Remontin jäljiltä avautunut KuuKuu kehoittaa verkkosivuillaan asiakkaita saapumaan paikalle “tutustumaan ja viihtymään”. Vanhasta taitelijakapakasta on muokattu kuulemma viihtyisä korttelikapakka. Suurten odotusten saattelemana suuntaammekin kauniina kesäisenä iltana kohti Museokatua, ja yhtä 1990-luvun lopun lempibaariani.
Remontti on melko onnistunut – se on myönnettävä kalliille designtuoleille istuutuessamme, ja ruokalista on torimaisen korttelikapakkamainen. Löytyy lohikeittoa, maksaa ja metsästäjänleipää. Tilaamme metsästäjänleipää (porsaan ulkofilettä, sienikastiketta ja punajuurta, 15 euroa) sekä lihalautanen-nimisen annoslajitelman (11,50 euroa), joka sisältää muun muassa lammasmakkaraa, hapankaalia, marinoituja sipulirenkaita ja friteerattuja kanankoipia. Hinta-laatusuhde on hyvä, mutta annokset eivät yllätä. Ilta on erittäin rattoisa.
Kassakone raksuttaa ja suoltaa pitkää kuittia, vaikka valomerkkiin on vielä viisitoista minuuttia aikaa. Ilmoitan maksuhalukkuudestani tarjoilijalle, joka näpyttelee konetta hetken epäuskoisesti ja toteaa sitten:
“117 euroa. Sano että maksat käteisellä.”
Kuka kantaa satoja euroja käteistä näinä päivinä?
“Ei kun kortille kiitos”, vastaan viattomasti.
Tarjoilija tuijottaa minua viitisen sekuntia, paiskaa pöydällä olleen tyhjän viinipullon nurkassa olevaan koriin sirpaleiksi ja karjuu:
“Voi vittu saatana vitun vittu. Vittu mun ilta menee pilalle!”
Vetäydyn vaivihkaa tiskiltä pöytään, sillä tilanne näyttää uhkaavasti eskaloituvan kreikkalais-roomalaisen puolelle. Tilanteesta hermostunut tarjoilija lähtee kiertämään salia hiuksiaan repien ja jatkaa vittusaatanan huutamista. Viisi minuuttia myöhemmin toinen tarjoilija paiskaa laskun eteeni pöytään. Hoitaessani maksumuodollisuuksia seuralaiseni tiedustelee, että eihän se voi olla meidän syytä, jos henkilökunta on päättänyt lyödä puodin kiinni tavallista aikaisemmin, ja unohtanut samalla, että yhdessä pöydässä on vielä lasku auki. Vastaukseksi saamme silmien muljautuksen.
Poistumme vaivihkaa Helsingin yöhön.
Kiitämme
- sisustusta
- aukioloaikoja
- hinta-laatusuhdetta
Moitimme
- henkilökuntaa