Kolme ravintolatrendiä: Näitä suomalaiset peräänkuuluttavat juuri nyt

Suomalaiset kaipaavat ravintolalta eritoten kasvista, tasapainoa ja paikallisuutta.

Mitä suomalaiset kaipaavat ravintoloilta tällä hetkellä? Edenredin* teettämän kyselytutkimuksen mukaan ravintolakävijät toivovat tällä hetkellä yhä enemmän vegaani- ja kasvisvaihtoehtoja.

Lähes 60 % kyselyyn vastanneista ravintoloista kertoi näiden annosten kysynnän kasvaneen.

Ravintolatärppejä vegeruokaa etsiville:

  • Vegaanisia fine dining -elämyksiä tarjoileva Magu
  • Vegaaniseen “mättöruokaan” keskittynyt Junk y Vegan
  • Proteiinirikasta kasvisruokaa loihtuva Zeytuun

Terveellistä ja paikallista

Yhä useampi suomalaisista kiinnittää selvityksen mukaan huomiota myös terveellisyyteen, ja annosten tasapaino nousikin kyselyssä korkealle sijalle.

Terveellisyyden lisäksi myös ruoan alkuperä koetaan tärkeäksi; raaka-aineiden paikallisuudesta on muodostunut asia, jota yhä useammat ravintolakävijät peräänkuuluttavat.

Ravintolakävijöille on tärkeää, että raaka-aineet tulevat läheltä.

Ravintolatärppejä:

Kun raha ratkaisee – SYÖ

Vaikka ravintolaruoalta halutaan monia asioita, ratkaisevin tekijä suomalaisille ravintolan valinnassa on kuitenkin hinta. Tätä mieltä on 87 prosenttia Edenredin kyselyyn vastanneista ravintoloista.

Toiseksi tärkeimmäksi seikaksi ravintolat nostivat lounasedun käytön maksuvälineenä, kun taas kolmanneksi eniten asiakasmääriin vaikuttavaksi asiaksi nostettiin sijainti.

VINKKI! Jos haluat nauttia ravintolaruoasta pikkurahalla, kannattaa suunnata SYÖ!-viikoille. Pääset nauttimaan ravintoloiden loihtimista annoksista 12 €:n hintaan torstaihin 5. syyskuuta saakka.

*Tiedot selviävät Edenredin heinäkuussa tekemän kyselytutkimuksen vastauksista. Kyselytutkimukseen vastasi 1882 täysi-ikäistä suomalaista ja 72 ravintolaa.

Suosittelemme