panimon tyyliin brändättynä. Mukaan valikoitui paljon sellaisia panimoita, joiden saatavuus on ollut heikkoa Helsingissä, ravintolan “puuhamies” Jyrki Peltonen kertoo.

Peltosen mukaan pääkaupunkiseudulta puuttui tämän tyyppinen olutravintola, jossa rennossa miljöössä voi nauttia usean eri kotimaisen pienpanimon tuotteita, laadukkaita ulkomaalaisia oluita, siidereitä, viinejä, viskiä ja pikkupurtavaa.

160-paikkaisessa ravintolassa on lisäksi 31-paikkainen terassi.

Juovassa hanoja on enemmän kuin tarpeeksi.
Juovassa hanoja on enemmän kuin tarpeeksi. Kuva: Juova

Hanahuone Juova avautuu 20.5.2021 osoitteeseen Kaisaniemenkatu 3.

Hittileivosta saa nyt Kaisaniemestä

Yli satavuotisen historian omaava Fazer avaa tiistaina 18.5. Kaisaniemeen uuden Fazer Café -kahvilan, joka tarjoaa sekä uusia että perinteisiä herkkuja aamusta iltaan.

Lounaalla kahvilaan voi tulla nauttimaan niin keittoa, uuniperunoita, toasteja kuin laajan salaattibaarin antimia. Iltapäivällä voit istahtaa nauttimaan vaikkapa lähes hitiksi nousseesta vegaanisesta pistaasikierteestä.

Nyt avattava Kaisaniemen kahvila on jo 16. Fazer Café Suomessa.

Kuva: Fazer

”Koronatilanteen hiljalleen helpottaessa suuntaamme katseemme vahvasti tulevaisuuteen. Avaamalla uusia kahviloita pystymme tarjoamaan työtä pahasti kärsineellä alalla ja vahvistamme läsnäoloamme uusilla alueilla,” Fazer Retailin Suomen toimitusjohtaja Miika Kostilainen kertoo. 

Eikä tässä vielä kaikki, sillä ihania herkkuja pääsee pian nauttimaan myös Kalliossa.

“Torstaina avaamme myös uudistuneen Gateau-leipomokahvilan Kallion Karhupuistossa.”

Fazer Café palvelee osoitteessa Kaisaniemenkatu 6. Gateau-leipomo avautuu osoitteeseen Viides Linja 10.

Lue myös kauppakeskus Triplaan avautuneista uutuuksista: Amerikkalainen pirtelöbaari avasi ovensa Triplaan - näyttävät herkut ovat Kitty's Milkshaken juttu: "Upeita elämyksiä ihanille asiakkaillemme"

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi