Social Burgerjointiin uusi lihaa imitoiva vegepihvi – Moving Mountains syrjäyttää Brooklyn burgerin soijapihvin

Vegaanisessa Moving Mountains -pihvissä on hämmästyttävän lihaisa rakenne.

Viime viikolla sipsikaljavegaanit ja muut vegeburgereiden suurkuluttajat hihkuivat riemusta, kun Classic American Diner otti valikoimaansa maailmalla suursuosioon nousseen vegaanisen Beyond Burgerin.

Nyt innovatiivisten vegeburgereiden Suomen-valloitus saa jatkoa, kun Bun2Bun ilmoitti vaihtavansa kaikki pihvinsä vegaanisiksi Beyond Burgereiksi ja Social Burgerjoint tuo valikoimaansa brittiläisen Moving Mountains -burgerpihvin.

Social Burgerjointin kaikkiin ravintoloihin tänään rantautuva Moving Mountains -pihvi on kehitetty muistuttamaan rakenteeltaan mahdollisimman paljon jauhelihasta tehtyä hampurilaispihviä.

Se sisältää muun muassa herneproteiinia, soijaproteiinia, vehnäproteiinia ja sientä, joka tuo pihviin lihaisaa makua ja suutuntumaa. Punajuuri antaa pihville lihaisan punertavan värin, kookosrasva taas burgerpihviin kuuluvan rasvaisen koostumuksen. Moving Mountains -pihviin on lisätty myös B12-vitamiinia.

Social Burgerjointin herkullinen versio Moving Mountains -burgerista.
Social Burgerjointin herkullinen versio Moving Mountains -burgerista. Kuva: Panu Jansson

"Valinta oli helppo"

Social Burgerjointin luova johtaja Mika “Pikkis” Tuomonen kertoo maistaneensa matkoillaan niin Beyond Burgeria, Moving Mountains -burgeria kuin Impossible Burgeriakin.

“Valinta oli oikeastaan aika helppo. Moving Mountains oli näistä kaikkein paras”, hän sanoo.

Valintaan vaikutti niin maku kuin rakennekin. Impossible Burger soveltuu rakenteensa puolesta parhaiten parilagrilleihin, eikä sitä toistaiseksi ole juurikaan saatavilla Yhdysvaltain markkinoiden ulkopuolella.

Tuomonen sai testattavakseen sekä Beyond Burgerin että Moving Mountainsin. Jälkimmäinen sopi rakenteeltaan täydellisesti Social Burgerjointin mibrasa-hiiligrilliin ja rakenne tuntui Tuomosen suussa Beyond Burgeriakin lihaisammalta.

“Jos laittaisi Moving Mountains -pihvin burgerin väliin ja sanoisi maistajalle, että tässä on uusi lihapihvi, niin ei sitä välttämättä ekalla haukkauksella kasvispihviksi huomaisi.”

"Päästään tosi lähelle lihaisaa fiilistä"

Sienen, kookosrasvan ja punajuuren ansiosta lihaisa tuntuma on varsin autenttinen. Paksu pihvi jää paistettaessa keskeltä punertavaksi medium-kypsäksi paistetun lihapihvin tapaan ja kookosrasva tuo pihviin sopivan rasvaisen tuntuman.

“Kyllä siinä päästään tosi lähelle sellaista lihaisaa fiilistä.”

Moving Mountains -burgerit tulevat tänään keskiviikkona myyntiin kaikissa Social Burgerjoint -ravintoloissa Brooklyn 3.0 -nimellä. Cityn vegeburgeritestissäkin menestyneen Brooklyn 2.0:n suosittu soijapihvi jää samalla kokonaan pois valikoimasta.

Uusi Moving Mountains -pihvillä varustettu Brooklyn burger on saatavilla edellisen Brooklyn burgerin tapaan sekä vegaanisena että epävegaanisena versiona.

Tsekkaa myös: 

1 kommentti

Kärsimysveks

29.4.2019 21:36

Helvetin hienoa että tartutaan oikeasi toimiviin kosepteihin kiinni. Tämä on tulevaisuuden alkua.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi