Kotimainen ja edullinen vaihtoehto ryntäsi kasvisburgerpihvien markkinoille

Poutun Muu kehitettiin ja saatiin kaupan hyllylle pikavauhtia.

Vaihtoehtoa lihalle etsivät kuluttajat ovat innostuneet viime aikoina reilusti Beyond Meatin saapumisesta ensin suomalaisiin ravintoloihin ja sen jälkeen kauppoihin. Nyt tarjolla on myös kotimainen vaihtoehto samaan kategoriaan, kun lihatalona tuttu Pouttu toi markkinoille Muu-burgerpihvin.

Lihaa imitoivat kasvispihvit ovat rynnineet markkinoille nopeasti. Noin seitsemän euroa kaupan hyllyllä maksavan Beyond Meatin lisäksi tarjolla on ollut esimerkiksi Hälsans Kökin hieman edullisempi vaihtoehto samaan kategoriaan. Kotimainen Muu on vaihtoehtoja vieläkin edullisempi.

”Suurimpana erona ehkä se, että Muu on tuoretuote, Suomessa tehty ja meillä on tekeillä siitä 14-osainen tuotesarja. Muu tulee olemaan myös selkeästi edullisempi. Me tosin emme koe, että Muu kilpailisi muiden kasviproteiinituotteiden kanssa. Sen kilpailija on punainen liha. Se, josta Pouttu talona tunnetaan”, Poutun toimitusjohtaja Mikko Karell sanoo.

Poutun sukellus kasvistuotteiden maailmaan ei siis jää vain burgerpihveihin. Iltalehden mukaan 14-osaiseksi kasvava sarja täydentyy ensin kasvislihapullilla ja nugeteilla. Ensi kesäksi on luvassa muun muassa kasvismakkaraa. Pouttu on ollut todella ripeä viimeaikaisissa liikkeissään.

“Vajaan vuoden olemme tätä suunnitelleet, mutta vasta keväällä meille kirkastui, mitä pitää tehdä. Tuote syntyi lopulta nopeasti ja tasan kuukausi sitten esittelimme sen asiakkaalle. Pääsimme myös tavallista nopeammin kauppaan. Normaalisti sitä ei tapahdu kesken kauppajakson, Karell kertoo Iltalehdelle.

Vegaanisen Muun pääraaka-aine on herne. Lisäksi valmistuksessa käytetään muun muassa vettä, rypsiöljyä ja mausteita. Kehitystyön teki Poutun tuotekehitystiimi ja makumaakarina toimi myös keittiömestari Antti Vahtera.

Muu-burgerpihvit tulevat ensin myyntiin yksinoikeudella S-ryhmän kauppoihin.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi