Kaupungin parhaat ravintolat

Cityn lukijaäänestyksen yllättävät tulokset!

Cityn ravintolaäänestys marssittaa valokeilaan lukijoiden suosikit. Valta vaihtui jokaisessa sarjassa, mutta kestosuosikit kestävät. Ensimmäisen kerran historiassa parhaat ravintolat valittiin tekstiviestiäänestyksessä. City kiittää 2678 äänestäjää ja julistaa ravintolavuoden 2004 avatuksi.

Ciao tex-mex!

Paras Ruoka

Sija Sija
2003
Ravintola Lista-
vuodet
1. (2.) Santa Fé 9
2. (1.) Papa Giovanni 8
3. (3.) Cantina West 9
4. (4.) Satkar 2
5. (7.) Namaskaar 6
6. (9.) Eatz 3
7. (-) Botta 0
8. (-) Aino 1
9. (5.) Kynsilaukka 7
10. (-) Chez Dominique 1

Kaupungin parhaan ruokapaikan titteli on ollut jo kuusi vuotta kahden kauppa: italialainen Papá Giovanni ja tex-mex- ravintola Santa Fé ovat vääntäneet kättä paremmuudesta. Ne ovat mutkattomia oman rahan paikkoja kaupungin keskustassa. Viimeiset neljä vuotta Santa Fé on jäänyt kuitenkin nuolemaan näppejä, Papán viedessä potin. Ei enää.

Santa Fé jouluviikolla: talo on tupaten täynnä. Silti kahden hengen seurueelle löytyy pöytä ja ruoatkin tulevat, ennen kuin mansikkamargaritasta on mennyt puoliakaan.

"Meillä on ollut sama henkilökunta vuosia. Pidän henkilökunnastani hyvää huolta", selittää ravintolan omistaja Henri Klimscheffskij toimintaripeyttä.

Mutta on suosioon Klimscheffskij’n mielestä toki muitakin syitä.

"Yksikään annos ei lähde keittiöstä minkään muun näköisinä kuin pitää. Jokaikinen pihvikin leikataan ja punnitaan meillä. Annosten maun on pysyttävä koko ajan samana: hienosäätöjä teemme. En säästä raaka-aineissa, emmekä käytä puolivalmisteita."

Entä mikä on omistajan oma suosikkimenu?

"Nachos supreme, kana fajitas, mutakakku ja mansikkamargarita."

Tietenkin se tehdään aidosta mansikasta.

TJEU: Mansikkamargarita

Uusi alku

Paras Uusi

Sija Ravintola
1. The Club
2. Demo
3. Gastone
4. Super
5. Casa Largo
6. Aino
7. Fever
8. Baarikärpänen
9. O´Neills
10. Belge

Klubi, pari diskoa, sarjakuvabaari, pari italialaista ravintolaa, pari pubia ja suomalainen ravintola. Siinä ravintolat, joita Cityn lukijat pitävät kaupungin parhaimpina uusina.

Yökerhorintaman ehdoton ykkösuutinen viime vuonna oli The Clubin avaaminen. Sedu Koskisen uutuus paikkasi JamJam-konseptin asiakaskatoa. Ruoka- ja seurustelutilat muuttuivat kolmekymppisten diskoksi.

"Ajatus kypsyi viime keväänä. Ruokailun ja juhlimisen yhdistäminen on vaikeaa. Koska bailaaminen on lähempänä sydäntä, päädyimme siihen."

The Club syntyi moskovalaisten, lontoolaisten ja pariisilaisten esikuvien mukaan. Koskisella on tapana kiertää maailman ravintoloita vähintään 4–5 kertaa vuodessa.

"Suomessa joudutaan tekemään kompromisseja, koska meillä ei voida palvella marginaaliryhmiä kuten suurkaupungeissa. Suomalaiset ravintolat ovat kuitenkin korkeatasoisia. Luin juuri lehteä, jossa listattiin Yhdysvaltain kymmenen parasta ravintolaa. En olisi ostanut yhtäkään niistä."

Koskinen kertoo, että The Clubissa kompromisseja on tehty mm. sisustuksessa ja musiikissa: kumpikin puree vielä valtavirtaan. Uutta The Clubissa on pullomyynti. Aikaisemmin Suomessa on myyty viinapulloja vain Teatterin VIP-tilassa.

"Pullossa alkoholin ostaminen tulee edulliseksi ja pulloahan ei saa myydä kuin seurueelle, jossa on vähintään kolme henkeä. Tapa on otettu hyvin vastaan ja uskon, että se leviää muihinkin ravintoloihin."

TJEU: The Clubin VIP-tila, varaa pöytä ennakkooon

Olutbaarin vastaisku

Paras Baari

Sija Sija
2003
Ravintola Lista-
vuodet
1. (3.) Molly Malone´s 9
2. (1.) Sling In 5
3. (6.) Belge 2
4. (5.) Sir Eino 2
5. (-) Loose 1
6. (7.) On The Rocks 3
7. (-) Torni 1
8. (-) Painobaari 1
9. (-) Tapasta 4
10. (-) Corona 9

Kaupungin paras baari täyttää kuluvan vuoden syyskuun 15. päivä kymmenen vuotta. Se on kunniakas ikä ravintolalle kaupungissa, jossa ravintolan elinkaari on yleensä korkeintaan viisi vuotta.

"Me emme ole segmentoituneet. Tänne voi tulla kuka tahansa, joka arvostaa hyvää olutta", tietää kenttäpäällikkö Henja Leino Molly Malone’sin salaisuuden.

Molly Malone’s käynnisti Suomessa virallisen irkkutrendin. 1990-luvun puolessa välissä Helsingissä oli kolme suosittua irkkupubia: Molli, Mälli ja Mulli. Mullista aika jätti.

Parin viimeisen vuoden aikana pubit ovat tehneet paluuta: kaupunkiin ovat rantautuneet Sir Eino, Churchill Arms, Belge, O’Neills ja London Pub.

"Olutkulttuuria edistävät baarit ovat tervetulleita. Irkku- ja brittipubit ovat taas trendikkäitä", toteaa Leino.

Väittämän puolesta puhuu myös ravintolaäänestyksen paras baarilista, jonka kärkipäähän on mahtunut vain yksi drinkkibaari, monivuotinen voittaja Sling In.

Jotain on toki muuttunut sitten viime irkkutrendin.

"Suomalaiset tuntevat nykyään paljon paremmin oluita. He osaavat pyytää tiettyä merkkiä tai sen tapaista olutta. Kotimaisen, tutun oluen kulutus ravintolassamme on koko ajan vähentynyt. Suomalaiset matkustavat enemmän ja ovat siten tutustuneet olutkulttuuriin."

Olut kelpaa nyt naisille ja miehille.

"Viikonpäivinä enemmistö asiakkaistamme on miehiä, noin 60 prosenttia, mutta viikonloppuna naisia on jo puolet."

TJEU: Molly Malone’sin yläkerta sai jatkoajat kello 04:än.

Perusasiat eivät muutu

Paras Henkilökunta

Sija Sija
2003
Ravintola Lista-
vuodet
1. (2.) Papà Giovanni 8
2. (-) Lost & Found 1
3. (3.) On The Rocks 3
4. (6.) Kaarle XII 12
5. (1.) Sling In 5
6. (7.) Memphis (Erottaja) 3
7. (-) Aino 1
8. (-) Molly Malone´s 5
9. (4.) Santa Fé 7
10. (-) Amarillo 4

Tämähän on jo tylsää, voisi ajatella. Papà Giovanni on patsastellut sarjan kärkikolmikossa jo kahdeksan vuotta, useimmiten numero unona. Edellisvuoden notkahdus kakkoseksi on nyt unholassa. Nokkamies Pasi Tuominen on tyytyväinen. Saammeko kertauksen hyvän palvelun oppitunnista, kiitos:

“Tärkeintä on asiakkaan huomionti ja tilannetaju. Tekniikan ja ruokalistan oppii kuka tahansa, rentous on luonteenpiirre. Hyvällä tarjoilijalla on silmät selässä, eikä asiakkaan tarvitse napsutella sormiaan. Senkin huomaa heti, onko henkilökunnalla keskenään hauskaa. Ja meillähän on!"

Papà Giovannissa on lähes 50 työntekijää: 2/3 kuukausipalkkalaisia ja 1/3 vakituisia osa-aikaisia.

“Kaikki tuntevat talon ja toisensa. Porukka ei ole vaihtunut viimeisiin kahteen vuoteen. Uutta henkilökuntaa tulee vanhan suosittelemana, järjestelmällisiä työhaastatteluja emme harrasta."

Hattu nousee usein myös Italian-tuntemukselle.

“Talossa on kaksi italialaista ja monia Italia-friikkejä. Esittelemme kaksi kertaa vuodessa jonkin alueen ruokineen ja viineineen, ja perustieto kasvaa koko ajan."

TJEU: Hummerispagetti tarjoillaan vadilta. Raaka-aineen saa valita altaasta elävänä.

Lostari kiilasi kärkeen!

Paras Bailupaikka

Sija Sija
2003
Ravintola Lista-
vuodet
1. (8.) Lost & Found 4
2. (2.) On The Rocks 3
3. (3.) Kaarle XII 12
4. (7.) Teatteri 4
5. (1.) Helsinki Club 11
6. (4.) Manala 8
7. (9.) Mocambo 2
8. (-) Tiikeri 1
9. (6.) DTM 3
10. (-) Kerma 6

Kun Lost & Found reilut seitsemän vuotta sitten avasi, se markkinoi itseään heteroystävällisenä homoravintolana. Ja olisihan se pitänyt arvata: paikan omi paitsi kaupungin homoyhteisö myös se edellähiihtävä ja avarakatseinen heterojengi.

“Oikea citybailaaja pitää hauskaa kenen kanssa huvittaa. Homo-hetero -jako on passé, iskemiseenkin tulee uutta haastetta", sanoo ravintolapäällikkö Maria Blomfeldt.

Lostarin nimeen vannoo myös mittava vakiojulkkiskaarti Ville Valosta ja Maija Vilkkumaasta huippunäyttelijöihin. Jarvis Cocker muisti Helsingistä juuri Lostarin.

“Tavastian esiintyjät jatkavat usein tänne. Keikkalistasta näkee suoraan, tuleeko mustatukkia, kaljuja vai rastoja."

Talon valttikortteja ovat ah, niin ahdas tanssilattia, ilmainen sisäänpääsy ja rento henkilökunta, joka nousi ilman aiempia listasijoja suoraan Ravintolaäänestyksen kakkoseksi.

“Suurin osa kuuluu alkuperäiskalustukseen. Täällä hullutellaan, ilkeillään ja nipistellään estoitta. Menossa on usein varsinaiset kotibileet. Musiikista vastaa baarimestari-soittajaguru Jari Reis."

Lost & Foundiin mahtuu kerralla 230 asiakasta. Tupa täyttyy aina ennen puolta yötä. Jono yltää välillä SF-baarille asti.

“Bileet alkavat jo jonossa, ei sen kummempaa."

TJEU: Tehokas baarityöskentely: mikä tahansa juomatoive täyttyy nopeasti. Ruokaa tappiin asti: patonkeja ja vuohenjuustoleipiä myös mukaan.

Sanokaa Strindberg, kun haluatte hyvää

Paras Kahvila

Sija Sija
2003
Ravintola Lista-
vuodet
1. (2.) Strindberg 10
2. (3.) Wayne´s Coffee 5
3. (-) Fazer 8
4. (6.) Coffee House 4
5. (4.) Ekberg 8
6. (-) Ursula 9
7. (5.) Café Engel 10
8. (1.) Café Esplanad 10
9. (2.) Succes 2
10. (-) Carusel 0

Miten syntyy kahvila, joka yltää paras kahvilalistan top kolmoseen? Sisustetaan tyylikäs huone, leivotaan erinomaiset lisukkeet ja sijoitetaan se keskelle kaupunkia.

Vuosia kahvilalistaa ovat hallinneet Esplanadin kovat kaksoset Strindberg ja Esplanad. Väliin on tullut Kaisaniemen nuori ja kaunis Wayne’s Coffee.

Tämän vuoden listaykkösessä Café Strindbergissä käy runsaasti vakioasiakkaita. Kahvilapäälliikkö Kirsi Heinosen mukaan jotkut jopa kolme kertaa päivässä. Kahvila onkin täyden palvelun talo: sieltä saa kahvin ja pikkupurtavien lisäksi lounaskeiton joka päivä yhdestätoista kolmeen. Moni pitää Strindbergin keittoja kaupungin parhaina. Kahvilan kokin innostus aiheeseen näkyy.

Viime vuoden ykkönen Café Esplanad pistettiin vuosi sitten joulukuussa remonttiin, joten myös Cityn paras kahvila –lista koki pikkurempan. Wayne’s Coffeen ja Strindbergin kantaan kiilasi pari vuotta bubbling under -osastossa ollut Kluuvikadun Fazer, kahviloista klassisin.

Fazerin kahvilassa saa nauttia yhä vanhan ajan pöytiin tarjoilusta, omenahyveestä ja ihanista jäätelöannoksista, jotka aika tuntuu hyljänneen. Vai missä keskustan kahvilassa voi vielä ahmia joka lapsen unelman Banana Splitin?

Kluuvikadun Fazer sopii hyvin nostalgisiin hetkiin: niin harva asia täällä tuntuu muuttuneen. Tänne äidit ja isoäidit retuuttivat 1970-luvulla syntyneet lapsensa ja lapsenlapsensa. Konditoriapuolella ihailtiin joulukaramellejä. Vastapäätä oli Kansallisosakepankki ja katua halkoivat autot.

"Nuoria aikuisia on alkanut käydä enemmän", tunnustetaan Fazeriltakin.

Aika näyttää, palaavatko nostalgikot takaisin Café Esplanadiin.

TJEU: Strindbergin vuohenjuusto-kesäkurpitsakeitto

Näin syöt vuonna 2004

Lontoo ja New York syövät jo sitä, mitä sinäkin syöt tänä vuonna.

Pienet lautaset
Se alkoi tapaksista. Nyt ravintolat tarjoavat pitkiä menuja, mutta vain vähän ruokaa ja pieniltä lautasilta, esimerkiksi simpukoita valkosipuli-yrttivoissa.

Meripihka ja munakoisovioletti
Ovat astioiden ykkösvärit, uskovat ainakin Calvin Klein, Waterford ja Hermés.

Ravintoloitsijoiden astiastot&oheistuotteet
Starbuck’s tekee kahvia, Nobu ja French Laundryn Thomas Keller astioita.

Jälkiruoka ja jälkiruokabaarit
Manhattan ja Chicago ovat saaneet ensimmäiset jälkiruokabaarinsa. Jälkiruokabaarissa voi syödä mm. kolmen jälkiruokalajin menun.

Luksusburgerit ja hot dogit
Roskaruoka on kokenut faceliftin. New Yorkin ravintoloissa tarjoillaan nyt hanhenmaksa- tai tryffelihampurilaisia. Pöytään saatetaan myös kantaa hot dog tai burrito, jonka täytteenä on sisäfile.

Naiskokit
Yhä useamman ruotsalaisen ravintolan keittiössä häärää naiskokki. Naiset ovat rynnistäneet kokkikisoihin ja kirjoittaneet ruokakirjoja Tina Nordströmin vanavedessä.

Klassiset cocktailit
Ensin palasivat Martinit, sitten Mojitot, nyt kelpaa mikä tahansa klassinen cocktail kuten Sidecar tai Manhattan.

Laadukkaat lasiviinit
Yhä useampi huippuravintola tarjoaa laadukkaita lasiviinejä.

Ravintoloitsijat hotellinomistajina
Ennen hotellinomistajat avasivat ravintoloita, nyt huippuravintoloitsijat mm. Yhdysvalloissa, Ranskassa, Brasiliassa avaavat hotelleita. Suomessa temppua yritti jo Suomen suurin yksityinen ravintolaketju Royal Ravintolat, joka joutui kuitenkin luopumaan Hotelli Hesperiasta.

Loossit
Loossit ovat palanneet ravintoloihin entistäkin komeampina. Ne ovat nahkaisia, tummia, kunnioitusta herättäviä. Newyorkilaisen Lever Housen korotetusta loossista voi ihmetellä alhaalla istuvaa asiakaskuntaa.

Tuoksutettu ruoka
Mikä ruoassani haisee? Se voi olla vaikka ruusu. Sillä monessa huippuravintolassa ruokakin saa omaa hajuvettään.

Kranaattiomena
Drinkkien ehdoton ykköskoriste New Yorkin klubeilla.

Lähteet: Bon Appétit, Allt om Mat, In Style, Food&Wine

Gourmet-matkalla Pariisiin lähtee...

Kaikki äänestäneiden kesken arvottiin kahden hengen matka Pariisiin. Gourmet’n kotikaupunkiin matkustaa Anu Helle. Onnea! Postimies tuo.

15 kommenttia

Happamia

16.1.2004 20:05

Sedu Koskisella ei taitaisi olla varaa niihin omasta mielestään huonoihin Yhdysvaltalaisiin ravintoloihin joten hyvä etteivät kelvanneet ;-)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

InLande

18.1.2004 16:08

Onko Cityn nettisivut vain ja ainoastaan stadilaisille??? Muistaakseni city ilmestyy myös muissa kaupungeissa, joten olisi ollut ihan kiva ele laittaa myös muiden kaupunkien ravintolaäänetystulokset nettiin... Mutta huomaa että stadihan on maailman napa ainakin stadilaisten mielestä, ja ilmeisesti cityn "nettitoimitus" sijaitsee stadissa... Tervetuloa myös kehän ulkopuolelle!!!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

stadiversio

19.1.2004 16:51

TOTTA!
Alkaa todellakin vituttamaan tää meno. Eikö verkkocitya saa kuin vain stadiversiona?
Taidan lähteä kokonaan pois koko palvelusta. Paitsi että hei! sekin maksaa!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

racoon

19.1.2004 22:23

Ampukaat komissaarit nuo hullut koirat, käykää Sandeepissa,hyvät kansalaiset, hinta/laatusuhde niiku...DAA!!,täytyy sanoa että kyllä parempi kun jotkut äänestyslistalle päätyneet,

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

aarne_ankka

20.1.2004 00:49

Todellakin, tahtoo lukea myös muiden kaupunkien ravintola-äänestyksen tulokset!!

HERÄTYS toimitus!

ps. itselleni riittää kunhan näkis edes tulokset, yhtä syväluotaavaa juttua kuin stadin mestoista en kaipaa vaikkakaan en pistäisi pahakseni.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

kdvjfodjkks

20.1.2004 11:22

no jo on taas kehä kolmonen vauhdissa.....
olis kiva jos lappalaisiakin ajateltais....saisko ne baari tulokset nettii muustakin paikkakunnalta ku hesast!
joku roti sentään!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

stadirules

21.1.2004 14:27

Älkää ihmiset valittako!
City-lehti on kaupunkilaisen lehti ja kaupunki on yhtäkuin stadi! Ei noi muutaman tuhannen ihmisen Kaupungit ketään lukijoita jaksa kiinnostaa...
STADI RULES!!!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kaupunkilainen

21.1.2004 22:37

Ihmetyttää todellakin kommenttinne, joissa vaaditaan listaa muiden kaupunkien kuin Helsingin ravintoloista. City on kuitenkin pääasiassa Helsinkiläinen julkaisu, joka on nyt sitten laajentanut jakeluaan ulkoisesta painostuksesta. Ilmeisesti nyt kun netistä voi lue juttuja ympäri Suomen, niin nimikin pitäisi sitten kai muuttaa Suomeksi ja tasavertaisesti raportoida koko Suomen asioista. Ei. Minä haen oman Cityni jostain Stadin raflasta, kuten jo vuosia, ja toivon onnistuneen segmentoinnin saavan ansaitsemansa arvon. En valitettavasti halua lukea maakuntien asioista City-lehdestä, vaan kääntyisin sitten vastaavaan aluelliseen julkaisuun. Ai sellaisia ei välttämättä ole? Ota yhteys vaikka nimismieheen, mutta älä pilaa meidän paikallista julkaisuamme!!!!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

asde

22.1.2004 13:22

Maakunnissahan julkaistaan omia City-lehtiä. Lukekaa niitä jos ei tämä kelpaa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Grebatsuk

23.1.2004 10:32

Hei Stadilainen: painu suolle! Vai tiedätkö, mikä suo edes on?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

stadius

25.1.2004 23:36

[LAINAUS]Grebatsuk kirjoitti 23.01.2004 klo 10:32:

Hei Stadilainen: painu suolle! Vai tiedätkö, mikä suo edes on?[/LAINAUS]

Jos voit ilmoittaa oman suosi osoitteen, niin tulen mielelläni kylään kahville.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Tontsalainen

27.1.2004 01:45

Taas tapellaan että onko ne maalaiset ketä on muuttanut kehän sisälle kaupunkilaisia ja ne maalaiset ketä on ulkopuolella on juntteja?

Kuulkaas pellet, tässä kärpäsen läjässä mitä myös Suomeksi kutsutaa niin ei ole yhtään oikeaa suurta kaupunkia. Ne ketä asuu Hesassa, uutisväläys, se on pelkkä kauppala. Ne ketä asuu muualla, olkaa ilosia et on ees sähkö ja juokseva vesi :P

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

LvTre

28.1.2004 12:51

"Ei noi muutaman tuhannen ihmisen Kaupungit ketään lukijoita jaksa kiinnostaa..."

:D Totta, Suomessa on vain yksi kaupunki, Helsinki, loput on vaan muutaman tuhannen ihmisen läjiä. No ei, kyllähän sitä huumoria ymmärretään.

-- Yksi tuhannesta tamperelaisesta

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

weetix

2.2.2004 09:46

ö

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

jakomielitauti

19.2.2004 10:50

olette te "stadilaiset" omituisii heeboi, haukutte muualta kuin hesasta tulleet vaikka sieltäkin lähdetään kiireellä pois:) älkää hätäilkö kyllä mäkin sinne muutan vielä vaikken naamoista välitäkkään.. mun mielestä STADI=kaupunki? kaupunkeja suomessakin useampiakin mun mielestä..

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi