Suomen ensimmäinen Pizzorante avasi ovensa: Hiltonista saa nyt pizzaa - myös mukaan!

Hilton Helsinki Strandin ravintola on nyt roomalaistyyppistä pizzaa tarjoileva Pizzorante Bro.

  • Mitä: Roomalaistyyppistä pizzaa
  • Missä: Hakaniemessä
  • Milloin: Ala carte ma-su 16.00–22.00

Kuva: Hilton Strand

Ohutta ja rapeapohjaista roomalaistyyppistä pizzaa - muun muassa tätä herkkua löytyy marraskuun lopussa Hilton Strandin ravintolauudistuksen myötä ovensa avanneen Pizzorante BROn listoilta.

Vaikka pizza ei ensimmäisenä tule mieleen Hilton-ketjusta puhuttaessa, uusi konsepti syntyi tarpeesta kehittää hotelliravintolatoimintaa. Osansa oli myös korona-ajan tuomalla tauolla, jonka aikana hotellinjohtaja Jani Jernströmillä oli aikaa pohtia muutosta.

”Lopullinen sysäys lähti liikkeelle frisbeegolfradalta. MondItalyn Sampsa Saarinen tokaisi minulle, että miksi ette myy hyvää pizzaa? Hämmästyin ja vastasin heti, mitä - pizzaa Hiltonissa?”, Jernström kuvailee uuden konseptin syntyhetkeä.

Kuva: Hilton Strand

Palaset loksahtivat lopulta paikalleen ja uusi konsepti alkoi saada muotoaan. Mutta mistä juontaa juurensa nimi Pizzorante?

”Pizzorante BRO -nimi vihjaa vapaammasta otteesta italialaiseen ruokaan. Se kertoo kuitenkin selkeästi niin kotimaisille kuin myös kansainvälisille vieraillemme, mistä on kyse. Taidamme muuten olla Suomen ensimmäinen ja ainoa Pizzorante”, toteaa Jernström.

Salaisuus piilee yksinkertaisissa, laadukkaissa raaka-aineissa

Pizzorante BRO -ravintolakonseptin suunnittelu on tehty yhteistyössä helsinkiläisen Monditalyn kanssa. Yrityksen perustaja Gianpaolo Rinettin mukaan pizza on hyvin yksinkertainen tuote, joka perustuu kolmeen komponenttiin: pizzapohjaan, tomaattiin ja mozzarellaan. Kun tuote on niin simppeli, tulee raaka aineiden olla erinomaisia. Niiden makua ei voi peittää minkään alle.

Keittiömestari Jarto Stepanoff on ollut vahvasti mukana uuden ruokalinjan suunnittelussa heti alusta alkaen. Palo italialaiseen ruokaan syttyi Jarton työskennellessä italialaisessa ravintolassa Australiassa.

Kuva: Hilton Strand

”Roomalaistyylinen pizza on ravintolamme tähti. 360 asteisesta uunista tulee muutamassa minuutissa herkullinen ohut rapeapohjainen pizza. Laadukkaat raaka-aineet Italiasta sekä kotimaasta hitsataan yhteen helsinkiläisellä twistillä”, Stepanoff kommentoi menua.

Pizzorante tarjoaa rapeaksi paistetuista pizzoista seitsemää erilaista versiota, joiden joukosta löytyy myös vegaaninen vaihtoehto. Pizzat on saatavilla myös gluteenittomina. Pizzojen lisäksi ravintolan listalta löytyy laaja kattaus italialaisia herkkuja aina Bruchetta-leivistä perunagnoccheihin ja haudutettuun turskaan. Aterian voi kruunata niin tiramisulla, gelatolla kuin pannacotalla.

Hyvän ruoan ystävän kannattaa ottaa myös huomioon, että Pizzoranten pizzoja on mahdollista tilata myös mukaan.

 

Kommentoi juttua