Kilpailija Oak Barrelille ja muita uusia ravintoloita – Helsinki-Vantaan ravintolatarjonta yllättää monipuolisuudellaan

Helsinki-Vantaan ravintoloiden joukkoon on ilmestynyt uusia tulokkaita.

Helsinki Market on yksi lentokentän uusista ravintoloista.
Helsinki Market on yksi lentokentän uusista ravintoloista.

Helsinki-Vantaan lentokentän ravintolat ovat kokeneet kolmessa vuodessa melkoisia muutoksia. Vanhojen klassikkopaikkojen rinnalle on noussut uusia tulokkaita, ja tarjontaa löytyy jokaiseen makuun.

Esimerkiksi uudessa Helsinki Marketissa on päivittäin tarjolla laaja valikoima pastaa, burgereita ja salaatteja sekä laaja valikoima patonkeja ja kahvilatuotteita. Leivät tulevat aina tuoreena lentokentän omasta leipomosta.

Helsinki Marketissa on tilaa myös isommille seurueille ja pöytävarauksen voi halutessaan tehdä jo etukäteen.

Moni ei tiedäkään, että lentokentältä voi ottaa ruokaa mukaan myös lennolle. Höyryävä pizza saattaa tosin herättää annoskateutta muissa matkustajissa.

Kilpailija Oak Barrelille

Aivan Helsinki Marketia vastapäätä sijaitseva 60º Bar & Brewery on moderni kilpailija legendaariselle Oak Barrelille. Uuden baarin tiskiltä löytyy laaja valikoima erikoisoluita ja saatavilla on myös baarin omaa olutta.

Ensimmäinen erä omaa karpalo ipaa oli niin suosittu, että se myytiin hujauksessa loppuun. Hanavalikoima päivittyy tiuhaan tahtiin ja saatavilla on myös pieniä erikoiseriä.

Uusi tulokas on myös Suomen ensimmäinen Uppercrust, josta voi napata helposti mukaan aina tuoreet täytetyt patongit joko kylmänä tai kuumana.

Ravintolauudistusten myötä myös vanhat ravintolat ovat saaneet uutta ilmettä. Jopa Oak Barrelissa on tehty remonttia, vaikka moni ei sitä välttämättä huomaakaan.

Oak Barrelin uusi ilme toteutettiin tarkoituksella niin, että muutoksia tuskin huomaa, ja tavoite vaikuttaa onnistuneen, SSP Finlandin markkinointi- ja liiketoiminnan kehitysjohtaja Jussi Laakso intoilee.

Klassikkopubin eteen rakennettiin muun muassa terassi, joka sulautuu vanhaan niin hyvin, että sen voisi kuvitella olleen siinä ikuisuuden.

Ikkuna suomalaiseen ruokakulttuuriin

Lentokentän vanhin ravintola Fly Inn on toiminut samalla paikalla jo vuodesta 1969, ja listalta löytyy edelleen paikan historiaa henkiviä klassikkoannoksia. Suomalainen ruokakulttuuri on vahvasti esillä, ja erikoisuutena tarjolla on kausittain vaihtuva menukokonaisuus, jonka suunnittelusta vastaa vieraileva keittiömestari.

Talvikauden menusta vastasi Lapland Hotelsin Tero Mäntykangas, jonka annokset tarjosivat pohjoisia makuja myös niille matkailijoille, jotka eivät ehtineet vierailla Lapissa asti. Kesäkaudella vierailevana ravintolana on Bistro O Mat.

Vastoin yleistä käsitystä lentokenttäravintoloiden hinnatkaan eivät ole päätähuimaavia, sillä hinnat pyörivät Helsingin keskustan ravintoloiden tasolla.

Fly Innin alkupalalajitelmassa maistuivat kotimaiset maut.
Fly Innin alkupalalajitelmassa maistuivat kotimaiset maut.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi