Kalliossa kuohuu: Suosikkiravintolat laittoivat ovensa säppiin - nämä paikat valtaavat tyhjät liiketilat

Helsingin Kalliossa on viime aikoina vietetty tiuhaan tahtiin niin avajaisia kuin jäähyväisiä.

Bangkok 9 avaa ovensa nyt myös Kallioon.
Bangkok 9 avaa ovensa nyt myös Kallioon. Kuva: Bangkok 9

Helsingin Kalliossa on viime kuukausien aikana sekä suljettu että avattu uusia ravintoloita tiuhaan tahtiin.

Ovensa lopullisesti sulkeneiden paikkojen joukosta löytyy muun muassa Bar21, Rice Garden, Bar Cón ja ruokakauppa Anton & Antonin Kioski. Myös monen kalliolaisen suosikkikahvila, palan Madridia Suomeen tuonu Cafelito, lopetti toimintansa viime vuoden lopulla Harjutorilla.

Vaikka monet kahvilat, ravintolat ja baarit ovat joutuneet sulkemaan ovensa, Kallio ei autioidu, sillä paljon uutta on myös luvassa.

Kortteliravintola ja coktailbaari

Yksi uusista tulokkaista on legendaarisen Café Bar No:9:n pikkusisko Bar 10, joka mainostaa itseään viihtyisänä kortteliravintolana, baarina, kahvilana, kohtaamispaikkana ja olohuoneena.

Monipuolisen paikan ruokalistalta löytyy laaja kattaus niin pieniä alkuruokia, pastoja, burgereita, pääruokia ja jälkkäreitä, eikä ruoan kanssa tarvitse olla kuivin suin. Kyseinen Bar Cónin tilalle Fleminginkadulle avannut ravintola tarjoaa ruoan ja juoman lisäksi myös viihdettä taidenäyttelyjen ja klassikkopelien muodossa.

Bar10:ssä pääset nauttimaan myös taiteesta.
Bar10:ssä pääset nauttimaan myös taiteesta. Kuva: Bar10

Vaikka legendaarinen Bar21 sulki ovensa, tilat tarjoavat jatkossakin juomia janoisille sankareille. Tiloihin ollaan nimittäin remontoimassa cocktailbaaria, jonka taustajoukoista löytyy viereisen liiketilan, artesaanipizzoihin erikoistuneen Armo-pizzerian, omistaja. Avajaispäivä ei ole vielä tiedossa.

Thairuokaa, vegeä ja japanilaisia erikoisuuksia

Myös ruokapuoli on kokenut alkuvuodesta uudistuksia.

Thaimaalaisia katuruokia tarjoileva Bangok 9 on tuttu näky monista kauppakeskuksista, mutta nyt tämä thaimaalaisia katuruokaelämyksiä tarjoava ravintola valtaa nyt myös Kallion. Maaliskuun ensimmäinen päivä ovensa avaavan ravintolan ruokalistalta löytyy laaja kattaus niin curryja kuin Bangok 9:n erikoisuuksia, kuten kokonaisia kaloja ja thai-jälkiruokia. Eikä kannata unohtaa herkullisia, talon omia cocktaileja.

Myös Punavuoresta lähtöisin oleva Green Hippo rantautui vastikään Kallion, kun se avasi ovensa Fleminginaukion laidalle. Kasvisruokaan sekä vegaanisiin ja gluteenittomiin tuotteisiin erikoistunut Green Hippo tarjoaa entisen työmaatoimiston tiloissa niin aamupalaa, lounasta, illallista kuin brunssiakin. Kesällä yrityksen suunnitelmissa on päästä avaamaan lisää asiakaspaikkoja terassille.

Green Hippon on tunnettu ennen kaikkea herkullisista aamupaloistaan.
Green Hippon on tunnettu ennen kaikkea herkullisista aamupaloistaan. Kuva: Green Hippo Café

Kahvila Cafeliton tilalle on avautunut autenttista meksikolaista ruokaa tarjoileva La Cantine Klandestina. Arkisin lounaalla päästään nauttimaan meksikolaisen kotiruoan lisäksi salaattia ja keittoa. Meksikolaista katuruokaa hyvän juoman siivittämänä pääsee puolestaan nauttimaan keskiviikosta sunnuntaihin.

Kurvissa asuvia ja työskenteleviä ilahduttaa taatusti myös viime syksynä ovensa Hämeentielle avannut Bistrokoi. Japanilaista fuusioruokaa tarjoilevan ravintolan ruokalistalta löytyy niin sushia, ramenia, gyoza-taikinanyyttejä kuin teriyaki-annoksia.

Kalliossa monia liiketiloja remontoidaan paraikaa, joten uusia tulokkaita saadaan varmasti vielä lähitulevaisuudessa paljon lisää.

LUE LISÄÄ MYÖS TÄSTÄ LÄHIALUEEN UUTUUDESTA: Suomen ensimmäinen Pizzorante avasi ovensa: Hiltonista saa nyt pizzaa - myös mukaan!

 

Juttua muokattu 24.2.2021 klo 14.30 La Cantina Klandestina lisätty.

 

1 kommentti

SaraPepp

16.12.2021 00:54

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://SaraPeppus.goshrink.com

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi