Toiset kokeilevat yksittäisillä kasvispihveillä, toiset heittäytyvät täysillä – Bun2Bun vaihtaa kaikki pihvinsä vegaanisiksi

Lihaa imitoivat pihvit laskeutuivat Helsingin hampurilaiskentälle.

Kuva: The Beyond Burger

Kasvishampurilaiset, joiden pihvi imitoi lihaa, ovat tulleet kerta heitolla suomalaisten hampurilaisravintoloiden valikoimiin. Ensin Classic American Diner -ketju toi testierän Beyond Burgeria ravintoloihinsa, pian sen jälkeen kuultiin Social Burgerjointin löytäneen briteistä itselleen Moving Mountains -pihvin ja tuovan sen valikoimiinsa tällä viikolla.

Nyt kahta ravintolaa pyörittävä Bun2Bun vääntää vegevaihdetta isommalle muuttamalla kaikki pihvinsä kasvispohjaiseksi. Bun2Bunissa pihvin virkaa toimittaa Beyond Burger, ja koko listan muuttaminen siihen perustuvaksi kertoo miten paljon ravintolassa luotetaan kyseiseen pihviin. 

Bun2Bunin listalta REDIn ja Kampin rafloissa löytyy jatkossa neljä erilaista burgeria, joissa kaikissa on välissä Beyond-pihvi. Hinnaltaan Bun2Bunin burgerit ovat 13 ja 15 euron väliltä. 

Lihaa vastaavaa kasvisburgerikokemusta on metsästetty pitkään ja hartaasti ja usein heikoin tuloksin. Mustapapu- ja muut vaihtoehtopihvit tarjoavat siedettävän kokemuksen, mutta kasvisruoka on parhaimmillaan ihan toisessa muodossa ja burgerit puolestaan perinteisesti lihan hallitsemaa maaperää.

Muun muassa herneproteiiniin, kookosrasvaan ja punajuureen nojaavien tulokkaiden lihamaisuus on totista totta ja fraasi siitä, ettei pihviä erottaisi lihasta pätee varmasti useimpien maistajien kohdalla. Ensipuraisu hämmentää, kun kokemus alkaa punajuuren “verisestä” väristä ja jatkuu lihaisan suutuntuman kautta grillin savuiseen makuun.

Testikerran perusteella Beyond Burger ja Moving Mountains vastaavat pihveinä melko paljon toisiaan, mutta Social Burgerjointin testiburger oli Classic American Dineria hieman kekseliäämpi ja herkullisempi toteutus pikkelöityine ituineen.

Niille, jotka pohtivat kasvisruokavalioon siirtymistä, uutuushampurilaiset tarjoavat maukkaan sillan kohti ympäristöystävällisempää ja eettisempää hampurilaista.

Vegaaniseen tai kasvisruokavalioon tottuneille kokemus nyt tarjolle tulleista burgereista saattaa olla jopa outo. Täydellisesti lihaa imitoivaa tuotetta ei osaa kaivata, kun siitä on oppinut pois.

Outouden toteaa myös Bun2Bunin Beyond-pihvillä varustettua burgeria etulinjassa maistamaan päässyt ja siitä Facebookin Sipsikaljavegaaneille kertonut Jonas Bistrm.

“Pääsin tyyppaamaan Bun2bun burgerimestan beyond burger pihvillä aurajuusto ja bbq burgerit. Tämä on nyt erityisesti niille jotka on jääneet kaipaamaan lihaburgeria. Itsellä on 14 vuotta ilman lihaa nyt niin oli todella outo kokemus :D . On mahtavaa että tulee täysin vegaaninen burgeriketju!”

Bun2Bun päätyi jättämään lihan pois kokonaan ja luottaa siihen, että vegaani- ja kasvisruokayhteisö palkitsee rohkeasta päätöksestä. 

Tsekkaa myös: 

3 kommenttia

MiksiNäin

12.12.2018 18:31

Miksi ei ole liha vaihtoehtoa jätetty? Siihen loppui bun2bun minulle!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Hyvä näin

14.12.2018 10:01

Kannattaa olla avoin vegaanisille ruuille. Maista ennen kuin tuomitset! :)

YönRetardi

19.12.2018 01:01

Onnea matkaan. Ylihintainen, lihaton hampurilainen REDIssä. Vähän kuin lentokoneesta loppuisi menovesi kesken Bermudan kolmiossa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi